Zahvaljujem se na odgivoru.
PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)
-
-
-
Kolika je dividenda ?
-
38.39 NETTO ILITI 4.6% OD CIJENE OTKUPA.
Nije losa.
-
I evo istiskivanja za sitne novčiće, ali nadam se da ćemo skupiti dovoljno zainteresiranih da povedemo bitku za pravičnu naknadu.
-
Našli nekog suca koji je odredio cijenu od 830 kn.
-
Našli nekog suca koji je odredio cijenu od 830 kn.
možda su pogledali i HPB na burzi radi usporedbe i vele, pa dosta je to
-
dana 25. veljače 2022. održana je Izvanredna glavna skupština Privredne banke Zagreb d.d. (dalje
u tekstu: Banka).
Izvanredna glavna skupština Banke donijela je sve odluke sukladno prijedlogu uz Poziv za
Izvanrednu glavnu skupštinu Banke, objavljen na internetskim stranicama sudskog registra i Banke.
Nakon upisa Odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara Banke, na glavnog dioničara
Intesa Sanpaolo Holding International S.A. Luksemburg, uz isplatu otpremnine, u sudski
registar Trgovačkog suda u Zagrebu, otpremnina će se bez odgode, putem Središnjeg klirinškog
depozitarnog društva d.d. (dalje u tekstu: SKDD) isplatiti svakom manjinskom dioničaru na čijem su
računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u računalnom sustavu središnjeg depozitorija kojeg
vodi SKDD, na dan prijenosa, upisane dionice Privredne banke Zagreb d.d.
Posebno napominjemo da će se isplata otpremnine izvršiti na bankovni račun dioničara, koji
je poznat SKDD-u, te s tim u vezi skrećemo pozornost na potrebu ažuriranja podataka kod
SKDD-a, ukoliko isti već nisu ažurirani.
-
Hoće li to bit ovaj tjedan ? Isplata.
-
Bila je planirana isplata dividende. Cijena rasla. Država zabranila isplatu dividende. Cijena pala. Pbz delistana.Pbz tjera sitne. Pojeo vuk magare. I nitko od povlaštenih nije zaradio?
-
Ne.
Pitao - vele početkom četvrtog mjeseca i provjeriti podatke u Skdd-u ....
-
-
Ne.
Pitao - vele početkom četvrtog mjeseca i provjeriti podatke u Skdd-u ....
Hvala.
Njima ide kamata 5% i zato im je u interesu što prije da isplate nakon upisa u sudski registar.
-
Skupština banke 27.04.22., prijedlog dividende 59,40 HKN za dioničare upisane na taj dan.
-
Skupština banke 27.04.22., prijedlog dividende 59,40 HKN za dioničare upisane na taj dan.
Bojim se da se ta dividenda neće isplatiti malim i istisnutim dioničarima.
Naša priča je, nažalost, završila...
-
Neće postojati dioničari nego jedan dioničar koji je za sitne novce, a u skladu s zakonom i po procjeni "stručnih i neovisnih revidenata" preuzeo dionice od ostalih. Ima li ovdje dioničara PBZ koji će pokrenuti proces Zahtjeva za pravičnom naknadom kod Trgovačkog suda. Ja imam namjeru krenuti tim putem.
-
Neće postojati dioničari nego jedan dioničar koji je za sitne novce, a u skladu s zakonom i po procjeni "stručnih i neovisnih revidenata" preuzeo dionice od ostalih. Ima li ovdje dioničara PBZ koji će pokrenuti proces Zahtjeva za pravičnom naknadom kod Trgovačkog suda. Ja imam namjeru krenuti tim putem.
- Kako bi na sudu dokazao da 830 kn nije pravićna naknada?
To je zadnja cijena po kojom se trgovalo na burzi i po kojoj je bio delist i po kojoj je tamo neki sudac presudio da se isplati kod istiskivanja malih.
Na burzi je najviša cijena bila 990 kn , čini mi se.
-
Mozda samo medijsko pracenje. Sudski procesi u RH a vezano za zastitu od VELIKIH je iluzoran posao
-
Samo zadržane dobiti je bilo preko 15 milijardi kuna sad je vjerovatno i više.
To ispada oko 830kn po dionici - samo zadržana dobit.
-
Cijena dionice kod istiskivanja određena po elaboratu PWC i revidentici je daleko od pravične i to moramo dokazati pred Trgovačkim sudom i s neovisnim
revizorom kojeg će odrediti TS. Nema razloga ne pokrenuti posupak za pravičnu naknadu i treba imati malo povjerenja u TS Republike Hrvatske. Prostora za određivanje cijene od 1100 do 1200 realno postoji.
-
Kome se obratiti, kako??
-
Preporučam angažirati profesionalnu osobu tj. advokata koji je specijaliziran u trgovačkom pravu. Dapače ako bi nas bilo više mogli bi smanjiti troškove po osobi proporcionalno broju dionica. Osobno imam već neko iskustvo po navedenom problemu istiskivanja i proces je u tijeku.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun