DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Ne znam koja vam je financijska pozadina i koliko novca za kockanje imate, ali po meni to je čista ludost.
-
Ne znam koja vam je financijska pozadina i koliko novca za kockanje imate, ali po meni to je čista ludost.
Ma piše gluposti, iole racionalan špelaciju treba pričekati, pogotovo di ce najvjerojatnije u ponedjeljak još pasti cijena.
-
BVPS je 2,30kn, kupovanje iznad toga je neracionalno....ususti 100k kuna u rasponu 2.50 do 3.50kn, ne znam ja ne bih spavao cijeli vikend...
-
BVPS je 2,30kn, kupovanje iznad toga je neracionalno....ususti 100k kuna u rasponu 2.50 do 3.50kn, ne znam ja ne bih spavao cijeli vikend...
Pa mislim da je u skupštinskom pozivu navedena zadnja BV odnosno izračunata. I cini mi se da je znatno manja od iznosa kojeg ti navodis.
Ovdje sve ovisi o tome kako će uprava Konsolidatora glasati na skupštini. I zapravo je klađenje na visu cijenu klađenje da oni neće prihvatiti prijedloge iz skupštinskih materijala. Koliko je to realno ili nije na svakome je osobno da prosudi.
-
Pa mislim da je u skupštinskom pozivu navedena zadnja BV odnosno izračunata. I cini mi se da je znatno manja od iznosa kojeg ti navodis.
Ovo sam izračunao za datum 31.3. znači još su vlastitog kapitala spalili u misec ipo dana..lijepo
-
Ovo sam izračunao za datum 31.3. znači još su kapitala spalili u misec ipo dana..lijepo
Ne znam ja sto su oni i koliko “spalili” kako to pišeš, al znam koliko umanjuju kapital na ime gubitaka prije dokapa. Defacto, to je novi Book.
-
Mislim da će ovo proći na skupštini jer je to u dogovoru sa najvećim dioničarom i o aj scenarij čeka i ĐĐ i jos neke koje su na respiratoru!
-
Ovo sam izračunao za datum 31.3. znači još su kapitala spalili u misec ipo dana..lijepo
Ne znam ja sto su oni i koliko “spalili” kako to pišeš, al znam koliko umanjuju kapital na ime gubitaka prije dokapa. Defacto, to je novi Book.
Bacio samo pogled...U pozivu na glavnu skupštinu stoji da su ukupni kapital i rezerve na dan 31.12.20 19,67 milja kuna, a ako se iz kapitala i rezervi izuzmu revalorizacijske rezerve, ukupni kapital i rezerve su negativni. Po tome ispada da trenutne dionice ne vrijede ništa.
Također ide okrupnjivanje postojećih dionica u omjeru 1:100, kako bi se postigla min. zakonski propisana nominalna vrijednost od 10kn, te se također povlače vlastite dionice.
-
Pravo upisa dionica koje ne budu upisane u ta dva kruga u trećemu je rezervirano za upis dionica unosom prava po tražbinama tvrtke Construction Line Ltd. registrirane na Malti. Ona ima tražbine u iznosu 150 milijuna kuna, a pri upisu dionica za svakih 10 kuna tražbine stekla bi jednu novu dionicu.
ipak se nekih 10 kn pominje. bez neke velike analize ova firma mi liči na neku praonicu domaćih prljavih para. tko normalan od stranaca bi se namočio u ovu baruštinu posebno ne na ovakav način.
-
-
Ispada da je BVPS samo 0.79kn
-
Pravo upisa dionica koje ne budu upisane u ta dva kruga u trećemu je rezervirano za upis dionica unosom prava po tražbinama tvrtke Construction Line Ltd. registrirane na Malti. Ona ima tražbine u iznosu 150 milijuna kuna, a pri upisu dionica za svakih 10 kuna tražbine stekla bi jednu novu dionicu.
ipak se nekih 10 kn pominje. bez neke velike analize ova firma mi liči na neku praonicu domaćih prljavih para. tko normalan od stranaca bi se namočio u ovu baruštinu posebno ne na ovakav način.
Evo tu sve lijepo piše tko stoji iza te firmice osnovane prije točno godinu dana.
-
Ide dokap po 10lipa samo za velike
-
Construction Line Limited
Company NumberC95568Incorporation Date11 May 2020 (about 1 year ago)JurisdictionMaltaRegistered Address
- 53, OFFICE 2, SIR ADRIAN DINGLI STREET,
- SLIEMA
- Malta
samo još da pogledam na mapi gdje im je ured i koliko takvih firmi ima tamo prijavljenih. ovi rade godinu dana i taman našli da dalekovodu posude 150 Mkn kojim čudom i oni prvi su dokapitalizirali sa istom cifrom. pošto ja pratim taj modus naših lopova znam da su to takvi kreteni koje bi svaka normalna policija rasturila za dva dana. ili je delaware ili malta (npr. polančec i podravka afera spice?) i sad po novom češki st&t. ovaj zadnji nešto nije imao sreće jer je puno petljao sa kinezima pa mu je gle čuda pao helikopter na aljasci.
kolega BSOD bravo i hvala da se ne moram mučiti. ajme cirkusa....
-
Ispravite me ako griješim, ali mislim da niste u pravu sa procjenama booka i ostalim stvarima koje navodite. Jedna stvar je nominalna vrijednost po dionici, druga stvar je book, a treća stvar tržišna vrijednost po dionici. U tržišnu vrijednost neću ulaziti jer o tome možemo raspravljati, ali book i nominala su jednoznačne knjigovodstvene vrijednosti.
Vidite tablicu u nastavku. Tu imate sve bitne financijeske pokazatelje o firmi za 2019. i 2020. godinu. Ovi podaci nisu u lipu jednaki sa brojkama iz zadnjeg izvješća za Q1 jer vidim da su radili neke ispravke u zadnjem FI-u koje ja ovdje nemam unesene (ja sam koristio konsolidirano izvješće za 2020.) ali bitna je poanta.
Poanta je da se ovim pokrivanjem akumuliranih gubitaka iz temeljnog kapitala i rezervi ništa ne mijenja - book i svi ostali pokazatelji su jednaki, odnosno još povoljniji jer je sada cijena pala 50%.
Temeljni kapital i rezerve su knjigovodstvene vrijednosti, njih možeš poravnati i ništa se suštinski ne mijenja, kapital je ostao isti. To bi morali kad-tad napraviti jer taj akumulirani gubitak ne bi nikada pokrili iz dobiti iz budućeg perioda. Pogledajte preglednu tablicu za lakše razumijevanje. U zadnjem stupcu je simulacija bilance nakon tog poravnanja.
A što se tiče reverse-stock-splita, on se radi zato što je ovim ravnanjem duga i rezervi temeljni kapitak po dionici pao na 0,10 kn, a kako je zakonski minimum 10 kn, napravit će se reverse-stock-split 100:1. Pod uvjetom da sve drugo ostane jednako, nakon stog splita će ta jedna nova dionica vrijediti 100x više.
Ono što mene ovdje smeta je to izdavanje novih dionica Končaru i ovoj fantomskoj firmi (registrirani su ma Malti, nemoguće je naći ikakve podatke o njima na netu osim adrese, barem ja nisam uspio, zanima me tko stoji iza toga) čime će se razvodniti postojeće dioničare, i to po uvjetima koje nitko za sada ne zna - hoće li biti unos novca ili pretvaranje duga u udjele. Sa druge strane, ako će oni unijeti svježih 150-400 milijuna kuna, to će bitno osnažiti firmu i bit će u neku ruku dobro i za postojeće dioničare. O ovome isto možemo raspravljati, nisam sada tu raspravu mislio započinjati, idemo korak po korak.
-
ma ljudi moji kakav crni book. još pretražujem kvart gdje je firma registrovana koj nas želi opljačkati. za ovo se zove matiju babića na index i koga on uzme na zub taj pada za mj. dana. kvart je neka rupčaga, fali mi još par marokanskih trgovaca hašišom pa da slika bude kompletna.
-
Evo tu sve lijepo piše tko stoji iza te firmice osnovane prije točno godinu dana.
https://hr.linkedin.com/in/sanjaburic
Ipak iza svega stoji PPD, odnosno ENNA grupa! A tko će drugi nego Pavo.
-
Ono što mene ovdje smeta je to izdavanje novih dionica Končaru i ovoj fantomskoj firmi (registrirani su ma Malti, nemoguće je naći ikakve podatke o njima na netu osim adrese, barem ja nisam uspio, zanima me tko stoji iza toga) čime će se razvodniti postojeće dioničare, i to po uvjetima koje nitko za sada ne zna - hoće li biti unos novca ili pretvaranje duga u udjele. Sa druge strane, ako će oni unijeti svježih 150-400 milijuna kuna, to će bitno osnažiti firmu i bit će u neku ruku dobro i za postojeće dioničare. O ovome isto možemo raspravljati, nisam sada tu raspravu mislio započinjati, idemo korak po korak.
Directors(1) SANJA BURIC
Sanja Burić. Predsjednica Uprave Enna fruit
Involved Party JOSIP JURCEVIC
sveukupno= pavao vujnovac, ppd, enna, luka ploče i bogtepito što sve ne
ps.
vidim da ste u međuvremenu i sami povezali
također, vrijedno je napomenuti da su ti dugovi otkupljivani najviše za 50% nominale i da je tek dio u dospijeću
dlkv treba hitno nekih 130M kn a sve ostalo je na rok 10 godina što ne bi trebalo predstavljati problem ali šupci su si posložili kombinaciju u kojoj samo oni dobijaju
-
Bila je ludost ulaziti na Atpl po 150kn i to ne toliko davno, ludost je bilo ulaziti na Ingru po 5kn.
Napametniji je uci u Podravku, Koncar, Ad plastiku,... i zivit od dividende od par tisuća kuna.
-
Directors(1) SANJA BURIC
Sanja Burić. Predsjednica Uprave Enna fruit
Involved Party JOSIP JURCEVIC
sveukupno= pavao vujnovac, ppd, enna, luka ploče i bogtepito što sve ne
ps.
vidim da ste u međuvremenu i sami povezali
također, vrijedno je napomenuti da su ti dugovi otkupljivani najviše za 50% nominale i da je tek dio u dospijeću
Priča se već dugo da Pavo ulazi u DLKV, iako je to on sam puno puta nijekao. Zadnje je bilo da je kupio dug pa ga prodao, ali nije rekao da ga je prodaj svojoj firmi kćeri iz Malte
Očekivao sam nekakvu pizd.riju kao što je bilo na PTKM ili slično, ali ovo su stvarno maestralno odigrali. Ako prođe dokapitalizacija, Pavo dobiva cijelu firmu praktično za 1 kn.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun