Ako nastave tako oni su vani kroz idućih 20-25 dana
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Ako nastave tako oni su vani kroz idućih 20-25 dana
I prije, dobri su prometi. Slijede jaci iskrcaji i prometi.
-
Jucer i danas su izasli sa 100.000kom, sigurno.
-
A sto je bitno da mirovinac izadje?
Kao on stopa cijenu? Pa koliko ja vidim mirovinac sudjeluje samo marginalno u prometu. Netko ili neki drugi igraju igru.
-
Netko drugi: TREJDERI. Nisi svjestan koliko novaca ulazu, da bi npr. kao na DLKV izasli 20lipa za vecu cijenu.
-
Kupnja se samo gomila...
Količina kupnje 159.458
Količina prodaje 53.648
Ponuda/potražnja omjer 2,97 -
Kupnja se samo gomila...
Količina kupnje 159.458
Količina prodaje 53.648
Ponuda/potražnja omjer 2,97Je, samo kaj kupci stvarno ne zele kupiti nego vjerojatno pokazati upravo taj omjer.
-
Mislim da nije tako, visoko su na kupnji. Na 4,17 je 60 000 komada.
-
Ma mogu ja sad stavit nalog da kupujem 1 000 000 kom na 3.9 da umjetno stvorim da je dionica trazena ko onaj sa OPTE sto je pokazivao misice koliko I'ma Kao oce prodati 60k kom
-
Pogledajte malo trgovanje zadnjih dana, tu se nešto iza brda valja... a što, vidjet ćemo uskoro.
Taj tko je stavio 60 000 komada je bio u jednom trenutku prvi na kupnji i riskirao da ga fond koji izlazi poklopi...
-
-
Pa mirovnci nagrnuli sa prodajom. A možda su zaista filantropski raspoloženi pa daju uz diskont.
-
Pa mirovnci nagrnuli sa prodajom. A možda su zaista filantropski raspoloženi pa daju uz diskont.
Tko kupuje? To je pravo pitanje...
-
Ako je dogovoreno prebacivanje kakvo smo imali npr. na Lencu lani, poklopit će ga jako uskoro, iako je riječ o malim iznosima za takvo nešto. Ako nije, onda je na djelu "motivator" koji istovremeno prodaje. Ako je sakupljač onda bi to radio diskretno, sa par 000 kom koje bi stalno obnavljao dok bi istovremeno imao veliki nalog bi na asku da tjera ribice u mrežu. Ovo mi više baca na pum'n'dump nego na išta drugo...
sve mali ,tako kažu oni koji su vidjeli knjigu
DLKV-R-A 4. 4. Erste Plavi OMF kat. B -22.500 -0,09% -0,10M 342.646 Evo kolega vam ne nekidan odgovorio tko kupuje. Znam da je "rekla-kazala" pa da bi bili sigurni kupite knjigu, nije skupa.
-
Nisu oni nikakvi filantropi. To su im kumovi na kupnji.
-
A tko će ga znati..... nešto se šuškalo prije manje od godine dana....
Obzirom da tržište nije reagiralo sumnjam da je neki investicjski vatromet u pitanju.
Ali ajde, barem se nešto prrevrće, meni je to po ukusu, a ne da se kiseli.
"Tvrtka koja nije u 100-postotnom vlasništvu Fortenove, a koja bi mogla, zbog svega što se događalo, osjetiti ozbiljne posljedice jest Dalekovod, u kojem Agrokor preko tvrtke Dalmarina (koja je pak suvlasnik Konsolidatora, većinskog vlasnika Dalekovoda, u partnerstvu s fondom Inspire Investments) ima 35 posto vlasničkog udjela. Iako se bori s novčanim tokom zbog bremena predstečajne nagodbe, Dalekovod ima dobre poslove u inozemstvu (80 posto prihoda dolazi iz izvoza).
Fortenova je trenutačno potpuno neaktivna u sazivu Nadzornog odbora i skupština Dalekovoda. Njezin udio mogla bi preuzeti neka građevinska tvrtka (iako je danas teško naći neku zdravu), ali kandidat bi mogao biti i konkurent Dalekovoda, kanadska kompanija Valard, koja se nadmeće na javnim natječajima u Hrvatskoj i konkurira mu na skandinavskim tržištima."
sad kad sam malo bolje posložio kockice, čini se da ovdje u pitanju preuzimanje Agrokor Energije.
"Energija gradec upravlja operativnim radom i održavanjem pet bioplinskih postrojenja, a u vlasništvu je A.N.P. Energije, koju su osnovali osnovali Agrokor energija, FGS Prosperus i FGS Inspire (prvobitno Nexus). Jedan od planiranih ciljeva bilo je iskorištavanje sinergijskog potencijala Agrokorovih kompanija u osiguravanju efikasnog, logičnog i troškovno efikasnog miksa sirovina za proizvodnju bioplina te isporuka digestata i otpadne toplinske energije, paralelno sa smanjenjem troškova kompanija koje bi isporučivale te sirovine ili ih upotrebljavale za otpadnu toplinsku energiju. Nije poznato jesu li ti ciljevi ispunjeni i što će biti s tvrtkom i sa njezinim kreditom u Zabi nakon što je nestala zaštitna 'čarolija' 'lex Agrokora'. Potencijalni kandidat mogla bi biti Energia Naturalis."
Posrijedi je mogućnost zamjene poslovnih udjela, što pretpostavlja dogovor oko prepuštanja vlasništva s kojim jedan partner raspolaže tako da bi u navedenom slučaju npr. načelno većinski vlasnik Konsolidatora mogao zamijeniti svoj pozamašniji udjel u jednoj atraktivnoj kompaniji za preostali udjel drugog vlasnika navedenog subjekta. No, tek će se vidjeti hoće li to u konkretnom slučaju i biti tako.
samo što će ovdje načelno većinski vlasnik Konsolidatora (Inspire Investments) prodati svoj pozamašniji udjel u Agrokor Energiji PPD-u u zamjenu za dug Dalekovoda, a preostali udjel drugog vlasnika (Fortenove) PPD će prebiti sa dugom Fortenove prema njemu.
Netko se gadno zalljeće, petkom, uz volatilno tržište vani, da se napuni sa DLKV. Čini mi se da je DLKV postao zanimljiv u sferi nestajanja gurua (množina, neodređeno), i da su investitori, a potom i sitnež zainteresirani za filigranske investicijske priče ( vidi zadnje PTKM).
Bit mog izlaganja ne dodiruje jel DLKV valja, ne valja, jel radi tek tolko da radi, vani, unutra, s gubitkom, krade, ne krade, politika, partizani i ustaše, već da je postao dionik novog trenda. A to nije malo. Sjetite se TODEXA, BAKEXA......Sad sam na muci kako dati akronim tom novom trendu. Blago vama drugima koji ste na slatkim mukama oće to ap il davn....
-
Meni se cini da netko ovdje po sitno skuplja stalno. Mozda netko zna nesto sto mi ne znamo. Vidjeti cemo.
-
Trend je jasno trenutno up.
-
09.06. protrgovano 132.184 kom, fond prodao 25.000 kom.
-
Kako to? Gdje je razlika, hmmm čudo neko, pretumbava se iz šupljeg u prazno!
-
Ovo je zadnje
DLKV-R-A 4. 5. Erste Plavi OMF kat. B -25.000 -0,10% -0,11M 317.646 4,33 09.06.20 -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM