Generalno - nema ovo veze s građevinom nego načinom kako se tretiraju dioničari bez upozorenja što se namjerava. I očito se može dogoditi na bilo kojoj dionici, da nitko ne mrdne repom. Kod ovakvih situacija se blokira trgovanje dionicom dok se ne razjasne nove okolnosti, a ovdje se samo promatra masakr. Ekipa koja je za ovo odgovorna je zaradila pravo na doživotni boravak u apartmanima na Golom otoku. Po hitnoj proceduri.
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Šta nije slična operacija bila pred par mjeseci? Evo DLKV za mjesec dana natrag na 6 kn sa starim igračima opeglanih gaća i mnogima bez gaća ni za na štap zataknut.
-
pa valjda svatko razumije da se radi o prijedlogu, a kako će se očitovati dioničari na Skupštini to će se tek vidjeti, mislim da im je glas ZA i PROTIV razlika samo 1 lipa i ako budu ZA čekanje oporavka kroz godine
-
Što ne najgore, Dlkv će nastaviti poslovati, širiti se na novim tržištima te sudjelovati u iščekivanoj "energetskoj renesansi" Europe ali ne po sadašnjom vlasničkom strukturom. I naravno, odjednom će početi iskazivati dobit.
To je najgore za stare dioničare. Za ove nove koji su kupovali ispod 3 kn i nije tako loše jer - Očekivani ishod provedbe predloženog modela restrukturiranja je prikupljanja kapitala radi postizanja potrebne kapitaliziranosti Društva, odnosno otklanjanja neadekvatnosti kapitalate zatvaranje obveza prema vjerovnicima Društva. Dalekovod će financijski prodisati, a posla imaju.
-
A kakav će tek masakar biti u pon, kad ovi što dolaze sa posla u 4-5uri vide danas što se događa sa DLKV...
EDIT: mogu misliti kako je ovima što su jutros kupovali po 6kn, zbog ovoga i ne ulazim u dionice sa lošom bilancom, prevelik stres.
-
Kaže stara poslovica "Pamet u glavu i nož u ruke"
-
Naravno da razumiju da je to samo prijedlog vidi se po cijeni dionice.
-
Fino piše da je to "zajednička uvjetovana ponuda".
Dakle, "ako-onda".
Nema pojednostavljenog brisanja kapitala, nema ni ponude.
Ima ako skupština donese takvu odluku. Ako ne donese onda nema. A tko je skupština? Tko je većina?
-
Da je ova objava bila u "dobroj vjeri" objavljena, objavili bi je u 16:05h. Tako da dioničari mogu proučiti tematiku i donit hladne glave odluku u pon.
-
Slicne stvari se desavale i na Đurici, koja katastrofa
-
-
pa valjda svatko razumije da se radi o prijedlogu, a kako će se očitovati dioničari na Skupštini to će se tek vidjeti,
Obzirom da je navedena ponuda jedina ponuda koju je Društvo zaprimilo, sukladno odredbama
Zakona o trgovačkim društvima, Uprava i Nadzorni odbor Dalekovod, d.d., donijeli su odluku o
sazivanju Glavne skupštine dioničara radi donošenja odluka potrebnih radi realizacije
restrukturiranja Društva prema modelu predloženom u navedenoj ponudi.
Očekivani ishod provedbe predloženog modela restrukturiranja je prikupljanja kapitala radi
postizanja potrebne kapitaliziranosti Društva, odnosno otklanjanja neadekvatnosti kapitala te
zatvaranje obveza prema vjerovnicima Društva.Po ovome što su oni napisali to je nešto više od prijedloga.
-
A ništa drugo do licemjeri....
Ne bi tu bilo problema da se postojeći kapital ne briše.... i da novi dokapitalizator može unijeti samo lovu, a ne i prava. Al obzirom koja je ekipa unutra, sve je ovdje problem.
Sad će se barem znati koja je uloga države i koja je (bila) uloga Konsolidatora. Jer defacto, njegova će uprava formalno odlučiti o ovakvom prijedlogu.
-
Prijedlog je prijedlog a ovo rasipanje manipulacija i pogodovanje.
Ovakva vijest je jako pogubna za mnoge, bolije bi bilo da se zaustavi trgovanje kad se vec tako opako špekulira
-
Očito je da će o tome odlučiti Konsolidator. A Konsolidator je tvrtka pod kontrolom otvorenog investicijskog fonda Nexus FGS u sklopu nekadašnjeg Agrokora danas Fortenova Grupe. Imaju 60 posto dionica Dalekovoda i presudni su.
Prijedlog je zasad samo formalno, ukoliko već sve nije unaprijed dogovoreno. Zašto bi se uopće išlo s takvim prijedlogom ako je u startu jasno da neće proći.
-
znači ovo je par dana padalo, kupio sam 1500 kom prosjek 5.89... pa je palo ne znam tamo negdje do 5.58 jučer? I onda sam tu kupljenu siću kratio kako je netko kupovao sve do 6 kn danas. I onda je netko prodao 1500 kom po 5,74... a zadnja bila 6... i stavim se ja nakupnju, samo 1200 kom... mislio sam ih prodat po 6 kn ako prođe. Žena mi malo prehlađena i ostala doma pa smo otišli na kratku 'siestu' ako me razumijete. Vratim se ja 40 minuta poslije mislim se taman da jasko posta BDI pa da vidim. Sve ostalo je povijest Ali ajde izamortizirao sam nešto pada kupnjom po 2,22... uglavnom skupa siesta
-
pa ovo je samo prijedlog ......i na temelju tog prijedloga se dogodio ovdje danas masakr
-
Ne bi tu bilo problema da se postojeći kapital ne briše.... i da novi dokapitalizator može unijeti samo lovu, a ne i prava. Al obzirom koja je ekipa unutra, sve je ovdje problem.
Čisto logički gledano - zar ne bi bilo bolje da su prvo proveli dokapitalizaciju pa onda u drugoj fazi smanjili temeljni kapital time bi bili korektni prema postojećim dioničarima. Ovako su postigli efekt Bejrutskog skladišta koje je eksplodiralo i njima u lice. Jer ako ovo ovako ostane bojim se da će biti posljedica koje bi mogle puniti crnu kroniku. Vrlo loš potez odgovornih u svakom pogledu. A možda nisam u pravu
-
Čisto logički gledano - zar ne bi bilo bolje da su prvo proveli dokapitalizaciju pa onda u drugoj fazi smanjili temeljni kapital time bi bili korektni prema postojećim dioničarima. Ovako su postigli efekt Bejrutskog skladišta koje je eksplodiralo i njima u lice. Jer ako ovo ovako ostane bojim se da će biti posljedica koje bi mogle puniti crnu kroniku. Vrlo loš potez odgovornih u svakom pogledu. A možda nisam u pravu
Mene čudi da do sada nije počelo punit crnu kroniku; Agrokor, Rizo,,,
-
Da li se to meni samo pričinjava ili je ovo neka druga firma objavila - ne Dalekovod ?
"Prema našim saznanjima, Sukladno čl. 261. Pravila Zagrebačke burze, nisu nam poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice, a koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište, a ne proizlaze iz informacija koje su već ranije u objavama dostavljene Burzi. "
Možda uprava i ne zna da je ovaj dokument objavljen - možda je mačka skočila na tipkovnicu i kliknula "SEND", a da nitko tamo to ne zna. Kako god što god piju tamo u Dalekovodu - jako je.
-
Za redovnu dokapitalizaciju treba napraviti prospekt. Za pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala ne treba. To se radi u situaciji osiguravanja opstojnosti društva kad nema vremena za redovan dokap. Mislim, uprava je sazvala skupštinu s njihovim prijedlozima pa je prilično jasno kako “uprava diše”, a uskoro ćemo znati i za ključnog dionicara. Mislim.... nema tu bas mnogo “manipulativnog prostora” za neka drugačija rješenja. Ne znam.... ja zaista nisam mertoran za ovakve stvari, al ponešto znam odnosno razumijem.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267
- calypso