Ma članak je definitivno jedno veliko dobronamjerno upozorenje. Kao i aktivno dobronamjerno pisanje kolega koji dionicu nemaju niti misle imati jer "sigurno" ide stečaj.
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Ja mislim da se trenutno jedino nista ne zna.
Ma dajte vi k’o da ne živite u Hrvatskoj?
kol. Flight, kakvo razduživanje...od kuda sad to... ili si površan ili dobro ne vidiš ili si samo podao i izokrečeš...no nebitno, vjerojatno je neka disleksija u pitanju i očito ti nije jasno koliko god se trudio jer i dalje nastavljaš brkati Aif i Uaif, likvidaciju AIF-a i ZTD, udjele, imovinu i pravne osobnosti...i ponovo iznosiš svoje konstrukcije o nevidljivim otkupljivačima dugova te namještanja i pogodovanja istima a sad evo opet stečaj i razlučna prava, senior, osigurano, neosigurano i sve nešto štobibilokadbibilo ... dragi kolega, daj se dogovori sam sa sobom, tebi fakat ti nije lako
Nisam je izmislio ili plasirao priču o otkupu dugova, o tome se pisalo javno u medijima. Ja samo mislim da to nije plagijat i da gdje ima dima ima i vatre.
-
Ma vjerojatno je neće uništiti nego je to moguće batina potaknuta mrkvom ocekiavnja.
to je na tragu da je dionica prema realnim očekivanjima bila u uzletu i da je trebalo malo prikočiti, kako se ne bi nekontrolirano kretala,
a kretanje vidimo mora biti ograničeno, kako ljudi tako i dionica, samo nema svatko mogućnost napisati što netko želi i gdje želi, za to postoje kontrolirani mediji
-
Ma vjerojatno je neće uništiti nego je to moguće batina potaknuta mrkvom ocekiavnja.
to je na tragu da je dionica prema realnim očekivanjima bila u uzletu i da je trebalo malo prikočiti, kako se ne bi nekontrolirano kretala,
a kretanje vidimo mora biti ograničeno, kako ljudi tako i dionica, samo nema svatko mogućnost napisati što netko želi i gdje želi, za to postoje kontrolirani mediji
Ma dajte, stvarno?
Do groba sam vam zahvalan što ste mi otvorili oči.
-
Ja mislim da se trenutno jedino nista ne zna.
kol. Flight, kakvo razduživanje...od kuda sad to... ili si površan ili dobro ne vidiš ili si samo podao i izokrečeš...no nebitno, vjerojatno je neka disleksija u pitanju i očito ti nije jasno koliko god se trudio jer i dalje nastavljaš brkati Aif i Uaif, likvidaciju AIF-a i ZTD, udjele, imovinu i pravne osobnosti...i ponovo iznosiš svoje konstrukcije o nevidljivim otkupljivačima dugova te namještanja i pogodovanja istima a sad evo opet stečaj i razlučna prava, senior, osigurano, neosigurano i sve nešto štobibilokadbibilo ... dragi kolega, daj se dogovori sam sa sobom, tebi fakat ti nije lako
Nisam je izmislio ili plasirao priču o otkupu dugova, o tome se pisalo javno u medijima. Ja samo mislim da to nije plagijat i da gdje ima dima ima i vatre.
pa nije ni Pavo izmislio PPD, njega su izmislili drugi, samo su njega gurnuli naprijed, jer se onda manje vide iza njega
-
pa nije ni Pavo izmislio PPD, njega su izmislili drugi, samo su njega gurnuli naprijed, jer se onda manje vide iza njega
Otkrijte nam tajnu iza njega?
-
nema tu tajni, zna se čiji je plin, nije od Pavinog graha, valjda znate od kuda i s koliko je krenuo, tko mu je prodao firmu i daje prije 4-5 godina bio na 100mil. a danas preko 9mlrd. prihoda, jest da ima veliku glavu ali toliko pameti ipak u nju ne stane
-
kol. Flight, kakvo razduživanje...od kuda sad to... ili si površan ili dobro ne vidiš ili si samo podao i izokrečeš...no nebitno, vjerojatno je neka disleksija u pitanju i očito ti nije jasno koliko god se trudio jer i dalje nastavljaš brkati Aif i Uaif, likvidaciju AIF-a i ZTD, udjele, imovinu i pravne osobnosti...i ponovo iznosiš svoje konstrukcije o nevidljivim otkupljivačima dugova te namještanja i pogodovanja istima a sad evo opet stečaj i razlučna prava, senior, osigurano, neosigurano i sve nešto štobibilokadbibilo ... dragi kolega, daj se dogovori sam sa sobom, kužim da ti nije lako ali bar probaj
Ja mislim da ste vi jako dobro shvatili što ja pišem, samo ste se uvalili i sad nije baš lako prihvatiti da "Br. 2" alias Mr. Hankey ukusan i fin.
Na kraju ako vi imate neko svoje mišljenje i procjenu razvoja događaja i kasnije valuacije dionice slobodno to iznosite ovdje pa možemo svi skupa to prokomentirati i eventualno validirati. To i je smisao foruma i rasprave, zar ne?
nema tu tajni, zna se čiji je plin, nije od Pavinog graha, valjda znate od kuda i s koliko je krenuo, tko mu je prodao firmu i daje prije 4-5 godina bio na 100mil. a danas preko 9mlrd. prihoda, jest da ima veliku glavu ali toliko pameti ipak u nju ne stane
Pih, ja sam mislio da imate neku eksluzivu... nečiju fotku u tangama ili barem rabljenu žilet britvicu za depiliranje odbačenu u kantu za otpatke na javno poznatoj prebivališnoj adresi.
-
pa kada se sve sagleda nije danas tako loše
-
Bv ili knjigovodstvna ove dionice 2,5 kn
-
-
Gledam na moje dionice...nema promjena u top10. Zar je moguće da mirovinac nije prodavao?
-
kako je bilo i očekivano nema promjena
1 KONSOLIDATOR D.O.O. Osnovni 15,000,000 2020-12-18 60.68 % 93.00M 2 AZ OMF KATEGORIJE B Skrbnički 848,297 2020-12-18 3.43 % 5.26M 3 PBZ CO OMF - KATEGORIJA B Skrbnički 312,528 2020-12-18 1.26 % 1.94M 4 OTP URAVNOTEŽENI - OIF S JAVNOM PONUDOM Skrbnički 295,563 2020-12-18 1.20 % 1.83M 5 KLJAJIĆ ANKICA Osnovni 175,270 2020-12-18 0.71 % 1.09M 6 OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM Skrbnički 165,630 2020-12-18 0.67 % 1.03M 7 CROATIA BANKA D.D. Skrbnički 127,000 2020-12-18 0.51 % 787.40K 8 TEHNIKA D.D. Osnovni 109,699 2020-12-18 0.44 % 680.13K 9 JEMERŠIĆ MLADEN Osnovni 103,048 2020-12-18 0.42 % 638.90K 10 MEMIĆ IBRAHIM Osnovni 102,122 2020-12-18 0.41 % -
sva ova trgovina ima potpis onoga što zovemo "sindikat", nagledao sam se toga na zse mnogo puta i u plus i u minus...agresivno slamanje otpora i podmetači a psihijatrija odradi ostalo i naravno bez promjena u top10
ovo je školski primjer short sellinga i samo je pitanje kome koristi niska vrijednost dionice na tržištu i zašto
Cestitke kolega...bili ste u pravu..."umjetno"/dogovorno iniciran pad...kolega Moller Vama svaka dala na hrabrosti...bas ste mudonja👍👍👍
-
sva ova trgovina ima potpis onoga što zovemo "sindikat", nagledao sam se toga na zse mnogo puta i u plus i u minus...agresivno slamanje otpora i podmetači a psihijatrija odradi ostalo i naravno bez promjena u top10
ovo je školski primjer short sellinga i samo je pitanje kome koristi niska vrijednost dionice na tržištu i zašto
Cestitke kolega...bili ste u pravu..."umjetno"/dogovorno iniciran pad...kolega Moller Vama svaka dala na hrabrosti...bas ste mudonja👍👍👍
Volim ja pratiti kolegu Mollera, ali ja sam nakon "nastupa" na Viru nesto opreznija na ovakvim igrama😅
Svaka cast kokegi.
-
Malo sam čitao forum i pogleda vlasničku strukturu no ne mogu saznat koliki je točno udio Agrokora (fortenove) u konsolidatoru? i nastavno na to ide kako to da nije bio uključen u izvanrednu upravu?
Fortenova nije bila izvorni ulagač u Konsolidator. Ona je do 33,33% udjela došla preko tvrtke Dalmarine doo kojoj je Agrokor bio većinski vlasnik (80%).
Provedba upisa na dan 24.01.2020
Objavljeno dana 25.01.2020Trgovački sud u Zagrebu objavljuje upis promjena člana društva, u Sudski registar proveden kod ovoga suda po rješenju pod poslovnim brojem Tt-19/42600-2 od 24. siječnja 2020. godine, redni broj upisa 8, za subjekt upisa s matičnim brojem (MBS): 080848508, osobnim identifikacijskim brojem (OIB): 73678065415, europskim jedinstvenim identifikatorom (EUID): HRSR.080848508, pod tvrtkom/nazivom: Konsolidator društvo s ograničenom odgovornošću za upravljačke djelatnosti, sa sjedištem u: Zagreb (Grad Zagreb), Ulica Andrije Hebranga 34:
Osnivači/članovi društva
# DALMARINA društvo s ograničenom odgovornošću za djelatnost marina, turizam i ugostiteljstvo, pod MBS: 100002895, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 88061796935
Šibenik, Brodarica bb# - član društva # - prestaje biti član društva FORTENOVA GRUPA dioničko društvo za upravljanje, pod MBS: 081179147, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 88035992407
Zagreb, Marijana Čavića 1- član društva Dalmarina je u 2017. godini završila pod Izvanrednom upravom, a prije toga je drzala 33,33% udjel u Konsolidatoru.
Ostale odluke:
Trgovački sud u Zagrebu rješenjem broj 47 St-1138/17-52 od 21.04.2017.g., kojim se dopunjuje rješenje St-1138/17 od 10.04.2017.g., riješio je:
I. Otvara se postupak izvanredne uprave:
a) nad dužnikom AGROKOR koncern za upravljanje društvima, proizvodnju i trgovinu poljoprivrednim proizvodima, dioničko društvo Zagreb (Grad Zagreb) Trg Dražena Petrovića br.3, OIB:05937759187,
b) nad dužnikovim povezanim i ovisnim društvima:
26) DALMARINA d.o.o., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, OIB: 88061796935 (80,00%) -
To sam i mislila i ja, pročitala u JL i krivo napisala %. Imaju 33%+26% kroz fond. Odnosno imat će kad se fond ugasi ako se imovina ne proda.
Zapravo njima (Fortenovi) nije ni bitno da u Konsolidatoru imaju vise od 50% jer imaju po sili zakona o Izvanrednoj upravi potpunu kontrolu čim imaju 25% vlasništva. Naime, u Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog znacaja za republiku Hrvatsku u članku 5. povezana i ovisna društva stoji sljedeće:
Povezana i ovisna društva
Članak 5.
(1) Postupak izvanredne uprave provest će se i nad trgovačkim društvom koje ne ispunjava uvjete iz članka 4. stavaka 1. i 2. ovoga Zakona, pod uvjetom da se smatra ovisnim društvom, u smislu članka 475. Zakona o trgovačkim društvima (»Narodne novine«, br. 11/93., 34/99., 121/99., 52/00., 118/03., 107/07., 146/08., 137/09., 125/11., 111/12., 168/13., 110/15., u daljnjem tekstu: Zakon o trgovačkim društvima) ili povezanim društvom (dužnik je društvo koje u drugome društvu ima većinski udio ili većinsko pravo u odlučivanju, ovisno ili vladajuće društvo, društvo koncerna ili društvo s uzajamnim udjelima prema Zakonu o trgovačkim društvima), a vladajuće društvo samostalno ili zajedno sa svojim ovisnim ili povezanim društvima ispunjava uvjete iz članka 4. ovoga Zakona.
(2) U smislu ovoga Zakona povezana i ovisna društva su društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovana sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, u kojima društvo iz članka 4. ovoga Zakona drži najmanje 25 % udjela.
Dakle, vlasnik Dalekoovda je pod izvanrednom upravom Fortenove. Drugim riječima ako je upraviteljima Inspire Fonda od strane povjerenickog vijeca ulagaca naloženo da prodaju imovinu fonda (a tamo isto sjedi predstavnik Fortenove) oni naprosto to moraju napraviti kako im je naloženo. Obzirom da iznad Fonda i iznad Konsolidatora stoji nevidljiva ruka Fortenove koja operativno odrađuje posao. Za koga točno, to ćemo tek vidjeti.
O tome se već i u medijima pisalo za vrijeme skandala kad je Nexus FGS (prethodnik Inspirija) posuđivao novce Agrokoru i Zagreb montaža grupi. Samo je očito prošlo ispod radara manjinskih ulagača u Dalekovodu.
Prenosim: Dalmarina u Konsolidatoru drži udio nešto veći od 33 posto, a preostali udio u vlasništvu je Nexus fonda. Da se provela ovrha, Zagreb-Montaža, odnosno Nexus ulaganja, tako bi stekli udio u Dalekovodu koji je prema neslužbenim procjenama skoro dvostruko vredniji od pozajmice. No, to se neće dogoditi dok god traje postupak izvanredne uprave u Agrokoru. Umjesto da se od njih naplate, na kraju su pod "kišobranom" izvanredne uprave u Agrokoru završili i Dalmarina i Konsolidator.
Dalmarina zato što je Agrokor vlasnik 80-postotnog udjela u vlasničkoj strukturi, a Konsolidator zato što Agrokor preko Dalmarine i u tom društvu ima udio veći od 25 posto.
https://www.index.hr/clanak.aspx?id=984553
Na kraju ispada da Dalekovodom upravlja Fabris Peruško preko povjerenickog vijeca i Lex Agrokorom omogucenih ekskluzivnih upravljačkih prava u Konsolidatoru. A ako je istina da je poznati vukovarski poduzetnik otkupljivao dugove za sebe ili nekog trećeg ostaje upitno hoćemo li vidjeti i “T” od transparentne prodaje udjela u DLKV. Za zamisliti se....
-
Budu li Dalekovod prodavali po računici po kojoj prodaju Ledo, bit će puna šaka brade
-
Heh, da bude po onoj narodnoj.... Vidjela žaba kako potkivaju konja, pa i ona podignula nožicu?
Na znam, mislim da je Fortenovi Dalekovod i priča oko te firme sporedna stvar i da neće uložiti niti blizu energije kao sto vjerojatno ulazu u prodaju Leda i unaprijeđenje poslovanja ostalih podružnica za proizvodnju hrane i pića te trgovinu.
Ne zaboravite da je PPD otkupljivao i vlasničke udjele u Fortenovi prošle i početkom ove godine.
-
Hvala, na objašenjenju oko uloge Agrokora.... Sad sigurno ne ulazim jer izgleda da su zaboravili uključiti i dalekovod u izvanrednu upravu... iliti ovo bi morali prodati kao ledo, samo po cijeni po kojoj ga je kupila forntenova...
-
trol označava osobu koja dolazi na uspostavljene internetske zajednice kao što je internet forum sa jedinim ciljem da na njih šalje potpaljujuće, grube i uvrjedljive poruke za namjerno dosađivanje sudionicima, stvaranje nesuglasica među sudionicima foruma, odnosno remećenje toka rasprave na forumu.
tako korisnik Flight selektivnim prikazom nepotpunih činjenica nastoji zaokupiti pozornost izvlačeći stvari iz konteksta i sa bitnih rasprava preusmjeriti na svoje paranoične i fiktivne konstrukcije isključivo u svrhu grube pakosti članovima foruma koji se ozbiljno bave ulaganjem svojih sredstava u vrijednosne papire!
... korisnik Flight navodi da "Na kraju ispada da Dalekovodom upravlja Fabris Peruško preko povjerenickog vijeca i Lex Agrokorom" što je u potpunosti NETOČNO i razvidno upravo iz sudskoga registra tvrtke Konsolidaror doo. koji je sam postao i u kojemu se navodi da je postupak izvanredne uprave otvoren isključivo i samo nad dužnikovim povezanim i ovisnim društvom Dalmarina doo a koje drži 33,3% posl. udjela u tvrtki Konsolidator što je naravno, trolanja radi, izostavio!
Ostale odluke:
Trgovački sud u Zagrebu rješenjem broj 47 St-1138/17-52 od 21.04.2017.g., kojim se dopunjuje rješenje St-1138/17 od 10.04.2017.g., riješio je:
I. Otvara se postupak izvanredne uprave:
a) nad dužnikom AGROKOR koncern za upravljanje društvima, proizvodnju i trgovinu poljoprivrednim proizvodima, dioničko društvo Zagreb (Grad Zagreb) Trg Dražena Petrovića br.3, OIB:05937759187,
b) nad dužnikovim povezanim i ovisnim društvima:
26) DALMARINA d.o.o., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, OIB: 88061796935 (80,00%)
ali trol namjerno, nereda radi izostavlja:
koje društvo drži udjele u društvu:
. KONSOLIDATOR d.o.o., Zagreb, Nova Ves 11, Zagreb, OIB: 73678065415 (33,00%)tvrtka Konsolidator doo nije u posupku izvanredne uprave što svatko može provjeriti u registru
sva ostala rasprava o ovoj temi je suvišna iako uopće ne sumnjam da će je trol Fight još koji puta pokušati nametnuti kao što nameće i špekulaciju o otkupu dugova dalekovoda od strane tvrtke PPD a koji su se više puta javno demantirali i izjasnili se da ne drže dugove dalekovoda niti imaju namjeru ulaziti u vlasništvo istoga!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin