Evo i samoubojice, DLKV +12%
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Zašto? Dalekovod sasvim pristojno izgleda na ovoj cijeni, radovi u Norveškoj teku dalje, stiže proljeće...
-
Što mislite, gdje je dno? Slabo se trguje zadnjih dana...
-
Pbz mirovinac krenuo sa otpustanjem ovoga, samo je pitanje do kojeg broja idu, moglo bi ubrzo i ovo ici za kunu.
-
Koliko je taj mirovinac izgubio?
Možda nije loše ući na 3 kn...
-
Koliko je taj mirovinac izgubio?
Možda nije loše ući na 3 kn...
Prije par godina su ulazili po 245 kn, od tada se samo rijesavaju dionica
-
bio sam u ingri dugo vremena i tamo su mirovinci bili u dionicama. Dok su oni bili vlasnici dionica je stalno padala a kad su izisli, dionica je skocila 300%. Tako ce biti i ovdje. Treba cekati da mirovinci izidu. Nemam dionice dalekovoda, ali su mi u fokusu
-
Onaj tko sad prodaje je u debelom minusu...
Vjerojatno netko mudro skuplja, poslije će ju lako dići kad pbz izađe.
Čitam da im posao u Švedskoj ide po planu.
-
Koliko je ostalo još pbz mirovincu?
-
DLKV-R-A 2. 2. PBZ Croatia Osiguranje OMF kat. B -6.800 -0,03% -0,02M 944.271 3,31 30.03.20 3,13 3,82 -
-
Hvala. Dosta im je ostalo, čekam po kunu...
-
ajme, 944 271. tko zna po koliko su kupovali jadničci?
meni je logično pitanje zašto je neprepuste tržištu, vjerojatno bi rasla bez njiovog štopanja, tada bi im se i prinos prikazao većim a oni bi se možda ogrebali za neki bonus ili barem pohvalu šefa.......
To je jedna od tema koje su tabu jel?
pa da se maknemo od tih sumornih tema, zamislite negdje daleko, u oceanu, veliku kitopsinu, ribu. Pliva slobodna lebdeći u moru planktona. oko nje je puno manjih riba koje se hrane ostatcima ove velike , ili, uglavnom žive na račun nje.
Nikada se nisam vidio kao kitopsinu, barem ne na ZSE.
-
Bilo bi zanimljivo da je sustav u SKDD-u ili ZSE-u tako napravljen da sam detektira, ako se napravi transakcija koja recimo proda/kupi neke pozicije OIB-a osoba koja su na pozicijama koja upravljaju fondovima, skrbnickim racunima u Bankama.. naravno i OIB-ima njihove bliske obitelji .... Ili ako se utvrdi da rade sa ekipom, frendovima, kumovima .... samo se njihovi OIB isto ubaci u potencijalni sukob interesa :)) .... ne treba nikakva HANFA, agencije da rade svoj posao, i nadgledaju dali je netko se iskoristio pozicijom .... sve trenutno odradi komp, prilikom transakcije : )
-
Očito postoji interes oko 3,50 Kn.
Ovakvim tempom, ako je ostalo još 800 000 dionica, mogli bi do kraja mjeseca biti out...
-
Bilo bi zanimljivo da je sustav u SKDD-u ili ZSE-u tako napravljen da sam detektira, ako se napravi transakcija koja recimo proda/kupi neke pozicije OIB-a osoba koja su na pozicijama koja upravljaju fondovima, skrbnickim racunima u Bankama.. naravno i OIB-ima njihove bliske obitelji .... Ili ako se utvrdi da rade sa ekipom, frendovima, kumovima .... samo se njihovi OIB isto ubaci u potencijalni sukob interesa :)) .... ne treba nikakva HANFA, agencije da rade svoj posao, i nadgledaju dali je netko se iskoristio pozicijom .... sve trenutno odradi komp, prilikom transakcije : )
A sto bi vam to znacilo?
ja ne prodam clanu obitelji nego frendu kojem sam dao lovu na ruke a stavi na svoj brokerski racun. ja upravljam njegovim racunom - ja sam logiran kao da sam on. i trag je zameten.
-
A sto bi vam to znacilo?
ja ne prodam clanu obitelji nego frendu kojem sam dao lovu na ruke a stavi na svoj brokerski racun. ja upravljam njegovim racunom - ja sam logiran kao da sam on. i trag je zameten.
Pa ako se trguje sa istog IPa vec je sumljivo.. OK to se izbjegne lako sa servisima... ali to neces raditi za kikiriki iznose, nego neke ozbiljnije, kad, tad, ce ti frend morat dignut lovu i prebacit... pa ce te pitat onda automatski komp, imas neke prihode, a to je zbog? Ok, frend je bio u tvom apartmanu pa mu je racun dosao xxx.xxx da operes,, ali opet ima trag novca pa te komp moze pitati sta i kako
Ali to je onaj HR mentalitet... ajmo vidjet kako mozemo zavaljat sustav da pokupino sebi vrhnje, a drusto u cjelini tko hebee 😒 ... hebote sa kakvim ljudima zivimo okruzeni
-
PBZ se opako iskcrava, otpor je jak oko 3.50...
-
Dalekovod se dosta čudno ponaša zadnja dva tjedna, kao da se giba van smjernica ostalog tržišta.
Dionica na kojoj su se izredali razni gurui investiranja i bome poštemo se opekli. Sada se nekako pretrpava u tišini.-
Podvučeno
1. imamo jedan fond koji jako hoće izaći i zabija cijenu naniže
2. ekipa koja je digla Petrokemiju navodno je ušla u Dalekovod (ovako il onako) a kad se pogleda gdje su sve ušli, to bi za Dalekovod bio , barem u smislu vrijednosti na burzi, pun pogodak
3. Pod jedan i dva daje ponovno Petrokemiju, jer je Petrokemija po iostom rukopisu postala zvijezda domaćeg tržišta, iako mnogi tvrde suprotno ( da nije zvijezda tržišta) pa su zbog rasta čak i zazivali Hanfu.
Zaključak: jedna od dijonica koju bi trebalo razmatrati nekako van ostatka tržišta, kako bih to rekao, OPTE napr ima svoj pečat, jedinstveni, a tako drugačiji no jedinstveni čini mi se da ima i DLKV.
Doktrina: ulaziti po malo jer se ne zna koliko su tanki živci fondu koji izlazi, oćel zatuć to na dvojku ili će ovako uključivat dionički rimfuzomat između 3, 3 i 3 ,9.
Rizk: velik. Firma je u dubiozama i uloga Prvog plinarskog društva nije do kraja jasna. Kako bi rekli vodeći teoretičari foruma preporučljivo ući u DLKV sa 15,33% do 20,45 % portfelja
-
15-20% porfelja u firmu koja dokazano uvijek nanovo nadje sljedece dno, zanimljivo kako dalekovod je uvijek bio jedna od miljenica prica i uvijek ogromnog neiskoristenog potencijala u kojem su svi usudio bi reci ostavili po koji par gaca na njemu i to vise puta i opet i dalje u njemu iznova vide priliku kako ce eto bas sada doci taj preokret, da se razumimo ima tu potencijala velikog cak nesto malo iman i ja tih dionica kupljenih u ovom padu vise iz nekog moguceg dobrog omjera rizika i dobiti ako se eto bas sad nesto pokrene na bolje jer i ne bi trebali bit toliko pogodjeni ovim karantenama ali i dalje su tu brojni rizici koji su do sada se stalno manifestirali po dionicare, a najveci je i dalje dovoljna likvidnost koja bi davala vecu sigurnost, ali da bih 15-20% stavio unutra morao bih biti lud, koji postotak je ok sve van toga je kocka
-
Brzo će takvi poginuti...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-