Već odavno nisam vidjela ovakve nespretnjakoviće
Draže im je čini se prodati jeftinije, no skuplje. I ustrajni su
Nema nam druge nego solidarizirati se, tridesetak tisuća komada na bidu na 2,xx. i Done !
Već odavno nisam vidjela ovakve nespretnjakoviće
Draže im je čini se prodati jeftinije, no skuplje. I ustrajni su
Nema nam druge nego solidarizirati se, tridesetak tisuća komada na bidu na 2,xx. i Done !
gdje to vidiš? ja to vidim na 0,05!
Ne vidim
Al predlazem
uzalud... ne samo ovdje... kao i na masu drugih dionica.... čim bude nekog "prosipanja" po bidu, ovaj se odmah popuni često i više nego što je bio. tržište kao da nagrađuje prodavatelje.
Ne vidim
Al predlazem
Jesi ovako mislila kako je sada?
Ne, to je sve još uvijek amaterski
Mislila sam na 30 tisuća združenih komada na bidu, na 2,44
Kad grof nema, grof nije cicija 😋
A mudrojaš neka se spasi bijede.
Al ' mi bi jedan drugom okice iskljuckali za par centi razlike, pa je to sve utopija
Ne, to je sve još uvijek amaterski
Mislila sam na 30 tisuća združenih komada na bidu, na 2,44
Kad grof nema, grof nije cicija 😋
A mudrojaš neka se spasi bijede.
Al ' mi bi jedan drugom okice iskljuckali za par centi razlike, pa je to sve utopija
To im je dosta, po toliko su i oni kupili...na 2,44 će te nafilat ko papriku, dat će ti i po 2,20 samo se strpi.
Društvo Dalekovod d.d. ovim putem objavljuje da će 23. veljače 2024. biti održana sjednica Nadzornog odbora Društva na kojoj će se razmatrati konsolidirana i nekonsolidirana nerevidirana financijska izvješća Društva za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.
"Dalekovod OSO i Dalekovod MK zbog povećanja obujma posla, novih projekata i razvoja poslovanja zapošljavaju više osoba na različitim pozicijama. "
-4,7 mil eura...
--------- Grupa je na 31. prosinca 2023. godine imala Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura što povoljno utječe na očekivani rast i predvidivost prihoda u sljedećem razdoblju, kao i na očekivan rast profitabilnosti poslovanja. Kao rezultat takve bolje poslovne i tržišne pozicije, na razini Grupe u 2023. godini zabilježen je rast poslovnih prihoda od 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a isti su iznosili 168 milijuna eura. Ovo je očekivani nastavak trenda koji je prisutan od druge polovice 2022. godine te u prvih devet mjeseci 2023. godine, a na rast prihoda Grupe najznačajniji utjecaj imalo je matično društvo, Dalekovod d.d. (dalje u tekstu: Društvo) te Dalekovod OSO d.o.o.. Ostala društva koja čine najznačajniji dio prihoda Grupe - Dalekovod Mostar d.o.o., Dalekovod Projekt d.o.o., Dalekovod MK d.o.o. te Dalekovod Ljubljana d.o.o. - ostvarili su rezultate u skladu sa planiranima.
Što je to - prekinuto poslovanje- i odakle im minus ?????
Jel' to kreativno knjigovodstvo, vraćen dug, pribavljene zalihe, nenaplaćeni poslovi
Radim popodnevnu, nemam vremena pročitati izvješće
U izvješću Uprava uopće ne komentira rashode...prave se grbavi
A u RDG-u se mogu vidjeti koje su im stavke porasle (u rashodovom dijelu)
Naziv pozicije | AOP oznaka | Isto razdoblje prethodne godine | Tekuće razdoblje | ||
Kumulativ | Tromjesečje | Kumulativ | Tromjesečje |
2. Materijalni troškovi (AOP 010 do 012) | 009 | 82.474.472 | 28.947.592 | 112.816.903 | 35.593.688 |
a) Troškovi sirovina i materijala | 010 | 30.084.980 | 9.828.036 | 50.437.756 | 15.991.750 |
b) Troškovi prodane robe | 011 | 15.599.118 | 7.706.498 | 17.296.600 | 2.480.217 |
c) Ostali vanjski troškovi | 012 | 36.790.374 | 11.413.058 | 45.082.547 | 17.121.721 |
3. Troškovi osoblja (AOP 014 do 016) | 013 | 32.987.985 | 7.214.613 | 32.642.471 | 9.269.257 |
Fascinatno...divim se kupcima. Neki dan se ovdje smijalo onom što čeka po 0,05...
Fakat ne znam što misliti, a kamoli što reći
Spušila sam novac
Očito sam ovdje na very, very long poziciji
Još uvijek vjerujem u rast poslovanja i dobiti.
Za koju ne znam hoće li biti iskazana
*U skladu s međunarodnim financijskim standardima stavke računa dobiti i gubitka i izvještaja o financijskom položaju Grupe i Društva u prethodnom
razdoblju odnosno u 2022. godini i isto tako u 2023. godini usklađeni su za financijski efekt spomenute transakcije odnosno prekinutog poslovanja.
** Društvo je vrijednosno uskladilo potraživanje prema Ministarstvu financija/RH iz 2016. godine temeljem zaprimljene nepravomoćne presude iz
studenog 2023. godine u sudskom postupku P-2053/2018 kojom je odbijen tužbeni zahtjev Društva. Unatoč navedenome, Društvo je pokrenulo žalbeni
postupak protiv prethodno navedene nepravomoćne presude te temeljem uvjerenja koje počiva na dosadašnjoj sudskoj praksi i dalje smatra da postoji
realna osnova za uspjeh u predmetnom sudskom postupku i naplata tražbine od Ministarstva financija/RH.
Sudski spor protiv Ministarstva financija/Republika Hrvatska
Nastavno na objavu od 21. prosinca 2018. godine o pokretanju sudskog spora koji se vodi pred
Trgovačkim sudom u Zagrebu pod poslovnim brojem P-2053/2018 protiv Ministarstva
financija/Republike Hrvatske radi isplate tražbine Društva u iznosu od 6.636.140,42 EUR
(50.000.000,00 HRK), ovim putem Društvo obavještava javnost da je Trgovački sud dana 06.11.2023.
godine donio presudu kojom se odbija tužbeni zahtjev Društva za isplatu navedenog iznosa.
Protiv navedene presude Društvo će u zakonski predviđenom roku podnijeti odgovarajući pravni
lijek.
Nije sve tako crno.
EBITDA
2022. 6 101 000
2023. 7 806 000
Prekinuto poslovanje*; Stavka normalizacije MFIN** -6 648 000
*U skladu s međunarodnim financijskim standardima stavke računa dobiti i gubitka i izvještaja o financijskom položaju Grupe i Društva u prethodnom
razdoblju odnosno u 2022. godini i isto tako u 2023. godini usklađeni su za financijski efekt spomenute transakcije odnosno prekinutog poslovanja.
** Društvo je vrijednosno uskladilo potraživanje prema Ministarstvu financija/RH iz 2016. godine temeljem zaprimljene nepravomoćne presude iz
studenog 2023. godine u sudskom postupku P-2053/2018 kojom je odbijen tužbeni zahtjev Društva. Unatoč navedenome, Društvo je pokrenulo žalbeni
postupak protiv prethodno navedene nepravomoćne presude te temeljem uvjerenja koje počiva na dosadašnjoj sudskoj praksi i dalje smatra da postoji
realna osnova za uspjeh u predmetnom sudskom postupku i naplata tražbine od Ministarstva financija/RH.
Ukupno financijski dug
2022. 8.285 000
2023. 11.956 000
Novac
2022. 3.784 000
2023. 12.345 000
Neto financijski dug
2022. 4.501 000
2023. -389 000
Iz izvještaja
Izgradnja dalekovoda aktivna je trenutno na 25 velikih projekata (2 u Norveškoj, 6 u Švedskoj, 3 u regiji,
1 u Njemačkoj te 13 u Hrvatskoj) i 16 manjih projekata, a trafostanica na 9 (1 u Hrvatskoj, 2 u Norveškoj,
5 u Makedoniji te 1 u Ukrajini).
Segment realizacija projekata Infrastrukture zabilježio je rast prihoda od 50% u odnosu na isto
razdoblje prethodne godine, a ukupni prihodi u 2023. godini iznose 19 milijuna eura. Profitabilnost
sektora u skladu je s očekivanjima. Najznačajniji investitori su HŽ Infrastruktura i Hrvatske ceste.
Trenutno je aktivno 18 projekata, a radovi se odvijaju na 8 gradilišta.
Na povećanje dugoročnih obveza u odnosu na 31. prosinca 2022. godine najveći utjecaj ima
novoodobreni kredit za trajna obrtna sredstva u iznosu od 3,7 milijuna eura, međutim neto financijskidug Grupe i Društva je smanjen u odnosu na početak godine kao rezultat povećanja profitabilnostiposlovanja i pozicije novca u bilanci.
Normalizirana EBITDA (poslovni prihodi - poslovni rashodi + amortizacija – stavka normalizacije) na razini Grupe iznosi 7,8 milijun eura, što predstavlja povećanje od 1,7 milijuna eura u odnosu na isto razdoblje prethodne godine uglavnom kao rezultat povećane aktivnosti i poboljšane efikasnosti i profitabilnosti poslovanja svih segmenata Grupe, a najznačajnije u matičnom Društvu i Dalekovod OSO.
Normalizirana EBITDA marža Grupe je povećana sa 4,4 posto u 2022. godini na 4,6 posto u 2023. godini.
U veljači 2023. godine dospjela je redovna rata isplate obveznica čime se smanjio dug po obveznicama u odnosu na 31. prosinca 2022. godine
--------- Grupa je na 31. prosinca 2023. godine imala Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura što povoljno utječe na očekivani rast i predvidivost prihoda u sljedećem razdoblju, kao i na očekivan rast profitabilnosti poslovanja. Kao rezultat takve bolje poslovne i tržišne pozicije, na razini Grupe u 2023. godini zabilježen je rast poslovnih prihoda od 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a isti su iznosili 168 milijuna eura. Ovo je očekivani nastavak trenda koji je prisutan od druge polovice 2022. godine te u prvih devet mjeseci 2023. godine, a na rast prihoda Grupe najznačajniji utjecaj imalo je matično društvo, Dalekovod d.d. (dalje u tekstu: Društvo) te Dalekovod OSO d.o.o.. Ostala društva koja čine najznačajniji dio prihoda Grupe - Dalekovod Mostar d.o.o., Dalekovod Projekt d.o.o., Dalekovod MK d.o.o. te Dalekovod Ljubljana d.o.o. - ostvarili su rezultate u skladu sa planiranima.
Što je to - prekinuto poslovanje- i odakle im minus ?????
Jel' to kreativno knjigovodstvo, vraćen dug, pribavljene zalihe, nenaplaćeni poslovi
Radim popodnevnu, nemam vremena pročitati izvješće
za ovakva ulaganja ni triba gledati u izvješće, dasta toga možete isčitati iz portfelja,
u povezanim društvima i uz ovakvu vlasničku strukturu kreativno knjigovodstvo se gotovo samo nameće, no dobro, čovjek uči dok je živ, a žena i duže
P.s. nemojte kolegice i meni suze krenu polako a nisam već tri godine ni taknuo Dlkv, uvijek se sjetim onoga pucketanja kada si blizu njega
Ja znam da vi svi duboko suosjećate sa mojim gubicima . Lijepo od vas
Gledam izvješće, i za početak ne razumijem, da li čitam kvartalno, kako je nazvano u objavi na ZSE, četvrti kvartal, konsolidirano............. ili čitam godišnje, kako se da zaključiti iz sadržaja i naslova izvješća na 25 stranica ?
Naravno da još uvijek ne znam čitati FI, al' imam ekipu koja zna . Budu.
I što li im je to - Prekinuto poslovanje- ?
A kako su od dva pozitivna kvartala, u trećem je bilo cca 2,8 milijuna eura dobiti, došli do minusa , to mi je ponajmanje jasno.
Ovdje se sve svodi na isto. Hoće li Dlkv upropastiti Končar ili će Končar transparentno upravljati Dalekovodom, kako upravlja i svim drugim svojim sastavnicama. Imaju u vlasništvu 75% Dalekovoda
Display MoreJa znam da vi svi duboko suosjećate sa mojim gubicima . Lijepo od vas
Gledam izvješće, i za početak ne razumijem, da li čitam kvartalno, kako je nazvano u objavi na ZSE, četvrti kvartal, konsolidirano............. ili čitam godišnje, kako se da zaključiti iz sadržaja i naslova izvješća na 25 stranica ?
Naravno da još uvijek ne znam čitati FI, al' imam ekipu koja zna . Budu.
I što li im je to - Prekinuto poslovanje- ?
A kako su od dva pozitivna kvartala, u trećem je bilo cca 2,8 milijuna eura dobiti, došli do minusa , to mi je ponajmanje jasno.
Ovdje se sve svodi na isto. Hoće li Dlkv upropastiti Končar ili će Končar transparentno upravljati Dalekovodom, kako upravlja i svim drugim svojim sastavnicama. Imaju u vlasništvu 75% Dalekovoda
vi znate da uvijek uživate našu podršku i kada dobivate i kada gubite, osobno ću vam dati svoju potporu za onih 30000 komada u cijelosti na 0,99 ( na nešto me asocira ova cijena)
jer sam čini mi se prodao zadnje nešto preko 6kn prije nekoliko godina i spreman sam je sada platiti 30% više jer ipak je sada situacija nešto bolja, jer danas umjesto omče ova firma nosi ogrlicu oko vrata