1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • August 2, 2021 at 1:29 PM
    • #1,081

Zbog raznih propisa oko odgođene porezne obveze i sl.računovodstvenih stvari, ali nije to ni bitno uopće, ne treba propitkivati formalnu ispravnost izvještaja, jer ne radi ih netko bezveze samo da popuni kolone.

Bitno je da firma radi s dobiti i dok još nije krenula s projektima, oni će biti samo (jako veliki naravno) šlag na torti.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 2, 2021 at 2:25 PM
    • #1,082
    Quote from forumas

Zbog raznih propisa oko odgođene porezne obveze i sl.računovodstvenih stvari, ali nije to ni bitno uopće, ne treba propitkivati formalnu ispravnost izvještaja, jer ne radi ih netko bezveze samo da popuni kolone.

Bitno je da firma radi s dobiti i dok još nije krenula s projektima, oni će biti samo (jako veliki naravno) šlag na torti.

Super, firma ništa ne radi, valjda samo ubire najam od prazne Arene, smanjuje broj ljudi, piše računovodstvenu dobit jer ima otpis glavnice i kamata po kreditima i to je razlog zasto joj je tržišna kapitalizacija porasla sa 3 kn na 12 kn. Obveze 300 milijuna kuna, a prihodi 4 milijuna kuna i još se hvali umijeće postojeće uprave. Evo ja mislim da su čarobnjaci, veći od ovih iz Dalekovoda (a znamo kako su tamo prošli dioničari), jer imaju veću dobit od prihoda, ali to je samo moje mišljenje 8o :thumbup:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • August 2, 2021 at 2:48 PM
    • #1,083
    Quote from mitkko
    Quote from forumas

Pa to tako obično i biva, nekad se ima obveza, a nekad potraživanje za porez.

Budući da je prije obveza bila velika, sada se smanjuje tj.preklapa s prijašnjom obvezom, i tako će biti u sljedećim razdobljima.

Nema to smisla. Nisam racunovodja, ali ovo se kosi sa osnovnom logikom, zato pitam da mi netko pojasni. Jasno mi je da se gubitak iz prijasnjih godina moze prenositi sljedecih 5 godina i onda on moze smanjiti eventualnu buducu dobit, tako da ako su u ovom kvartalu imali 1,7M bruto dobit, to mogu "lomiti" sa prijasnjim gubitkom u recimo tom istom iznosu pa onda imaju porez na dobit 0. Ali nije mi jasno kako porez moze biti negativan, tako da ispada da njima drzava duguje. I jos mi nije jasno kako takav porez moze biti 6 puta veci od osnovice - bruto dobit 1,67M, porez 10M kn.

proizašlo je iz smanjenje odgođene porezne obveze (DTL) i to sa RDG efektom promjene neto sa odg poreznom imovinom.

DTL je najvećim dijelom iz obveznice Laništa d.o.o, računovostveno vrednovanje u INGRA i LAnište citiram:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

moram priznat da mi nije u potpunosti jasno, pa ako ima tko poznaje materiju...

...sram me koliko nemam..

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • August 2, 2021 at 9:38 PM
    • #1,084
    Quote from BudFox
    Quote from forumas

Super, firma ništa ne radi, valjda samo ubire najam od prazne Arene, smanjuje broj ljudi, piše računovodstvenu dobit jer ima otpis glavnice i kamata po kreditima i to je razlog zasto joj je tržišna kapitalizacija porasla sa 3 kn na 12 kn. Obveze 300 milijuna kuna, a prihodi 4 milijuna kuna i još se hvali umijeće postojeće uprave. Evo ja mislim da su čarobnjaci, veći od ovih iz Dalekovoda (a znamo kako su tamo prošli dioničari), jer imaju veću dobit od prihoda, ali to je samo moje mišljenje 8o :thumbup:

Koji Dlkv, kad su oni imali neku vecu dobit, pa stalno su skoro bili u gubitku.

Book je tu već 22 kn, dobit ce biti vjetojatno preko 2 kn godišnje, uprava i dr.povezane osobe se stalno krcaju, od Arene ce nakon potpune otplate ostati još čini mi se čistih 30-ak kn po dionici...

I još nekima ne valja i oni bi i dalje po 3 kn??

Pa već sljedeće godine ako riješe koji projekt book će biti već na 30 kn...

Ovo ima jedan od trenutno najvećih potencijala na Zse i k tome jednu od možda najvećih sigurnosti ostvarivanja konstantne dobiti koja može biti samo svakim danom veća kako krenu pojedini projekti...

A ima ih, vidjeli smo to već dobro.

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • August 3, 2021 at 8:33 AM
    • #1,085

... malo sam se još konzultirao okolo, pa kaže mi jedan kolega sa cca 15 godina big4 iskustva, da se vjerojatno radi o privremenoj razlici koja im je u prethodnim razdobljima povećala poreznu obavezu (razlika u vrednovanju nije bila porezno priznati rashod).

Onda pretpostavlja da su kroz H1_2021 imali nekog movementa po toj obveznici, te su pristupili kao pripremi polugodišnjeg PD obrasca (jer očito da je značajna stavka) i smanjili obvezu poreza na dobit, kaže to se najčešće radi kalkulativno ako je značajno, te se na kraju godine radi pravi obračun.

Po svemu sudeći na kraju godine bi trebali imati poveći iznos potraživanja prema Poreznoj Upravi (državi)....

...sram me koliko nemam..

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • August 3, 2021 at 10:36 AM
    • #1,086

Da, pa ne rade im izvješća neki šarlatani da će biti prikazano samo da kolone budu popunjene.

Sad treba samo čekati objavu prvog većeg projekta, a onda će biti sigurno veselo..

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 3, 2021 at 11:30 AM
    • #1,087
    Quote from forumas

Da, pa ne rade im izvješća neki šarlatani da će biti prikazano samo da kolone budu popunjene.

Sad treba samo čekati objavu prvog većeg projekta, a onda će biti sigurno veselo..

gospon forumaš, vidim da ste upućeni, jel to Ingra dobila posao, ja se sjećam onoga zadnjega oko 900 000kn, ovaj izgleda oko 50 000

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • August 3, 2021 at 11:38 AM
    • #1,088
    Novi početak za Ingru: Riješili su svoj najveći problem i ciljaju nove poslove s partnerima
    www.poslovni.hr

Samo cekati objave ...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 3, 2021 at 11:41 AM
    • #1,089
    Quote from forumas

https://www.poslovni.hr/hrvatska/rijes…tnerima-4241855

Samo cekati objave ...

a koliko se to plati takav članak, ja bih možda investirao za jednu moju perjanicu

inače smo se tamo načitali baš svega, a sada ni ne navraćam tamo, jer zadnji puta kada sam otvorio bilo redizajniranje u tijeku :)

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • August 3, 2021 at 1:59 PM
    • #1,090

prava je šteta za ingru da se to ne izlista na nekoj ozbiljnijoj burzi. S takvim izvješćima taj bombončić bi popapali u minuti.

• juraj
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    232
    • August 3, 2021 at 4:00 PM
    • #1,091
    Quote from nimimada

prava je šteta za ingru da se to ne izlista na nekoj ozbiljnijoj burzi. S takvim izvješćima taj bombončić bi popapali u minuti.

kolega, pa ima u svijetu nekretninskih fondova koji bi Ingru zbog Arene i 56 milijuna kn prihoda od iste, mljacnuli ko sladoled..smanjili kamatne rashode za 60%,povečali investicijsku dobit,povečali kapital,smanjili dugove za 21mil kn

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • August 3, 2021 at 4:07 PM
    • #1,092

Samo evo u 12 godina nikako da se pojave...

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 3, 2021 at 9:43 PM
    • #1,093

Ne mogu nas naći na karti pa zato ne dolaze... :D

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 4, 2021 at 3:59 PM
    • #1,094

to izgleda opet pao neki posao, ne bi se smjeli oni zamarati, nisu naviknuti

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • August 4, 2021 at 5:12 PM
    • #1,095

Koji posao, koji stručnjaci? Ja si ne mogu dočarati stručnjaka koji je spreman ( koliko, 10- 15 godina) ne raditi posao za koji je stručan. I tko će dati posao tvrtki sa takvim stručnjacima? Mislim ozbiljan posao. Tko je želio raditi taj je Ingru već davno zaboravio.

Ne ulazim u njihove vratolomije u fin. Izvještajima i koliko će se izvući iz Arene. Taj posao ih je iz Ingre kakva je bila i možda mogla biti pretvorila u rentijere.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • August 5, 2021 at 12:01 AM
    • #1,096

Hm.. zato ona priča s vodikom.

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • August 5, 2021 at 9:41 AM
    • #1,097
    Quote from dionicar

Hm.. zato ona priča s vodikom.

Sretno im bilo s vjetrom, suncem i vodikom.

Zatrpali nas člancima o planovima, suradnji, eu fondovima i onda Deban ispali " Možda smo malo presamouvjereni, ali ..."

Ako on sumnja tko smo mi da vjerujemo.

• domo1977
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • August 5, 2021 at 10:17 AM
    • #1,098

Stvar je što vas većina želi ovo opet na 5kn. I onda nemate pametnijeg posla nego doći ovdje kritizirati sve što se pokušava raditi. A makar se ništa ne radilo egzistencija ingre je osigurana još 15g. zahvaljujući areni. E sad kome se čeka do 32g. Kada ingra neće više biti opterećena kreditom za arenu a još 4 godine će sjedati na račun lova od države i grada..

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 5, 2021 at 10:24 AM
    • #1,099

Ne se ljutiti, al' tko je vidio zmiju boji se i smotanog konopca.

Nisam ja, Verdi tako kaže

Sjećam se Ingre na 100 kn, giganta u branši.

Ovo sada, ovo je rentijerstvo. I kjnigovodstvena gimnastika

Ne znači da je to loše uložen novac, al' valja biti svjestan naravi stvari

Ingra mi je promašaj, BTW. Propustila.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • August 5, 2021 at 10:44 AM
    • #1,100

A Arena je premazana eliksirom mladosti i ne treba nikakav capex da bi ostala na barem postojećem nivou? Da ne spominjem neku modernizaciju koja je već sada potrebna, a gdje za 10 godina. Dvorana nije okrečena pošteno 12 godina, glazura na ulaznom platou je dobro načeta, hrpa je radova koji se već sada moraju obaviti da bi se dvoranu dovelo u nulto stanje.

Mi smo navikli da se jednom nešto sagradi i onda prst u uho. Cibona i Dom sportova su odlični primjeri, dvorane u kojima kuna nije uložena u modernizaciju od otvorenja i zato su danas potpuno neprimjerene bilo kakvim modernim natjecanjima i priredbama, a dvorane izgledaju kako izgledaju, sramota grada Zagreba, posebice Cibona.

Najam i iskoristivost te dvorane neću ni spominjati dok to ne postane njihov problem. Ali s postojećim načinom upravljanja dvoranom ne može se održavati na životu ni školska dvorana. Korona je priča za sebe i taj period ne treba uopće uzimati u obzir, ali sve ono prije toga, gdje se godišnje odigra pet utakmica za koje Badel dijeli karte i održe se dva koncerta vrijedna spomena nije dovoljno ni za plaćanje osoblja.

Arena kao biznis trenutno vrijedi jako, jako malo. Ingra, također trenutno, ima lijepu poziciju zbog ugovora koji je takav kakav je. Ono što meni nije jasno je zašto se potpuno ne posvete tome i ustrojue se i de facto kao REIT, ostanu na pet ljudi i kao takvi izađu na tržište. To bi bilo puno jasnije i jednostavnije, rekao bih i profitabilnije, od ovog samouvjeravanja da oni rade još nešto u građevini.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago