A ovo što je Deban kupio je bilo još u prosincu, po 6,90 čini mi se. Bilo mi je odmah sumnjivo jer nema nove vijesti na zse. I mene ste skoro prevarili. Nebi se smjele dopuštati takve laži na forumu.
Kažu na onom forumu po 7,90 da je kupio.
A ovo što je Deban kupio je bilo još u prosincu, po 6,90 čini mi se. Bilo mi je odmah sumnjivo jer nema nove vijesti na zse. I mene ste skoro prevarili. Nebi se smjele dopuštati takve laži na forumu.
Kažu na onom forumu po 7,90 da je kupio.
Ovdje nisu fondovi u igri, bar za sada. Cijena ce oscilirati malo gore, malo dolje, ali ja jos ne vidim kraja ovoj dionici.
Da kupuje se buducnost, ali vrlo perspektivna buducnost.
Ja smatram da ce u ovoj polovici godine sa par dobrih poslova opravdati cijenu dionice.
Ne se ljutiti na zloćku.
Stvarno ne znam što kupujete .
Ingra je rentijerski business. Nagledala sam se ja takvih budućnosti na ZSE- Atlantska, Djurica.... bilo je toga.
Burza je kažu igra stara, jedino su igrači uvijek novi.
Dakle da sumiramo pricu za nevjernike Prije svega Ingra je i dalje jako risky dionica, ali, prvo su svi mislili da se radi financijsko firiziranje firme bez ikakvog pokrića, i to financijsko friziranje su vrhunski odradili (ako ce sklapati poslove sa 20% uspješnosti kao financijsko friziranje nema zime). Onda je postojala nada da ce eto Ingra mozda sklopiti jedan dva veca posla oko obnove (i da samo to + friziranje bi bilo dovoljno da cjena dionice ode i vise nego je sada jer se radi o 6 milijardi kuna samo u ZG i to samo pocetak obnove, dakle da Ingra hipotetski ugovori 10% sredstava sa svojim vezama to je 600 milijuna kuna, ako sam ja to na brzinu dobro izracunao to je oko 160 kn prihoda po dionici). E sad da je Ingra isla samo na ZG onda bi to bio one time thing i svi bi bili mirni 2 godine i ciao djaci, međutim, činjenica da su počeli sklapati poslove koji su nevezani za ZG pokazuje novu perspektivu, a ta je da Ingra zbilja mozda ima ambiciju postati respektabilna firma u građevini u budućnosti, a Zagreb koristi samo kao odskocnu dasku. I naravno, to sve ima jako puno smisla, jer u Hrvatskoj postoji gap u smislu velikih građevinskih firmi od kad su svi "velikani" propali. Opet, Ingra je i dalje risky, ali s jako malo truda oni mogu dogurati ovu dionicu do 20 kuna do kraja godine, sve ce se saznati jako brzo, natjecaji su otvoreni, one koji su dobili poslove znati cemo vec kroz mjesec-dva. Pritom, ako sam ja dobro shvatio (ispravite me) grad Zagreb moze sam birati tko ce im biti izvođač radova na svim zgradama koje su u njihovom vlasništvu, ako je tako za Ingru nece biti zime zbog dubokih veza s gradom (navodno za obnovu samo jednu školu ide natjecaj od 110 milijuna kuna).
Dakle da sumiramo pricu za nevjernike Prije svega Ingra je i dalje jako risky dionica, ali, prvo su svi mislili da se radi financijsko firiziranje firme bez ikakvog pokrića, i to financijsko friziranje su vrhunski odradili (ako ce sklapati poslove sa 20% uspješnosti kao financijsko friziranje nema zime). Onda je postojala nada da ce eto Ingra mozda sklopiti jedan dva veca posla oko obnove (i da samo to + friziranje bi bilo dovoljno da cjena dionice ode i vise nego je sada jer se radi o 6 milijardi kuna samo u ZG i to samo pocetak obnove, dakle da Ingra hipotetski ugovori 10% sredstava sa svojim vezama to je 600 milijuna kuna, ako sam ja to na brzinu dobro izracunao to je oko 160 kn prihoda po dionici). E sad da je Ingra isla samo na ZG onda bi to bio one time thing i svi bi bili mirni 2 godine i ciao djaci, međutim, činjenica da su počeli sklapati poslove koji su nevezani za ZG pokazuje novu perspektivu, a ta je da Ingra zbilja mozda ima ambiciju postati respektabilna firma u građevini u budućnosti, a Zagreb koristi samo kao odskocnu dasku. I naravno, to sve ima jako puno smisla, jer u Hrvatskoj postoji gap u smislu velikih građevinskih firmi od kad su svi "velikani" propali. Opet, Ingra je i dalje risky, ali s jako malo truda oni mogu dogurati ovu dionicu do 20 kuna do kraja godine, sve ce se saznati jako brzo, natjecaji su otvoreni, one koji su dobili poslove znati cemo vec kroz mjesec-dva. Pritom, ako sam ja dobro shvatio (ispravite me) grad Zagreb moze sam birati tko ce im biti izvođač radova na svim zgradama koje su u njihovom vlasništvu, ako je tako za Ingru nece biti zime zbog dubokih veza s gradom (navodno za obnovu samo jednu školu ide natjecaj od 110 milijuna kuna).
mislite da ingra ima ljude koji mogu odraditi natječaj od 110 mil kn ili mislite da će ugovoriti, dati podizvođačima i sebi uzeti dio. danas su sve građevinske firme zatrpane poslovima, tako da baš neće biti lagano pronaći podizvođača. ako će zapošljavati nove ljude, mislite da se može u godinu dana stvoriti firma koja odrađuje poslove od 110 mil kn. volio bih da mi netko konkretno napiše na koji način oni misle odraditi i onaj posao ugovoren za 33 mil. kn i koliko se od tog posla može očekivati dobiti. možda sam ja kratkovidan pa ne vidim nešto što drugi vide, ali s obzirom na povjest ingre pomalo sam skeptičan.
Misle da će ugovoriti, dati podizvođačima i sebi uzeti dio.
Btw ne znam od kud ta prica da Ingra ima manje od 20 zaposlenih? Pise na investiramo.hr sluzbeno da imaju 70 zaposlenika.
mislite da ingra ima ljude koji mogu odraditi natječaj od 110 mil kn ili mislite da će ugovoriti, dati podizvođačima i sebi uzeti dio. danas su sve građevinske firme zatrpane poslovima, tako da baš neće biti lagano pronaći podizvođača. ako će zapošljavati nove ljude, mislite da se može u godinu dana stvoriti firma koja odrađuje poslove od 110 mil kn. volio bih da mi netko konkretno napiše na koji način oni misle odraditi i onaj posao ugovoren za 33 mil. kn i koliko se od tog posla može očekivati dobiti. možda sam ja kratkovidan pa ne vidim nešto što drugi vide, ali s obzirom na povjest ingre pomalo sam skeptičan.
Bilo bi zanimljivo znati odgovore na ta pitanja jel neče valjda Bob graditelj to sve izgraditi. Vidim da firma Lanište kojoj je vlasnik Ingra nekretnine d.o.o. za 2107,18 i 19 god ima dobiti skoro kao i prihoda......za 2019 prihod od 10,1 mil kuna a dobit 10,5 mil kuna.....wtf kako im je to uspjelo?....i tata bi sine.......jel če i neka eventualna buduća dobit iči na Lanište a Ingri i dioničarima znamo več svi šta?......ili kad malo bolje razmislim ni ne zanima me jel vjerovatno neču dobit pravi odgovor jel tko to više zna......sve zamršeno ko klupko i sve naravno pošteno......
Na kraju trećeg kvartala prošle godine na matici su imali 13 zaposlenih.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/801
a u Grupi: 70, al imaju devet ovisnih društava pa ispada zaista da imaju malo zaposlenih kada se zaposlenici rasporede na sva ta društva
zlocesti - kupuje se nada u bolju budućnost - kao i na Optimi.
Parametri su naravno drugačiji, ali kao i svuda sve ovisi o precepciji onih koji imaju svoje razloge zašto su tu. Trenutni problem onih koji su propustili ovaj rast je u vjerojatnosti da jedna propala firma - "stečajuša" može ovakvo nešto napraviti. Nema garancije da će se to održati s obzirom na rizik koji je u Ingri i dalje visok. Stoga se ovo doživljava kao bljesak koji će nestati kako se i pojavio, na kraju krajeva već 12 godina se tu ništa dobro nije događalo. Ali što ako su se ovdje okolnosti doista promijenile i sada ima razloga i opravdanja za ovaj rast ? E to ćemo vidjeti. Osobno sam na toj strani priče.
U sadašnjoj Ingri sumnjam da više radi ijedan zaposlenik koji je učestvovao u stvaranju onoga što je Ingra nekada bila. Zadnjih godina pretvorili su se u ono što im je bilo neophodno za opstanak i rješavanje prije svega pravnih i financijska pitanja da riješe sve omče koje su imali namaknute oko vrata. Imali su više sreće nego pameti i preživjeli su sve to i sada se ide dalje. Jednu stvar im se mora priznati - nisu se prestali boriti da prežive, a znamo da se samo u stvarnim problemima stvaraju oni koji znaju kako ih rješavati. Zato osobno ne sumnjam da će imati rješenja i za sljedeće izazove koji stoje pred njima. To je moja percepcija onoga što Ingra danas jest.
Zanimljiva činjenica je da je ova Ingra po svemu zapravo start-up koji ima određene komparativne prednosti i dobru šansu da koristeći trenutne okolnosti koje su im za sada naklonjene pokuša iznova izgraditi jednu potpuno novu firmu koja sa starom Ingrom osim imena nema nikakve veze - naravno ako je to ono što stvarno namjeravaju. Kao i uvijek vrijeme će pokazati što je istina.
Gdje sam ono čuo da jednu sličnu firmu treba vrednovati također kao start-up?
Ovaj rast je po meni realan jer Deban i Debanica su u poslu s obnovom Zagreba, ingra nema ljude već godinama ali će pokrivati na natječajima male građevinske firme koje se same ne bi ni mogle javiti na natječaje. Znači Bandičev projekt obnove ruka ruku mije svi smo lije. E sad, naravno postoji ALI u našoj jadnoj kaljuži. Izbori su za par mjeseci, kad / ako ih izgubi pobježe milanče u svoje dvore u pogano selo a Debanica će lagano krenut s objašnjavanjem uskoku o svemu što je potpisala i ode ingra nazad na 2-3 kune. Rizik je nekih pola pola.
Ingra je po mojem osobnom sudu odnosno procjeni vješto manipulirana investicijska priča gdje vise osoba iz same kompanije i vise izvan nje vješto manipulira cijenom i koristi povlastene informacije da to cini. Naravno, to nije tako lako dokazati, no interes je jasan i ocit. Barem meni jest. Ono sto ne mogu zaraditi u stvarnom svijetu dioničarstva jer ne postoji posao niti jasna investicijska priča, a ni strategija (barem je ja osobno još nisam ubrao; odnosno ako zanemarimo nešto sto oni zovu financijsko restrukturiranje i namjera odrađivanja “nečeg” u budućnosti) oni to vješto izvode na burzi odnosno jednom dijelu iste, gdje oni mogu kontrolirati i informacije i kretanja i situaciju. Čak imaju i PR igrače kao dio ekipe. Slično je bilo prije 15-tak godina kad su se ubacivali zaslužni i povezani tipa Kostrencic, Ostoja i slični i pumpala cijena. Al tada su i sami investitori nevezani na kompaniju i “odabrani milje” zdušno vjerovali u priču i kupovali dionice. Ingra je i u to doba nešto radila i napravila, al to je bilo jako jako daleko od fer vrijednosti. Dionica je bila višestruko precijenjena i na kraju su na njoj izgubili svi, pa i mirovinski fondovi koji su je tada i dokapitalizirali na temelju napuhane price koja se nikad nije ostvarila. Sada smo, prema mojem osobnom misljenju, još u ranoj fazi njihovih namjera i odrade “posla”, i kome je to zanimljivo, neka se pridruži “ekipi”. Al obzirom da je ovo već viđen scenarij, a ima nas još koji se sjećamo prethodnoga, i kako je završio, treba biti i vise nego oprezan.U tom smislu priča o “start-upu” je ko priča iz onog vica o Fati i ponavljaju. Pa u skladu sa starim Latinima i njihovom... “repetitio est mater studiorum”...., ovo je moj osoban stav i misljenje, da se tko ne nađe slučajno uvrijeđenim, povrijeđenim, razočaranim i slično.
Ovaj rast je po meni realan jer Deban i Debanica su u poslu s obnovom Zagreba, ingra nema ljude već godinama ali će pokrivati na natječajima male građevinske firme koje se same ne bi ni mogle javiti na natječaje. Znači Bandičev projekt obnove ruka ruku mije svi smo lije. E sad, naravno postoji ALI u našoj jadnoj kaljuži. Izbori su za par mjeseci, kad / ako ih izgubi pobježe milanče u svoje dvore u pogano selo a Debanica će lagano krenut s objašnjavanjem uskoku o svemu što je potpisala i ode ingra nazad na 2-3 kune. Rizik je nekih pola pola.
Samo mi reci tko je po tebi protukandidat Bandica?! 😁
Rizik je uvijek bio ulaganje u dionice, a jos veci rizik je staviti na stednju u banku.
Ovdje je izgledniji scenarij, da ce dionica odradit rast, jer ste zaboravili da je financijsko izvjesce za dva tjedna,znmao kakvo je bilo u 3 kvartalu.
Evo ako mogu reći. Jako dobro je čuti različite poglede na istu stvar jer ukazuju na moguće smjerove i vjerojatnosti razvoja situacije. Svi oni mogu i ne moraju biti točni dok se s vremenom ne pokaže što je istina. Poznavajući povijest firme i okoline u kojoj djeluje može se očekivati da ni ova jabuka ne pada daleko od stabla na kojem je niknula i posve je jasna činjenica da tu ima puno toga što je mutno i zato je ovo visokorizičan mačak u vreći - dok ne dokažu da to nije tako. A visok rizik neminovno znači i visoku volatilnost. Jedina stvar koja je prilično sigurna za sada je da se firma ne da lako uništiti za razliku od mnogih sličnih kojih danas više nema, pa je vjerojatno da će i ta priča potrajati još neko vrijeme.
Stoga i oni koji ovdje riskiraju moraju biti spremni preuzeti visoku vjerojatnost da će biti izigrani i prevareni jer je to startna pozicija u RH odakle nažalost sve polazi. Nažalost ovdje (u RH) još duugo vremena neće biti moguće složiti korektnu i poštenu priču jer kad institucije koje trebaju "raditi svoj posao" pjevaju po konobama mutnih likova onda svi znamo što možemo očekivati. Paradoksalno - sami smo si krivi za to. Tako da oprez i sretno.
Dajte najte, da sam stavio 2006. u banku 500.000 kn sada bi imao najmanje milion kn a pošto sam stavio u dionice imam 20.000 kn. Sve sektore sam bio pokrio u dionicama.
Danas će nestati bida na Ingri.
Nestao bid na Ingri, do 11kn na kupnji 500tis kn.
Sve što je van dometa limita je nebitno. Da li je moguće da ima ljudi koji trguju a da to neznaju.
možda je ovo novo normalno
ako sam dobro shvatio optimističnu varijantu, Deban će ugovoriti posao sa Gradom Zagrebom, podizvođači će ugovoreni posao odraditi za kikiriki, a dobit ingre će se na kraju godine dijeliti dioničarima