To je i neku ruku reciklaža već objavljenih obavijesti.
To je radila uprava i prije 10-12 i vise godina sto samo ukazuje na mogućnost da se zapravo ništa nije promijenilo promjenom ključnog ili kljucnih vlasnika. Ista meta.... isto odstojanje.
To je radila uprava i prije 10-12 i vise godina sto samo ukazuje na mogućnost da se zapravo ništa nije promijenilo promjenom ključnog ili kljucnih vlasnika. Ista meta.... isto odstojanje.
je, ali svaki puta kada to objave cijena ode 1 kn gore, nema veze što se radi o istoj radnji i moram priznati dobro im ide, podsjeća me na Varteks nekada, što god objave cijena poleti, očito našim ulagačima godi ta komunikacija s dioničarima, bitno da se spominje firma
Slijedeći korak nakon financijskog restrukturiranja je kadrovsko. Iz pouzdanih izvora javljaju da za mjesto glasnogovornika traže mladu, zgodnu i izuzetno nadarenu, iskusnu damu kojoj je jedini cilj još više podići standarde komunikacije s dioničarima. A to onda po zakonu o spojenim posudama možda dodatno podigne i cijenu dionice. Dok u međuvremenu konačno ne ugovore neki poslić. Nešto kao prodaja OPTE - evo još malo samo što nije. A u međuvremenu malo opuštajuće glazbe za liftove.
Malo sarkazma u vruću ljetnu noć. (Džabe vam sve pare ovog svijeta ako se ne možete bar ponekad nasmijati)
https://zse.hr/UserDocsImages…otREV-N-HR.xlsx
Evo pa guštajte....
Evo pa guštajte....
A kaj da guštamo kad to nisu zaradili?
Otpisali su obveze temeljem otkupa obveznica. Nije došla lova za obavljeni posao. Djelomično je smanjen dug. To ti se još bolje vidi u konsolidiranom izvjescu.
Oni moraju početi raditi i zaradjivati novce iz svog osnovnog biznisa.
Bit ce sell on news.
Dobit je dobit, ma koliko mi šutjeli o tome
Evo pa guštajte....
Evo pa guštajte....
Ne znam kakve oni to imaju negativne rashode od ukidanja rezervacija. Meni to izvješće izgleda na prvi pogled prepuno pogrešaka zbog tih minusa na rashodima. Nisam stručnjak, al neke stvari odmah upadaju u oci. Bez ikakve zloće, al ja bih svaki njihov broj uvijek uzimao s ozbiljnom rezervom. Al to je moj osobni stav i misljenje.
Vatromet
Kapital narastao 80% u odnosu na 31.12.. temeljem dobiti od 71 mkn. To je od očekivanih transakcija s ukidanjem rezervacija, obveznicama.
Kako su lijepo poslali gfi noćas, da se ne izgubi impuls danas na burzi.
INGRA ima super izvješće
Ali malo sam pozicije gledao, pa ima tu svačega-nečega, kao da je poslovanje isto a našla se velika dobit, otkuda?
Prihodi padaju ali rashodovna im je strana dobra
Dobit je dobit, ma koliko mi šutjeli o tome
Cijelo vrijeme najavljuju povećanje BOOK-a zbog restrukturiranja i sad bi se trebali čuditi što nije iz poslovanja. Ovo je početak.
INGRA ima super izvješće
Ali malo sam pozicije gledao, pa ima tu svačega-nečega, kao da je poslovanje isto a našla se velika dobit, otkuda?Prihodi padaju ali rashodovna im je strana dobra
Mikimiki gdje prihodi padaju?
Meni se vidi da Opi nije otišao... isti je to mindset i isto postupanje. Sjaši Murta da uzjaši Kurta.
Kako god okrenete - nešto se događa. Podsjeća me kad nakon dugo vremena otvorite pipu za vodu pa prvo ništa, onda krene krkljati pa izleti hrđa i sve što se skupilo dok se ništa nije događalo i tek onda poteče voda. Osobno i dalje ne kužim masu toga u izvješću (ništa čudno s obzirom na razinu poznavanja te materije - ali radi se i na tome) no čini se da je ono što su najavljivali prisutno. Puno više mi znači taj vektor kretanja koji nakon duugo vremena konačno izgleda pozitivno. Naravno ako opet nije vreća puna mačaka. Po meni dionica trenutno vrijedi barem ovu cijenu na burzi, a kamo će - vidjeti ćemo.
Kako god okrenete - nešto se događa. Podsjeća me kad nakon dugo vremena otvorite pipu za vodu pa prvo ništa, onda krene krkljati pa izleti hrđa i sve što se skupilo dok se ništa nije događalo i tek onda poteče voda. Osobno i dalje ne kužim masu toga u izvješću (ništa čudno s obzirom na razinu poznavanja te materije - ali radi se i na tome) no čini se da je ono što su najavljivali prisutno. Puno više mi znači taj vektor kretanja koji nakon duugo vremena konačno izgleda pozitivno. Naravno ako opet nije vreća puna mačaka. Po meni dionica trenutno vrijedi barem ovu cijenu na burzi, a kamo će - vidjeti ćemo.
trenutni BVPS 12,3 kn
Meri - slažem se, samo mi se čini da za to dosegnuti ipak treba garancija novih poslova - ako to postignu onda ta brojka više neće biti problem. Nadam se da na tome intenzivno rade.
Lose se ocekuje od Hrvatskih firmi, a Ingra to definitivno je, ali dobro je neocekivano i sigurno su fingirali izvjesce, zar ne? Isto je i na Dalekovodu, da ne bi netko mislio drukcije. Ja sam kupio obje dionice, a vidjet cemo da li sam bio u pravu
Sve pet, ali ni slova o mogućim najavama novih poslova.
Sve pet, ali ni slova o mogućim najavama novih poslova.
Ovo je knjigovodstveni izvještaj. U intervjuu od prije tjedan dana možeš pročitati o mogućim najavama i najavama.
evo sažetak izvješća
OSNOVNE ZNAČAJKE RAZDOBLJA
Prvih šest mjeseci 2020. godine obilježeno je intenziviranjem pro
-
cesa cjelokupnog financijskog i operativnog restrukturiranja.
Na temelju dugoročnog kreditnog aranžmana proveden je otkup
obveznica; obveza proizašla iz postupka predstečajne nagodbe pod
-
mirena je prijenosom nekretnina, dok je s razlučnim vjerovnikom iz
postupka predstečajne nagodbe potpisana izvansudska nagodba.
Dobitak prije oporezivanja od transakcije otkupa obveznica iznosi
78 milijuna kuna.
Potpisivanje izvansudske nagodbe s razlučnim vjerovnikom iz
postupka predstečajne nagodbe rezultira dobitkom od ukidanja
rezerviranja u iznosu od 21 milijun kuna.
Podmirenje obveze prijenosom nekretnine utječe na smanjenje
zaduženosti, ali bez utjecaja na rezultat razdoblja.
Troškovi osoblja manji su za 17% u odnosu na isto razdoblje 2019.
godine.
Prihodi od prodaje iznose 10 milijuna kuna, što je za 11% više u
odnosu na isto razdoblje 2019. godine.
Poslovni prihodi iznose 95 milijuna kuna te su veći za 66 milijuna
kuna u odnosu na 2019. godinu, što predstavlja izravnu posljedicu
procesa financijskog restrukturiranja.
Neto rezultat od financijskih prihoda i rashoda je pozitivan te iznosi
9 milijuna kuna (2019. godina: 6 milijuna kuna).
Ostvarena je neto dobit u iznosu od 74 milijuna kuna, što je za 63
milijuna kuna više u odnosu na 2019. godinu te je izravna posljedica
procesa financijskog restrukturiranja.
I kako tumačite kada uprava kupuje 118.500 komada dionica vlastite firme po 6,90 dok je cijena na burzi 6,50 ?
Iz moje prespektive izgleda kao pozitivan znak i premoštavanje praznine da se ne izgubi momentum dok ne budu imali i neke konkretne poslovne vijesti. Mogli su ovu transakciju obaviti i za mjesec dana ili kasnije, ali izgleda kao da im se žuri - znači li to da možemo uskoro očekivati nastavak pozitivnih vijesti iz firme?
Zanimljivo uvijek tempiraju ove obavijesti poslije 16 u petak - ima li i to neki suvisli razlog ili je "slučajno" ? Ima li kakvo psihološko tumačenje koje ovo pojašnjava ? - jer SVE je poruka samo je treba znati pravilno protumačiti. Ajmo iskusni investitori i psiholozi - vaša cijenjena mišljenja o tome.
OK kužim da je ekipa s foruma generalno u tehničkom KO zbog OPTE i da je svima Ingra trenutno zadnja rupa na svirali, ali život ide dalje, nove prilike (za spušiti pare na burzi) se stalno pojavljuju. Treba opet na noge lagane i krenuti dalje. Meč još traje.
je, interesantno je to iako sa ovom kupnjom zajedno imaju tek 6% i možda je sve ovo indikator da će doći do borbe za vl.poziciju...isto tako je interesantno i da na LNGU-O-31AE još nema nikakvih promjena