1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Cicija
  • February 26, 2020 at 8:56 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 8, 2023 at 12:47 PM
    Quote from abc1
    Quote from Moller

vuk dlaku mijenja, ali nick nikada, ne znam za čega bi to bilo potrebno a da bi moglo utjecati na cijenu i trgovanje na bilo kojoj dionici pa tako i ovoj,

imam svoje mišljenje i razloge zašto kupujem, a samo pretpostavljam zašto netko prodaje, ja da imam toliko i da mi je za prodati, halo, ovdje nn, imam xy dionica od z firme, ovo kao neka dječja igra, svaki dan biti će kuglica sladoleda, ako budete dobri i tako do kraja godine

To je bilo samo i samo jednostavno pitanje. Zašto nervoza_

nikada nisam nervozan kada kupujem dionice, samo kada ih hoću prodati, počne me malo hvatati :)

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • February 9, 2023 at 11:14 AM
    Quote from Moller

nikada nisam nervozan kada kupujem dionice, samo kada ih hoću prodati, počne me malo hvatati :)

Kolega, jel postoji kakva politika isplate dividende kod Jadranskog, tipa da ima nekakvo ograničenje koliko može dividende isplatiti s obzirom na dobit...npr. ARNT može isplatit do 25% prošlogodišnje dobiti...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 9, 2023 at 11:21 AM
    Quote from Junius
    Quote from Moller

Kolega, jel postoji kakva politika isplate dividende kod Jadranskog, tipa da ima nekakvo ograničenje koliko može dividende isplatiti s obzirom na dobit...npr. ARNT može isplatit do 25% prošlogodišnje dobiti...

nisam to nigdje vidio, '21 i '22 oko 5% prinosa od div. možda će ove godine biti manje, ali imaju dosta zadržane dobiti, mogu malo zagrabiti i u stare zalihe, za ograničenje stvarno ne znam

• karlos
    Početnik
    Reakcija primljeno
    60
    • February 9, 2023 at 11:50 AM

Sto se dividende tiče, ako se dobro sjećam, sve isplaćene dividende do 2022 su bile iz dobiti ostvarene do 2013 godine , odnosno nije se plaćao porez na njih tako da zadržane dobiti ima..

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 9, 2023 at 11:52 AM
    Quote from karlos

Sto se dividende tiče, ako se dobro sjećam, sve isplaćene dividende do 2022 su bile iz dobiti ostvarene do 2013 godine , odnosno nije se plaćao porez na njih tako da zadržane dobiti ima..

mislim da je bilo oko 70mil.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • February 9, 2023 at 9:14 PM
    Quote from Moller

Kolega izgleda da nas je gospon Rade poslušao, stavio je na ASK malo jači nalog, te je makao onaj nalog na BID-u na 520€.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 9, 2023 at 9:46 PM
    Quote from Junius
    Quote from Moller

Kolega izgleda da nas je gospon Rade poslušao, stavio je na ASK malo jači nalog, te je makao onaj nalog na BID-u na 520€.

Neka se igra sam😀

• Muzakus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    349
    • February 23, 2023 at 7:25 PM

Evo izasli su rezultati CROSa, nema pada dobiti u zadnjem kvartalu, cak dapace lagani rast od par postotaka. Nije do trzista, inflacije, vecih troskova automehanicara i ostalih opravdanja. JDOS je specijalac u znacajnom gubitku od 50% za proslu godinu.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • February 23, 2023 at 8:46 PM

A specijalac je jer su i vlasnici specijalci. Iz susjedne federacije je uvezeno dosta ekonomista za koje bismo mogli reći da su specijalci. I to jako uspješni i bogati specijalci. Ovo smanjenje dobiti je uzrokovano enormnim povećanjem bruto pričuva. Nisam baš preveliki stručnjak, ali to mi djeluje kao da se pokušava izbjeći ovaj dodatni jednokratni porez ili neki drugi marifetluk. Nije istina da od ulaska na talijansko tržište se gomilaju samo gubici. Jdos kontinuirano bilježi i rast prihoda i neto dobiti. Sve do zadnjeg izvješća kad se bilježi znatan rast prihoda, ali dobit je nekim čudom iznenadno prepolovljena. Podsjeća me priča na Pevec kad su se stalno knjižila rezerviranja za sudske sporove koja su smanjivala dobit. Možda sam u krivu, ako ima ovdje netko stručniji, volio bih da pojasni te bruto pričuve i je li to kategorija koju mogu sastavljači izvješća proizvoljno odredit, prema nekoj svojoj procjeni koja je ajmo reć subjektivna.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 24, 2023 at 9:36 AM
    Quote from komot

A specijalac je jer su i vlasnici specijalci. Iz susjedne federacije je uvezeno dosta ekonomista za koje bismo mogli reći da su specijalci. I to jako uspješni i bogati specijalci. Ovo smanjenje dobiti je uzrokovano enormnim povećanjem bruto pričuva. Nisam baš preveliki stručnjak, ali to mi djeluje kao da se pokušava izbjeći ovaj dodatni jednokratni porez ili neki drugi marifetluk. Nije istina da od ulaska na talijansko tržište se gomilaju samo gubici. Jdos kontinuirano bilježi i rast prihoda i neto dobiti. Sve do zadnjeg izvješća kad se bilježi znatan rast prihoda, ali dobit je nekim čudom iznenadno prepolovljena. Podsjeća me priča na Pevec kad su se stalno knjižila rezerviranja za sudske sporove koja su smanjivala dobit. Možda sam u krivu, ako ima ovdje netko stručniji, volio bih da pojasni te bruto pričuve i je li to kategorija koju mogu sastavljači izvješća proizvoljno odredit, prema nekoj svojoj procjeni koja je ajmo reć subjektivna.

Postoji li maksimalno dozvoljena pričuva ? Vjerojatno postoji, samo je pitanje jesmo li je u JDOS dostigli ? Meni se sviđa dizanje premije, a čak mi se sviđa i gospodarenje manirom dobrog gospodara i dizanje bruto pričuve.

• pikolito
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    300
    • February 24, 2023 at 9:50 AM

mene samo zanima zašto su dva insajdera prodavali ili još prodaju ako je sve divno i krasno?..samo to, o ostalom pojma nemam

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 24, 2023 at 10:02 AM
    Quote from renchi
    Quote from komot

Postoji li maksimalno dozvoljena pričuva ? Vjerojatno postoji, samo je pitanje jesmo li je u JDOS dostigli ? Meni se sviđa dizanje premije, a čak mi se sviđa i gospodarenje manirom dobrog gospodara i dizanje bruto pričuve.

mogu staviti koliko hoće ako imaju određenu analizu, a sve na temelju procjene budućih šteta, na temelju aktualnih izračuna

vjerojatno su iskoristili ovu mogućnost da ne plate porez na extra profit, pa će se na idućem izvješću to poravnati

pikolito

meni djeluje da su možda malo narušeni međueurohertzegovački odnosi

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 24, 2023 at 10:09 AM
    Quote from Moller
    Quote from renchi

mogu staviti koliko hoće ako imaju određenu analizu, a sve na temelju procjene budućih šteta, na temelju aktualnih izračuna

vjerojatno su iskoristili ovu mogućnost da ne plate porez na extra profit, pa će se na idućem izvješću to poravnati

pikolito

meni djeluje da su možda malo narušeni međueurohertzegovački odnosi

Display More

Šteta što JDOS nije i u Irskoj. U Irskoj su vrlo skupa osiguranja, velika baza naših iseljenika i iseljenih iz bivše Yu.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • February 24, 2023 at 10:44 AM

Sigurno se ne radi o izbjegavanju poreza na ekstra dobit, imaju duplo manju dobiti u odnosu na lani, a dobit godinama ne raste.

Tako da nije to, mogli su imati duplo veću dobit i ne bi platili ekstra porez.

Meni su značajni pokazatelji:

1. Smjene u upravi tijekom 2022., ovo nije napravljeno tek tako
    2. Prepolovljena dobit
    3. Član top 10 prodaje

Ovdje stvari sigurno nisu išle planski, a da li je ovo bio privremen ili dugoročniji problem to još nisam shvatio.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • February 24, 2023 at 10:51 AM
    Quote from Paulie

Sigurno se ne radi o izbjegavanju poreza na ekstra dobit, imaju duplo manju dobiti u odnosu na lani, a dobit godinama ne raste.

Tako da nije to, mogli su imati duplo veću dobit i ne bi platili ekstra porez.

Meni su značajni pokazatelji:

1. Smjene u upravi tijekom 2022., ovo nije napravljeno tek tako
    2. Prepolovljena dobit
    3. Član top 10 prodaje

Ovdje stvari sigurno nisu išle planski, a da li je ovo bio privremen ili dugoročniji problem to još nisam shvatio.

Posljedica inflacije od 20%..uplaćene premije su tek u zadnje kvartalu značajno porasle(kaskaju 2 kvartala za inflacijom), a troškovi osiguranih slučajeva su značajno porasli kvartal, dva prije porasta uplaćenih premija. Tako ja to vidim.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 3, 2023 at 9:49 PM

.......... ... ...

• Lemi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • March 7, 2023 at 12:04 PM

E moj Radoslave, sta uradi sa ovom dionicom? ?(

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 7, 2023 at 12:19 PM
    Quote from Lemi

Stvarno, nije mi jasno što čovjek radi. Ali ne pari njegov stil, vjerojatno netko drugi, tko je prodao da ne propusti rali na marketu...dionica zakucana 30% od vrha. ?(

• Muzakus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    349
    • March 7, 2023 at 12:32 PM
    Quote from Lemi

Koje zakucavanje!!

Kao da mu utjerivači dugova kucaju na vrata. Nije mi jasno kako se nije van tržišta dogovorio sa ostalim vlasnicima, bar su godinam frendovi. Sa druge strane opet nije loše, dionica na popustu, slatka cijena 505 'sa crtom'. Pitanje jel to crta ispod koje ne ide?

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 7, 2023 at 12:50 PM

Kako ovaj prodaje svaki dan čekam neku javnu objavu s nekim kosturom iz ormara.

Uvijek može i niže.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 6:24 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 3, 2025 at 6:24 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 3, 2025 at 6:24 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago