Netko je ovdje postavio pitanje tko će te dionice otkupiti jer je malo slobodnih dionica...to će riješiti vrlo elegantno...naime donesti će se odluka o davanju dividende pa će fondovi opet pokupovati sve to po cjeni koja će jako odgovarati istom tom menađmentu...ovdje uvijek treba dobro razumijevati povezanost između TPNG i TP...i načina na koji oni razmišljaju i funkcioniraju.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Trezor je očito kupovao do određene cijene. Nakon toga vise nije.
Odnos TNP i TNPG je apsolutna kontrola od strane TNP i sisanje naknade za upravljanje. Dakle, odnos vazala i sluge.
Zapravo je TPNG nastala tako da se izbace manjinski dionicari iz TNP i prebace u ovisnu firmu. Oni mirovinci koje su “izvarali” na TNP logično nisu nikada uložili ni lipe u TPNG.
Dakle, ne bih se kladio na neku izuzetnu korektnost većinskog vlasnika jel je isti uglavnom bio i ostao nekorektan. Drugi par rukava je poslovanje. Ono očito trenenitno nije loše, a kakvo će biti ubuduće, vidjet ćemo.
-
Kolega upravo to i govorim opet će napraviti sve ne bi li sebi omgućili super profit kroz otkup i prodaju svojih dionica i ne mojte misliti da mirovinci nisu s njima u dilu dobit će i oni svoj dio kolača i upravo tu situaciju treba iskoristiti..i ne stoji vam činjenica da je trezor kupovao do određene cjene...jer su kupovali po 45 kn i više...a sada nisu kupovali po 41 ili 42 kn...u ostalom vidjet će mo uskoro hoće li kupovati po višim cjenama.
-
Obzirom kolike količine kupuju, svejedno je da li kupuju ili ne kupuju. Očito to nije rock solid kupnja jako podcijenjene dionice poput HT nego vise davanje smjera ostalima kako da se ponašaju. Hvala im lijepa na toj gesti, al i bez njih ja znam kako se ponašati.
-
Kolega poslovanje trenutno ne da nije loše nego je trenutno na najvišim razinama u zadnjih 5 godina..kakvo će biti u budućnosti ostaje da vidimo...kolege koji su imali negativne prognoze su za sada potpuno promašili ja sam svoju prognozu dao ....na kraju će mo vidjeti...jedno je sigurno TPNG je jedna od rjetkih firmu koja je trenutačno profitirala od Korone.
-
Nas dragi crni je u pravu za tankere. Iza Q3 ce ih sigurno manje trebati. Trenutno, lovi ih se i sa zlatnim mrezama jer kad se toci besplatna nafta platiti i zlatni kanister nije problem.
Zalim samo da nam nije stavio koju slikicu Teekay-a ili STNG-a ispod teksta da podkrijepi tvrdnju.
To da nam slijedi jedan negativni period po trzistima je tocno tako da biti oprezan nije na odmet.
-
Sigurno će biti pad vozarina...međutim...prema sadašnjem stanju može se desiti da MR na spotu vozi po 40 000 usd dan odnosno da TPNG po spot tankeru ima dnevnu zaradu od 27 000 usd odnosno x 2 = 54 000 usd dnevno x 14 dana = 756 000 usd ili ti preko 5 milona kuna dobiti na 2 broda za dva tjedna....e sad hoće li biti tako ne znam ali idemo u tom smjeru...ali to znači da je trenutno moguće za dva tjedna zaraditi sa dva broda na spotu ...toliko novca za koji bi im s nekim srednjim vozarinama trebalo 2 kvartala.
-
Ne trudite se uzalud.....svi sve znaju i čuće na bidu......nikom se neda kupovati po asku.......ovdje več odavno stvari izgledaju sve bolje i bolje.......i niska nafta oko koje se črnjačilo dala je dodatni vjerar u leđa......psi laju karavane prolaze.....
-
Sigurno će biti pad vozarina...međutim...prema sadašnjem stanju može se desiti da MR na spotu vozi po 40 000 usd dan odnosno da TPNG po spot tankeru ima dnevnu zaradu od 27 000 usd odnosno x 2 = 54 000 usd dnevno x 14 dana = 756 000 usd ili ti preko 5 milona kuna dobiti na 2 broda za dva tjedna....e sad hoće li biti tako ne znam ali idemo u tom smjeru...ali to znači da je trenutno moguće za dva tjedna zaraditi sa dva broda na spotu ...toliko novca za koji bi im s nekim srednjim vozarinama trebalo 2 kvartala.
Samo sto te novce oni nikad neće zaraditi. Ista je priča bila sa bulkom na spotu, a te izračune koje su forumaši vrtjeli po forumu, nažalost nikad nismo vidjeli.
Meni je najveća prepreka ulaganju u ovu dionicu uprava i vlasnici koji su nacelno transparentni, al tko se jednom opekao, njima ne bi vise povjerio ni kunu. Ili po staroj narodnoj... vuk dlaku mijenja, al ćud...
A sad, ima dosta mladjih ulagaca neopterećenih prošlošću, a takvi neka vjeruju ili ne vjeruju. Iako, najbolje bi bilo da se drze kvalitetne vlastite procjene uz nužnu korekciju (maržu sigurnosti).
-
jel to mene obrisalo ili?
uglavnom upitao sam kolegu niama (ali i ostale dobronamjernike) gdje je bio sa dobronamjernim savjetima kada je dionica bila na 40 kn neki dan da savjetuje narod da kupi kako bi zaradio u ovom rastu?
-
-
Ma kolega Hugh tu vam se na jednu pozitivnu vjest uvijek nađe bar 2 do 3 dušebrižnika sa potpunim crnjacima...pogotovo kad dionica krene rasti...iako isti niti dionice imaju niti bi ih po njihovim riječima ikad kupili.
-
jel to mene obrisalo ili?
uglavnom upitao sam kolegu niama (ali i ostale dobronamjernike) gdje je bio sa dobronamjernim savjetima kada je dionica bila na 40 kn neki dan da savjetuje narod da kupi kako bi zaradio u ovom rastu?
ma nije, eno te u svaštari, valjda jer svašta pišeš, pa bi mogli tamo i nastaviti, treba doprinositi temi a ne rastjerivati ulagače, kakve veze ima što nisu kupili, pa kupiti će drugi puta
-
Recimo što mislite koliki su troškovi goriva za brodove s obzirom na cijene nafte i naftnih derivata...manji ili veći....koliko će to utjecati na ukupne troškove....ma to takve likove ne interesira...interesira ih pad u Q3 ali ne i mogući odlični rezultati u Q1 i Q2...zašto jer su danas prodali po 45 pa bi sad htjeli kupiti po 43...ma ajte molim vas.
-
Nastavi li ovim tempom uskoro će trezor ispucati planiranu kupnju.
A šta onda? Novo dublje dno ili???? Ja trezoru dao svoje i pripremam se za
nabavu 120 svježih bureka da počastim raju. -
haha, loš druk.....trezor ima na raspolaganju kupiti dionica više nego što je protrgovano u cijeloj prošloj godini.....
dobar tek i kupite na zatvaranju da sutra imate i za jogurt....suho ce vam to bit
-
Haha trezor, pa 10 psoto dionica sam ja kupio danas. Odo u mornare
-
tankeri vani danas opet rastu dvoznamenkasto.......šte reći, zaostajemo, kao da se dovoljno ne trudimo......
čekamo BCTI navečer koji je iovako "previsoko". ....
-
Tanker rates skyrocket
This brings us onto the oil tanker industry, which is typically one of minimal profits, and high debts. However, there are some periods which help pay for those baron years, and this could be one such period. With the gap between demand and supply so high, we are seeing a sharp ramp up in demand for tanker storage, driving daily costs higher.https://www.hellenicshippingnews.com/oil-tanker-sto…downs-continue/
-
Za ovog brodovlasnika visoke vozarine došle su prekasno:
https://splash247.com/hin-leong-and-…n-in-singapore/
Radi se o velikom brodaru i privremena blokada njihove flote samo bi još dodatno pojačala manjak brodova.
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k