Frankopan nije brod od TPNG i duplo je veci od brodova koje ima TPNG. Cemu uopce sluzi ta informacija po kojoj cijeni Frankopan vozi?
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Frankopan ugovoren za 39 500 usd/d na godinu dana. To je uvjerljivo najbolji ugovor što je neki hrvatski brodar postigao posljednjih desetak godina. Za ilustraciju među bulkerima Trogir vozi za 2500 usd/d na spotu a AP Slano za 3320 usd/d.
Kakve koristi tnpgi ima od toga?
-
Vidjet će se u izvješću za Q1 ima li TPNG koristi od trenutnih vozarina ili ne još 2 radna tjedna do izvješća ako ne bude prije.
-
TPNG mi se čini ok firma, a vozarine su čisto ok u trenutnim uvjetima, ali ono što
me ovdje uvijek priječilo za veći ulazak je bila likvidnost dionice koja je u usporedbi
s nekim drugim dionicama bila prilično manja. Pokušavam se držati fondovske logike
da ne ulažem u dionicu iz koje ne mogu izaći za 3 dana što na ZSE nije uvijek moguće,
ali u zadnje vrijeme se i ovdje povećala likvidnost, pa se i taj dio popravlja.
-
https://www.google.com/url?sa=t&sourc…rivqKpw0rYSjI5y
MR još uvijek iznad 22 000 usd dan.
-
Od 01.04. do danas protrgovano 15 000 komada ...čini se da trezor nije kupio ništa od toga osim ako nije kupovao u ponedjeljak kad je protrgovano sa 2805 komada.
-
tankeri vani i rastu danas bez obzira na pad glavnih indexa a rasli su i prethodnih dana ali što to nama ovdje vrijedi kad i uz trezor, možda i indexni, izvrsne vozarine, izvrsnu prošlu godinu i vjerovatno izvrsne rezultate za prvi kvartal ovo ne miće s mjesta......neko polagano strpljivo skuplja po bidu od nestrpljivih......vidjet ćemo hoče li nakon rezultata za q1 biti pomaka cijene prema gore neovisno o sentimentu na burzama tada......
-
BCTI se i dalje dobro drži
BCTI 846.00 +28.00(+3.42%) -
Nadam se da će trezor početi kupovati na višim razinama cjene jer trenutno kupuju jako malo...ne kužim baš po kojim parametrima kupuje indexni...vidio sam na PTKM ..da su se ponašali vrlo nonšalantno pri kupnji ...kupili nekih 40 000 komada i to kad je cjena poprilično skočila i još napucali cijenu nekih15 kuna više.(25%)....netko kupuje i sada...mislim da samo treba biti strpljiv ipak bi odličan Q1 trebao biti triger ovdje...veseli što su spot vozarine još uvijek visoke tako da već imamo i odličan ulaz uQ2.
-
promet standardno mali.....nekako mi je čudna trgovina ovdje......kao da neko "tjera ovce u tor".....loptanje istim dionicama u padu?....pa što god uleti u mrežu dobro je uletilo?.......
-
-
Ne vidim da itko gura odozgora. Bojim se da to sve prodaju mali koji su kupili na osnovu najave guranja trezora i indeksnog, a na kraju je pozicija nize nego je bila prije.
Dal ce doci do nekakve promjene u razmisljanju i separaciji dionica nakon Q1 ne bi znao.
-
Raste i dalje.
BCTI 877
-
ima li netko TA za tpng ako ima smisla na ovim malim prometima?.....nekako mi ništa nema smisla u ovom trgovanju i imam osječaj za filing da se nešto kuha ovdje i da smo "zakinuti" za rast ovdje kao što smo bili i prije nego je sa 40 krenula na 50 kn.....vozarine na spotu dobre, plus dugoročni ugovori, plus sigurnost da u ovim uvjetima na tržištu trezor ima mogučnost kupnje i da cijena ne može propasti u "bescjenje" a ovo ni trc ni mrc.....100 po bidu 100 po asku i na kraju svakog dana uz mizeran promet mi smo opet nigdje.....prvi kvartal mora biti bar vrlo dobar, drugi vuče na takav scenarij kao i cijela godina a mi na razinama onih koji ovu godinu po pitanju zarade mogu prekrižiti.....nešto mi ne štima u ovoj računici.....
-
To je trenutna situacija kolega. Potraznja za naftom i produktima je drasticno opala. Nikakva.
Ne vidim ni razloga da Tpng sada raste i cude me solidne vozarine trenutno. Da ce pasti vjerovatno hoce. Glede TA meni to djeluje kao paralelni kanal 38-50 kn.
U takvoj situaciji trezor ne treba ni kupovati.
-
MR Tankeri ovaj tjedan + 20%...26 000 usd dan spot
https://www.google.com/url?sa=t&sourc…pO9FIDiJ8uUjcX2
Skuplja se kao na OPTE svojevremeno...očito su ove razine izuzetno povoljne za kupnju...trenutno ulaz u Q2. bolji od ulaza u Q1...kakve su prognoze kolege ...koliko prognozirate dobit za Q1 2020....u Q1 2019 bio je ako se ne varam oko 2 milje kuna...moja prognoza je oko 12 milja kn.
-
10-12 mio kn
-
cca 1 mil. USD
BCTI 949
-
Iskreno mislio sam da će BCTI krenuti prema 700 bodova ...a ovo će kako se ćini prema 1000 bodova.
http://marinetransportation.capitallink.com/indices/baltic…tml?ticker=BCTI
-
Možda ćemo u ponedjeljak i vidjeti preko 1000
-
iskustvo govori da bi market trebao dole a ovo jednostavno vrišti na buy do krajnjih granica......pa sad ti budi pametan......možda je jednostavno uvijek najbolje.....po trenutnoj situaciji ispada paradoksalno da je ova dionica još podcijenjenija nego prije corona krize.......
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
IPO Studenac 18
- Avx