Ako se nastave dobri rezultati, i još koji novi posa do dividende, mislim da ce se odlučili na veću divku nego mi mislimo, po meni još 8kn.Ja sam odlučio još uć, pa šta bude...
Do koje dividende?
Ako se nastave dobri rezultati, i još koji novi posa do dividende, mislim da ce se odlučili na veću divku nego mi mislimo, po meni još 8kn.Ja sam odlučio još uć, pa šta bude...
Do koje dividende?
Do koje dividende?
Ljetne, imas je uvedenu u kalendar ove godine (https://www.adplastik.hr/en/investors/events-calendar). Skupština je 15.07. i ako se izglasa ljetna dividenda ide isplata 27.07.
https://www.poslovni.hr/strane/sprema-…FB+page+statusi poskuplju i atomobili...
mislim da je problem u čipovima nemoze se proizvest auto bez njih a fali ih ne očekujem bajan drugi i treći kvartal
Zato su vratili na analogni, kokpit..za virtualni nema čipova, ali se auti svakako proizvode.Ja očekujem drugi kvartal bolji od prvog, treći bolji od drugog...i tako dalje...
Električna vozila, ne trbaju cilindre pumpe goriva, auspuhe,ali bome branike, ručke, oplate vrata, krova, kokpit treba...tako da za njih nema straha...
Zato su vratili na analogni, kokpit..za virtualni nema čipova, ali se auti svakako proizvode.Ja očekujem drugi kvartal bolji od prvog, treći bolji od drugog...i tako dalje...
Zbog nedostatka čipova ne očekujem spektakularan drugi kvartal, ADPL mi je velik dio portfelja, ali kažu da će se problemi s čipovima početi rješavati tek krajem godine.
Hoće li drugi kvartal biti bolji od prvog je teško za prognozirati. Tu je i rast cijena sirovina koji će pogoditi i ADPL. Prisutan je i utjecaj Covid-19 krize i trebat će još nekoliko mjeseci da se i to privede kraju s cjepivima.
Očekujem dobre rezultate u skladu s težim tržišnim okolnostima, ali ne očekujem nikakav spektakl od FI.
Dakle sumirano, 3 su problema:
- Covid-19
- nedostatak čipova
- rastuće cijene sirovina
mislim da je problem u čipovima nemoze se proizvest auto bez njih a fali ih ne očekujem bajan drugi i treći kvartal
Gle, da ste procitali clanak vidjeli bi da nije stvar u čipovima nego u standardima čistoće ispuha za koje su potrebni skupi filteri. I tako nešto se očekuje tek 2025.
Samo razlog više da se ubrza prelazak na električne automobile što znači puno novih modela. Puno novih modela sa puno novih plastičnih dijelova je odlična vijest sa ADPL i garancija za sigurno dobro poslovanje slijedećih 5-10 godina koliko će barem trajati pojačano izbacivanje novih modela električnih automobila.
Display MoreZato su vratili na analogni, kokpit..za virtualni nema čipova, ali se auti svakako proizvode.Ja očekujem drugi kvartal bolji od prvog, treći bolji od drugog...i tako dalje...
Zbog nedostatka čipova ne očekujem spektakularan drugi kvartal, ADPL mi je velik dio portfelja, ali kažu da će se problemi s čipovima početi rješavati tek krajem godine.
Hoće li drugi kvartal biti bolji od prvog je teško za prognozirati. Tu je i rast cijena sirovina koji će pogoditi i ADPL. Prisutan je i utjecaj Covid-19 krize i trebat će još nekoliko mjeseci da se i to privede kraju s cjepivima.
Očekujem dobre rezultate u skladu s težim tržišnim okolnostima, ali ne očekujem nikakav spektakl od FI.
Dakle sumirano, 3 su problema:
- Covid-19
- nedostatak čipova
- rastuće cijene sirovina
prema izjavi uprave problemi s cipovima ce se stabilizirat pocetkom druge polovice godine,dok rast sirovina nebi triba imat veliki utjecaj na poslovanje jer je takva bransa da to vecim dijelom tereti kupca. Ostaje problem utjecaja pandemije
Dobra stvar el. automobila koja ide na ruku adpl je sto tezina vozila znacajno utjece na doseg automobila. Zbog toga proizvodaci nastoje koristiti sto vise plastike kako bi smanjili ukupnu masu i s postojecom tehnologijom baterija povecali doseg. Nadam se da ce adpl to iskoristiti..
O električnim automobila se troši previše slova općenito, oni će još godinama biti jako malen dio tržišta. Zamjena stare tehnologije novom uvijek traje u realnosti bitno duže nego što to političari najavljuju.
QuoteIn 2019, electric car registrations were close to 550 000 units, having reached 300 000 units in 2018. This represents an increase from 2 to 3.5 % of total car registrations.
baš ovi majstori drže za jaja cijenu ha .....
9,8 mil eur novih poslova, neumorni su.
Jos ima ugovorenih poslova koji ce uskoro biti objavljeni.Čudo od firme!
ajmo drukanje da naraste kao brodari...veseli se rajo burecima
Kad krene rast, neće bit mali...samo nek nastave radit i ugovarati nove poslove...Samo strpljenja...
Vratio sam se iz Rima pa evo malo rime;
"svaki treći tjedan ugovor 8-9 mil vrijedan"
od 2017 imaju ugovorenih 600 mil. eura poslova + što ugovore svake god.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…a-eura-20210510
Koliko bi mogla biti ljetna dividenda i koliki je to dividendni prinos u % i je li bolji od ERNT, ako se ne varam kod njih je oko 4,5%
Pita me dosta ljudi koje dionice daju najviše dividende, a ne stignem pratiti jer sam u gužvi s poslom.
Display MoreVratio sam se iz Rima pa evo malo rime;
Koliko bi mogla biti ljetna dividenda i koliki je to dividendni prinos u % i je li bolji od ERNT, ako se ne varam kod njih je oko 4,5%
Pita me dosta ljudi koje dionice daju najviše dividende, a ne stignem pratiti jer sam u gužvi s poslom.
Da li ima negdje objava da ide jos jedna dividenda, i koliko je to sigurno?
Cak i bez obzira na to, firma je top.
Display MoreDisplay MoreVratio sam se iz Rima pa evo malo rime;
Da li ima negdje objava da ide jos jedna dividenda, i koliko je to sigurno?
Cak i bez obzira na to, firma je top.
Mislim da je 27.5 po kalendaru sastanak uprave na kojem će se predloziti. Imate sve u kalendaru na službenim ADPLa
Ide sigurno dividenda i nece biti manja od 5 kn!