Ako su vratili poticaje da isplate ovaj ostatak iz 2019., ne moraju ih vraćati još jednom da isplate onu iz 2020., a u statutu je da bi trebali isplaćivati bar pola dobiti.
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
-
znači vratiti će
Moram reći da se kao dioničar bilo koje firme prvi put ikada protivim isplati dividende. Mogli su se strpiti do 2021. i isplatiti dividendu bez vraćanja novaca državi, ovako efektivno porez na tu dividendu neće biti 12% nego "karikiram" 50%, jer daješ državi ono što ne trebaš.
Sve u svemu jako skupa dividenda. -
Vratit će za peti mjesec.I sigurno isplatiti još jednu divku do kraja godine...posluju dobro i imaju od čega.Još jednom kažem, jedna od boljih firmi, koja će sve više ulagati u tehnologiju,biti konkurentna i osvajati nova tržišta...to su već dokazali.Možda bude i u Rimca posla, tko će ga znati
-
Jasno, samo kažem, ovo što će vratiti državi mogli su 2021. isplatiti svima nama kroz dividendu. Ja bih se rađe strpio i čuvao cash u ovim nepredvidljivim vremenima, ali dobro, odluka je sada napravljena. Nadam se da se Covid kriza neće produžiti i da neće požaliti zbog ove odluke ako opet bude nekih lockdowna, a cash u bilanci se stanji.
-
vracaju samo za svibanj znaci?
Zna netko koliko je to?
Porez je od ove god 10%
Za Zagreb ispada manje od kune ukupno porez+prirez.
Ipak, nisu ovo napravili samo zbog tih 8 kn.
Ocekujem 8-10kn u srpnju.
Odlicna dionica i jos bolja firma!
-
Zna netko koliko je to?
Porez je od ove god 10%
Od čega 8-10 kn u srpnju?...od dobiti iz 2020?.....ako bude nešto preko 50 mil kuna dobiti za 2020 to je 12 kn po dionici.......vjerovatno neče svu dobit isplatit u sividendu......nekako mi realnije izgleda cca 6 kn......
-
Zna netko koliko je to?
Porez je od ove god 10%
Sjećate li se kada je prvi puta uveden porez na dividendu, pa su neke kompanije još godinama isplaćivale dividendu bez poreza jer je dobit ostvarena prije 2012. godine.
Istina da je od ove godine porez na dividendu 10%, ali dividenda je za 2019. godinu kada je porez bio 12%, tako da će nam ipak uzeti 12% poreza + prirez naša vrla državica.
Ukoliko sam u krivu neka me netko ispravi, ali mislim da sam nažalost u pravu. -
Oko 5-6 Mk mislim..treba vratit, a smanjili su troškove ukupno oko 36Mk, to znači da su opet u plusu 30Mk.A posa nije uteka, samo su ga prolongirali.Oni imaju ugovore do 10g za pojedine aute, tako da netreba brinut za poslove.Uz nove aute, rade i rezervne djelove, koje se često oštete, branici i blatobrani...i sam sam ih mjenja do sad 5-6 puta...
-
Oko 5-6 Mk mislim..treba vratit, a smanjili su troškove ukupno oko 36Mk, to znači da su opet u plusu 30Mk.A posa nije uteka, samo su ga prolongirali.Oni imaju ugovore do 10g za pojedine aute, tako da netreba brinut za poslove.Uz nove aute, rade i rezervne djelove, koje se često oštete, branici i blatobrani...i sam sam ih mjenja do sad 5-6 puta...
Smanjili troškove?.....naravno da jesu kad su i prihodi osjetno pali.......nije to tak jednostavan plus od 30 mk kako vi kažete.....
-
-
Zna netko koliko je to?
POTPORE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA
Vraćaju sve potpore koje su primili lani, međutim, ne mogu naći podatak da su uopće primili potporu za svibanj.
-
Zna netko koliko je to?
Porez je od ove god 10%
Sjećate li se kada je prvi puta uveden porez na dividendu, pa su neke kompanije još godinama isplaćivale dividendu bez poreza jer je dobit ostvarena prije 2012. godine.
Istina da je od ove godine porez na dividendu 10%, ali dividenda je za 2019. godinu kada je porez bio 12%, tako da će nam ipak uzeti 12% poreza + prirez naša vrla državica.
Ukoliko sam u krivu neka me netko ispravi, ali mislim da sam nažalost u pravu.Stopa poreza na dividendu se računa ona koja je važeća na dan isplate, znači ako je isplata u ovoj godini to je 10% + prirez. Nije važno otkada je zadržana dobit. Porez na dobit se isplaćuje po stopi koja je važeća u periodu ostvarenja dobiti, znači porez na dobit za 2020. je 18% za ADP (12% za male firme), bez obzira da li je plaćen u 2020 ili 2021.
-
Evo, ja kažem da će biti neto dobit od 60-70Mk, pa ćemo vidit krajem mjeseca.Ako su smanjili troškove, tada nisu potrošili, kako vam to nije jasno.Znači, da su radli, to bi potrošli.Nisu ostvarili dobit za tih par mjeseci, ali su izvukli maksimum...
-
Ukoliko sam u krivu neka me netko ispravi, ali mislim da sam nažalost u pravu.- Nove stope primjenjuju se od 1. siječnja 2021. godine, što znači za sve isplate od tog datuma nadalje. Prema tome, nove stope treba primijeniti već pri obračunu plaće za prosinac 2020. koja se isplaćuje u siječnju 2021. godine.
Dakle, 01.01.2021. je stopa poreza 10 %.
-
Firma je imala u 2020. zadovoljavajuću dobit. Cash flow je ok, narudžbe za prvi kvartal ove godine su dobre.
Ako bude potrebno za investicije, može se posuditi novac, s obzirom da on danas nije skup. Dug još uvijek nije takav da bi kupci firmu smatrali rizičnom.
Kao vlasnik, uvijek preferiram investirati sa tuđim kapitalom, nego sa vlastitim.
Potpora za očuvanje radnih mjesta se koristila kada je bila velika nepoznanica kako će raditi auto-industrija u 2020, a s obzirom da je druga polovina godine bila dobra, red je da se potpore vrate i isplati dividenda. U potpunosti podržavam isplatu dividende.
Biti vlasnik na duge staze ima jedino smisla ako se isplaćuje redovna dividenda, koja bi poželjno trebala i rasti sa inflacijom.A svatko od nas je onda slobodan tu dividendu reinvestirati gdje god hoće.
-
Stopa poreza na dividendu se računa ona koja je važeća na dan isplate, znači ako je isplata u ovoj godini to je 10% + prirez. Nije važno otkada je zadržana dobit. Porez na dobit se isplaćuje po stopi koja je važeća u periodu ostvarenja dobiti, znači porez na dobit za 2020. je 18% za ADP (12% za male firme), bez obzira da li je plaćen u 2020 ili 2021.
Ukoliko je tako jako mi je drago da sam pogriješio. Samo mi nije jasno kako su onda neke firme godinama nakon izglasavanja stope od 12% isplaćivale dividendu bez ikakvog poreza.
-
Stopa poreza na dividendu se računa ona koja je važeća na dan isplate, znači ako je isplata u ovoj godini to je 10% + prirez. Nije važno otkada je zadržana dobit. Porez na dobit se isplaćuje po stopi koja je važeća u periodu ostvarenja dobiti, znači porez na dobit za 2020. je 18% za ADP (12% za male firme), bez obzira da li je plaćen u 2020 ili 2021.
Ukoliko je tako jako mi je drago da sam pogriješio. Samo mi nije jasno kako su onda neke firme godinama nakon izglasavanja stope od 12% isplaćivale dividendu bez ikakvog poreza.
Istina je ovo za zadržanu dobit iz perioda prije 2012, da se mogla isplaćivati i kasnije. Ali ove godine ja sam isplatio dobit po stopi 10%, tako mi je izračunao računovođa, a i na dividendu JDGT mi je obračunato 10%.
Ne sjećam se točno na koji način je bio uveden porez na dividende, ali pretpostavljam da je tada bilo eksplicitno navedeno da će se zadržana dobit moći isplatiti kasnije bez plaćanja poreza. -
Kad sam pisao da će se dividenda isplatiti admin me prebacio u svastaru,kada sam pisao da adpl ce vratiti ili je vratio potpore mnogi su se smijal i post nije objavljen.Sad pisem da je dobit oko 55-56mil za 2020,da ce prvi kvartal u ovoj godini biti odlican ,firma ima posla bez novih ugovora iduci 5 godina,isplatit ce se divka u srpnju ,firma stalno zaposljava,samo je steta sta ovakva firma izlistana na zse jer da je na nekom uređenom trzistu vrijedila bi puno vise.Firma je na covid19 manje izložena opasnosti od turista ili nekih drugih dionica.
-
Evo ti jedan like od mene da te utješim.
-
Kad sam pisao da će se dividenda isplatiti admin me prebacio u svastaru,kada sam pisao da adpl ce vratiti ili je vratio potpore mnogi su se smijal i post nije objavljen.Sad pisem da je dobit oko 55-56mil za 2020,da ce prvi kvartal u ovoj godini biti odlican ,firma ima posla bez novih ugovora iduci 5 godina,isplatit ce se divka u srpnju ,firma stalno zaposljava,samo je steta sta ovakva firma izlistana na zse jer da je na nekom uređenom trzistu vrijedila bi puno vise.Firma je na covid19 manje izložena opasnosti od turista ili nekih drugih dionica.
Kad dođu rezultati za zadnji kvartal vidjet ćemo gdje je ADPL. Fundamentalno je i dalje undervalued. U svakom slučaju ja sam ovdje osobno ostvario odličnu zaradu. Kupovao sam po 130-140 gdje je cijena bila mjesecima. Sad ću dobiti dividendu i još možda jednu kasnije u godini.
Ovo mi je bila najbolja kupovina u 2020. godini
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k