1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 30, 2020 at 3:57 PM

Jel zna itko ikakve detalje vezano za ADplastik. Revoz je prekinuo s radom pa je i ADPL prestao s proizvodnjom za njih a oni su im najveći kupac. Uz to, na ZSEu je bila objava i da su obustavili proizvodnju i za neke druge kupce koji trenutno stoje s proizvodnjom.Što je sad sa pogonom, jel totalno isključen ili rade bar nešto? Što je s radnicima, jesu li na nekom kolektivnom godišnjem ili su podobivali otkaze ili nešto treće? Je li adpl povukao od države onu naknadu od 3250 kn po radniku za sljedeća 3 mjeseca itd...ove maske što 3D printaju to je nekakva sića a i mislim da se radi o donaciji a ne o nekakvoj prodaji, zar ne?

Ako netko ima bilo kakvih informacija vezano za poslovanje volio bi da napiše. Zahvaljujem.

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • March 30, 2020 at 9:40 PM
    Quote from Roki

Jel zna itko ikakve detalje vezano za ADplastik. Revoz je prekinuo s radom pa je i ADPL prestao s proizvodnjom za njih a oni su im najveći kupac. Uz to, na ZSEu je bila objava i da su obustavili proizvodnju i za neke druge kupce koji trenutno stoje s proizvodnjom.Što je sad sa pogonom, jel totalno isključen ili rade bar nešto? Što je s radnicima, jesu li na nekom kolektivnom godišnjem ili su podobivali otkaze ili nešto treće? Je li adpl povukao od države onu naknadu od 3250 kn po radniku za sljedeća 3 mjeseca itd...ove maske što 3D printaju to je nekakva sića a i mislim da se radi o donaciji a ne o nekakvoj prodaji, zar ne?

Ako netko ima bilo kakvih informacija vezano za poslovanje volio bi da napiše. Zahvaljujem.

radnici su na godišnjem kad ga potroše, ako se ne bude radilo na čekanju maske su donacija

• LuisAlberto10
    Početnik
    Reakcija primljeno
    79
    • April 1, 2020 at 9:37 PM

Čekanje je plačeno 90% radnicima proizvodnje,a 85% ostalima na "režiji"

• Neo
    Guest
    • April 1, 2020 at 10:35 PM

danas je bio selling dan..prodaja na 114-117kn.

Sad idemo na retest dna. Tako se bar meni cini.

Ako ne izdrzi 90kn novo dno je na cca 75kn.

Pozitivno kod Adpl je sto je vezan za svijet. Nesto slicno kao Atpl. Dakle kad krene oporavak brzo ce rasti.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • April 1, 2020 at 11:19 PM

Naša burza bi morala sutra pozitivno reagirati na ovaj novi paket mjera pomoći gospodarstvu ili barem izbjeć pad jer se vlada isprsila više no što je očekivano. Prema tome sumnjam da će adpl značajno padati. Mislim da su one cijene oko 93 kn bile dno...

• Zelenko22
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • April 2, 2020 at 1:07 AM

Po meni je također dno prošlo. A ADPL je uvijek bila stabilna dionica sa stabilnom upravom i dividendom te je stoga valja malo i sačekat. Ja sam mislio da je dni na 90, čekao ga i prevario se...

Trudim se. Učim. Gledam..

Možda uspije...

Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 2, 2020 at 7:21 AM
    Quote from Roki

Naša burza bi morala sutra pozitivno reagirati na ovaj novi paket mjera pomoći gospodarstvu ili barem izbjeć pad jer se vlada isprsila više no što je očekivano. Prema tome sumnjam da će adpl značajno padati. Mislim da su one cijene oko 93 kn bile dno...

Sinoć je kod Karduma bio poduzetnik iz Švicarske Jakić.... u budućnosti automobili neće biti od metala/čelika/željeza nego od PLASTIKE. Automobili od posebnih vrsta plastike (spomenuo je materijal od čega su one male loptica koje se stišću) će biti sigurniji za putnike i lakši i moći će se potpuno reciklirati, dakle budućnost autoindustrije pripada plastici.

U tom slučaju AD Plastik je itekako vrijedna pažnje. Dno smo prošli. Neću govoriti o cijeni, jer skupljam pomalo ako cijena pada. Dobar je osjećaj kada nema pritiska kod trgovine i kada kupiš nisko. Danas izgleda po svemu cijena ide gore zato jer je cijena do 150 kn pa i više zbilja predstečajna, ali to je nebitno. Vladine mjere će obilato koristiti AD P.

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • April 2, 2020 at 11:43 AM

mislim da bi se ovaj mjesec mogla nastaviti proizvodnja

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • April 2, 2020 at 11:48 AM
    Quote from zigass

Po meni se najviše čeka Revoz, kad oni krenu s proizvodnjom, ako se sitacija stabilizira onda je adpl na konju. Jel iam tko kakvih informacija o njima? Do tada je adpl na aparatima...

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • April 2, 2020 at 1:37 PM
    Quote from Roki
    Quote from zigass

Po meni se najviše čeka Revoz, kad oni krenu s proizvodnjom, ako se sitacija stabilizira onda je adpl na konju. Jel iam tko kakvih informacija o njima? Do tada je adpl na aparatima...

Koliko razumin sloveski mogli bi krenit brzo https://www.vecer.com/avtomobilski-g…rakove-10143246

• MarioPotra
    Početnik
    Reakcija primljeno
    16
    • April 2, 2020 at 1:45 PM

Pretpostavljam da bi i oni mogli krenuti sa radom 6.4. kao i VW grupa.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • April 2, 2020 at 1:46 PM

Članak od jučer:

http://www.sloveniatimes.com/bsh-first-majo…tart-production

Also remaining closed is Renault's Novo Mesto-based assembly plant Revoz, which suspended production on 17 March. Revoz, which emloyss around 3,400 people, said future steps would remain on "both the situation in the country and the decisions of the Renault Group".

Znači Revoz je do daljnjeg zatvoren...

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 2, 2020 at 4:03 PM

Sad se već barata i s nekim konkretnijim ciframa i podacima

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/ug…odine/10163818/

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • April 2, 2020 at 9:08 PM
    Quote from trial

Sad se već barata i s nekim konkretnijim ciframa i podacima

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/ug…odine/10163818/

kakvi je ovo članak samo u ADPL je na godisnjem oko 1500 ljudi a ima još firmi tamo piše 500 radnika ili ADPL ne broji u automobilsku industriju, ima blizu Omiša desetak km od AD platik isto firma koja se bavi sličnim poslom kao ADPL ima 300 ljudi što je sa njima

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 3, 2020 at 11:42 AM

https://www.seebiz.eu/auto-moto/kine…ema-kome/228909

I sad iako su se kinezi sad pokrenuli i nakon ogromne rupe od karantene opet ne mogu pokrenit svoje tvornice u punom kapacitetu jer je cijeli svijet u djelomicnoj karanteni mogu privremeno ali gomilaju zalihe, tako da zbog globalne disrupcije realno su zbog tijeka dogadjaja najmanje pola godine svi proizvodnji lanci osteceni prije lii poslje jer je sve povezano, a jednom kad se i svi pokrenu potrosnja nece sigurno biti na razini kao i prije, pa sad ko moze na kraju godine izracunat sve te negativnosti po kompanije jer situacija je stvarno izvanredna i ostavlja dublji trag na svacije poslovanje

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 3, 2020 at 11:59 AM

Koliko će se na tržištu pojaviti rabljenih automobila koje će ljudi zbog nastale situacije morati prodavati? Pritom ne mislim na starudije, nego na aute stare 2 - 3 godine koji su pod kreditima, a koje vlasnici više ne mogu plaćati. Ili auti koje će se prodavati da bi se povukla lova neophodna za goli život u ovim uvjetima i okolnostima? Koliki je to tek pritisak na prodaju novih automobila?

Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 3, 2020 at 12:04 PM

Lijepi plus ovdje. Raduje plus, ali cijena je više od 30% snižena u odnosu na ranije. Nekakvu stabilizaciju očekujem između 140 i 160 kn. Viši rang za cca mjesec dana. kad se otvore svi pogoni.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • April 3, 2020 at 12:12 PM
    Quote from Barikb

Lijepi plus ovdje. Raduje plus, ali cijena je više od 30% snižena u odnosu na ranije. Nekakvu stabilizaciju očekujem između 140 i 160 kn. Viši rang za cca mjesec dana. kad se otvore svi pogoni.

Kolega ja bi bio najsretniji da je to tako ali nekako sumnjam u skori rast cijene. Po meni cijen ce se vrtiti oko ovih 130 do nekakvih boljih ili lošijih vijesti. 160 se moze dosegnuti mozda do kraja godine ako se situacija vrati u normalu (mada je dvojbeno šta znači normala nakon ovog, možda poslovanje na poztivnoj nuli?)

Očitovanje na upit ZSE
    Nastavno na Vaš upit o postojanju povlaštenih informacija vezano za porast cijene dionice ADPL
    obavještavamo Vas kako nam kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi
    mogle utjecati na cijenu naše dionice, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.
    Sukladno smjernicama ESMA-e o objavi utjecaja virusa COVID-19 na poslovanje, ovim putem
    obavještavamo investicijsku javnost kako je jučer u Rusiji, odlukom predsjednika Ruske Federacije, travanj
    proglašen neradnim mjesecom. Sukladno navedenoj odluci, naše ruske tvornice u tom razdoblju neće
    raditi.

Jel može netko pojasniti vezu između ruskih i hr tvornica, nije mi to baš najjasnije. Ok ista su firma ali svaka država radi svoj obračun i isplaćuje dividendu po svome ili griješim?

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • April 3, 2020 at 12:26 PM
    Quote from Roki
    Quote from Barikb

Kolega ja bi bio najsretniji da je to tako ali nekako sumnjam u skori rast cijene. Po meni cijen ce se vrtiti oko ovih 130 do nekakvih boljih ili lošijih vijesti. 160 se moze dosegnuti mozda do kraja godine ako se situacija vrati u normalu (mada je dvojbeno šta znači normala nakon ovog, možda poslovanje na poztivnoj nuli?)

Očitovanje na upit ZSE
    Nastavno na Vaš upit o postojanju povlaštenih informacija vezano za porast cijene dionice ADPL
    obavještavamo Vas kako nam kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi
    mogle utjecati na cijenu naše dionice, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.
    Sukladno smjernicama ESMA-e o objavi utjecaja virusa COVID-19 na poslovanje, ovim putem
    obavještavamo investicijsku javnost kako je jučer u Rusiji, odlukom predsjednika Ruske Federacije, travanj
    proglašen neradnim mjesecom. Sukladno navedenoj odluci, naše ruske tvornice u tom razdoblju neće
    raditi.

Jel može netko pojasniti vezu između ruskih i hr tvornica, nije mi to baš najjasnije. Ok ista su firma ali svaka država radi svoj obračun i isplaćuje dividendu po svome ili griješim?

Display More

najvaznije su naše tvornice pa ruske pa mađarska pa srbija za poslovanje

• xdado
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    125
    • April 3, 2020 at 1:07 PM
    Quote from zigass

najvaznije su naše tvornice pa ruske pa mađarska pa srbija za poslovanje

Važan je i Rumunjski cash cow.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 1, 2025 at 9:03 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 1, 2025 at 9:03 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 1, 2025 at 9:03 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago