mišljenje Uprave u skladu je s poslom koji obavljaju u banci i količinom dionica koje posjeduju, iako vjerujem da je i tih 500kom nabavljeno po daleko višoj cijeni od ponuđene, ali to se da sitnom naknadicom za ovakav prepisani hvalospjev iz ponude obeštetiti, vrlo dobro je što se nitko ne referira na ništa što je prethodilo slomu banke i što će se dalje događati, vjerujem da je gospođa koja je pisala ovo očitovanje nazvala telefonom gospon Marka i Ivana te pitala, recite mi što da mislim, trebam neko očitovanje napraviti za one bezveznjake na ZSE, a Hanfu i HNB ionako ništa ne zanima, baš ih briga što vas dva tu palamudite, ali ima i onih koje je briga
KABA (Karlovačka Banka)
-
-
-
Bome, izgleda netko stvarno kupio povlaštenu 25% skuplje od ponude.
Zaboravio nalog ili ..... ?
-
Bome, izgleda netko stvarno kupio povlaštenu 25% skuplje od ponude.
Zaboravio nalog ili ..... ?
Ma kak bi zaboravio nalog, kad tu danima stoji.
-
Isplati li se ovdje cekati? Bid se popunio, prodati ili "IM" na ponudi prodati, pitanje je sada, cijena ista a ne treba cekati.
Sto mislite cijenjeni forumasi o tome.
-
Isplati li se ovdje cekati? Bid se popunio, prodati ili "IM" na ponudi prodati, pitanje je sada, cijena ista a ne treba cekati.
Ne bismo ti bas smjeli davati investicijske savjete ovdje, znas...
U svakom slucaju, ja ne mislim prodati sa gubitkom... Ulaz mi je 7.75kn otprilike... Ja cekam Glavnu skupstinu i spominjanje delistiranja i onda se sluzbeno necu sloziti pa ce mi morati isplatiti pravicnu naknadu koja ce biti visa od ponudjenih 6.51kn... A mozda im ni tada ne budem zelio prodati pa se mozemo i tuzit...
-
ako bi se netko odlučio na prodaju, onda je bolje odmah prodati nekome na 6,5 tko možda zna što će s njima, a ne čekati prodati "IM" ali opet nisi siguran da nisu "IM" na 6,5
-
ako bi se netko odlučio na prodaju, onda je bolje odmah prodati nekome na 6,5 tko možda zna što će s njima, a ne čekati prodati "IM" ali opet nisi siguran da nisu "IM" na 6,5
Pitam samo iz opreznosti, jer nisam spreman im prodati po tih 6,5kn...
Ali nedavno sam neslavno prosao na jednom drugom papiru!
-
Ček malo......stvarno nikome nije sumnjivo da je Kaba-P-A kupuje po 80,50 i nakon toga bida po 82 (ponuda po 65kn), a da će redovna bez problema proci po 6,51 u ponudi i okvirno tu negdje i u naknadnom delistiranju ?
-
Slaze se bid na KABA-R-A i KABA-P-A...
-
Ček malo......stvarno nikome nije sumnjivo da je Kaba-P-A kupuje po 80,50 i nakon toga bida po 82 (ponuda po 65kn), a da će redovna bez problema proci po 6,51 u ponudi i okvirno tu negdje i u naknadnom delistiranju ?
sada je već na 90,50 te povlaštene kupuje netko tko zna što će se u budućnosti događati
-
-
sada je već na 90,50 te povlaštene kupuje netko tko zna što će se u budućnosti događati
Ma ja sam stavio danas na 90, tek toliko jer znam da mi neće proći......
Nije dugo trebalo da netko drugi nadbida na 90,50.....
Bilo kako bilo, i da se nas dvojica maknemo, opet bi nekome mogao proći kupovni nalog po 84kn, sto je uzasno skupo u odnosu na redovnu......
-
Ma ja sam stavio danas na 90, tek toliko jer znam da mi neće proći......
Nije dugo trebalo da netko drugi nadbida na 90,50.....
Bilo kako bilo, i da se nas dvojica maknemo, opet bi nekome mogao proći kupovni nalog po 84kn, sto je uzasno skupo u odnosu na redovnu......
onda prebaci na redovne po 7, tamo će sigurno proći
-
baš pročitao ovo u današnjem večernjem
MKB Bank preuzima i Kabu, mali dioničari izgubit će milijune kuna
-
Sve nam je to dobro poznato.
Nista novo.
-
Sve nam je to dobro poznato.
Nista novo.
pisano je ovako,
"Ipak je potrebno imati hrabrosti uložiti toliki novac u banku koja je danas debelo ispod gabarita isplativosti. No, Vuković i Žabčić uvjereni su da uz racionalnije upravljanje mogu osnažiti banku i podignuti je iz financijskog pepela, a za nekoliko godina stvoriti i snažnu bankarsku instituciju koja će moći konkurirati velikim igračima. I, naravno, značajno podignuti vrijednost njezinih dionica, a time i same banke."
-
Pronasao sam kvaku 22!!!!!
Zakon o Preuzimanju Dionickih Drustava, clanak 16, st. 7.
Odn., kako ja to tumacim - cak i ako prihvatim sadasnjih 6.51kn u ponudi, ukoliko ova dvojica sto su dali dobrovoljnu ponudu u roku od godine dana kupe dionice mimo burze po vecoj cijeni od ponudjene, moraju isplatiti razliku svima koji su pristali na 6.51kn.
I sad se prica raspetljava... Ne znam jesu li oni glupi ili su im odvjetnici stvarno vesla sisali... Ocito je da bankari nisu...
Dakle, imamo sljedece momente...
1. Delistiranje sa burze - tu ce se potegnuti 'pravicna' naknada, no to onda vjerojatno vuce i isplatu razliku svima koji su prihvatili ponudjenu cijenu od 6.51kn prema clanku koji sam gore naveo
2. Ako ce cekati godinu dana da istekne zakonski rok (opet definiran gore u clanku koji sam naveo), dovode se u rizik da im cijena na burzi poprilicno naraste i onda goto #1 - opet ide prica o delistiranju...
MKB ako krene u preuzimanje KABA, oni ce traziti 100%...
Dakle, ne da dionicari nisu nista izgubili, nego im svima mozemo sjesti na vrat i traziti da nam isplate postene novce kod delistiranja...
-
Pešta se opet uznemirila, vidi da u hrvatića sve mogu jeftino pokupiti
i burzu bi htjeli
-
kod delistanja dionice kupuje banka tako da nema isplate razlike.
-
kod delistanja dionice kupuje banka tako da nema isplate razlike.
Treba vidjeti da li se banka smatra povezanom osobom (pravnom)... Ne vidim razlog zasto se ne bi smatrala (zna se tko je vecinski vlasnik banke), tako da bi trebalo vrijediti ono sto sam gore napisao...
U slucaju da sam u pravu, ne bi banka isplacivala razliku, vec Ponuditelj...
Inace, ovo sto si napisao je definirano ZTK, Cl. 341, St. 3
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-