https://www.seebiz.eu/banke/mkb-bank…e-banke/243061/
da li dolazi do promjene strategije, možda se ipak orijentiraju prema Kabi ili se odustaje od svega
https://www.seebiz.eu/banke/mkb-bank…e-banke/243061/
da li dolazi do promjene strategije, možda se ipak orijentiraju prema Kabi ili se odustaje od svega
Kada mozemo ocekivati sluzbenu obavijest koliko dionica je prepusteno po nedavnoj ponudi.
Kada mozemo ocekivati sluzbenu obavijest koliko dionica je prepusteno po nedavnoj ponudi.
vjerujem po isplati, a to je nekih 15 dana od završetka ponude,
mislim da je to manje bitno i da se neće moći pohvaliti nekom količinom, ali je bitnije kada će i hoće li sazvati Skupštinu i što će tamo biti točke dnevnog reda, ako bude delistiranje onda je pitanje koliko će ponuditi kao fer cijenu za izlaz, višu ili nižu od ponude, a vjerojatno istu obzirom da je nakakav kvazi elaborat neke trećeešalonske firme već bio pridodan i ovoj ponudi, uglavnom prema svim dostupnim podacima, vrijednost dionice ispada oko 10,50kn, sve ispod toga je neopravdano nisko tipa ucjene, a za one najstarije i to nije neka sreća, više vuče na nesreću
vjerujem po isplati, a to je nekih 15 dana od završetka ponude,
mislim da je to manje bitno i da se neće moći pohvaliti nekom količinom, ali je bitnije kada će i hoće li sazvati Skupštinu i što će tamo biti točke dnevnog reda, ako bude delistiranje onda je pitanje koliko će ponuditi kao fer cijenu za izlaz, višu ili nižu od ponude, a vjerojatno istu obzirom da je nakakav kvazi elaborat neke trećeešalonske firme već bio pridodan i ovoj ponudi, uglavnom prema svim dostupnim podacima, vrijednost dionice ispada oko 10,50kn, sve ispod toga je neopravdano nisko tipa ucjene, a za one najstarije i to nije neka sreća, više vuče na nesreću
Pa ne mogu oni proizvoljno ponuditi 'pravicnu' cijenu prilikom delistiranja. Zakon lijepo definira - tromjesecni ponderirani prosjek i tocka, kakve procjene, kakve gluposti?!
Jedino je bitno da bude prometa par puta tjedno na dionici i da krene sa rastom... Vec sada je tromjesecni prosjek puno iznad ponudjenih 6.51kn, zapravo mi se cini da je negdje blizu 8kn... Znaci poziv na GS mozemo ocekivati najranije sredinom 12. mjeseca (tako da iz racunice izadju ovi prometi koji su iznad 7kn)... Odokativno, rekao bih 10.12. da ce biti objavljen poziv na GS jer je 11.09. bio najveci promet sa onim ogromnim padom do 6.46kn... Od tada cijena dionice raste, a s obzirom da ima jos malo manje od 2 mjeseca do 10.12. (to je datum kada bih ja na njihovom mjestu objavio poziv na GS), moze se na relativno malom prometu dignuti ponderirani prosjek... Racunaj da trenutno do 10kn imas cca. 25.000EUR na asku, dakle kikiriki lova za nekoga tko sjedi na malo ozbiljnijoj lovi, a takvih stranaka na KABI ima brdo, tako da me ne bi cudilo da za inat krenu dizat cijenu preko 10kn jer to mogu na stvarno jako malom prometu napraviti (recimo na 60.000EUR mogu dignuti ponderirani prosjek na skoro 20kn)...
Pa sto onda ne napucaju dionicu na 50 kuna i drze je tamo?
Ja bih tu bio malo oprezniji s dugoročnim, a pogotovo konačnim zakljuccima.
Pa ako im tromjesjecni ponderirani prosjek ne bude odgovarao...nece izglasat delistiranje...oni su gazde...
Pa sto onda ne napucaju dionicu na 50 kuna i drze je tamo?
Ja bih tu bio malo oprezniji s dugoročnim, a pogotovo konačnim zakljuccima.
Ima li neki specijalni razlog zasto postas znanstveni rad na temu delistiranja? Mislim, Zakon o Trzistu Kapitala sve lijepo definira...
ZTK, Cl. 341. - https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_65_1329.html
Pa ako im tromjesjecni ponderirani prosjek ne bude odgovarao...nece izglasat delistiranje...oni su gazde...
Treba se pitati sta ce oruzarima banka u 100% vlasnistvu... Dakle, ne u 92%, 87%, 78%, vec u 100% vlasnistvu jer to pokusavaju prikupiti sada dok je cijena nisko... I onda se treba pitati koliko njima tocno vrijedi da im je banka u 100% vlasnistvu...
Dok se oni dogovore oko toga, ja planiram vec izaci vani... Nemam previse komada, ulaz mi je relativno nizak (nesto visi od trenutne cijene na burzi)... No ne mislim cekati ovu trakavicu da se zavrsi...
Je, vecina pročita dva članka zakona koji ih zanimaju i onda pomisle da su stručnjaci. Zato se ljudi bave dublje i sire određenim temama i istražuju. A nerijetko to na zadovoljstvo svih i objave.
Koliko vidim, netko upravo malo konkretnije potegnuo prema gore.
Koliko vidim, netko upravo malo konkretnije potegnuo prema gore.
još će biti korektnije kada se bude potezalo po 9,90
Obicno kad se male izguruje iz dionice izvjesce bude dobro!
Znaci prvi pokusaj je da se njih rastjera, kasnije se ima i za dividende, vec puno puta viđeno na zse!
Obicno kad se male izguruje iz dionice izvjesce bude dobro!
Znaci prvi pokusaj je da se njih rastjera, kasnije se ima i za dividende, vec puno puta viđeno na zse!
najbitnije u ovome trenutku da dionica za prodaju nema pa nema, a oni neka i dalje sakupljaju, to je njihovo pravo
Kaki ih neki zovu "puskarici" su izgleda fijasko dozivjeli!? Ajmo vidjeti jel to moguce?
Kaki ih neki zovu "puskarici" su izgleda fijasko dozivjeli!? Ajmo vidjeti jel to moguce?
Show me the report.
Show me the report.
Kakav report? Ovi na bidu bi ko puskari kupili zabadav, a cudo bozje... po asku nek nabave!
kupovati ce sada bez ikakve obveze.
Formalno su dali javnu ponudu. Namjerno sa niskom cijenom da im se nitko ne javi je sada kod vise cijene nemoraju namirivati ovima iz ponude.
Show me the report.
Ak je bilo pitanje reporta da sam kupio evo:
E sad zašto nisam više? Čekam kad se bude po asku jače pucalo sa svih oružja od "puškara"
Ako je bilo pitanje reporta o fijasku ponude onda:
Što bih ja to iznosio, nekk se oni sami "pepelom po glavi pospu"!
Ma zanima me samo sluzbeni izvjestaj o preuzimanju.
Ma zanima me samo sluzbeni izvjestaj o preuzimanju.
Pa, nema toga još! Kad ga bude onda neće biti možda po 7kn dionica???
kupovati ce sada bez ikakve obveze.
Formalno su dali javnu ponudu. Namjerno sa niskom cijenom da im se nitko ne javi je sada kod vise cijene nemoraju namirivati ovima iz ponude.
Citati Zakone molim... Ukratko - ako u roku od godine dana STEKNE (ne kupe, nego STEKNE) dionice po visoj cijeni od one iz javne ponude, mora svima koji su prihvatili cijenu iz ponude namiriti razliku...
Zakon o Preuzimanju Dionickih Drustava, Cl. 16, St. 7 - https://www.zakon.hr/z/360/Zakon-o-preuzimanju-dioničkih-društava