Otprilike tako je i kod mene.
Ja sam u DMF uplatio u 11 godina 55.000 kn, a prinos fonda je oko 48.000 kuna.
Znači, ukupno mi je sada oko 103.000 kn.
Veoma sam zadovoljan. Izvrsno ulaganje.
Otprilike tako je i kod mene.
Ja sam u DMF uplatio u 11 godina 55.000 kn, a prinos fonda je oko 48.000 kuna.
Znači, ukupno mi je sada oko 103.000 kn.
Veoma sam zadovoljan. Izvrsno ulaganje.
Nedavno je netko na PD stavio izracun prinosa fondova, sad je to gotovo nemoguce pronaci. Da li je to netko kopirao pa bi htio ovdje podijeliti. Hvala
Imaš ovdje odličan pregled prinosa svih fondova; ažurira se svaki radni dan:
Odu penzije, fino se jedno 20 milijardi istopilo ovih dana
Moj je treći mirovinski fond 2008. godine ostvario minus od cca 12 %. Tako mi se čini. Ali ga je nadoknadio odličnim prinosom u idućim godinama
Za drugi , obvezni stup, ne znam. Skoro da je bolje da ne znam
Jao si ga onima koji su u otvorenim fondovima ti su gotovi,sad kad krene prodaja udjela daj sto das, neka drustva ce u zaborav a mnoga od njih ce ici u spajanje fondova da prezive
Jao si ga onima koji su u otvorenim fondovima ti su gotovi,sad kad krene prodaja udjela daj sto das, neka drustva ce u zaborav a mnoga od njih ce ici u spajanje fondova da prezive
Nije to ništa loše.
Došlo mi je trenutno stanje računa za štednju u trećem mirovinskom stupu
14 tisuća kn manje nego prošli mjesec. Topi se. Obzirom na pad na tržištu kapitala još se i dobro drže.
Obzirom na duljinu trajnja projekta, koja se mjeri desetljećima, nije zabrinjavajuće
Moja osnovna bojazan je da ce ako se ovo produlji u ljeto i nakon toga drzava napasti mirovinske fondove, sto ce mnogi populisti i sirotinja glasacka pozdraviti, a nama to znaci da Crobex ide na 500 bodova i da trziste kapitala trajno zamire.
Drzava s jedne strane ostaje bez desetaka milijardi kuna prihoda, s druge se za toliko povecavaju rashodi, dug je relativno visok i rupcaga koja ce radikalno rasti se ne moze skroz pokriti zaduzivanjem. Znaci idu krizni porezi i drugi stup. Sve prije nego smanjenje drzavnog aparata.
A stvarno ga dramiš... ideš iz jedne krajnosti u drugu. Prvo si vikao kako je ovo "obična prehlada" i da kakve to veze ima s ičim, a sada si doomsday prepper no1. Razumijem da je to normalno ljudsko ponašanje ali brate, za tvoje dobro, ne idi u takve krajnosti. Nije dobro ni za živce, ni za portfelj.
Ili ćemo se izvući ili nećemo. Capitalism goes on.
Jedva cekam da krene naprijed.
I jest, ovo je obicna malo jaca gripa, ali je overreaction drustva prejak. I iracionalan. A za to nisam kriv. Samo konstatiram cinjenicu.
A stvarno ga dramiš... ideš iz jedne krajnosti u drugu. Prvo si vikao kako je ovo "obična prehlada" i da kakve to veze ima s ičim, a sada si doomsday prepper no1. Razumijem da je to normalno ljudsko ponašanje ali brate, za tvoje dobro, ne idi u takve krajnosti. Nije dobro ni za živce, ni za portfelj.
Ili ćemo se izvući ili nećemo. Capitalism goes on.
Slozio bi se. Ljuljanje u emocijama je u nekima prenaglaseno i bolje bi bilo da se fokusiraju na nešto drugo u ovom periodu. I da su rezultati minorniji od prehlade to vise nije bitno. Bitno je kako se društvo u tom trenutku bori. A bori se pauziranjem svega i to je glavni problem koji će doc. Vidim da mnogi i toga nisu svjesni.
Jedna od prvih inicijativa HANFA-e i društava za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima je osnivanje Fonda za stabilnost kojem je cilj pružanje dodatne likvidnosti na obvezničkom tržištu Republike Hrvatske. Najvažniji ulagači su obvezni mirovinski fondovi, a koji su se odlučili na osnivanje Fonda za stabilnost s ciljem zaštite vrijednosti državnih obveznica, očuvanja vrijednosti imovine svojih članova i pomoći hrvatskom gospodarstvu.
Jel se to meni čini ili će oni novce u obveznice trpati?
https://www.vecernji.hr/biznis/mirovin…-opcije-1394519
Tako su i Agrokor gurali pa znamo kako je to završilo, drugima imovina fondovima dugovi tj. brisanje dionica.
Srce ih je bolilo čitava dva dana...
Ova država sustavno spaljuje novce privatnog sektora.
Treći mirovinski stup, dobrovoljno osiguranje, konkretno podatak za RBA
od 31.12. 2019. do 14.04.2020. | - 6,05% |
I ja sam na RBA. Krenuo u ljeto 2009.
Zadovoljan zasad. Htio bih da malo vise vani ulazu.
"Isto tako, imajte na umu da ako sami ne odaberete fond, automatski ostajete u fondu kategorije B, a od 1.10.2019. REGOS će vas, ako sami ne odaberete fond, rasporediti u mirovinski fond kategorije A, što je u skladu s investicijskom shemom cjeloživotnog ulaganja te se kao takvo smatra primjerenim za najveći broj osiguranika koji započinju s obveznom mirovinskom štednjom"
je li mi netko može objasnit po kojim kriterijima REGOS bira mirovinski fond u moje ime ukoliko ga ja ne odaberem sam?
"REGOS će Vas po službenoj dužnosti rasporediti u jednu od kategorija OMF kojom upravlja jedno od 4 obvezna mirovinska društva."
Mislim da to ide automatskiu onu srednju kategoriju (B)?
ma meni su dodijelili nedavno Raiffeisen obvezni mirovinski fond – kategorija B, al po kojem kriteriju odaberu i dodijelu mi fond od RBA kada uz njega postoje i:
-AZ OMF kategorije B
-Erste Plavi OMF kategorije B
-PBZ CO OMF kategorije B
Dioničar sam PBZ-a...
ali kada sam počeo raditi o mirovinskim fondovima nisam ništa znao, niti mislio na njih. samo sam primio pismo da sam korisnik RBA OMF-a. I sada mi nije jasno po kojim oni kriterijima svrasavaju ljude u koji fond od PBZ CO, ERSTE ili neki drugi? zašto su meni dodjelili baš RBA -.-
"Isto tako, imajte na umu da ako sami ne odaberete fond, automatski ostajete u fondu kategorije B, a od 1.10.2019. REGOS će vas, ako sami ne odaberete fond, rasporediti u mirovinski fond kategorije A, što je u skladu s investicijskom shemom cjeloživotnog ulaganja te se kao takvo smatra primjerenim za najveći broj osiguranika koji započinju s obveznom mirovinskom štednjom"
je li mi netko može objasnit po kojim kriterijima REGOS bira mirovinski fond u moje ime ukoliko ga ja ne odaberem sam?
"REGOS će Vas po službenoj dužnosti rasporediti u jednu od kategorija OMF kojom upravlja jedno od 4 obvezna mirovinska društva."
Mirovinski fond se raspodjeljuje onome tko sam ne izabere po trenutnom odnosu među fondovima.
Display Morema meni su dodijelili nedavno Raiffeisen obvezni mirovinski fond – kategorija B, al po kojem kriteriju odaberu i dodijelu mi fond od RBA kada uz njega postoje i:
-AZ OMF kategorije B
-Erste Plavi OMF kategorije B
-PBZ CO OMF kategorije B
Dioničar sam PBZ-a...
ali kada sam počeo raditi o mirovinskim fondovima nisam ništa znao, niti mislio na njih. samo sam primio pismo da sam korisnik RBA OMF-a. I sada mi nije jasno po kojim oni kriterijima svrasavaju ljude u koji fond od PBZ CO, ERSTE ili neki drugi? zašto su meni dodjelili baš RBA -.-
Nasumični odabir. Ako želite, jednom godišnje u mjesecu vašeg rođendana, možete se prebaciti u drugi fond ili drugu kategoriju.