Fino se krca Valamar za bolja vremene i masnu zaradu kada se otvore hoteli.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Fino se iskrcava na 21-22 dok ne dodje 1.maj i spoznaja da od sezone nema nista jer Italija i EU gori od zaraze, a mozda do tada i mi. Jer tada ide na jednoznamenkaste brojeve.
Treba znati otpiliti gubitak i krenuti dalje.
-
Ovo je premijer upravo izjavio:
- Stožer će u idućim danima donositi mjere o privremenoj obustavi rada trgovina, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, muzeja, kina, kazališta, teretana, izložbi, dječjih radionica... Smanjit ćemo mogućnosti društvenih kontakata koji su temelj širenje zaraze.
Jel to to?
-
Fino se iskrcava na 21-22 dok ne dodje 1.maj i spoznaja da od sezone nema nista jer Italija i EU gori od zaraze, a mozda do tada i mi. Jer tada ide na jednoznamenkaste brojeve.
Treba znati otpiliti gubitak i krenuti dalje.
Nazalost da. Ne treba ljude lagati i gledati kako dan za danom gube ustedjevinu.
-
Ovo je premijer upravo izjavio:
- Stožer će u idućim danima donositi mjere o privremenoj obustavi rada trgovina, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, muzeja, kina, kazališta, teretana, izložbi, dječjih radionica... Smanjit ćemo mogućnosti društvenih kontakata koji su temelj širenje zaraze.
Jel to to?
Jest ako mislite ići u kupnju svega što ne spada u prehranu i zdravlje
-
Dow Jones +4%.
Nizozemska se priključila Engleskoj i neće poduzimati nikakve mjere protiv virusa. Virus ide u slobodnu cirkulaciju.
Zaključak o UK i Nizozemskoj izvedite sami. Najnaprednije države svijeta
Tim više što je N. samo srce E.U.
Ja se nadam punim hotelima iza 01. lipnja...
-
Ja se pak nadam da ćemo biti živi, i zdravi, i da će svi koje volimo biti živi i zdravi, i da će i svi susjedi i prolaznici koji čine naše gradove i naselja biti živi i zdravi.
Jer vrč ide na vodu dok se ne razbije, virus nije poguban samo za starije, bude to i nasumično.
Iako Nizozemska i UK misle stvoriti imunitet krda, predsjednik Trump je zatvorio zračni prijevoz na relaciji UK i USa, i izveo Nacionalnu gardu na ulice pregrađa NY.
-
Dow Jones +4%.
Nizozemska se priključila Engleskoj i neće poduzimati nikakve mjere protiv virusa. Virus ide u slobodnu cirkulaciju.
Super. Bit će posla za grobare. 💀
-
Dow Jones +4%.
kolega barikb, evo što kaže BBC na istu temu.
https://www.bbc.com/news/education-51643556
i pogotovo ovo
https://www.bbc.com/news/explainers-51632801
it istog izvora:
"The modelling projected that if the UK did nothing, 81% of people would be infected and 510,000 would die from coronavirus by August"
u doba krize zahtijeva se odgovornost za izgovorene riječi, zaključak izvedite sami.
-
Crookie, znaš koja je alternativa tome? Ova koju ćete gledati u nas.
Vlada totalno i po običaju krivo procjenjuje ekon. štete, nude odgodu plaćanja obveza, reprograme i sl. UK recimo se odriče poreza na godinu dana to je 15% BDPa, ovdje: UK ekon. mjere
Ja sam zvao svog najmoprimca, trgovinu opremom, i ponudio mu oprost dvije mj. najamnine. Čemu da ga bacam na ulicu, koga da stavim unutra? To znači imati sluha za situaciju.
Vlada treba podržati zaposlenost, osiguranjem likvidnosti prvenstveno trg. društvima i obrtima a ne građanima, jer problem neće biti pad potrošnje kako to oni vide, već pad SVIH aktivnosti, recesija i dugotrajan oporavak.
Čini mi se da se zbog 'flattening the line' pristupa odugovlači kriza do dugo u ljeto. Do onda će mnogi ugostitelji, mali trgovci, samostalci, obrtnici paušalisti, uslužne djelatnosti... znate kako proći. Što njima znači odgoda kad ne mogu nadoknaditi tri mjeseca hladnog pogona?
-
-
U Italiji je u utorak 2.989 oboljelih više nego u ponedjeljak, a u posljednja 24 sata umrlo je još 345 pacijenata. U toj je državi do ovoga trenutka oboljelo 26.062 osoba, a od početka pandemije od koronavirusa ukupno je umrlo 2.503
Ovo nastojimo izbjeći.
Zato ulažemo sve napore da usporimo. Da pripremimo bolničke kapacitete. Organiziramo sustav. Ne dođemo u škripac sa opremom i osobljem
-
Dow Jones +4%.
Meni to izgleda jako opasno i neodgovorno......ako se u zemljama EU ovisno o situacijama donesu mjere opreza koje uspiju suzbiti zarazu i umanjiti je na najmanjue moguću mjeru (a Kina je dokaz da se tako može uspjeti) a tamo situacija eskalira, toplo se nadam da ce u toj situaciji kada hipotetski govoreći ljudi u EU poćnu sa "nekim normalnim" kretanjem, ljudima koji dolaze iz UK ili Nizozemske biti zabranjen ulazak u bilo koju zemlju svijeta......nisam to pratio ali nemogu vjerovati da stvarno ne misle poduzimati nikakve mjere i još ne vjerujem u to, jel se mjerama kupuje vrijeme kako zdravstveni sustav ne bi krahirao......mjere koje obuhvaćaju zaštitu od nenormalnog širenja virusa su jednostavno neophodne.....no to ne znači da moramo paničariti, rasprodavati sve dionica za ništa love i kupovati po 50 kom kvasca i 50 kg brašna......
-
accountant bit će grdo. uz ove faktore koje navodite, imat ćemo i masovni povratak ljudi koji su u zadnjih desetak godina otišli raditi u EU.
ako kojim slučajem, nakon što prođe ovo sranje, na vlasti budemo imali ne "ove" nego "ovakve" političare, takvi i njihove mjere pretvorit će nas u venezuelu. bez nafte.
-
------------The problem that world leaders, such as President Donald Trump, face is that the very policies that flatten the infection curve to save lives — social distancing, closing restaurants, bars, and schools, and isolating suspected cases — are beginning to crash the economy
The loss of economic supply and demand from social distancing is only temporary, in theory. But the cascading effects of the economic “infection” could spread far, leaving many businesses unable to reopen their doors once the pandemic fades. That would turn what might have been an intense but short recession into a long-lasting depression.
The objective is not and cannot be to eliminate the recession altogether,” says Gourinchas. “The recession will be there, it will be massive, but hopefully short-lived. Instead, the priority is to short-circuit all the negative feedback loops and channels of contagion that otherwise amplify this negative shock. Unchecked, the recession threatens to destroy the complex network of economic linkages that allows the economy to operate and would take time to repair.”
-
Nisu englezi bilo tko. Povodu to su ljudi koji su kolonozirali svijet, najveća nacija u povijesti po mom mišljenju. Mora da postoji neki razlog zašto idu na ovu opciju imuniteta naroda, zapravo to i jeste jedini pravi način rješenja virusa, problem je što zdravstvenu sustavi zemalja nemogu po pratiti broj onih starih i bolesnih koji će trebati respirator. Moguce da Englezi imaju toga dovoljno, neznam, no znam da ako im bolnički sustav ne kolabrira Imat će strašnu prednost pred ostatkom svijeta.
-
Boze kakve su se ovdje gluapoti počele pisati. Englezi će zauzeti isti pristup rješavanju problema kao i ostali uz neke modifikacije. Ovo sto se cita po medijima su tek probni baloni za ispitivanje javnog mnijenja. Ne nasjedajte na svaku priču ili interpretaciju koju pročitate.
-
po meni u ovome trenutku to je jedino ispravno rijesenje Britanski premjer je ucinio ispravnu stvar bolest se vise nemoze kontrolirati
-
po meni u ovome trenutku to je jedino ispravno rijesenje Britanski premjer je ucinio ispravnu stvar bolest se vise nemoze kontrolirati
Ma daj?
Pa to bi onda bilo otprilike kad da rodjeno invalidno dijete ili kasnije stečenu invalidnost iI nepokretnost odmah osudimo na smrt. Te osobe isto vise ne mogu “normalno” zivjeti? Odnosno od njih bi kao sustav trebao odustati? -
https://www.vecernji.hr/vijesti/prva-o…desivir-1386584
Mozda I nije sve tako crno
-
https://www.vecernji.hr/vijesti/prva-o…desivir-1386584
Mozda I nije sve tako crno
Nedavno sam spomenuo - postoje 3 lijeka koji pokazuju dobre rezultate u lijecenju Covid-19...
Od kolege koji se bavi lijekovima sam dobio sljedece info - Kaletra (lijek za HIV), klorokin (antimalarik) i remdesivir (lijek za Ebolu)... Remdesivir NIJE dostupan u Europi, vec samo u USA gdje je jos uvijek u fazi eksperimentalnog lijeka tako da nemam pojma otkud su ga Talijani nabavili... Ova prva dva nase bolnice imaju...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner