Zapravo, najveći dio ljudi nije nigdje uložio, već drži na banci.
što bi se moglo smatrati opismenjavanjem u tijeku
Ili u prijevodu, dug je put od guzice do glave.
Ili u prijevodu, dug je put od guzice do glave.
ako građani ne vjeruju zse imaju na izboru masu stranih burzi koje isto ne koriste što će reći da su financijski nepismeni. to samo po sebi znači da su dobar dio novca stekli na nekakve čudne načine nevezane na normalne financijske tokove.
je, oni nepismeni uložili u nekretnine koje su na vrhuncu, a mi pismeni čamimo u ZSE podrumu, samo još čekamo da hidroizolacija popusti pa da i ovo malo miševa podvije rep
kolega imam ja nekretnina previše i bar pola se hoću riješiti ali ne ide to baš tako kako neki misle. sreća pa je dio naslijeđe ili jeftin ulaz jer bi bilo ajmeeeee.
samo strpljivo, iduća dva mjeseca su ključna i onda l(j)et(o)
za sve ljubitelje nekretnina jedan moj primjer. imam 6500 kvadrata oranice i nekad se za 1000 kvadrata ladno moglo dobiti novog golfa 1 tj. 18 000dm. danas ne mogu za to dobiti ni 1000€. pošto je sad golf 8 ? jedino da nekom poklonim pa da mi se deda u grobu okrene.
za sve ljubitelje nekretnina jedan moj primjer. imam 6500 kvadrata oranice i nekad se za 1000 kvadrata ladno moglo dobiti novog golfa 1 tj. 18 000dm. danas ne mogu za to dobiti ni 1000€. pošto je sad golf 8 ? jedino da nekom poklonim pa da mi se deda u grobu okrene.
ako ste tada računali kao gradilišta (1000m2), koja danas ne vrijede jer su na neatraktivnoj lokaciji, ali još uvijek im je veća vrijednost od Golfa1 koji danas možete naći za 200-300€ i još ste ušparali na benzinu, malo se šalim, ali imate rješenja da i vi ostavite nasljednicima pa neka se oni sekiraju, jer ako im ostavite dionice, još će ih teže prodati
Zato stranci i kupuju zemlju, jer mi očito ne znamo vrijednost iste.
Kvalitetna nekretnina, nekretnina na odličnoj lokaciji, će uvijek naći kupca po nekoj realnoj cijeni. Al mi smo danas svjedoci da ljudi nerealno, subjektivno nerealno cijene svoje nekretnine. U takvom slučaju je naravno teško pronaći kupca.
nekad se na diobama oranica i stoka vrednovala najviše. kad dobiješ šumu misliš da si prevaren. danas upadneš u šumu napraviš golu sječu prodaš drva i opet ti ostane. stvar se totalno preokrenula.
je, oni nepismeni uložili u nekretnine koje su na vrhuncu, a mi pismeni čamimo u ZSE podrumu, samo još čekamo da hidroizolacija popusti pa da i ovo malo miševa podvije rep
kolega imam ja nekretnina previše i bar pola se hoću riješiti ali ne ide to baš tako kako neki misle. sreća pa je dio naslijeđe ili jeftin ulaz jer bi bilo ajmeeeee.
kolega, ako se već hoćete riješiti nekretnina, a nitko ih neće, ja ću Vam ih besplatno preuzeti.
plaćam troškove ovjere kod javnog bilježnika.
nekad se na diobama oranica i stoka vrednovala najviše. kad dobiješ šumu misliš da si prevaren. danas upadneš u šumu napraviš golu sječu prodaš drva i opet ti ostane. stvar se totalno preokrenula.
dobro sad, nije to tako jednostavno, trendovi se mijenjaju a "golu sječu" i ne možeš baš samo tako napraviti a i ekipa šumara isto košta, pa izvlačenje, pa kamion i na kraju treba prodati...na šumi svi drugi više zarađuju nego ti kao vlasnik...a i 6,5k m2 oranice ti i nije neka velika zemlja, malo veća gredica za osobne potrebe, to vrijedi jedino tebi ili susjedu okrupnjavanja radi...
inače sam u sličnoj situaciji kao i ti i jako dobro znam o čemu govoriš...
još su gore prošli oni što su dalje od mora uzimali polja, a onima "nasamarenima" davali kamen uz more, kolo sreće se okreće, uglavnom je najveća koncentracija prema ZG, ali ne možemo svi preseliti u njega, koliko bi samo gradonačelnika trebalo
ako građani ne vjeruju zse imaju na izboru masu stranih burzi koje isto ne koriste što će reći da su financijski nepismeni. to samo po sebi znači da su dobar dio novca stekli na nekakve čudne načine nevezane na normalne financijske tokove.
Baš sam to htio reći, od 2015. su cijene kvadrata u glavnom gradu porasle za 50%, pa se ekipa koja je kupila
stan (ili više njih) smješka i govori kako su bili pametniji od budala koji su zaglavili na kockarnici ZSE i Agrokoru.
Neki su kupili i par komada Bitcoina, umjesto hrvatskih dionica, a ostalo je povijest. Još kako Ivana kaže, nek dobiju
na lotu i povukli su Boga za bradu, a vi pratite kretanje cijene šećera i nafte svaki dan, dok oni voze najnovije Panamere
i Mercedese AMG.
Sada recite tko je bio pametniji, a tko nepismen i načitan.
dobro sad, nije to tako jednostavno, trendovi se mijenjaju a "golu sječu" i ne možeš baš samo tako napraviti a i ekipa šumara isto košta, pa izvlačenje, pa kamion i na kraju treba prodati...na šumi svi drugi više zarađuju nego ti kao vlasnik...a i 6,5k m2 oranice ti i nije neka velika zemlja, malo veća gredica za osobne potrebe, to vrijedi jedino tebi ili susjedu okrupnjavanja radi...
inače sam u sličnoj situaciji kao i ti i jako dobro znam o čemu govoriš...
potpuno si u pravu no zamisli sve to pod plastenikom. u povjerenju gola sječa negdje prolazi negdje ne, a negdje se čak zalomi greškom i u državno
Display MoreBaš sam to htio reći, od 2015. su cijene kvadrata u glavnom gradu porasle za 50%, pa se ekipa koja je kupila
stan (ili više njih) smješka i govori kako su bili pametniji od budala koji su zaglavili na kockarnici ZSE i Agrokoru.
Neki su kupili i par komada Bitcoina, umjesto hrvatskih dionica, a ostalo je povijest. Još kako Ivana kaže, nek dobiju
na lotu i povukli su Boga za bradu, a vi pratite kretanje cijene šećera i nafte svaki dan, dok oni voze najnovije Panamere
i Mercedese AMG.
Sada recite tko je bio pametniji, a tko nepismen i načitan.
Slažem se s napisanim, nekad u životu neki ljudi jednostavno imaju sreće i pogode bez mnogo znanja ili čitanja. Znam čovjeka koji nije pročitao investicijsku knjigu, a vjerojatno i malo koji članak, i jedino u što je stavio nešto novaca je kripto, nikada u životu dionicu nije kupio.
U zadnjih 2-3 godine imao je prinos preko 500%, a sad nek se znalci pohvale time. Naravno da je nerealno očekivati da će ga takva sreća stalno pratiti, ali nekima se jednostavno posreći.
S druge strane mi koji smo ulagali u blue chipove Jamnicu i Ledo smo po nekom magičnom Lexu očerupani.
kol. Moller, ma i ta gradilišta na moru...kuda to uopće ide, neplodno, bez infrastrukture u 12 redu od mora i 100eur m2 najmanje a gradnja skuplja 30% nego u kontinentu da bi u (ako)60 dana sezone možda nešto iznajmio...baš prošle godine sam se spuštao od boraje prema trogiru i zaprepastio se kada sam vidio onu betonizaciju čiova...ma odvratno, totalna devastacija prostora
kol. verdi, nemam što zamišljati, znam, dobri prijatelji su mi u plastenicima i rade ko bog, ali usuđujem se reći, nije to posao za nas...
ja sam odlučio sa oranicom da čekam legalizaciju vutre pa ću onda da spavam u polju dok je berba. ko nekad oni u lubenicama. oni sa lovačkom puškom a ja ću ograditi prom-ovkama i kupiti kalaš.
kol. Moller, ma i ta gradilišta na moru...kuda to uopće ide, neplodno, bez infrastrukture u 12 redu od mora i 100eur m2 najmanje a gradnja skuplja 30% nego u kontinentu da bi u (ako)60 dana sezone možda nešto iznajmio...baš prošle godine sam se spuštao od boraje prema trogiru i zaprepastio se kada sam vidio onu betonizaciju čiova...ma odvratno, totalna devastacija prostora
kol. verdi, nemam što zamišljati, znam, dobri prijatelji su mi u plastenicima i rade ko bog, ali usuđujem se reći, nije to posao za nas...
naša razvojna strategija je da strategije nema, ovo s razvojem turizma i trpanje u te kapacitete se sada pokazalo kao dvosjekli mač u pandemiji, ali se opet puca samo na turizam i kako ga pokrenuti nakon cijepljenja, tih 11-12mlrd€ je očito našoj Vladi brza lova, a sve ostale djelatnosti nuspojava, očito nam ne gine ona o konobarima i ratarima
kako je nekad bilo otjeraš paradajz na zelenu tržnicu u zg i kupiš novog stojadina. sad su hedovi i dredovi pa odma novi bmw.
naši hotelijeri samo trebaju promijeniti marketing i zajašiti na ideji zdravstvenog turizma i nema zime
dođite u naše hotele i besplatno se cijepite protiv korone!
u aranžman uključena kovid putovnica!
ma nema šanse da sezona bude loša