1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • March 23, 2020 at 12:01 PM
    • #1,841
    Quote from tepra

Mislim da smo sa brojem zarazenih dosta blizu vrhuncu. Rast zaraženih u europi ne ide više eksponencijalno, čak i u Italiji izgleda sve više linearan. Naravno; ne očekujem da će u dan vremena rast broja zaraženih biti zaustavljen, a vjerujem i da će broj mrtvih rasti jer sve dok ima zaraženih ima i šanse za rast broja umrlih.

Sve u svemu mislim da će se situacija u većem djelu Europe stabilizirat kroz 7 do 14 dana. I dalje će biti karantene i izolacije ali i tome će doći kraj. Da skratim prošli tjedan sam utuko sav cash u par dionica. Išlo dole ili gore... jedno novo iskustvo...

i vrijeme da počne padat broj zarazenih jer bi inače karantene i izolacije bile uzaludne, mislim da si ušao prerano, iako će broj umrlih i zarazenih padati teško da će doći do neke normalizacije jer ako se sve vrati na staro eto opet problema, kada realni sektor počne osječati probleme kada krenu prvi stečajevi onda mislim da će burza još ići dolje, al to je samo mišljenje.

• sweex
    Početnik
    Reakcija primljeno
    44
    • March 23, 2020 at 12:26 PM
    • #1,842

da malo ocijenimo kvalitetu u kriznim vremenima.

preko koga trgujete?

ima netko jeftiniji od agrama?

gdje najbolje prolaze nalozi?

• cvarkozder
    Student
    Reakcija primljeno
    82
    • March 23, 2020 at 12:26 PM
    • #1,843

Možda će ovo imati nekog malog utjecaja i na našu burzu...

https://www.yahoo.com/news/us-lines-…-163803368.html

Nadam se da to spada u komentare trgovanja na burzi jer će direktno djelovati na cijene dionica (kao što već djeluje). Ili trebamo biti jako oprezni što pišemo i koje linkove stavljamo pošto neki kolege smatraju da ova grupa treba biti kao neka grupa moralne potpore, nalik onima liječenih alkoholičara, borcima za spas svijeta i sličnima. Onako, rame za plakanje, pružanje utjehe, hrabrenje jedni drugih... Da se ne bi netko, ne daj bože, previše uznemirio i čak možda došao u iskušenje priznati, prije svega sam sebi, da nije bio u pravu.

Zato, u tom stilu: ja isto vjerujem da će pad stati i da će dionice jednog trenutka početi rasti. One koje prežive :) .

P.S. Morao sam dodati ovu zadnju rečenicu, nisam izdržao.

P.S.2: Pivkana u ruku i živjeli vi meni svi po redu.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 23, 2020 at 1:13 PM
    • #1,844
    Quote from trial
    Quote from hugh

U zelenom:

-Đuro

-Dalekovod

-IGH

-Varteks.

Sve jedna bolja od druge.
    Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣

Display More

Prvo se malo informiraj https://www.poslovni.hr/hrvatska/insti…ljucene-4213318 Onda piši.

Display More

vi se šalite ili ste ozbiljni.......nisam ja danas došao na burzu.......u slučaju da ste ozbilnji, evo provjerio sam i vidim da je najviša cijena bila oko 16000kn pa cu kupit 100 kom i za dvije godine kad se sve izbalansira prodam Vama za 8000 i to Vam je 50% u odnosu na "realni" potencijal rasta.....čak sam toliko informiran da još uvijek čekam obavijest o završetku mega projekta Bar-Poljane ili kako več.....dajte molim Vas kad ste toliko informirani javite kad bi to trebalo bit gotovo i kad i koliko love sjeda.....

Hvala

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • March 23, 2020 at 1:25 PM
    • #1,845

hugh

Malo ozbiljnosti ti ne bi škodilo. 16 tisuća je bio pik, vrlo kratki pik i nije se držao spomena dugo vrijeme, tako da je stvarno bedasto takav podatak uzimati kao relevantan za bilo kakvu raspravu ovdje. Svi znamo kako i zašto su cijene tada bile takve. Cijene za koje si se zakačio su balonke iz nekih sada već jako davnih vremena koje veze s mozgom nisu imale. Pozivati se na takvo što i stavljati to u nekakav kontekst sadašnjeg trenutka je zaista na razini ozbiljno ti se nasmijati u facu. Sad si pročitao članak pa si valjda malo više informiran, nego do sada. Valjda.

Molim

• cvarkozder
    Student
    Reakcija primljeno
    82
    • March 23, 2020 at 1:31 PM
    • #1,846

Evo, da nije sve tako crno, barem kratkoročno... Futuresi u Americi otišli u par minuta iz 2,5% minusa u 2,5% plusa nakon sljedeće vijesti... https://finance.yahoo.com/news/stock-mar…-221605039.html

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 23, 2020 at 1:39 PM
    • #1,847

d

Quote from cvarkozder

Evo, da nije sve tako crno, barem kratkoročno... Futuresi u Americi otišli u par minuta iz 2,5% minusa u 2,5% plusa nakon sljedeće vijesti... https://finance.yahoo.com/news/stock-mar…-221605039.html

trebat će par dana dok se probije info na ZSE. Dax skočio kao na trampolinu

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 23, 2020 at 1:45 PM
    • #1,848
    Quote from trial

hugh

Malo ozbiljnosti ti ne bi škodilo. 16 tisuća je bio pik, vrlo kratki pik i nije se držao spomena dugo vrijeme, tako da je stvarno bedasto takav podatak uzimati kao relevantan za bilo kakvu raspravu ovdje. Svi znamo kako i zašto su cijene tada bile takve. Cijene za koje si se zakačio su balonke iz nekih sada već jako davnih vremena koje veze s mozgom nisu imale. Pozivati se na takvo što i stavljati to u nekakav kontekst sadašnjeg trenutka je zaista na razini ozbiljno ti se nasmijati u facu. Sad si pročitao članak pa si valjda malo više informiran, nego do sada. Valjda.

Molim

ma necu ni citat clanak.... u kontekstu rasta cijene smiješni ste i vi i igh i članak i rast cijene i autocesta Bar-Nikuda......

Pustih priča več je odavno previše na igh i sličnima.....

• cvarkozder
    Student
    Reakcija primljeno
    82
    • March 23, 2020 at 1:48 PM
    • #1,849
    Quote from Barikb

d

Quote from cvarkozder

A ovaj isto ne razmišlja da ima nervoznih ulagača koji ne znaju bi li piškili ili kakili (kupili ili prodali), pa svašta priča. Možda i on navlači i "crnjači". :)

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/glavn…zelje/10124341/

"Glavni tajnik OECD-a Angel Gurria rekao je da je ekonomski šok već veći od financijske krize. "Pustom željom" ocijenio je uvjerenje da će se zemlje brzo oporaviti, piše BBC."

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • March 23, 2020 at 1:49 PM
    • #1,850

@ hugh

Imaš i zadnji fi. To ti je valjda kraće za pročitat.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 23, 2020 at 2:02 PM
    • #1,851
    Quote from trial

@ hugh

Pretjerujem u prepucavanju,oćito, ali teško mi je uopće i ulazit u priću oko građevinara uopće......nažalost oko njih su uglavnom priće bez konkretnih rezultata i tako več jako, jako dugo......volio bi da je drugaćije i da u budućnosti bude bolje....

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 23, 2020 at 2:20 PM
    • #1,852
    Quote from D'artagnan

Heh bilo bi dobro da smo na razinama iz 2009. ali to NIJE ISTINA .... budući da je Ina bila dobro digla index.. a i sadašnje sastavnice indexa su drugačije.. tako da smo trenutno ispod razine 2009. neka me malo stručniji isprave, ali bar još 100-200 bodova niže bi bili da je sve isto ostalo .... dosta kompanija je i na -90% od 2009. jednom rječju luda vremena iza nas i sadašnja....

Ali nema smisla gledati šta je bilo, nego šta će biti za 2, 5, 10 godina.... prvo dali ćemo preživiti i ostati zdravi mi i obitelj, poslje toga i svi ostali, jer badava ti sve, nećeš imati za koga raditi, niti drugi za tebe...

Slažem se, indeks je danas bitno drugačiji, realno jesmo ispod te razine već sada (gdje su danas Todorićeve firme?). Ali opet, to je psihološka razina, a kako je danas ovo sve psihologija, ima mi smisla gledati tu razinu kao mjerilo.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 23, 2020 at 2:26 PM
    • #1,853
    Quote from cvarkozder
    Quote from Barikb

d

A ovaj isto ne razmišlja da ima nervoznih ulagača koji ne znaju bi li piškili ili kakili (kupili ili prodali), pa svašta priča. Možda i on navlači i "crnjači". :)

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/glavn…zelje/10124341/

"Glavni tajnik OECD-a Angel Gurria rekao je da je ekonomski šok već veći od financijske krize. "Pustom željom" ocijenio je uvjerenje da će se zemlje brzo oporaviti, piše BBC."

kada smo već kod slova, kod nas se nekako uvijek nametne slovo Lj s kasnijim lijevkom prema Y

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 23, 2020 at 2:34 PM
    • #1,854
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from mitkko

Ne znam koliko pratite vijesti vani, priča se da bi Trump mogao zatvoriti burzu - možda na tjedan dana, možda na cijeli mjesec i to možda već danas ako bude veliki pad na otvaranju. Neki trejderi pričaju da je to možda velika prilika za kupiti dok je sada na popustu, jer pretpostavka je da će burzu otvoriti kada se situacija smiri, a onda je velika vjerojatnost da cijene više neće padati, već upravo suprotno.

Može izvor za to? A da nije star više od 5 dana...

Trump eyes grounding jets, halting stock trading, and ordering shelter in place

https://www.washingtonexaminer.com/washington-sec…helter-in-place

Neću stavljati druge izvore gdje trejderi ovo komentiraju. Ljudi na ovom forumu nisu skloni TA, pa da ne provociram, zadržat ću to za sebe.

Danas opet FED nešto pokušava sa upumpavanjem novca. Za sada su futuresi zeleni, ali vidit ćemo kako će se sve dalje odvijati. U svakom slučaju, valja biti dobro informiran.

https://www.washingtonexaminer.com/news/stock-fut…redit-and-money

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 23, 2020 at 3:05 PM
    • #1,855
    Quote from Barikb

d

Quote from cvarkozder

baš, čisti trampolin, jer ne može ostati u zraku, spretni će to iskoristiti

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • March 23, 2020 at 3:07 PM
    • #1,856
    Quote from hugh
    Quote from trial

@ hugh

Pretjerujem u prepucavanju,oćito, ali teško mi je uopće i ulazit u priću oko građevinara uopće......nažalost oko njih su uglavnom priće bez konkretnih rezultata i tako več jako, jako dugo......volio bi da je drugaćije i da u budućnosti bude bolje....

IGH je projektantska firma, a ne građevinska. U IGH-u rade inženjeri i arhitekti, a ne bauštelci. Tek toliko, da malo osvijestimo neke očito nejasne činjenice. Što se tiče Tehnike, Dalekovoda, Ingre, Viadukta si bio u pravu.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 23, 2020 at 3:11 PM
    • #1,857
    Quote from trial
    Quote from hugh

IGH je projektantska firma, a ne građevinska. U IGH-u rade inženjeri i arhitekti, a ne bauštelci. Tek toliko, da malo osvijestimo neke očito nejasne činjenice. Što se tiče Tehnike, Dalekovoda, Ingre, Viadukta si bio u pravu.

znam, ali sam ih nespretno stavio u isti koš budući da se svi nose sa istim problemima a to je predstečaj....

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • March 23, 2020 at 3:20 PM
    • #1,858

Podravka ne dijeli dividendu ove godine, tako će biti i s velikom većinom ostalih dionica.

Uprava Podravke d.d. je Nadzornom odboru prezentirala Prijedlog odluke o upotrebi dobiti Podravked.d. za 2019. godinu kojim se utvrđuje da neto dobit Društvaza 2019. godinuiznosi 145.189.103,67kuna te predlaže da se rasporedi za unos u zakonske rezerve iznos od 7.259.455,18kuna, za unos uostale rezerveiznos od 73.849.621,49te u zadržanu (neraspoređenu) dobit iznos od 64.080.027,00 kuna.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • March 23, 2020 at 3:32 PM
    • #1,859

Anketa s jednog portala. Zastrašujuće je koliko škvadre uopće još ne razumije što se događa i koje su izgledne posljedice.

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Da, bojim se, pripremam zalihe hrane i lijekova i ne izlazim iz kuće

4,200 Votes (42.60%)

Ne, mislim da je to sve prenapuhano

4,716 Votes (47.83%)

Ne zanima me koronavirus

945 Votes (9.58%)

• tenis
    Početnik
    Reakcija primljeno
    36
    • March 23, 2020 at 3:38 PM
    • #1,860

gosp.trial,koliko je stara ta anketa...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 932

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 11:10 PM
    2. Odgovora
      932
      Pregleda
      492k
      932
    3. borsa

May 28, 2025 at 11:10 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

borsa May 28, 2025 at 11:10 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy