1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • April 1, 2023 at 9:47 AM
    • #14,421
    Quote from havi
    Quote from plavi05

Kolega Alfa u istoj rečenici spomenuli ste konkurentnost tvrtke i uhljeba, eto tu je problem i zato je potrebno uključiti privatni kapital u vlasništvo.

Todorić je bio privatni kapital , pa je bilo djece od političara i onih koje je trebalo uhljebiti više.

Znam nekoliko većih i manjih privatnih tvrtki koje su zaposlile kćeri , sinove lokalnih šerifa, ali zato rade poslove u gradovima, županijama.

To je meni opet uhljebljivanje ali ne u državne firme nego privatne, a onaj tko ne uhljebi taj neće dobiti posao recimo sa županijom,

samo jedan clanak, ima ih more na internetu.

https://express.24sata.hr/top-news/tko-s…i-ministri-9930

Display More

Krivo, Todorić je oligarh kojeg je stvorio i sada ga želi uništiti jedna politička stranka, a kako je sud zaključio kriminalna organizacija. Dakle kapital je stvaran i unišztavan uz pomoć politike

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • April 1, 2023 at 10:54 AM
    • #14,422

Mnogi su tajkuni stvarani uz pomoć politike, samo ne bih rekao onda su i uništavani na isti način. Ono što znam je da je velik dio tih čudotvoraca, mega uspješnih tajkuna, tipa Pevec, Todorić, Petek i slični propao zbog notorne nesposobnosti. Ni uz svu pomoć politike, izrabljivanje radnika, kašnjenja s plaćanjima, toleriranju fušeraja u poslovima s državom, preplaćivanja poslova i aneksiranja, namještanjem natječaja i ostalo nisu bili u stanju održati zdravu bilancu poduzeća. To su klauni, potkapacitirani za vođenje takvih sustava, sposobni opstati samo u kriminalnim državama. I kad prestane pomoć politike onda kukaju u medijima da su im oteli firmu. Kako to da Tedeskiju nije Borg oteo Atlantic?

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • April 1, 2023 at 11:58 AM
    • #14,423

Jooooj samo nemoj o Tedeschi ju i politici. Pa jel ti imaš pojma tko mu je otac?

Svašta pišete bože blagi! Malo progooglaj

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • April 1, 2023 at 12:23 PM
    • #14,424

Vi ne čitate s razumijevanjem, poanta je da Tedeschiju nije Borg "oteo" Atlantic. A zašto nije ako je to tako lako? Zato jer je firma zdrava, a ne trulež iznutra poput Agrokora ili Pevca.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • April 1, 2023 at 12:56 PM
    • #14,425

Zbog truleži firma ide u stečaj, a ne donosi se lex Agrokor i zakon piše i provodi Borg sa revizorima u sukobu interesa. Ne odgovara im više IC sad je u modi PV. Toliko sam žalostan da mi sa plače nad ovakvom sudbinom. Nemojte mi samo reći da nije moglo drugačije

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • April 1, 2023 at 1:24 PM
    • #14,426

Vjerojatno je moglo bolje i poštenije. Ali klasični stečaj u slučaju Agrokora bi bio veliki udarac na ekonomiju jer nisu bili čisti papiri. Dok bi se sve raspetljalo ko je kome i kolko dužan, pokrepale bi živine po farmama i zarasle šikare po poljima. Radnici bi pokrali kaj se da pokrasti i otišli u Njemačku ili Irsku jer u to vrijeme posla nije bilo ko danas. A dio bi ostao ovdje na socijali. I bi li malim dioničarima išta ostalo da je bio klasični stečaj? Čisto sumnjam, bilo bi na isto. A mali dobavljači, kako bi oni prošli? Opet ste me zapetljali u tu priču, a nisam o tome želio pisat.

Samo sam vam htio replicirati na ovaj citat niže koji ste napisali:

Krivo, Todorić je oligarh kojeg je stvorio i sada ga želi uništiti jedna politička stranka, a kako je sud zaključio kriminalna organizacija. Dakle kapital je stvaran i unišztavan uz pomoć politike

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • April 1, 2023 at 2:08 PM
    • #14,427
    Quote from plavi05

Zbog truleži firma ide u stečaj, a ne donosi se lex Agrokor i zakon piše i provodi Borg sa revizorima u sukobu interesa. Ne odgovara im više IC sad je u modi PV. Toliko sam žalostan da mi sa plače nad ovakvom sudbinom. Nemojte mi samo reći da nije moglo drugačije

Ja samo kažem da itekako Emil ima zaleđe. Isto kako je i otac Todorić bio jak igrač, tako je i tata Tedeschi, za bivše države. No Emil je u milosti ostao, a što se dogodilo s Ivicom, odn. što je to on odbio napraviti, ne znamo. Bio je neki ugovor s vragom, sigurno

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • April 1, 2023 at 2:49 PM
    • #14,428

Ništa ja ne kažem, za Tedeschija i vele da je lako biti svetac kad ti je Bog otac. Ali Atlantic i Agrokor su nebo i zemlja bili po upravljanju. Da je tako Todorić upravljao Agrokorom još uvijek bi bio gazda, ne bi mu nikakva Borg grupa otela ništa.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • April 1, 2023 at 5:24 PM
    • #14,429

Ima dojam po ovoj temi da je jedan dio kolega forumaša prespavao zimu u kešu, i sad se lagano ljutnja i frustracije usmjeravaju ka vlasti, državi i lokalnim moćnicima, svi su krivi što je netko propustio rast marketa... :/

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • April 1, 2023 at 5:30 PM
    • #14,430

ja sam prespavao u kesu, ali nisam ljut, jos cekam pad, sad ce, samo sto nije

Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • April 1, 2023 at 6:00 PM
    • #14,431
    Quote from zdenkic

ja sam prespavao u kesu, ali nisam ljut, jos cekam pad, sad ce, samo sto nije

Ja full in, također nisam ljut

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • April 1, 2023 at 6:11 PM
    • #14,432
    Quote from Junius

Ima dojam po ovoj temi da je jedan dio kolega forumaša prespavao zimu u kešu, i sad se lagano ljutnja i frustracije usmjeravaju ka vlasti, državi i lokalnim moćnicima, svi su krivi što je netko propustio rast marketa... :/

A gdje je taj rast na ZSE majko mila?

Država puca po šavovima, uzele ljudima pare kroz narodne obveznice da mi pokrila gubitke HEP-a. Vani raslo a kod nas mrtvilo. Kad vani krene pad, a pada već 10 mjeseci...onda će i kod nas biti bajno. Imamo najgoru vlast na svijetu.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 1, 2023 at 9:17 PM
    • #14,433
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from Junius

A gdje je taj rast na ZSE majko mila?

Država puca po šavovima, uzele ljudima pare kroz narodne obveznice da mi pokrila gubitke HEP-a. Vani raslo a kod nas mrtvilo. Kad vani krene pad, a pada već 10 mjeseci...onda će i kod nas biti bajno. Imamo najgoru vlast na svijetu.

Najjaca mi je ekipa …. kao uzimaju pare ljudima kroz narodne obveznice 🤣🤣🤣🤣

To inace sve drzave svijeta ne rade redovno, jedino kupone daju bankama i institucionalnim ulagateljima.

Kako je forum vezan za dionice, investiranje, ocekujes da ekipa ima barem neku elementarnu financijsku pismenost 🙃

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • April 1, 2023 at 9:43 PM
    • #14,434

Imam osjećaj, da od kad su onomad Ivan Vilibor i njegova ekipa osvojili 16 ili kolko mandata u saboru, da je formiran neki novojezik koji kopira i sadašnja oporba i ekipa koja komentira na indeksu i sličnim portalima, a kako stvari stoje i na forumima poput ovog. Njihov duh i utjecaj živi kroz neke druge i nije umro niti neće.

• alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    256
    • April 2, 2023 at 3:04 AM
    • #14,435

Nešto o tome kako su Njemci "spašavali industriju"

Ovo je njemački paket pomoći građanima i tvrtkama vrijedan čak 65 milijardi eura: Za svakog ima ponešto - tportal

"Privatna domaćinstva, ali i mala i srednja poduzeća u Njemačkoj, trebala bi dobivati određenu količinu struje po povoljnoj cijeni. Sve što je iznad ove osnovne potrošnje - plaća se po tržišnim cijenama. "

"Da bi subvencionirale osnovnu potrošnju struje, energetske tvrtke trebale bi se odreći dijela profita."

"Jer u EU vrijedi pravilo da najskuplja elektrana određuje cijenu struje, a trenutno su to elektrane na plin. Ovakav tip tržišta, merit order, mnogim energetskim kompanijama generira značajan dodatni prihod, piše Deutsche Welle.

Njemačka vlada pak govori o 'slučajnom profitu' i planira ga djelomično oduzeti tvrtkama."

"Takozvani paušal za energiju u visini od maksimalno 300 eura, koji će u rujnu biti isplaćen svim zaposlenima, bit će proširen i na umirovljenike, a studenti će dobiti 200 eura. Novac će biti isplaćen 1. prosinca 2022."

"Predviđeno je da se krug korisnika subvencije za stanarinu proširi sa sadašnjih 640.000 na oko dva milijuna ljudi. Od rujna do kraja prosinca 2022. korisnici ove vrste socijalne pomoći dobit će drugu subvenciju za grijanje i to: 415 eura u domaćinstvu u kojem živi jedna osoba, 540 eura za dvije osobe, a za svaku dodatnu osobu u domaćinstvu još po 100 eura. Nakon toga, od siječnja 2023., ova povećanja bit će trajno integrirana u subvencije za stanarinu, piše Deutsche Welle."

"Poslije završetka projekta karte za devet eura vlada se zalaže za novu nacionalnu kartu za lokalni javni prijevoz i za to namjerava osigurati 1,5 milijardi eura - ako savezne pokrajine osiguraju isti iznos. Mjesečna karta trebala bi koštati između 49 i 69 eura."

"Ako poslodavci žele financijski podržati svoje zaposlene zbog visokih cijena energenata, onda se na taj iznos neće plaćati porez i doprinosi - do iznosa od 3000 eura. Svrha ovih bonusa je sprečavanje da inflacija potakne zahtjeve za većim plaćama, a time i povećanje cijena."

"Ministar financija Christian Lindner (FDP) naglašava da paket mjera košta 65 milijardi eura, ali će savezna vlada morati izdvojiti samo 32 milijarde eura. Razlika bi trebala biti pokrivena 'slučajnim profitom' energetskih tvrtki i uplatama saveznih pokrajina."

• alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    256
    • April 2, 2023 at 3:12 AM
    • #14,436

Sve to u bogatoj Njemačkoj s jakom industrijom, ali u siromašnoj državi "koja živi samo od turizma" kao nema potrebe za tim i kontraproduktivno je.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • April 2, 2023 at 8:50 AM
    • #14,437
    Quote from alfa1

Sve to u bogatoj Njemačkoj s jakom industrijom, ali u siromašnoj državi "koja živi samo od turizma" kao nema potrebe za tim i kontraproduktivno je.

Je, to se zove ekstra profit i platio ga je, koliko znam, i Span i Lenac. Zašto baš oni ni forumašima ovdje nije bilo jasno.

U Njemačkoj su bar opleli energetske kompanije, a kod nas, osim INAe jer je HEP u gubitku, drugih nije bilo. Dakle jadni SPAN i Lenac, ni krivi ni dužni, jer dobro posluju. Opet se ne dira Podravku, Atlantic, Kraš... A moglo se oplesti porezom npr. po veličini trž. kapitalizacije. Ali nije, izlobiralo se.

Ne znam kud ova rasprava vodi... Ti vadiš što ti paše. Nisi mi odgovorio na pitanje? Jel ti u redu da suprotno ZTDu uprava HEP neodgovorno i svjesno ide na subvencije, a država to isto pokrije? Kako će to opravdati na skupštini? Jel će biti uopće govora o tome?

Kako država opravdava dokap? Nikako. Kod nas dokap ide samo radi gubitka, tipa Petrokemija ili Đuro Đaković. Jel se ikad uložilo radi dodatnog profita?

Takav dokap nema opravdanje i to je čisti gubitak novca poreznih obveznika. Znači subvencioniram te kroz cijenu struje i plina, a pokradem te na dokapu HEPa? Maestralno, nema što!

Meni Hrvatska sve više liči na Englesku Henrika VIII. Po stilu vladavine nekolicine.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 2, 2023 at 9:23 AM
    • #14,438

Meni je fascinantno da je HEP nabio tolike “gubitke” ono poskupio uran u nuklearki, voda u akumulaciji za hidrocentrale 😅, vjetar i sunce… sada ispada da su samo plin trosili za napravit struju ili da su bas sve morali kupit iz vana koliko je vise trebalo.

Ok, prosle godine je bilo malo kise i vodnog potencijala, ali ove godine ipak i pada kisa, ima vode… u drugom smjeru sponzor HEP na sve strane? Alo pa onda se troskovi rezu ako je frka, ili je ovo samo dobra prilika da pod krinkom poskupljenja se dobro namiri ekipa koja treba…

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 2, 2023 at 9:28 AM
    • #14,439

Ovo o čemu pišete se rješava na idućim izborima.

Admineeee...

Mene više brinu mizerni prometi.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • April 2, 2023 at 9:30 AM
    • #14,440

Ajmo jednom poštovati razum i tržište i pustiti HEP niz vodu, jamčim da će nam biti bolje, da će mo biti bogatiji i pošteniji

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago