A vidi tek Berzanski Indeks Republike Srpske...+8,6% 1W i +12,15% 1M
Da je tamo otići malo protrgovati...i ostaviti ovaj jad i bijedu Zagrebačkog berzana...
Berzanski Index R... | 628.70 | +0.01% | +8.60% | +12.15% |
A vidi tek Berzanski Indeks Republike Srpske...+8,6% 1W i +12,15% 1M
Da je tamo otići malo protrgovati...i ostaviti ovaj jad i bijedu Zagrebačkog berzana...
Berzanski Index R... | 628.70 | +0.01% | +8.60% | +12.15% |
Crobex.
- Crobex u plusu skoro +2%, promet preko 7M a još nije podne.
- molila bi iskrene odgovore naših kešolovaca što se to događa na našoj burzi ???
- meni ništa nije jasno.
- je li se tu umiješala politika ???
Crobex.
- Crobex u plusu skoro +2%, promet preko 7M a još nije podne.
- molila bi iskrene odgovore naših kešolovaca što se to događa na našoj burzi ???
- meni ništa nije jasno.
- je li se tu umiješala politika ???
Mislim da se djelomicno radi o tome da sutra ide izglasavanje budgeta za EU, a izmedju ostalog to znaci i glasanje o 500 milijardi Eura teskom planu pomoci za EU, sutra ce se znati detalji financijskog plana i nacin na koji se planira financirati. Ako prodje tek sutra ce bit show na burzi.
A čini mi se da mirovinci živahno danas kupuju Zaba, Pbz i Ht.
SP500 probio 3000.
Problem je što kod nas rast i ne mora značiti rast. Ako ne raste OPTE, TPNG, KODT, DLKV itd kao da ne raste ništa, jer su forumaši, a forumaši su ogledalo naroda, puni tih dijonica ko brod.
P.S.
Izgleda da se Neo bacio u trejd sa ATGR i PBZ
A čini mi se da mirovinci živahno danas kupuju Zaba, Pbz i Ht.
- jesu li to dobili mig radi izbora ???
- a još kada počnu ulaziti naši kešolovci teški milijarde kuna......
Problem je što kod nas rast i ne mora značiti rast. Ako ne raste OPTE, TPNG, KODT, DLKV itd kao da ne raste ništa, jer su forumaši, a forumaši su ogledalo naroda, puni tih dijonica ko brod.
P.S.
Izgleda da se Neo bacio u trejd sa ATGR i PBZ
Kolega,
forumaši nisu ogledalo naroda.
Da bar...
Imate pravo, u potpunosti, moja greška, ispričavam se forumašima.
Stvarno.
No nekako sam htio reći da se trendovi na burzi ponekad razilaze sa trendovima na forumu.
mislim da je trenuto sigurno da burze nisu ogledalo ekonomije.......USA je najbolji primjer za to......iovako su bili precjenjeni po svim parametrima a sad su još i više......neznam što reći osim "to su ipak ameri".....njemačka je mislim puno manje zahvačena a ima i bolju sliku prije krize pa indexi nisu toliko visoko otišli sad nakon pada u odnosu na vrh.......previše mi je SF scenarij da je kriza gotova i da se može samo tako dalje rasti.....prije bi rekao da još nije ni počela i da će se posljedice osječati godinama.......jel kako inače sve to protumačiti osim da ova corona nije bila prevara stolječa?
evo jedan od glavih naslova na finance yahoo je da dow raste zbog novih vijesti i nada o cjepivu......neda ni se ni čitati tekst jel takav je naslov da puta svaki tjedan.....no comment....
Praćka se nateže kolega, a kad se pusti bit će jauk, plać i škrgutanje zubi na malo duži rok. Pitanje je samo kad će je pustiti, prije Am. izbora ili poslije? Ja glasam za prije jer God Emperror ima jako puno neprijatelja među onima što upravljaju novcem...
mislim da je trenuto sigurno da burze nisu ogledalo ekonomije.......USA je najbolji primjer za to......iovako su bili precjenjeni po svim parametrima a sad su još i više......neznam što reći osim "to su ipak ameri".....njemačka je mislim puno manje zahvačena a ima i bolju sliku prije krize pa indexi nisu toliko visoko otišli sad nakon pada u odnosu na vrh.......previše mi je SF scenarij da je kriza gotova i da se može samo tako dalje rasti.....prije bi rekao da još nije ni počela i da će se posljedice osječati godinama.......jel kako inače sve to protumačiti osim da ova corona nije bila prevara stolječa?
evo jedan od glavih naslova na finance yahoo je da dow raste zbog novih vijesti i nada o cjepivu......neda ni se ni čitati tekst jel takav je naslov da puta svaki tjedan.....no comment....
Da, u pravu ste, ovo je bila prevara decenija i univerzuma:
"......jel kako inače sve to protumačiti osim da ova corona nije bila prevara stolječa?"
Praćka se nateže kolega, a kad se pusti bit će jauk, plać i škrgutanje zubi na malo duži rok. Pitanje je samo kad će je pustiti, prije Am. izbora ili poslije? Ja glasam za prije jer God Emperror ima jako puno neprijatelja među onima što upravljaju novcem...
kako god oni barem natežu praćku za neka lošija vremena, neki će u međuvremenu izaći, a što mi natežemo na zse da ne kažem ja
kako god oni barem natežu praćku za neka lošija vremena, neki će u međuvremenu izaći, a što mi natežemo na zse da ne kažem ja
Mi se uzasno trudimo da nategnemo, samo cini mi se da se nikome ne stoji dugorocno u necemu svi gledaju kako bi kratkorocno nesto zaradili ali volativnosti nema puno za hvatanje i igranje niti puno volumena za neku vecu lovu okretati
Mi se uzasno trudimo da nategnemo, samo cini mi se da se nikome ne stoji dugorocno u necemu svi gledaju kako bi kratkorocno nesto zaradili ali volativnosti nema puno za hvatanje i igranje niti puno volumena za neku vecu lovu okretati
upravo tako, ovdje ako nisi prodao u nekoliko sati iza kupnje, već možeš prodati po nižoj, jednostavno nema novog svježeg novca da zadrži dio dionica i zato se vrti uvijek u krug kao prazna tepsija za burek, pa tko nije stigao osta "gladan" taj dan
Ameri su specifični jer imaju 5-6 firmi koje su ujedno i najvece na svijetu a korona ih je lansirala jos vise. Naravno rijec je o tehnoloskim firmama Microsoft, Google, Amazon, Apple... Njih 5 čine nevjerovatnih 20% S&P 500. Kada se one maknu S&P 500 ima normalniji P/E ranga Russel2000 ili DAX i slične krivulje. Pa Amazon ima P/E 100 ali rastu godišnje 40-50% na svoju kapitalizaciju. Zato sve tamo nakaradno izgleda. Tehnology&Health gura index jako. Bogeci od avio industrije, cruseri su u komi. Plus jos likvidnost koju FED upumpava je neviđena. No kad dođe insolventnost...ufff
upravo tako, ovdje ako nisi prodao u nekoliko sati iza kupnje, već možeš prodati po nižoj, jednostavno nema novog svježeg novca da zadrži dio dionica i zato se vrti uvijek u krug kao prazna tepsija za burek, pa tko nije stigao osta "gladan" taj dan
A i kad se uključe "big game fishing" igrači pojave se i isto takvi prodavači. Vidljivo danas, posebice na RIVP, ZABA ATGR PBZ....
doduše isto tako vrijedi i kad nema prodaje. Nitko ne bi kupio ali ne bi ni prodao. Privremno dno
Nego,još nisam vidio tekst u kojem se spominje da je Crobex probio psihološku granicu od 1600 bodova...
Ameri rastu kao da ne postoji sutra
raspast će im se štamparija dolara
Sve turisti i cruiseri rastu kao reakcija na dobre vijesti oko Corone
Norwegian Cruise ... | 15.87 | +14.09% |
Carnival Corporation | 16.32 | +12.70% |
Alliance Data Sys... | 47.09 | +11.95% |
Royal Caribbean C... | 48.25 | +11.71% |
United Continenta... | 28.32 | +11.55% |
Southwest Airlines | 32.12 | +11.37% |
Coty Class A | 4.16 | +10.63% |