1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Manu
  • February 20, 2020 at 8:07 PM
  • titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • February 4, 2024 at 12:30 PM
    • #1,801

Ne vjerujem kolika apatija u društvu Hrvata...koliko će nas još gaziti a mi šutiti...iskreno, veći kredibilitet ima Mamić za glavnog državnog odvjetnika nego ovaj , ali to je trenutno aktualno...koliko toga ima a narod ko pička, šuti i prima <X

Zar smo postali toliko impotentni ili su nas dovoljno uplašili...a opet, možda je sve savršeno

pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    463
    • February 4, 2024 at 3:40 PM
    • #1,802

Bolje da je naš nego njihov. A ne može biti gori od Bajića ili Cvitana. Nadam se da se Plenković neće predomisliti.

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • February 4, 2024 at 3:53 PM
    • #1,803
    Quote from pod_zidom

Bolje da je naš nego njihov. A ne može biti gori od Bajića ili Cvitana. Nadam se da se Plenković neće predomisliti.

U tome i je problem, ne smije rođo on biti "ni naš ni njihov"..., meni ne treba svakako ali eto ako će vam trebati onda neka bude "vaš"

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 4, 2024 at 8:41 PM
    • #1,804
    Quote from pod_zidom

Turudić: Neke poruke su autentične. Milanović? To je užasno opasna situacija
    IVAN Turudić opet je komentirao poruke s Josipom Rimac.
    www.index.hr

"Usto, pohvalio je i Mladena Bajića, a na pitanje hoće Bajić ostati savjetnik odgovorio je: "Vidjet ćemo, moram razgovarati s njim. On je čovjek koji ima puno iskustva i od kojeg ima puno koristi." :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 4, 2024 at 8:52 PM
    • #1,805
    Quote from titulus

Ne vjerujem kolika apatija u društvu Hrvata...koliko će nas još gaziti a mi šutiti...iskreno, veći kredibilitet ima Mamić za glavnog državnog odvjetnika nego ovaj , ali to je trenutno aktualno...koliko toga ima a narod ko pička, šuti i prima <X

Zar smo postali toliko impotentni ili su nas dovoljno uplašili...a opet, možda je sve savršeno

ajde, bogati.

dok Plenki dili šakom i kapom, a Crobex i nekretnine idu gore, tko je taj koji bi nešto trebao pitati?

uostalom, u ovome svijetu bolje ti je ništa i ne pitati.

s fakulteta na bauštelu ili na tacnu, nekad i na brisanje tuđih g*vana ili raznošenje gajbi ili za volan taxi-a, autobusa ili kamiona.

šta gluplje, to bolje i vozi miško.

budala tko misli, ionako će ga "prekucati" ChatGPT :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 4, 2024 at 9:24 PM
    • #1,806
    Quote from st-brajo
    Quote from pod_zidom

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ci/2535529.aspx

"Usto, pohvalio je i Mladena Bajića, a na pitanje hoće Bajić ostati savjetnik odgovorio je: "Vidjet ćemo, moram razgovarati s njim. On je čovjek koji ima puno iskustva i od kojeg ima puno koristi." :S

ZNA li netko đe ide

Josipa Rimac fura se na hipsterice s Instagrama, i dobro joj ...
  • KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 5, 2024 at 4:30 PM
    • #1,807

Nije Ona naš genije zločina. Al mislim da sigurno nebi našli mobitel muške osobe ni sa 50000 poruka... :/

Podsjećamo, policija je zaplijenila mobitel Josipe Pleslić nakon njezina uhićenja, a u njemu je pronađeno 300 tisuća poruka. Protiv nje je podignuta optužnica u postupku afere 'Vjetroelektrane'. u kojoj se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija.

USKOK potvrdio: Poruke Rimac i Turudića su u spisu koji su formirani za optužnicu
    Protiv nje je podignuta optužnica u postupku afere 'Vjetroelektrane'. u kojoj se već nagodilo 11 od ukupno 27 okrivljenika osumnjičenih za niz malverzacija.
    www.vecernji.hr

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • February 5, 2024 at 7:14 PM
    • #1,808
    Nove poruke. Rimac: Turudić kaže da nema privođenja. Brkić: Nalazite se diskretnije
    JOSIPA Rimac je 2015. godine lobirala za ponovni izbor Ivana Turudića za predsjednika Županijskog suda, a dok je bila pod istragom zbog nezakonite dodjele…
    www.index.hr

Mi mladi se baš i ne kužimo u politiku, ali ovjde jako smrdi!

Mislim da bi trebalo kompletno, smjeniti sve, predsjednika vlade, predsjednika države, sve iz sabora, sudova i sudaca, zatim predsjednika i članova uprava društava u vlasništvu države, zatim vrh zdravstva, policije, SOE, Uskoka, Hoe-moe, i još mnoge...

Sva mjesta popuniti iz neke demokratske države, npr. Njemačke nek upravlja ovim stadom Hrvata!

Onda bi možda za 50 godina bili mala Švicarska kak su nam obećavali neki, dok su drugi ginuli uzalud!

Ova nam je država toliko korumpirana da 1000 smetlišta Jakuševca miriše naspram ovih tvorova!

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • February 5, 2024 at 7:21 PM
    • #1,809

Gledam presicu kak nam "jaja pod bubrege" predsjednik vlade lijepo poklanja!

Onaj sjevernokorejac bi to za čas riješio... ima samo jedan način kako kobru riješiti... novinari su "slabašni" u tome!

Drugi način demokracije za ovakve SVE je puno učinkovitiji 100% vjerujem!

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 5, 2024 at 7:26 PM
    • #1,810

Svi smo mi A.P. , nedamo ga nikome!

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • February 5, 2024 at 7:26 PM
    • #1,811

Pitam se ma da mi ne treba, zašto ja ne bi jedno desetljeće pljačako "DRŽAVU" i da mi nitko ništa ne kaže niti ne može, onda se malo zamjenim s prijateljem, a on sa svojim i tako mi redom 100 godina sa svojim potomcima "cicamo državnu cicu" od par tisuća eura njesečno imamo da niti ne znamo nabrojiti što sve!

Zašto se ne pretresu predsjednici uprava, članovi uprava, stečajni suci-kriminalci i svi drugi kojima bi našli imovine više nego su im u deset pokoljenja svi zaradili, darovali, ovo darovali je vrlo interesantno!

Ja znam za mnoge od ovoga što sam gore pisao... ali su mi prijatelji, kumovi itd.... pa neću ih potkazivati, jer vidite kad ovi na VRHU, VRHA ne potkazuju puno veće iznose zašto bi ja par kuća 3-5 stanova i par vikendica nekome uskratio!

Edited 2 times, last by Damir1952: Merged a post created by Damir1952 into this post. (February 5, 2024 at 7:31 PM).

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • February 5, 2024 at 7:38 PM
    • #1,812

Ja kupujem i držim dionice CO, a ta ista osiguravajuća tvrtka isplati čovjeku pozamašan iznos osiguranja za brod kojeg je sam potopio... beznes nije išao!

Sada je dosta!

Kad bi svi naši dragi forumaši ovakve stvari iznijeli za koje znaju, vjerujem da bi bilo "sablažnjivanja" ili možda ne bi, jer svi sve znamo!

Edited once, last by Damir1952: Merged a post created by Damir1952 into this post. (February 5, 2024 at 7:40 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 5, 2024 at 9:02 PM
    • #1,813
    Quote from Damir1952

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d

Mi mladi se baš i ne kužimo u politiku, ali ovjde jako smrdi!

Mislim da bi trebalo kompletno, smjeniti sve, predsjednika vlade, predsjednika države, sve iz sabora, sudova i sudaca, zatim predsjednika i članova uprava društava u vlasništvu države, zatim vrh zdravstva, policije, SOE, Uskoka, Hoe-moe, i još mnoge...

Sva mjesta popuniti iz neke demokratske države, npr. Njemačke nek upravlja ovim stadom Hrvata!

Onda bi možda za 50 godina bili mala Švicarska kak su nam obećavali neki, dok su drugi ginuli uzalud!

Ova nam je država toliko korumpirana da 1000 smetlišta Jakuševca miriše naspram ovih tvorova!

Display More

meni samo nije jasno da su to takve tupadžije na vlasti, koje misle ako obriše poruku u mobitelu da nje više nema, ovo bi HDZ morao pod hitno ugovoriti neku edukaciju s teleoperaterom za svekoliko članstvo, ako se ne misle i dalje vako sramotiti pred narodom:/možda ipak bolje beeeeeeeeeeeerodom

• ejpox
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • February 5, 2024 at 10:16 PM
    • #1,814

Znate što je svojedobno Banditos rekao, kad se njega spominjalo u sličnim situacijama: "Za dobrim konjem se uvjek praši". Najbitnije je da si viđen i da se za tebe čuje. Za ovce se ne treba brinuti.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 6, 2024 at 3:56 PM
    • #1,815

Plenki je car!

i gotovo.

nema dalje.

Quote from Damir1952

Pitam se ma da mi ne treba, zašto ja ne bi jedno desetljeće pljačako "DRŽAVU" i da mi nitko ništa ne kaže niti ne može, onda se malo zamjenim s prijateljem, a on sa svojim i tako mi redom 100 godina sa svojim potomcima "cicamo državnu cicu" od par tisuća eura njesečno imamo da niti ne znamo nabrojiti što sve!

Zašto se ne pretresu predsjednici uprava, članovi uprava, stečajni suci-kriminalci i svi drugi kojima bi našli imovine više nego su im u deset pokoljenja svi zaradili, darovali, ovo darovali je vrlo interesantno!

Ja znam za mnoge od ovoga što sam gore pisao... ali su mi prijatelji, kumovi itd.... pa neću ih potkazivati, jer vidite kad ovi na VRHU, VRHA ne potkazuju puno veće iznose zašto bi ja par kuća 3-5 stanova i par vikendica nekome uskratio!

on to sve zna.

i sad je pustio sustavu da se sam sa sobom obračunava.

pustio sindikatima da se međusobno "pokolju" oko koeficijenata.

pustio mafijašima, DORH-u, SOA-i i krivosuđu da se i oni pokolju među sobom.

a on vjerojatno seli u Bruxelles.

vrhunski odrađeno 🤌

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • February 6, 2024 at 8:07 PM
    • #1,816

st-brajo

ne budu se "svinje" medusobno poklale!

Ovo su "iste" velicine samo se jos nisu javno u lopovluku udruzile!

Samo sirotinja od placa zivi... ovima je placa za nas smrtnike na kavu pozvati!

Ne znaju oni imovinu pobrojati, ali kad bi ono u sto se svi zaklinju " institucije" radile svoj posao drugacije bi bilo!

Ovaj model iz "komunizma" ili "socijalizma" kao i sada da vam netko treba dokazati da ste "ukrali" je nakaradan!

Dođi ti "lipi" moj pa ti meni dokaži od kuda ti to sve! Tako treba "pilu" okrenuti!

Ja to ne budem docekao...

Nije me briga... e to je svima uzrecica ili normalno!

A onaj neki Grlic, ne poznam covjeka... zaboravio na 2,xx mio € ... kad mi forumasi na divku od toliko bumo racunali. Nek se javi netko ako ima ovdje tko je toliko "ubrao"!

Edited once, last by Damir1952: Merged a post created by Damir1952 into this post. (February 6, 2024 at 8:11 PM).

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • February 6, 2024 at 8:16 PM
    • #1,817
    Quote from Damir1952

Ovaj model iz "komunizma" ili "socijalizma" kao i sada da vam netko treba dokazati da ste "ukrali" je nakaradan!

Dođi ti "lipi" moj pa ti meni dokaži od kuda ti to sve! Tako treba "pilu" okrenuti!

Lipi moj je bilo u komunizmu. Sad je problem što sami sebi utvrđuju jesu li pospremili.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 6, 2024 at 9:21 PM
    • #1,818

Damir1952

e, pa sad je došao trenutak da se udruže i da se out-aju.

ja ovu fazu nazivam bal vampira.

svi će izaći i početi plesati.

dok se ne digne sunce, pa se počnu samozapaljivati.

e sad, koliko će "kurbin pir" još trajati, to je pitanje svih pitanja.

ali, rekao bih, dok god netko plaća i dok ima nepalaca za uvoziti.

ali, da je dopi*dilo čekat, bogami je.

• Damir1952
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    193
    • February 6, 2024 at 10:51 PM
    • #1,819

Veli sada u Otvoreno na HRT 1, naš predsjednik vlade "ne petljaj te se"-isječak bilo je prije već...

A što nego ga poslušati^^ valjda on zna tko je u pravu, oni koji mu ne vjeruju nek na izborima to pokažu. A tada će on već kofere za na zapad pomalo "spremati"!-možda.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 7, 2024 at 12:59 PM
    • #1,820

a jesam pogodio s avatarom 🍿

Što je Rimac nudila Uskoku? "Mogu vam dati tri ministra, Turudića..."
    RIMAC je navodno Uskoku nudila odavanje informacija o ministrima, Turudiću i drugim lokalnim dužnosnicima u zamjenu za manju zatvorsku kaznu.
    www.index.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 29, 2025 at 9:38 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 29, 2025 at 9:38 AM
    1. Trumpove carine 20

• darac11
      • April 9, 2025 at 1:06 PM
      • Stručne rasprave
      • darac11
      • May 29, 2025 at 9:32 AM
    2. Odgovora
      20
      Pregleda
      1.5k
      20
    3. pod_zidom

May 29, 2025 at 9:32 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 9:29 AM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 9:29 AM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 933

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 8:00 AM
    2. Odgovora
      933
      Pregleda
      492k
      933
    3. All

May 29, 2025 at 8:00 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 29, 2025 at 8:00 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Politika
  • Stranke
  • Korupcija
  • Sinekure
  • Porezi
  • Zakoni
  • Birokracija

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy