cijepljenje je sad u prvom planu, ove sitnice tipa rak i slično neka čekaju. Vi ste tu da mislite na druge.
Nešto je hebeno trulo u državi.
cijepljenje je sad u prvom planu, ove sitnice tipa rak i slično neka čekaju. Vi ste tu da mislite na druge.
odavno je tako, u takvoj sredini državni službenici niču kao gljive poslije kiše
To je sve reketarenje kao i sve drugo. Primjer koji sam već jednom vjerojatno spomenuo.
Za operaciju na oku u kojoj se daje samo jedna sitna (bezbolna) injekcija Avastina u oko kod dijabetičke retinopatije se preko HZZO-a leži u bolnici 3 dana. Naravno čeka se mjesecima da se dođe na red. Bolnica to fakturira HZZO-u ne manje od 20.000 kn, a danas vjerojatno i znatno više.
Istovremeno ta ista operacija koju vodi isti liječnik specijalista se u privatnoj očnoj klinici rješava isti dan kada se naručiš ambulantno za 15 min. Platiš keš (1800kn je bila prije sada je vjerojatno znatno više) obaviš i ideš kući.
Avastin se izvorno koristi za liječenje tumora debelog crijeva, ali privatnici ga koriste za liječenje tog očnog problema. Jer taj isti lijek se za liječenje oka prodaje pod drugim nazivom (Lucentis), ali po 5x većoj cijeni (>1000 eura doza od 1 ml) i taj se (navodno) koristi u bolnici kada HZZO plaća.
Pa sada vi recite tko je tu lud. Ako je moguće drmnuti pare - drmaj i ne pitaj dok nitko ne pita.
Sestre za plaću od 6000 kn radije rade u turizmu.
Zašto im se ne čudim
Frka je ljudi, znate da radim u zdravstvu, i unatoč tome , ili baš zbog toga, ovih ću dana uzeti i policu dodatnog zdravstvenog osiguranja. Agram, Croatia...
Sad se nadam da i Jutarnji lažeeeeeeeee
Ajde bokić, ovo je sve dojadilo
Djelatnici u KBC Rijeka imaju povelike plaće, hvala bogu da ih imaju, samo kažem. Rade prekovremeno ali i imaju plaću.... za prosječno 200 sati rada mjesečno imaju oko 12 500 kn netto. Govorim konkretno za hitnu službu.
Ha, za zaradu onih iz uprave Podravke na opcijskim dionicama moraju traditi cca 20 godina, pod uvjetom da žive od zraka i stanuju kod mame
Dala bih ja svakome 12 500 kn iz vlastitog džepa za mjesec dana rada na Hitnoj.
Težak je to posao.
Nema pravde na ovome svijetu.
Al' tko im je kriv.
Da ih pitate rekli bi- Dobro nam je, tako nam i treba
Jeli prati tko pisanje Todorića na fejsu?The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
pa šta naši političari i ljudi općenito, znaju o biznisu?
mi smo samo za nekretnine, cigla i mort
i bolje da ostali poslovi odu nekom drugom koji će znati što s tim
još je Sanader znao prije jednog desetljeća da ništa od tih nalazišta pa je sve utopio mađarima, cijelu INA-u
(ironičan sam naravno)
veliki je to problem s tim praznim ljušturama od trgovačkih društava, bez zaposlenih, bez kapitala
nije to ništa novo!
izlaganje g. Dobronića pred saborskim povjerenstvom (odborom) prije izbora na funkciju je vrlo lijepo opisalo tu (namjernu) nelogičnost; npr. stranci nisu mogli kupovati hrvatske nekretnine ali ih ništa nije priječilo da osnuju hrvatsko trg. društvo (osnivač fiz. osoba stranac ili strano društvo) i onda pokupuju Rovinj, Split ili Zadar, o unutrašnjosti Istre da ne govorim, bez zakonskih posljedica ili političkih reperkusija
mi dakle imamo državu s disfunkcionalnim tijelima upravljanja, prvenstveno sudovima i pravosuđem
ako g. Dobronić tu ne uvede reda, ne znam tko bude?
njegova presuda recimo u slučaju 'švicarac' je čista i odlično objašnjena
ali lik si je dao truda pa je išao ispitivati svrhu valutne klauzule još od bivše Juge i onda potanko opisao kako su austro-ugari opet opljačkali hrvatske građane tom istom valutnom klauzulom koja je štitila samo bankare, ne i zajmoprimce
ta kolektivna presuda je (ne slučajno) zapela na hrvatskim sudovima koji de fakto brane bankarski sustav koji je u rukama stranaca
što reći? jel to isto izdaja nacionalnih interesa?
jest! i nikom ništa?!
No, za upis u javnu isravu potreban je posrednik
Osim što u gradsku gruntovnicu nemamo pristupa još od početka korone. On line se podnosi zahtjev za uvid.
Ajmeeeeeeeeeeeee
https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…rzati-postupak/
No, za upis u javnu isravu potreban je posrednik
Osim što u gradsku gruntovnicu nemamo pristupa još od početka korone. On line se podnosi zahtjev za uvid.
Ajmeeeeeeeeeeeee
Ionako moraš bilježniku ovjerit potpis. Ovako ćeš izbjeći trčanje u gruntovnicu.
Gdje piše "On line se podnosi zahtjev za uvid."?
Ne piše.
Al' probajte otići u gruntovnicu
Kaže mi frendica, odvjetnik, da su joj se krvi napili sa tim on line zahtjevima i pisanjima obrazloženja zašto joj je potreban uvid.
BTW, sumnjam da če Vam bilježnik izvršiti upis bez naknade.
Mene to podsjeća na harač
Siguran sam da će tražiti dodatnu naknadu za upis. Vidjet ćemo kolika će biti.
Što se tiče uvida, postoji online (neslužbena verzija) a koristio sam i izdavanje ZK (mislim 25 kn). Meni je to jeftino u odnosu na vrijeme koje bih potrošio da idem tamo osobno.
Danas visoki državni službenik Anušić kaže o prijetnjama smrću to je dio našeg posla, pa i meni se prijeti smrću, pa ne osjećem potrebu to prijaviti. Svakog dana se događaju takvi skandali u našoj zemlji da je to meni nezamislivo, a nitko ne reagira, a narod se ne buni, svima je izgleda dobro i sve ovo normalno.
bilježnik vam to sve napravi tj posalje online zemljišniku ,a vi dobijete , na adresu u papirnatom oblikui sve ide jako brzo
bilježnik vam to sve napravi tj posalje online zemljišniku ,a vi dobijete , na adresu u papirnatom oblikui sve ide jako brzo
točno, i do sada se upis mogao vršiti odmah preko bilježnika i jeftinije je nego da sam nosiš u gruntovnu i plaćaš njihove naknade
Ma ti ZK odjeli vode svaki svoju politiku, recimo u Makarskoj jedva odvjetnik zna što žele da piše u upisnom prijedlogu , kamoli tamo neki mali dioničari.
čestitke premijeru i supruzi, https://api.cxense.com/public/widget/…n=pianojutarnji
pa kažu :
"Na pitanje što će biti sa započetim projektima, Puljak je kazao kako je nestašica kamena na tržištu za istočnu obalu malo odužila radove koji će biti gotovi do početka ljeta"
A prekomora ,na Braču kamena koliko oćeš
😄
Novi ministar živi svoj hrvatski san. Do sada nije bio izložen javnosti a Plenki ga je iznenada izbacio u prvi plan. Čvrsto vjerujem da je učinio pogrešan potez koji će naštetiti obojici.
Svaka sličnost sa kupovinom Agrokorovih obveznica Knightheada nije slučajna.
PS
Lik puca od love a ni kune nije uložio na zse. To puno govori o zse ali i o njemu. Igra samo na sigurno na granici zakonitosti a čini mi se da tu granicu često voli i prijeći.
Novi ministar živi svoj hrvatski san. Do sada nije bio izložen javnosti a Plenki ga je iznenada izbacio u prvi plan. Čvrsto vjerujem da je učinio pogrešan potez koji će naštetiti obojici.
Svaka sličnost sa kupovinom Agrokorovih obveznica Knightheada nije slučajna.
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m
PS
Lik puca od love a ni kune nije uložio na zse. To puno govori o zse ali i o njemu. Igra samo na sigurno na granici zakonitosti a čini mi se da tu granicu često voli i prijeći.
ZSE backstage investitor