Hebate, pazi koliko njih iz hanfe je trejdalo… koliko ce sada biti transakcija i prometa 🙃😅
Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE
-
-
-
Pa koji K…c bi i radili vise, ako mrknes par miliona zbog dobre i pouzdane informacije, sigurno se vise neces zahebavat ni preko proracuna ni privatno.
Al da ti oduzme imovinu isprasi u zatvor na 10-15 godina, onda bi drugacije delali
Da, ali to je u vecini slucajeva nemoguce napraviti. Narocito u malim svi sve znaju drzavicama.
To zahtijeva dugotrajne sudske postupke i slijedivost traga novca. Zabrana rada u javnom sektoru kao i financiranje putem EU sredstava je osjetno jednostavnije. Moze se primjeniti i za male lako dokazive prekrsaje napravljene unutar sustava bez velikih i opsirnih sudskih postupaka.
Ponekad najvise boli kada najednom treba otvoriti vlastiti novcanik radi skupog benzina a ne onaj sa drzavnom karticom gdje te nije briga tko i kako placa racune.
Zamisli koliko tek Plenki, voli hrvatsko, kada je sa 10.000 eura i hrpe privilegija, otišao na 3.000 ojra i hrpu glavobolja!
Reci, da li bi osobno radije posjedovao skrinju punu zlatnika ili 10000 fanaticnih Huna i Avara koji bi dali vlastiti zivot za tebe?
Svi mi kao ljudi najvise volimo moc. To je priroda ljudskog roda i da nije tako, ne bi bili na vrhu hranidbenog lanca na ovoj planeti. A oduvijek je bilo lakse sa moci oploditi novac nego sa novcem stvoriti moc.
-
Hebate, pazi koliko njih iz hanfe je trejdalo… koliko ce sada biti transakcija i prometa 🙃😅
Posebno mi je glupo kod te ekipe što oni kupuju financijske instrumente na našem tržištu, koje nadziru.
Ni materijalno ni formalno nema zapreke kupovati na stranim tržištima, pogotovo kad si u tom sustavu i imas pristup nekim informacijama i poveću plaću.
Čudi me za starije ljude koji tamo rade, da nisu 2009. i ranih 2010ih više kupovali vani. Microsoft se 2011./12. tržio na P/E valjda 12.
I još ajde državne obveznice kupiti i držati za kamatu. Ali ne bi trebalo ni to, naprosto iz prinicipa!
Nego oni baš p....u uz vjetar. Od svih financijskih tržišta, idu na hrvatskom, koje bi trebali nadzirati. Ekipa iz HNBa od svih papira koji se nude uzima baš one kojima su izdavatelji banke, koje bi trebali nadzirati.
I opet ista priča kao s Paladinom. Ako držiš obveznicu kojoj je izdavatelj banka, ti si vjerovnik. Još ako je izdana uz različita osiguranja u njoj inkorporiranih prava, u debeloj si prednosti pred ostalima ako banka završi u stečaju - pogotovo ako imaš razlučna prava. A gđa. Švaljek nas uvjerava da je to isto kao da si oročio novac u banci i laprda o drugim imovinskim klasama na koje isto utječe poslovanje banaka i da ša je ona trebala? Lol
Trebala je ulagati u druge imovinske klase naravno. A ne u vrijednosne papire izdavatelja nad kojima ona provodi nadzor, odnosno trebala bi provoditi i to nepristrano. Ako držim dionicu određene banke, kako ja mogu nekoga uvjeriti da sam apsolutno nepristran u nadzoru banaka i da neću baš toj banci čiju dionicu držim progledati kroz prste za neke bitne stvari, a samo kako cijena ne bi pala?
U prednosti sam pred svim ostalima jer mogu uvaliti to nedužnim prolaznicima koji nemaju sve informacije koje ja imam prije svih, primjerice da je zbog nepredvidivih okolnosti došlo do značajnog pogoršanja kapitalne i likvidnosne pozicije banke. Onda za smrtnije postoji investicijski rizik, ali ne i za mene. I još sam bezobrazan prema novinarima i kažem im "Hajde, recite vi meni, a što sam ja trebao kad sam naslijedio 300.000 eura?"
Hahaha... mogla je apsolutno ništa i samo držat taj cash... Koja uvreda inteligenciji.
Rade zamjenu teza kao da je problem u što se nije ulagalo .. 'druge imovinske klase'...a ne upravo to što se od 300.000 potencijalnih investicija baš odlučilo ulagati u dionice i obveznice banaka.
I pojeo vuk magare.
-
Hanfu trese ogromna afera. Sad bi sami sebe trebali istražiti i prijaviti DORH-uNAKON što su Index Istrage otkrile najveću aferu u državnom regulatoru, Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA), šef te ustanove Ante Žigman…www.index.hr
Trljam okice, i ne vjerujem im što su pročitale
Oni nas znate već što .
Da se ima volje pozvalo bi se forenzično knjigovodstvo u razgledavanje Zagreba na par dana, pa neka usput bace pogled i na to.
Al' nema se volje. I to je najtragičnije.
Ne sjećam se, što se desilo onima iz FED-a zbog sličnih stvari ? Mislim da ništa .
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…hu/2370539.aspx
Oni nas znate već što .
Da se ima volje pozvalo bi se forenzično knjigovodstvo u razgledavanje Zagreba na par dana, pa neka usput bace pogled i na to.
Ne sjećam se, što se desilo onima iz FED-a zbog sličnih stvari ? Mislim da ništa .
Mene je sram koliko bi njih trebalo biti sram! Da pojasnim : ja se crvenim od srama gledajući njih kako se sramote!
A sada zaozbiljno, pa kaj ih stvarno nije sram? 😡
-
Oni nas znate već što .
nema od trljanja očica ništa,
ovako se to radi
Bandić na tajnim snimkama Mili Horvat: ‘Zašto niste papak uzele u Louisu Vuittonu?‘Miro Laco i Zdenko Antunović osuđeni za ustupanje službenog auta s vozačem poznatoj TV voditeljiciwww.jutarnji.hrnadam se da je jasnije koji organ se treba trljati radi prosperiteta i lagodnog života
-
Oni nas znate već što .
nema od trljanja očica ništa,
ovako se to radi
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-k…ittonu-15208411
nadam se da je jasnije koji organ se treba trljati radi prosperiteta i lagodnog života
Sve su to objede, konstrukcije, zavist i rekla-kazala...pričekajmo da insitucije naprave svoj posao...
-
Za ovakve stvari treba inspekcija i nadzor iz EU ili neke nevezane drzave koja nema nikakve kontakte sa umrezenom ekipom ovdje.. ovako je pojeo vuk magare, samo se smije ekipa 😅
-
A gle genijalca, poturice su gore od turaka, stara je narodna
---------Što se tiče usklađivanja plaća s mirovinama, Hrelja je rekao kako "mi imamo jednu od najboljih formula u EU". Misli da je svaki pomak dobar, ali da se radi o političkim odlukama i mogućnostima proračuna.
"Male mirovine su proizvod malih uplata doprinosa u prošlosti", zaključio je Hrelja.
Hrelja: Male mirovine? To je zbog malih uplata doprinosa u prošlostiOD iduće godine mirovine će rasti od 250 do 500 kuna. Silvano Hrelja, saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika, rekao je u Dnevniku HRT-a kako je…www.index.hr -
Meni bi najjača forica bila saznati koliko ovih hanfinih uhljeba ima ovdje otvorenih računa i kako su si rasporedili uloge između narikača i ekstazičara.
-
-
Meni bi najjača forica bila saznati koliko ovih hanfinih uhljeba ima ovdje otvorenih računa i kako su si rasporedili uloge između narikača i ekstazičara.
Hahaha,
to bi bilo zanimljivo!
Puno tih koji tamo 'rade' nije u životu kupilo dionicu. Ja bih volio vidjeti u što su točno ulagali i kada. Spominju se neki mali iznosi, do sto tisuća kuna i možda malo preko... Nije to baš tako malo, ali nije ni neka značajna lova.
Ministar Pervertina je pravi igrač. Ovi iz HANFE su istinski NPCevi. -
Fotografija koja pokazuje kako je HDZ pregazio HrvatskuHDZ-ovci vole skupe automobile.www.index.hr
Tko je prav, tko nije.... ne znam
Al' da je vozni park impresivan, to je.
I ako je kupljen od članarina, sve petica
Tko se ono vozio na biciklu, kralju podnjeti ostavku ? Mislim Nizozemac
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
Tko je prav, tko nije.... ne znam
Al' da je vozni park impresivan, to je.
I ako je kupljen od članarina, sve petica
Tko se ono vozio na biciklu, kralju podnjeti ostavku ? Mislim Nizozemac
ajme konja
-
opet potres u Petrinji
Velika policijska akcija u Petrinji: Uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović, priveden mu i sin DarkoPolicija pretražuje njegovu kuću u Mošćenici, naselju u sastavu grada Petrinjewww.vecernji.hr -
Jednostavno ne mogu vjerovat da bi netko iz HNS-a , Reformista mogao nesto napravit a da nije u skladu sa zakonom.
Pitam se dali je suradjivao sa Merzelicom ?
ipak su to dva grada jedan pored drugog, a za boljitak nije bitna boja stranacke iskaznice
-
Jednostavno ne mogu vjerovat da bi netko iz HNS-a , Reformista mogao nesto napravit a da nije u skladu sa zakonom.
ipak su to dva grada jedan pored drugog, a za boljitak nije bitna boja stranacke iskaznice
Ja ne mogu vjerovati da bi netko iz HNSa sada sjedio u Predsjedništvu HDZa i uživao golemo povjerenje Andreja Plenkovića, a prije je govorio za HDZovce da su banda i gamad. Mnogi jesu, istina, ali daleko od toga da su to svi. A HNS je inače poznat kao stranka koja je valjda najviše napadala HDZ iz niza razloga, mahom neutemeljenih, pogotovo za života i neposredno nakon smrti predsjednika Tuđmana.
Ali eto...poživi dovoljno dugo i sve ćeš vidjeti..
-
Ja ne mogu vjerovati da bi netko iz HNSa sada sjedio u Predsjedništvu HDZa i uživao golemo povjerenje Andreja Plenkovića, a prije je govorio za HDZovce da su banda i gamad. Mnogi jesu, istina, ali daleko od toga da su to svi. A HNS je inače poznat kao stranka koja je valjda najviše napadala HDZ iz niza razloga, mahom neutemeljenih, pogotovo za života i neposredno nakon smrti predsjednika Tuđmana.
Kolega , to je bio sarkazam
Imam dovoljno godina da ne vjerujem nikom od politicara, ali bas nikom, znaci nula politicara je broj kojim vjerujem
-
Imam dovoljno godina da ne vjerujem nikom od politicara, ali bas nikom, znaci nula politicara je broj kojim vjerujem
I sam s godinama postajem sve veći cinik.
-
Ja ne mogu vjerovati da bi netko iz HNSa sada sjedio u Predsjedništvu HDZa i uživao golemo povjerenje Andreja Plenkovića, a prije je govorio za HDZovce da su banda i gamad. Mnogi jesu, istina, ali daleko od toga da su to svi. A HNS je inače poznat kao stranka koja je valjda najviše napadala HDZ iz niza razloga, mahom neutemeljenih, pogotovo za život i neposredno nakon smrti predsjednika Tuđmana.
Imam dovoljno godina da ne vjerujem nikom od političara, ali bas nikom, znaci nula političara je broj kojim vjerujem :palac gore:
ja vjerujem jedino Čačiću i to samo kada laže
-
Zbogom, Tonka! Nakon 75 godina zatvara se jedina mljekara u Rijeci i PGŽ-u - Novi listRIJEKA - Do sredine svibnja Mljekara Tonka na Škurinjama, jedina mljekarska industrija u Primorsko-goranskoj županiji, nakon 75 godina proizvodnje u Rijeci u powww.novilist.hr
Ako ima na forumu dioničara PIKR koji su raspoloženi za pokretanje nekakve akcije protiv uprave radi otkupa dionica, neka se slobodno jave u privatni inbox. Bilo bi dobro da nešto i odradimo za umanjenje pravosudnih sistemskih rizika, a ne samo da pišemo o tome...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner