Strpimo se još koji dan dok ne izađe izvješće
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
Duže će trajat besporezna
Inflacija je isto porez.
-
kakva su očekivanja za dividendu
-
20 kn bi bilo realno i okruglo
-
I ja tako mislim a u narednim godinama če malo jače otvoriti slavinu
-
Kupio ovo danas iz čiste dosade, viška keša i manjka cijene. Nego, jel se zna kad će tu izvješće?
-
https://zse.hr/default.aspx?id=95500
Kupuje se naveliko
-
-
vrlo dobro.
Ocekujem preko 20kn neoporezive dividende
-
Za mene razočarenje. Očekivao sam više, ne kužim od kud natuku toliki gubitak u zadnjem kvartalu.
-
-
Za mene razočarenje. Očekivao sam više, ne kužim od kud natuku toliki gubitak u zadnjem kvartalu.
Maistra, IV. kvartal, Gubitak razdoblja: -211.636.859
-
Pa dobro, gdi natuku 200 milijuna kuna. Znam da nije sezona i da košta i osoblje i režije i održavanje a prihod je slab. Ali opet 200 milijuna gubitka u zadnjem kvartalu koji je po prihodima jači od prvog kvartala 2019.,gdje je gubitak svega 50 miljuna.
-
Maistra:
Amortizacija: 77.199.970
Ostali poslovni rashodi: 71.980.840
POREZ NA DOBIT: 29.059.047
Pogledati u revizorskom što su pojedine stavke (npr. bilješke 8, 11, 20).
-
Ispada da je Maistrina dobit prije oporezivanja veća svega milijun kuna nego prošle godine i to s povećanjem cijena i novim hotelom kakvog nema na hrvatskoj strani Jadrana i isto takvim cijenama. Ne mogu biti zadovoljan s izvješćem.
-
A boostali su neto rezultat, al operativno su poslovali lošije nego lani, pa im je rasla i EV/Ebitda.
Ebitda im je prema podacima sa mojedionice 116 milijuna kuna manja u 2019. nego godinu dana ranije.
Rashodi ukljuc. amortizaciju su im rasli. A imali su i pozitivna vrijednosna usklađenja?! Ponekad mi se cini kao da se “razbacuju” lovom, pogotovo u diviziji turizam. -
Mislim da bi bilo dobro da se ponovo pokrenu sa otkupom dionica kao što to HT lijepo radi
-
Mislim da bi bilo dobro da se ponovo pokrenu sa otkupom dionica kao što to HT lijepo radi
To ne bi bilo dobro po postojeće dioničare jer bi ih preplatili. Prihodi od turizma i osiguranja će se znatno smanjiti.
-
Današnja tržišna kapitalizacija cijelog Adrisa je 5,33 milijarde kuna što iznosi 0,57 % knjigovodstvene vrijednosti a na računu imaju par milijardi. Uprava je izjavila da ne odustaju od isplate dividende koja ako i ne povećaju od lani sada iznosi neto 6% bez poreza i da ne odustaju od investiranja 4 milijarde do 2023.
-
To ne bi bilo dobro po postojeće dioničare jer bi ih preplatili. Prihodi od turizma i osiguranja će se znatno smanjiti.
Zašto bi se prihodi od osiguranja trebali smanjiti?
-
Zašto bi se prihodi od osiguranja trebali smanjiti?
Očekujem manje uplate kod životnog i investicijskog osiguranja. Manjak kod osiguranja imovine. Rušenje cijena kod AO osiguranja i kasko polica. Vi očekujete iste prihode kao i 2019.?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin