A i nastala je malo veca razlika izmedu povlastene i redovne.
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
Šta se ovdje desilo da na redovnoj cijena propadne 6,4%??
pa i nije baš bio propad...dok sam ja opozvao nalog i napisao novi kupovni za ADRS na 58,50€, već su dionice bile pokupljene...
A i nastala je malo veca razlika izmedu povlastene i redovne.
Da i ja sam to već primijetio ima par mjeseci, mislio sam da se radi o anomaliji uslijed slabe likvidnosti na redovnoj, ali izgleda da je sad ovo novo normalno...
-
Rekao bih da je pitanje da li će biti i do 2027. Ovo zahtijeva ogromna ulaganja, posao će biti složen i spor. I to kad se krene, a još se nije ni krenulo.
https://www.dalmacijadanas.hr/hotel-marjan-n…ka-sezone-2024/ -
idući tjedan ćemo znati sve
Upamtite ove kadrove; uskoro počinje demontaža kultnog splitskog hotela na top lokaciji koji 15 godina čeka na obnovu!Uskoro počinje demontiranje sadašnjeg hotela "Marjan". Naime, investitor, tvrtka "Adris grupa" dao je Gradu Obavijest o prijavi početka radova na uklanjanju…slobodnadalmacija.hr -
idući tjedan ćemo znati sve
Bili su mi u stanu. Slikavali zidove i sl. Jer kako ide rušenje/implozija tako da budu sigurni za oštećenje okolnih zgrada. Zbog osiguranja.
Mogao bih povući par liniija po zidu ovih dana da mi poprave
-
Golemo ulaganje, gradnja će koštati preko 100 milijuna eura, moguće i dosta više. Gradnja će biti gotova 2026.
Po meni, ovo je Adrisova najskuplja i najriskantnija investicija do sada, golem posao rušenja skoro svega pa gradnje. Preko ljeta moraju zaustaviti gradnju, najveći rizik je da se projekt oduži.
QuoteProcjene koje smo preliminarno radili za cijenu gradnje bile su preko 100 milijuna eura, doduše ne možemo točno tvrditi da će cijena biti takva, veća je vjerojatnost da će biti veća od toga. Što se tiče vremena gradnje, računam da ćemo s uklanjanjem postojeće strukture biti gotovi do kraja godine, a nakon toga ide gradnja koja bi trebala završiti krajem 2025. ili u prvim mjesecima 2026. Gradnju ćemo morati zaustaviti preko ljeta - kazao je prvi čovjek hotelske grupacije “Maistra”.
Hotel Marjan ruši se skoro do temelja; predstavljen projekt vrijedan preko 100 milijuna eura! Znamo kad će prvi gostiU velikoj dvorani Galerije Meštrović predstavljen projekt rekonstrukcije hotela Marjan. Prema novom projektu to bi trebao biti luksuzan hotel s 285 smještajnih…slobodnadalmacija.hr -
Golemo ulaganje, gradnja će koštati preko 100 milijuna eura, moguće i dosta više. Gradnja će biti gotova 2026.
Po meni, ovo je Adrisova najskuplja i najriskantnija investicija do sada, golem posao rušenja skoro svega pa gradnje. Preko ljeta moraju zaustaviti gradnju, najveći rizik je da se projekt oduži.
QuoteProcjene koje smo preliminarno radili za cijenu gradnje bile su preko 100 milijuna eura, doduše ne možemo točno tvrditi da će cijena biti takva, veća je vjerojatnost da će biti veća od toga. Što se tiče vremena gradnje, računam da ćemo s uklanjanjem postojeće strukture biti gotovi do kraja godine, a nakon toga ide gradnja koja bi trebala završiti krajem 2025. ili u prvim mjesecima 2026. Gradnju ćemo morati zaustaviti preko ljeta - kazao je prvi čovjek hotelske grupacije “Maistra”.
Najbolje bi im bilo, da sve sruše, očiste parcelu...prodaju teren sa građevinskom dozvolom i projektom. Taj hotel je uklet.
-
Do sada je svatko polomio zube na ovom hotelu, kad se uračuna koliko je hotel plaćen u ovakvom stanju realno je očekivati ukupne troškove oko 200 milijuna eura kad se zbroje kupnja, rušenje i nova gradnja.
Ne bih imao ništa protiv da Adris smanji dividendu i osigura keš za ovaj hotel, jer će im trebati mnogo para, a kamate više nisu jeftine.
-
Ovu dionicu početi će napuštati i fondovi ako ne bude dividende jer i Ovako već godinama gube na uloženom.
-
Do sada je svatko polomio zube na ovom hotelu, kad se uračuna koliko je hotel plaćen u ovakvom stanju realno je očekivati ukupne troškove oko 200 milijuna eura kad se zbroje kupnja, rušenje i nova gradnja.
Ne bih imao ništa protiv da Adris smanji dividendu i osigura keš za ovaj hotel, jer će im trebati mnogo para, a kamate više nisu jeftine.
Lokacija je elitna, možda par mikrolokacija na hrvatskom Jadranu ima takvu prođu...Sam Grad je uložio današnjih 300 milja kuna u uređenje Zapadne Obale, tako su stvoreni uvjeti da se tu vezuju jahte milijardera, uređena je prometnica, napravljena dva kružna toka i zaustavna traka za sam hotel. A sve to radi samo hotela.
Ovako to noću izgleda:
-
-
Pa nije baš samo radi hotela, ali ovo drugo stoji. Bit će bomba što god da naprave. A love na računu ne nedostaje.
-
Nadam se da je netko dobro proračunao ROI. Da su ušli u neku novu preradjivačku nišu sa 100 (500) mil eura, vjerovatno bi povrat uloženog bio značajnije brži, i zarada veća.
-
Adris grupa je, prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje
2022. godine, ostvarila ukupan prihod u iznosu od 6,5 milijardi kuna, što je za 14 posto više u usporedbi s
prethodnom godinom. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 6,1 milijardu kuna, i za 16 posto je veći od prihoda
ostvarenog u 2021. godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,26 milijardi
kuna, što predstavlja rast od 19 posto u odnosu na prethodnu godinu te devet posto više od 2019. godine. Neto dobit
u 2022. godini iznosi 550 milijuna kuna što je za 37 posto više od ostvarenja u prethodnoj godini, a za devet posto
više od 2019. godine. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 419 milijuna kuna i za 41 posto je veća u odnosu
na prethodnu godinu.
Adris je ostvario rast ključnih pokazatelja poslovanja u sva tri svoja posla: turizmu, osiguranju i zdravoj hrani. -
Rezultati su čudo!Dionice spava!
-
Rezultati su čudo!Dionice spava!
Imamo vremena za dokup, nek ostane ovako...
-
Adris je ostvario rast ključnih pokazatelja poslovanja u sva tri svoja posla: turizmu, osiguranju i zdravoj hrani.
ali cijena dionice i dividenda to ne pokazuju a otvara se nova rupa bez dna/hotel marjan za koji se ne zna koliko je do sada koštao ni koliko će koštati do završenja./otvorenja
-
Adris je ostvario rast ključnih pokazatelja poslovanja u sva tri svoja posla: turizmu, osiguranju i zdravoj hrani.
ali cijena dionice i dividenda to ne pokazuju a otvara se nova rupa bez dna/hotel marjan za koji se ne zna koliko je do sada koštao ni koliko će koštati do završenja./otvorenja
Zbog toga dionica ne leti.
-
A cromaris sa NPM od 2 do 3% je više uteg nego što ima koristi od njega...
-
Hotel Marjan bez obzira na cijenu nije rupa u financiskom dijelu.Problem ove dionice kao i cijele zse su nelikvidnost a na depozitima u bankama ima 35mil eura.Velik dio novca odlazi u obveznice a burza čami zbog malverzacija sa agrokorom i nekim drugim firmama i zbog poreza na kapitalnu dobit.Tržiste je plitko i zbog toga je taoc i adris toga kao neke druge dionice!
-
Nije to rupa, jer se ta parcela može unovčit preko noći...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin