Nije li lakse samo svima iskljuciti "preserve text formating", pa ce si lagano opet upaliti oni koji znaju cemu to sluzi.
Naravno, ako bu im trebalo.
Zasto komplicirati kad je jednostavno rjesenje vec ugradjeno u forum.
Nije li lakse samo svima iskljuciti "preserve text formating", pa ce si lagano opet upaliti oni koji znaju cemu to sluzi.
Nesto treba jer je malo iritantno barem da se nesto moze procitat medjutim nista bez promjene
Nesto treba jer je malo iritantno barem da se nesto moze procitat medjutim nista bez promjene
Dok sam na laptopu nije tesko procitati. Samo oznacim tekst sa kursorom kao da ga hocu kopirati i sve je citljivo. Na telefonu to ne uspijeva svaki put, ovisno o bojama koje su iskopirali sa originalne stranice.
Spomenuo sam to vec koji put, ali ljudi ne fermaju. Svi su ocito na bijelom..
workaround koji ja koristim je da stisnem negdje u textu i odaberem "odaberi sve" pa se text označi postane čitljiv
Evo sada je moguće promijeniti stil i na mobitelu u footeru.
Kad se neki post preseli, može li pisati od kud je premješten (uz eventualni link na tu temu)?
dobar prijedlog g. narko
To sam i ja vec napisao ali nije bilo reakcije na to
Forum ne nudi tu mogućnost. Ručno uređivanje svakog premještenog posta bi oduzelo previše vremena, a s obzirom da se uglavnom radi o postovima premještenima u Svaštaru, korisnost toga je upitna..
trebalo bi otvoriti thread sa tablicom u kojoj bi svaki član mogao upisati vrijednost svog portfelja u dionicama i posebno u gotovini pa da vidimo konačno koliko vrijede mali dioničari, sve bi bilo potpuno anonimno i bez poveznice sa nickom a osigurati da se ista osoba ne može upisati više puta
A koji K ce ti to? Mislim ti ovekujes da ce se napisati koliko ima tko u kojoj poziciji 🤣🤣🤣 i da ce biti vjerodostojno 😂😂😂
pa ništa onda ovdje ne mora biti vjerodostojno , ja kupio ovo,kupio ono,prodao po ovoliko,kupio po onoliko ,a to je 80% pisanja
A ti se po tome vodis? Tko je sta kupio i prodao 😯
Mogu ja ovdje napisati svasta. Tko moze provjeriti? Koliko kupio preprodao zlata, koliko imam plusa minusa na apartmanima, kolika mi je prinos maslina? Sto i koliko kom u 000 imam hrvatskih dionica...ovaj forum je osnovan u drobroj vjeri ali se gubi smisao. Rekla kazala plus egomanija i mjerenje kyte u javnosti. Evo: imam zlata imam keša imam dionica imam 3 treća stupa, radim sa turistima neposredno. Koga briga i kako će onaj tko zeli nesto saznati imati koristi od moje malenkosti? Živi bili😎
Moram se složit u većini onoga što je kolega nemo iznio, nadam se da se forum neće pretvoriti u osobno hvalisanje ili još gore lažno hvalisanje, a bez nekakve koristi za druge članove.
Ja osobno uživam čitati preporuke, analize i dobronamjerne savjete iskusnih kolega.
Kolege nemo i fajrvol, takva neargumentirana pisanja nisu dozvoljena na stručnim temama, a teme kao što su "Što smo danas tržili" služe za to da bi svatko mogao napisati čime trguje i koliko je čega kupio/prodao. Ta tema ne spada u stručne teme niti bi ju se tako trebalo doživljavati. Na vrhu svake teme desno postoji bookmark ikonica koja vam omogućuje da isključite obavijesti za teme koje ne smatrate relevantnima.
Također, ako primijetite takve objave na nekoj stručnoj temi možete ih prijaviti koristeći opciju Report Content (ikonica trokuta).
Jedan prijedlog za moderatora pa neka ovaj post izbriše ili prebaci u prijedloge - naime ovdje pišem jer se direktno nadovezuje na jedan problem koji se ovdje uočava, a to je procjena da li je nečiji post druk ili informacija.
Dakle ideja se sastoji u tome da se nekome čiji je post upitan i dovodi ga se u poziciju kazne (ban) omogući sa na neki način dokaže - ako to želi - da post nije ono što se misli.
Ne znam ima li to smisla i kako to napraviti, ali ostaje malo gorak okus (i razočaranje) onih koji su greškom ili nesporazumom to doživjeli, a ima ih dosta. Inače forum je po mojem mišljenju vrlo demokratičan i dobro vođen, ali neke stvari bi bilo dobro malo izbrusiti da bude još i bolji.
Kolega toluen ne radi se procjena da li je nečiji post drukanje. Jedini kriterij kod moderiranja je taj da li je nešto obrazloženo ili ne. Ukoliko nije obrazloženo moderira se.
Kolega @Neo, vaš graf zbog kojeg ste bili banirani nije sadržavao stručno objašnjenje već tekst "graf izgleda dobro". To je bio razlog zbog kojeg je uklonjen, a ne da li je graf točan ili ne. Kolega moderator i ja ne možemo ulaziti u točnost objava, to će pokazati vrijeme ili pobiti drugi kolege argumentima..
Pojašnjenje kriterija moderiranja možete vidjeti ovdje.
Hvala na pojašnjenju. To nisam znao. Inače iz iskustva znam da različiti ljudi različito tumače ili doživljavaju istu stvar (primjer je s našim zakonima - isti zakon 100 mišljenja) tako da ova odredba može izgledati različito iz perspektive admina i autora posta što onda dovodi i do neželjenih (neočekivanih) reakcija i čuđenja.
Zato sam i predložio da postoji nešto kao drugi korak - mogućnost da se "okrivljeni" izjasni o "krivici" i na taj način izbjegne negativne bodove i baniranje. Evo opet primjer - znam lika koji je kada su svojedobno uvedeni bodovi u prometu u kratkom roku natukao negativne bodove i ostao bez dozvole jer jednostavno nije imao sreće - na totalne gluposti. A opet kad je netko baš bezobrazan i očito gazi pravila onda su stvari jasne.
Ali moram priznati i još jednu stvar. Koliko god je forum odlično napravljen ipak ponekad imam problema pronaći neku temu čak i kada znam da postoji. OK priznajem da nisam čitav forum istražio u detalje, ali nemaš uvijek niti vremena za to. Mislim da nas ima još s tim problemom. A i inače - upute čitaš tek kad se sve drugo izjalovi
Ban se dobije direktno samo u slučaju vrijeđanja. U ostalim slučajevima sustav automatski banira kada se dobije 3 ili više upozorenja unutar 4 tjedna, pa su vrlo male šanse da netko dobije ban zbog nesporazuma.
Ako ne možete pronaći temu pokušajte sa Search opcijom uz odabir parametra "everywhere". Ako ni to ne pomogne možete pokušati u google upisati "dionice.net ime_teme_koju_trazite".