Molio bih admina da ovu temu prebaci na neko pogodnije mjesto
mislim da bi bilo interesantno malo porazgovarati o jačanju $
Molio bih admina da ovu temu prebaci na neko pogodnije mjesto
mislim da bi bilo interesantno malo porazgovarati o jačanju $
Mene isto interesira zasto USD toliko raste u zadnje vrijeme... U vrlo kratkom vremenu sa 6.5x na 6.87...
ima li netko neku ideju do kuda bi $ mogao doći
1$=1€
Mene isto interesira zasto USD toliko raste u zadnje vrijeme... U vrlo kratkom vremenu sa 6.5x na 6.87...
Kuna je u zoni €,gledaj odnos € prema $
1,08
1,08
Sve je to OK, imam svoje razloge zasto gledam omjere USD/HRK, no ono sto me zanima je - kako to da je USD odjednom poceo tako rasti? Jel ima neki poseban razlog?
dolar raste već par godina ,ja sam počeo kupovati na otprilike 5kn
Glavni razlog je mislim odnos kamata u americi i europi
Dolar raste od 2015
1,08
Sve je to OK, imam svoje razloge zasto gledam omjere USD/HRK, no ono sto me zanima je - kako to da je USD odjednom poceo tako rasti? Jel ima neki poseban razlog?
Dolar je jos od recesije 2008 u rastu tako da je to vec dugorocni trend, iako mislim da je uzrok rasta zadnjih par dana skok inflacije koji je izasao 13 tog na 2,5%
krasno raste nema što, taman kad moram kupiti još 10 000$ za potpuno prebacivanje na NYSE... a prvu sumu sam kupovao na 6.57 i mislio kako skupo plaćam.
da jer sam bio u zabludi i razmišljao sam kao i ti.. da su na vrhu. Međutim kad vidiš da tamo svaki dan ima neka dionica koja raste 100% a rasti će i u recesiji onda shvatiš da tamo nema vrha, ima samo vječnih prilika a na ovom ZSE smeću rijetkih prilika i mnogo neprilika.
možda je tako ali ima i upozorenja
kažem ti i kad DOW padne 600 punti taj dan neka dijonica odradi 100% na milijardu dolara prometa. Hebe mi se za dau. Da sam barem to ranije znao... prije bih krenuo.
da jer sam bio u zabludi i razmišljao sam kao i ti.. da su na vrhu. Međutim kad vidiš da tamo svaki dan ima neka dionica koja raste 100% a rasti će i u recesiji onda shvatiš da tamo nema vrha, ima samo vječnih prilika a na ovom ZSE smeću rijetkih prilika i mnogo neprilika.
Preko kojeg brokera kupujete dionice na ino tržištima?
Interactive Brokeri. Otvoriti ću temu kad se prebacim tamo u potpunosti.
Interactive Brokeri. Otvoriti ću temu kad se prebacim tamo u potpunosti.
Da,više mi je ljudi njih preporučilo no zar oni ne traže depozit 10000 $?
nema ograničenja depozita... možeš imati i 100$. ali ako želiš neograničeno trgovati kao na ZSE treba ti 25 000 $
ako želiš samo kupiti neki dionicu i držati je pa prodati onda čak nema ni provizija... uglavnom famozno.
nema ograničenja depozita... možeš imati i 100$. ali ako želiš neograničeno trgovati kao na ZSE treba ti 25 000 $
ako želiš samo kupiti neki dionicu i držati je pa prodati onda čak nema ni provizija... uglavnom famozno.
A ok,znači nakon što otvorim račun,minimalno mogu položiti 100$ i odmah s tim parama kupiti dionicu?
A ok,znači nakon što otvorim račun,minimalno mogu položiti 100$ i odmah s tim parama kupiti dionicu?
Nekidan gledao na cnbc možete čak kupiti i jedan dio jedne dionice ,mislim da je bila tesla ali nisam siguran
Da. A i ovo što je kolega harpun napisao moći će se ili se već može.