PECUNIA NON OLET🤑🤑🤑
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
To sto sad rade na Opte ti je manipulacija. A to izgleda malo drugačije od 3 komada po asku sat ili sat i pol prije kraja trgovanja na ATPL. Kužiš?
Molio bih te da pojasniš na što misliš na Optimi? Netko je na kraju trgovanja prosuo preko 20 000 komada po bidu, što je prilično
velika količina!?
Ovih 16 komada 'u uravnoteženju' po asku na ATPL na kraju trgovanja je mala količina s obzirom na trgovanje i likvidnost zadnjih
tjedana na ATPL, što možda nije manipulacija, ali svakako stvara dojam da je potražnja veća nego što u stvari je!?
Da si pratio Optimu znao bi.
Molim te samo da nas opet poštediš drukanja, prošli put kad je dionica rasla a nisi je imao...izgledalo je jadno.
-
A sto ti misliš koji je smisao rušenja cijene na kraju trgovanja na Opte?
I sto se zapravo time ruši? Sto je to više od trenutne cijene?
OPTE
Prosječna dnevna količina protrgovana zadnjih mjesec dana: 28 000 komada dnevno
Netko je prodao 20 000 komada pi kupnji pred kraj trgovanja - po čemu je to manipulacija?
ATPL
Prosječna dnevna količina protrgovana zadnjih mjesec dana: 5500 komada dnevno
Netko je kupio prvo 3 komada po prodaji, što je po meni u najmanju ruku sumnjivo.
Netko je pokrenuo uravnoteženje po prodaji na kraju trgovanja sa 16 komada, što je
statističkipuno manje od srednje veličine prosječne dnevne transakcije
Ma po ničemu.... kažem ti, pitaj Aliasa!
-
A di je g. Alias s 20 god. iskustva, kako bi objasnio ovaj rast Atpl sa 190 kn
-
A di je g. Alias s 20 god. iskustva, kako bi objasnio ovaj rast Atpl sa 190 kn
Čekam da dođe i kaže kako je dobra dionica ATPL da znam kad trebam prodati.
-
Tko ga je slušao nije se usrećio, čestitke svima koji su tada kupovali, lijepi prinos 80%
-
Tako je. Ono je bilo nevjerovatno prosipanje gluposti. Stvarno je neki problem tu u igri. Vjerovatno neki ego trip zesci.
-
Bitna je količina protgovanih dionica i o tome pričam, a neka svatko za sebe izvede
zaključak što se želi postići? Na uvrede i podsmjehe koje ovdje primam i na privatne
poruke sa prijetnjama koje dobivam neću reagirati.
OPTE
Prosječna dnevna količina protrgovana zadnjih mjesec dana: 28 000 komada dnevno
Netko je prodao 20 000 komada pi kupnji pred kraj trgovanja - po čemu je to manipulacija?
ATPL
Prosječna dnevna količina protrgovana zadnjih mjesec dana: 5500 komada dnevno
Netko je kupio prvo 3 komada po prodaji, što je po meni u najmanju ruku sumnjivo.
Netko je pokrenuo uravnoteženje po prodaji na kraju trgovanja sa 16 komada, što je
statističkipuno manje od srednje veličine prosječne dnevne transakcije
sve psihološki opravdano, bez komentara...selo malo- Škorina Baranda, zato samo oprezno, i bez žurbe
-
ne znam ali sam pričao sa ljudima vani koji znaju da brokeri koriste skupe programe i algoritme koji automatski reagiraju. nešto tipa umjetna inteligencija. im nekih koji očitavaju naloge i informacije prije nego što je došlo do transakcija. SEC je to čak htio i zabraniti. ja sam inače matematika vječna dvojka pa nisam baš pravi sugovornik za tu temu. za naše brkere znam već dugo jer sam primjetio kako te preskaču kad to upale. automatski nalozi. ti ukucaš on preskoči i tako do limita koji odrede.
mislim da mom brokeru na ovakvoj burzi sa ovakvim VOLUMENIMA ne treba skupi program, nego tetris da ubija dosadu...
moj vjerojatno igra monopoly..
-
Jesu li sad opet poceli komentari svih oni koji su bili izasli na 385 pa opet usli na 330?
Otkad je Bdi poceo padati nestalo je i komentara.
-
-
Tko ne razumije da smo iduce godine na 4 znamenke neka se ostavi dionica i ide tuci ruzinu u skveru.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ndex_tid=117996
Brodarske dionice postaju zvijezde burzovne trgovine
U potpisu Mario Gatara.
Pametnom dosta.
-
Sad se cijeli kvartal ugovara debelo iznad 20k za nama zanimljive brodove, a kako se vec za q3 ugovara isto izvjesno je da ce tako biti cijelu godinu. Znaci 100 milja dobiti je sad vec sasvim izvjesna i jaaaako konzervativna procjena. Moze biti samo vise ili mnogo vise.
Slažem se kolega s tim pojmom "konzervativno".
-
Kratka analiza objave 'važnih' vijesti i trgovanja na ATPL zadnja 2 tjedna, izgubio sam dosta vremena,
a ako nije u skladu sa pravilima na ovoj temi unaprijed se svima ispričavam. To je samo moje
razmišljanje i logika (možda je i kriva), ništa drugo:
Vjerojatno je bila čista slučajnost da je knjiga dioničara u petak navečer(2 weeks ago)
pokazala da je IB prebacio/kupio 5000 dionica na svoje ime, što se predstavljalo kao
vizionarski potez jer slijedi superciklus i to samo može rasti, pa i on daje svoj obol rastu
cijene, kao i članovi Uprave 2 dana (50k kuna) i 4 dana (50k kuna) prije njega......euforija
na vrhuncu, a napetost na temi se mogla rezati nožem...
......a u ponedjeljak iza 16:00h, kada je poslao obavijest da je ipak prodao 2500 dionica na
350kn, kako bi zatvorio kredit i maknuo zalog sa dionica, ulagači su doživjeli kao hladan
tuš, pogotovo oni koji su kupovali u rastu na tadašnjoj cijeni oko 380 - 390 kn, te cijena
umjesto da nastavi rast, je pala na 320kn....Čista slučajnost...DA...i ja mislim ...
To čak ne bi bilo ni previše čudno za ZSE da se u ponedjeljak tijekom dana, prije obavijesti
na burzu nije počela najavljivati korekcija i širiti panika sa minimalno 5 nickova, koji inače
samo drukaju na rast, a u međuvremenu su pretpostavljam prodali na 380 - 390kn .
Naravno, ovi što sve vide kroz ružičaste naočale i sve im je smiješno su i to protumačili
kao pozitivnu vijest, jer eto ima kupaca za te njegove dionice, kojih je brat bratu ravno
175 000.
Manipulira se sa malim ulagačima kao sa lego kockicama ili figuricama u monopoly-u i treba
imati jako brzi prst za ući i izaći, te nikad ne znaš kada će nestati bid-a.... kao na 300kn kad sam
se na poslovnom forumu zezao sa jednim kolegom, te me je provocirao da neću imati kome
prodati 2000 komada koje imam ... i puf bida je nestalo skroz do 270kn skoro u sekundi .
Slučajnost!?
Ne kažem da se nije moglo i ne može još zaraditi, ali treba biti jako jako oprezan kada ući i izaći.
I imati osjećaj za feeling i brzi prst...o porezu ćemo kasnije
Ovaj pretpostavljam plaćeni članak na Indexu o rastu commodity-a i brodara , gdje se eksplicitno spominje samo
ATPL od hrvatskih firmi mi je vrhunac kao na Ingri davne 2008. godine, što mi daje misliti da su stvarno
prekaljeni igrači u igri, koji nisu navikli gubiti, te se služe svim sredstvima kako bi došli do cilja
Jel tko gledao na eclectici, da li se opet aktivirala i sada piše pozitivno o ATPL... samo pitam
-
Manipulira se sa malim ulagačima kao sa lego kockicama ili figuricama u monopoly-u i treba imati jako brzi prst za ući i izaći, te nikad ne znaš kada će nestati bid-a.... kao na 300kn kad sam se na poslovnom forumu zezao sa jednim kolegom, te me je provocirao da neću imati kome prodati 2000 komada koje imam ... i puf bida je nestalo skroz do 270kn skoro u sekundi .
Ja stvarno pokusavam sve procitati i naci korisne informacije. Puno vise mi znace one nazovimo ih "negativne" jer me tjeraju na oprez.
U ovim tvojim izlaganjima BudFox nesto mi nije jasno pa daj par rijeci da i ja pokusam shvatiti sto mi je ciniti.
Dakle, imao si (ili jos uvijek imas?) 2.000 komada i ulagao u tvrtku u koju ne vjerujes i o kojoj pises iskljucivo negativno ili ja nesto pogresno gledam?
Da li si prodao jer si nesto negativno vidio i zakljucio pa sada i nama pokusavas to prenijeti i objasniti nam da ovo nije tvrtka za ulaganje, da si zaradio, pokupio profit i nemas vise namjeru u nju ulagati i koji ti je konkretan razlog? Daj neki argument i cinjenicu.
Da li kupujes ili ces kupovati na nizim razinama koje cekas?
Kakva ti je strategija? Sto nam pokusavas reci? Tko manipulira malim ulagacima?
Mislim da nije vrijedno truda trošiti vrijeme na kolegu BF...jasno mi je da netko može navlačiti za neku dionicu ako ju ima...ali ovo što kolega BF radi je ispod svakog standarda...
-
Ja stvarno pokusavam sve procitati i naci korisne informacije. Puno vise mi znace one nazovimo ih "negativne" jer me tjeraju na oprez.
U ovim tvojim izlaganjima BudFox nesto mi nije jasno pa daj par rijeci da i ja pokusam shvatiti sto mi je ciniti.
Dakle, imao si (ili jos uvijek imas?) 2.000 komada i ulagao u tvrtku u koju ne vjerujes i o kojoj pises iskljucivo negativno ili ja nesto pogresno gledam?
Da li si prodao jer si nesto negativno vidio i zakljucio pa sada i nama pokusavas to prenijeti i objasniti nam da ovo nije tvrtka za ulaganje, da si zaradio, pokupio profit i nemas vise namjeru u nju ulagati i koji ti je konkretan razlog? Daj neki argument i cinjenicu.
Da li kupujes ili ces kupovati na nizim razinama koje cekas?
Kakva ti je strategija? Sto nam pokusavas reci? Tko manipulira malim ulagacima?
Mislim da nije vrijedno truda trošiti vrijeme na kolegu BF...jasno mi je da netko može navlačiti za neku dionicu ako ju ima...ali ovo što kolega BF radi je ispod svakog standarda...
može li se negdje pronaći elemente tog standarda, čisto onako da ne bauljamo, nego da barem malo navlačenje približimo expertima
-
može li se negdje pronaći elemente tog standarda, čisto onako da ne bauljamo, nego da barem malo navlačenje približimo expertima
Ne znam ali da prodam na 190 kn pa da drukam na pad tjedan dana i onda kupim na 270 kn kad je već narasla 50% poklopio bi se ušima i šutio...
-
Ne znam ali da prodam na 190 kn pa da drukam na pad tjedan dana i onda kupim na 270 kn kad je već narasla 50% poklopio bi se ušima i šutio...
pa koja druga mu je mogućnost, da lijepo zamoli ili..........
ja to još nisam vidio na forumu, ali da se druka, e toga ima sada već skoro kao i na starom
-
meni je dno 0.00. pa sad neka idemo ispočetka ili buffetu na raport🤣🤣🤣
-
Prevladavajuce raspolozenje je jednako kretanju cijene dionice cista psihologija, da vam danas skoci na 7 prevladavajuce raspolozenje bi bilo ohohoo pozitivno u roku odma.
Da, opet si dobro informiran vidim.... kao i na DLKV. Cijena se namješta i to treba prijaviti i pokusati natjerati odgovorne na reakciju.
Kolega, jedan ste od zadnjih koji bi trebali govoriti o informiranosti na Optimi. Od samouvjerenosti i dociranju svima na Optimi u zadnjih godinu dana, došli ste do toga da vam svaki komentar sadrži riječi manipulacija, namještanje, kazneni progon i sl.
A kad sam ja upozoravao o toj mogućnosti, onda sam bio zlonamjeran.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 337
- harpun