1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • naim
    Guest
    • July 7, 2020 at 3:00 PM
    Quote from george
    Quote from naim

Jadni, siroti Nijemci. Život im prođe u tandrkanju u polovnim kramama. Dobro da nemaju na svojim niskoklasnim limuzinama i propad za noge u stilu Fred Kremenka....

Ej naim super kaj si e vratio. Nestao si nakon sto su te kolege zamolili da preporucis neku dionicu s obzirom da pljucas po apsolutno svim dionicama.

Imas kakvu preporuku?

Imam, DKVS.

• Neo
    Guest
    • July 7, 2020 at 4:06 PM

Naim ne bi prepoznao odbijanac da mu iznad glave leti avion s transparentom odbijanac.

Crobex sell signal. Target 1460.

• naim
    Guest
    • July 8, 2020 at 8:27 AM
    Quote from narko
    Quote from trial

U duhu ADZ-a. Malima ništa, velikima još više. Velikima koji ionako imaju, još više, da lovu umrtvljuju i spremaju u banku. Malima koji bi trošili, povečali osobnu potrošnju, punili proračun - ništa.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…96CKJHyfypBvf_8

Kad se smanje porezi, oni koji nisu plaćali porez, gle čuda, ostaju na istome, oni koji plaćaju malo poreza plaćaju malo manje ali je razlika mala, a oni koji plaćaju puno poreza, plaćaju također manje ali je razlika nešto veća.

Smanjenjm poreza, država ništa ne daje, samo počinje nešto manje uzimati.

Kak si ti to sebi nacrtao u glavi.... na razini 5-o-godisnjaka.

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • July 8, 2020 at 1:47 PM
    Quote from naim
    Quote from narko

Kad se smanje porezi, oni koji nisu plaćali porez, gle čuda, ostaju na istome, oni koji plaćaju malo poreza plaćaju malo manje ali je razlika mala, a oni koji plaćaju puno poreza, plaćaju također manje ali je razlika nešto veća.

Smanjenjm poreza, država ništa ne daje, samo počinje nešto manje uzimati.

Kak si ti to sebi nacrtao u glavi.... na razini 5-o-godisnjaka.

Ti si genije. drzi se tvojih stecajusa i polutransparentnih firmi, opte i sapn. Jedine dvije dionice koje si objelodanio, oba puta alkar naim u gubitak. Bitno da dociras svima. A vidim da ti i igh nesto pada.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 9, 2020 at 1:13 PM
    Quote from BudFox
    Quote from mitkko

Trenutno je ogromna razlika u vozarinama između capeova i panamaxa, omjer je trenutno oko 2,53. Kada je omjer preko otprilike 1,90 onda postaje isplativije unajmiti 2 panamaxa umjesto jednog capea. Sada se predviđa da će zbog toga ili vozarine ovih manjih brodova (panamax i supramax) u sljedećem periodu snažno porasti ili će capeovi ubrzo snažno zveknuti, a možda bude i neka sredina. U svakom slučaju bi trebalo biti pozitivno za supre i panamaxe.

"We now expect a significant rally in smaller size vessels, although that might end up being short lived. Sentiment has turned positive for dry bulk as the high level of Capesize spot rates versus Panamax spot rates makes it more economical for charterers to split a cargo to two Panamax stems instead of one Capesize. That provides a higher floor for spot Panamax rates (at least near-term) and should also support Supramax rates that have recently been hovering just above operating expense levels."

:thumbup:

Sve mi se čini da se ide prema ovom scenariju, kojeg ste kolega mitkko opisali!

Cape-ovi padaju, a Panamaxi rastu, te će biti isplativije unajmiti 2 Panamaxa od

jednog Cape-a, što je opet dobro za rast vozarina manjih brodova.

BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX -5.1% TO USD 28,081 / DAY

Display More

Tako je, iako vidim da se kolega naim s time ne slaže :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • July 10, 2020 at 3:55 PM

što se ovdje događa......jel nije bio neki "ded line" da ce do danas cijena biti bar 150kn?.....ja kupio baš zbog toga i sad ništa......kome se mogu žalit i zatražit naknadu razlike između kupovne cijene i 150 kn?

Confused 1

forumski drug moderator mi je gornji post prebacil u svaštaru a njegova mudre komentare o tome dal su trejderi ošli u Dukat ili fukat ostaju na temi Igh. U čemu je problem posta? Sarkazam ili?

Propagandu o rastu Igh ste podržavali valjda mjesec dana. Več se neko vrijeme primječuje navlačenje na postove u jednom smjeru na ovom forumu i određenim dionicama. Teško je biti i moderator i imati dionice i biti objektivan.

• Markomm
    Početnik
    Reakcija primljeno
    5
    • July 10, 2020 at 5:02 PM

I ja cijelo vrijeme pisem da se tu pisu gluposti i bedastoće i samo me baca u birtiju

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • July 12, 2020 at 11:04 AM

puno gluposti pisalo se i na opte, takodjer su micani propitujuci postovi, a gluposti su se dopustale i ostavljale. Neka, trebutna cijena je najbolji pokazatelj imoderator.

To vrijedi i za igh, a i neke druge dionice. Jasno sam upozorio na sindikalne akcije tamo, postavljanja laznih bidova .

Isto tako post o ljetnoj letargiji bio bacen u birtiju a sada mod pise o ljetnoj letargiji. Uzivajte, tko slusa forumske preporuke ostaje bez gaca

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • July 13, 2020 at 1:37 AM

Ja zapravo uopce ne znam čemu sluze ovakvi forume osim za navlačenja neupućenih, mladih i nabobudnih - ono siće što je jos preostalo da nije do kraja osisano.

Prave kvalitetne analize i argumentirane diskusije skoro više da i ne postoje, odnosno - barem se ne dijele na ovakvim mjestima.

Za sve ostale sluzbeno postoji zse.hr.......i to je to.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 13, 2020 at 7:23 AM
    Quote from kvart99

Ja zapravo uopce ne znam čemu sluze ovakvi forume osim za navlačenja neupućenih, mladih i nabobudnih - ono siće što je jos preostalo da nije do kraja osisano.

Prave kvalitetne analize i argumentirane diskusije skoro više da i ne postoje, odnosno - barem se ne dijele na ovakvim mjestima.

Za sve ostale sluzbeno postoji zse.hr.......i to je to.

Je pa kad majmuni sto bacaju strelice u pikado pogađaju bolje pickove od renomiranih brokera zasto mislis da bi forum mogao bolje 😂.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 13, 2020 at 7:49 AM

Forum treba shvatiti kao i buvljak - tko tamo dođe može začas biti prevaren i izigran, ali opet se nađe i vrijednih stvari - tko zna što traži. I na njega nitko ne dolazi s kravatom i odijelom Brioni. Oni koji znaju što kupuju znaju i gdje će tražiti robu (informaciju) željene kvalitete, ali će to odgovarajuće i platiti. Tako da forumi itekako imaju svoju svrhu.

A kada se govori o šišanju i prijevari, mislite da su velike investicijske institucije mjesta gdje nema prijevare - sjetite se samo 2008 i uloge financijskih institucija u tome pa mi recite nešto o poštenju. Laž velika ili mala je laž, a profitiraju oni koji je nauče na vrijeme prepoznati. Stoga to isto vrijedi i za informacije na ovom forumu. Realno iskustvo i vlastita disciplina je jedina zaštita, stoga dok nešto ne naučimo - plaćamo cijenu.;)

• naim
    Guest
    • July 13, 2020 at 10:18 AM
    Quote from trial

Morala se skučiti. Prosvijetljen si. :)

Prošećeš do Tuškanca kbr. 91, baciš pogled i sve ti je jasno.

Ja ne vjerujem u te gluposti.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 13, 2020 at 10:53 AM
    Quote from naim
    Quote from trial

Morala se skučiti. Prosvijetljen si. :)

Prošećeš do Tuškanca kbr. 91, baciš pogled i sve ti je jasno.

1. Činjenica je da je za takvo što na takvoj lokaciji bila potrebna ozbiljnija lova.

2. Činjenicia je da je prilikom zadnjeg ažuriranja Google mapa tamo bilo gradilište.

3. Činjenica je da je prijavljena na toj adresi.

4. Činjenica je da nije prodala sve dionice iz portfelja, nego samo onoliko koliko joj je bilo okvirno potrebno, što znači da nije bila nikakva bježanija jer bi se inače istresla do kraja. A mogla je jer je kupnje bilo.

I na kraju, koga briga u što ti vjeruješ?

• naim
    Guest
    • July 13, 2020 at 11:22 AM
    Quote from trial
    Quote from naim

1. Činjenica je da je za takvo što na takvoj lokaciji bila potrebna ozbiljnija lova.

2. Činjenicia je da je prilikom zadnjeg ažuriranja Google mapa tamo bilo gradilište.

3. Činjenica je da je prijavljena na toj adresi.

4. Činjenica je da nije prodala sve dionice iz portfelja, nego samo onoliko koliko joj je bilo okvirno potrebno, što znači da nije bila nikakva bježanija jer bi se inače istresla do kraja. A mogla je jer je kupnje bilo.

I na kraju, koga briga u što ti vjeruješ?

Display More

Mene briga.

Vjerujem vise sebi i zdravom razumu nego tvojim glupostima.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 13, 2020 at 11:37 AM

Ajd ne laprdaj. Ni ne znaš kako ih je zaista stekla. Zabadalo.

Ajmo dalje

https://www.dnevno.hr/vijesti/foto-d…zgleda-1500113/

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • July 16, 2020 at 8:52 AM
    Quote from toluen

Stvari se uvijek mogu promatrati iz raznih kuteva, a negativna očekivanja su nešto što je na Ingri nažalost opravdano i to je vrlo teško promijeniti.

Činjenica je da trenutno nemaju nikakve konkretne projekte, ali je činjenica i da nešto vidljivo rade na tome da se pomaknu s mrtve točke. Hoće li u tome što pričaju biti istine, sreće i pameti postati će vrlo brzo jasno jer će se stvari tu relativno brzo razvijati. Izvjesno je da i politička situacija tu ima svoj utjecaj tako da se i to tek treba razbistriti da bude jasnije što se ovdje stvarno događa. Za sada su im sve to izgleda ide u prilog, a hoće li tako ostati...?

Osobno još ne bi donosio konačnu presudu o kvaliteti rada nove uprave dok se na djelu ne pokaže prava istina i stvarne namjere. Naravno možda tada bude prekasno za izlazak - ali to je Ingra - jedino sigurno je rizik. No tko ne riskira...

Predpostavljam da si mislio da bude prekasno za ulazak.

Jer na nasoj burzi povlasteni kupuju kao npr. na Ingri u prvom valu(4-5),a mi u drugom(5-6), ili u trećem(6-...) ce bit vec prekasno.

• naim
    Guest
    • July 16, 2020 at 10:04 AM
    Quote from diokidina
    Quote from toluen

Stvari se uvijek mogu promatrati iz raznih kuteva, a negativna očekivanja su nešto što je na Ingri nažalost opravdano i to je vrlo teško promijeniti.

Činjenica je da trenutno nemaju nikakve konkretne projekte, ali je činjenica i da nešto vidljivo rade na tome da se pomaknu s mrtve točke. Hoće li u tome što pričaju biti istine, sreće i pameti postati će vrlo brzo jasno jer će se stvari tu relativno brzo razvijati. Izvjesno je da i politička situacija tu ima svoj utjecaj tako da se i to tek treba razbistriti da bude jasnije što se ovdje stvarno događa. Za sada su im sve to izgleda ide u prilog, a hoće li tako ostati...?

Osobno još ne bi donosio konačnu presudu o kvaliteti rada nove uprave dok se na djelu ne pokaže prava istina i stvarne namjere. Naravno možda tada bude prekasno za izlazak - ali to je Ingra - jedino sigurno je rizik. No tko ne riskira...

Predpostavljam da si mislio da bude prekasno za ulazak.

Jer na nasoj burzi povlasteni kupuju kao npr. na Ingri u prvom valu(4-5),a mi u drugom(5-6), ili u trećem(6-...) ce bit vec prekasno.

Ma jasno, ti si sličnu priču pisao i na Diokiju i na Agrokoru pa na koncu nisi imao prilike unovociti niti ostatke ostataka. A samo zato jer si sam sebe uvjerio da ces slijedeci vještu manipulaciju napraviti posao zivota. Ne ide to tako. Da bi na manipulaciji zaradio moraš biti vještiji od manipulatora. A ako ništa drugo.... barem brži.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • July 16, 2020 at 1:40 PM

@naim

Pisao sam o Diokiju jer sam vjerovao u LNG terminal, koji ce se u budućnosti pokazati dobrom investicijom. Ali kako je vrjeme odmicalo, znao sam da ce doci do stecaja, te izisao doslovno 5min do 12.

Na Agrokoru nisam nista pisao.

Ovdje je tema Ingra.

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • July 16, 2020 at 4:32 PM
    Quote from laka_igra

Ma vrlo jednostavno se sve može riješiti. Dovoljno je da netko kontaktira AZTN i upita ih, što će se dogoditi, ako do 31.07.2020. HT ne objavi ime kupca OPTIME?

Pa da nam AZTN objasni svoje odluke...

Ajd ih ti pitaj, zašto čekati da pita taj Netko ?

• naim
    Guest
    • July 16, 2020 at 9:34 PM
    Quote from zm1
    Quote from st-brajo

kad se svjetla pozornice ugase, na kraju si ti taj koji mora sebi priznati da si donio loše poslovne odluke, jer si mislio da si prepametan, pa si kupio udjele u šrot firmama u kojima rade prekarni radnici, a kupio si nedovoljno da možeš išta promijeniti.

moj prvi i jedini susret s njim je bio dok je još bio vlasnik portala za zapošljavanje i lik mi nikako nije sjeo jer se ponašao kao da je popio svu pamet svijeta.

imaš po starim forumima da je prodavao dionice Saponije kako bi kupovao ovo.

đabe ti što imaš dobar PR, pa te proglašavaju investitorom godine i sličnim budalaštinama, što pišeš po blogovima i twitterima kad jednostavno ne znaš, a misliš da si popio svu pamet svijeta.

sad se možeš nešto inatiti i oponirati, al opet nikako ne možeš promijeniti konačan ishod.

đabe ti svi novci kad jednostavno ne znaš.

Display More

Ne bih se složio što se tiče g Bakića, čovjek ima pamet i znanje i uvijek je bio dobro namjera n gdje god da je uložio, tj nastojao je da tvrtka radi što bolje i transparent ije (uspio je u korfu/Valamaru). Ali ima jedan problem, u skoro svakoj su politika i lokalni kokošari radili protiv, uništavajući ih. Na nekoj normalniji burzi i državi sve bi bilo drugačije.

Display More

Meni je na ove tvoje rijeci suza na oko kanula.... suzdržavam se da ne započnem ridati.

Da barem nije Mojsiju na Sinaju ispala jedna tabla....

sigurno bi sve bilo drugačije.

Edited once, last by naim (July 16, 2020 at 9:42 PM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      831k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 459

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 7:28 PM
    2. Odgovora
      459
      Pregleda
      201k
      459
    3. bjane

May 19, 2025 at 7:28 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      908k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 19, 2025 at 7:28 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice