1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 28, 2022 at 1:58 PM
    • #3,421
    Quote from 5. Element

Ovo je zapravo jako dobro, da su se konacno odlucili upravljati cijenom dionice. I to iz najmanje dva razloga:

1. Same cijene, da ne propada bez veze, a ima odlicne fundamente, i

2. Kupuje se dobra vrijednost za nevelike novce, svakako bolje sada nego kasnije kad bude skuplje.

I neka nastave.

možda će Gospari i pridruženi član krenuti stopama tnpl, najbolje neka otkupe sve pa neka navigaju kako im volja, mi ćemo ih i dalje pratiti na Pomorskoj večeri, tamo su najkorektniji s izjavama, malo je problem što jedno pričaju, drugo misle a treće rade

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • September 28, 2022 at 2:16 PM
    • #3,422
    Quote from Moller
    Quote from 5. Element

Ovo je zapravo jako dobro, da su se konacno odlucili upravljati cijenom dionice. I to iz najmanje dva razloga:

1. Same cijene, da ne propada bez veze, a ima odlicne fundamente, i

2. Kupuje se dobra vrijednost za nevelike novce, svakako bolje sada nego kasnije kad bude skuplje.

I neka nastave.

možda će Gospari i pridruženi član krenuti stopama tnpl, najbolje neka otkupe sve pa neka navigaju kako im volja, mi ćemo ih i dalje pratiti na Pomorskoj večeri, tamo su najkorektniji s izjavama, malo je problem što jedno pričaju, drugo misle a treće rade

Kolega Moller šteta je da vas bannaju zbog loših emocija, bolje je da vas banaju zbog nekih činjenica i stvarnih brojeva. Mozda bi to bio pravi put

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 28, 2022 at 2:23 PM
    • #3,423
    Quote from gigic23
    Quote from Moller

Kolega Moller šteta je da vas banaju zbog loših emocija, bolje je da vas banaju zbog nekih činjenica i stvarnih brojeva. Možda bi to bio pravi put

meni stvarne brojke predstavljaju samo brojke na gleddallicii, sve ostalo mi je manje važno, svejedno mi se što se tiče baniranja, malo se odmaramo od ovih navlakača s plahhttama podataka i znanja još dok su drukkali na 550-570, meni će evo i po 400 biti ok, na 350 odlične, a ispod sve superiške

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • September 28, 2022 at 2:31 PM
    • #3,424
    Quote from Moller
    Quote from gigic23

Kolega Moller šteta je da vas banaju zbog loših emocija, bolje je da vas banaju zbog nekih činjenica i stvarnih brojeva. Možda bi to bio pravi put

meni stvarne brojke predstavljaju samo brojke na gleddallicii, sve ostalo mi je manje važno, svejedno mi se što se tiče baniranja, malo se odmaramo od ovih navlakača s plahhttama podataka i znanja još dok su drukkali na 550-570, meni će evo i po 400 biti ok, na 350 odlične, a ispod sve superiške

Ma dragu kolega Moller, ma ja navijam za Vas, jer od Vas živi i ZSE i ovaj forum. Pa 1 ste po produkciji postova, a vjerovatno i po prometu na ZSE.

:) :saint: <3 :thumbup:

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • September 28, 2022 at 2:52 PM
    • #3,425
    Quote from Normani
    Quote from bbkk0000

Znači tek sad pomalo isplivava da je ovo zapravo obračun SAD i Rusija. A EU je žrtva..nekog se mora potopiti da bi netko isplivao...

Stalno ratovi. A što kad bi - malo za promjenu - svi zajedno surađivali i silnu energiju, novac, izdatke za oružje i sve ostalo usmjerili u suradnju pa da svi od toga imaju neke koristi?

Poštovani kolega. Ovo što vidite na bogatom zapadu je nastalo isključivo na kolonizaciji,pljački i poništavanju kršćanstva. Znači nije Božije dijelo. Ako nije Božije onda je od antipoda. Tako da kreator kaosa nemože spavati

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 28, 2022 at 2:53 PM
    • #3,426
    Quote from gigic23
    Quote from Moller

sa top 20 bio bih zadovoljan za promet, nekada sam branio cijenu na 160 s tisućama, sada mi ne pada na pamet da idem pred Gospare, nisam ja ni blizu Dubrovnika:)

I dalje mislim da ste konzervativno barem u top 10 po prometu i ne samo da navijam nego sam i ponosan radi Vas, a uvjeren sam da je i zarad značajan, a ne samo promet.

A imamo i neka slična postupanja i preklapanja pa sam za razliku od Vaše obrane na 160 ja skupljao i na 100 kn.

E te najstarije i dalje marljivo čuvam, pa mi donose od prekosutra 20% dyps.

:) <3 :svetac: :palac gore:

volio bih da se jednog dana i ja mogu pohvaliti da sam kupio na toj cijeni^^

za sada sam zadovoljan u Atlanticu, pa slično je to :)

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • September 28, 2022 at 3:00 PM
    • #3,427
    Quote from Moller
    Quote from gigic23

I dalje mislim da ste konzervativno barem u top 10 po prometu i ne samo da navijam nego sam i ponosan radi Vas, a uvjeren sam da je i zarad značajan, a ne samo promet.

A imamo i neka slična postupanja i preklapanja pa sam za razliku od Vaše obrane na 160 ja skupljao i na 100 kn.

E te najstarije i dalje marljivo čuvam, pa mi donose od prekosutra 20% dyps.

:) <3 :svetac: :palac gore:

volio bih da se jednog dana i ja mogu pohvaliti da sam kupio na toj cijeni^^

Display More

Ja bi volio da jednog dana ja te vaše od 100 kn kupim od vas po 70 kn... :) , al do tada...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 28, 2022 at 3:04 PM
    • #3,428
    Quote from Sheki
    Quote from Moller

volio bih da se jednog dana i mogu pohvaliti da sam kupio po toj cijeni^^

Ja bi volio da jednog dana ja te vaše od 100 kn kupim od vas po 70 kn... :), al do tada...

prije ćeš bubreg dobiti po toj cijeni, nego kraljicu :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 28, 2022 at 3:08 PM
    • #3,429
    Quote from KicanCRO

Danas je zadnji dan za uzeti dividendu? Skoro je taman pala za taj iznos, a jucer se vani bulkeri zelenili..Sto li ce sutra onda biti 😅. Znaci danas se prodaje 3 posto jeftinije plus tih 5 posto od dividende. Svasta..

ja ne znam za sutra, ali u petak točno znam što će se dogoditi s mojima ;)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • September 28, 2022 at 3:21 PM
    • #3,430
    Quote from zlocesti

A ovo ste fakat mogli i sami nacrtati

Negdje će se u ovoj zoni zaustaviti. Valjda :S

Tko me namaže katranom i perjem, upucam ga

Ovo je šve ipak samo žafrkancija :S

Ok, ako dobro vidim na grafu, vjerojatno uskoro ide u zonu od 350 - 380 kn.

Zloćka, hvala za graf :thumbup:. Sada kada malo bolje pogledam graf, malo mi vuče

na SHS, pa otuda pretpostavljam i procjena kretanja buduće cijene :/

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • September 28, 2022 at 3:40 PM
    • #3,431
    Quote from zlocesti

Mislim da je budfox zamolio za graf za adpl

Sve je to još uvijek za down, svi indikatori, veliki volumeni u crvenom. Nisam gledala koliki su u stvari volumeni, samo su veći od zelenih dana

Treba vidjeti kako će se papir ponašati na 80 kn

To mu je povijesni suport

E ovo je bio pad svih padova i to bluechip dionice ADPL, zloćka koliko vidim po vašem grafu došlo je u kunu do targeta 77 ^^ .

Sada treba biti vidoviti Milan za predvidjeti što će se dalje dešavati, daljnji pad i cijeđenje ili odbijanac na neku vijest :?:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • September 28, 2022 at 3:45 PM
    • #3,432

pa vijest je da ide burza u zrak u amera,

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

Analitičari kažu da 10 dionica vrišteći kupuju kako se približi čudovišni rast

MATT KRANTZ
    Srijeda, 28. rujna 2022. u 14:00 sati

U ovom članku:

• ^GSPC -0,03%
    • JELO +3,04%
    • GNRC +2,79%
    • CZR +1,03%

Analitičari su ili optimistični ili u zabludi. Ali u svakom slučaju, vide da dolazi veliki porast S&P 500 od 29% - i odabrali su omiljene dionice.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 28, 2022 at 4:04 PM
    • #3,433

Luda vremena, tako i ludo ponašanje cijene dionice naspram dolara, NAV, vozarina i svih parametara ... :)

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • September 28, 2022 at 5:01 PM
    • #3,434

Hoće li se sve ovo dovući i do ADPL?

Bruxelles predlaže osmi paket sankcija protiv Rusije: Odlučni smo natjerati Kremlj da plati za ovu daljnju eskalaciju!
    Europska komisija je u srijedu predložila novi, osmi paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje više zabrana za uvoz i izvoz, proširenje popisa…
    www.tportal.hr
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • September 28, 2022 at 9:33 PM
    • #3,435

Kako kaže g. Normani suradnja svih na dobrobit čovječanstva jedini je siguran put, ali sve to treba uokviriti u međunarodne zakone i pravila kako bi se obuzdale siledžije i agresori

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • September 28, 2022 at 9:40 PM
    • #3,436

Vidim da tu ekipa ne odustaje... što zanči biti agresor? tamo negdje postoji neki maču piču kao "napredna civilizacja" kojisu kaad suodigrai nogomrtnu utakmicu pobili momčad koja je izugbila..a kasnije ti španjolci koji su ih pokrstili su proglasili inkvizicjom..lol...

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • September 28, 2022 at 10:11 PM
    • #3,437

rusija grubo krši međunarodni pravni poredak i povelje UN, iako je rusija stalna članica vijeća sigurnosti, jedino UN ima moć deeskalirati ovu situaciju i iznači naćin da intervenira u ukrajini makar to značilo i suspendiranje članstva rusije iz te vršne međunarodne organizacije...iskreno, ne znam što im toliko treba da nađu mu..a i što čekaju da se dogodi da interveniraju

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • September 28, 2022 at 11:05 PM
    • #3,438
    Quote from renchi
    Quote from verdi

tko je malo pomnije pratio situaciju za njega ovo nije nikakvo iznenađenje. ove godine je bilo 18 havarija na američkim terminalima za izvoz lng prema evropi. kazahstanski naftovod je zatvaran 3 puta pod raznim izgovorima. ako ne znate kome ovo odgovara barem znate kome ne odgovara.

Kako je uopće moguće da je cijela EU postala ovisna o samo jednom dobavljaču ?

Stare veze nikada ne umiru. Gđa Merkel je bila povezana sa FSB nasljednicima KGB zato što ih je poznavala iz istočne Njemačke ? Simpatizirala ih je ?

Ideologija se promijenila, ali veze su iste. Da li je tako i u Hrvatskoj ? Kakva je veza između Plenkovića i Vujnovca ?

Ja oko sebe, u Hrvatskoj, vidim puno simpatija prema Putinu i Rusima, Titu i partizanima. Navodno su oslobodili i Istru. Osim što su je oslobodili oslobodili su je i od dijela stanovnika. Tako su oslobodili i tvornicu Marasku od vlasnika. I druge su tvornice oslobodili pa ih dodijelili sebi. Danas su osloboditelji tj potomci istih i dalje na vlasti.

kolegice vi ste prerano zakukurikali. to su teme ostavljene za iduću godinu. situacija se mora malo zahuktati. svjedoci smo da granice više nisu nikakva svetinja. ( a i kad su bile? ) referendum do referenduma ni bog ne zna gdje će se to završiti. pominjanja tita i partizana odma otvara temu čiji je trst? da li je istra data bivšim republikama ,a sadašnjim državama ili saveznoj FNRJ koja više ne postoji? maraska je u tom kontekstu. šta bi tek missoni rekao, bolje da ga ne pitamo. samo opušteno idemo korak po korak u neizvjesnu budućnost.

alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    258
    • September 29, 2022 at 7:53 AM
    • #3,439
    Quote from Normani

HPB/Kapitalni fond d.d.d polako prodaje. Ne znam zašto prodaje, ali činjenica je da prodaje na kapaljku. Kao da hoda po jajima.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Zato što je "logično" prodavati na dnu i to što sporije da bi se taktikom iscrpljivanja cijena što više spustila.

I zato što takvo ponašanje nikome ne smeta, za razliku od slučaja kada fond diže cijenu, onda se obavezno jave dioničari koji propitkuju čiji novac troše.

Ja sam čitao (doduše ne radi se o renomiranim portalima kao index ili danica) da fondovi kao pametniji od prosječnog dioničara kupuju, a ne prodaju na dnu i opet kao pametniji prije shvate kada je rast gotov, pa prodaju.

I to je normalno, ali ovdje ljudi zahtijevaju sve suprotno-omogućavanje kupnje po što nižim cijenama (fond prodaje na dnu) i prozivanje fondova kada kapitaliziraju dio novca kojim su omogućili rast.

Čovjek bi pomislio da se zaraditi može samo u padu cijene i sentimentu "što ima loše u tome ako se može kupiti jeftinije" , te da je bolje da su linije otpora što niže, kapitalizacija što manja (manje novca za one koji izlaze, manje novca i ljudi koji ulaze u druge dionice).

Dionice nisu na polici u trgovini, netko je uvijek u njima.

Tako da "argument" onih koji crnjače i kažu da to rade jer ne žele vidjeti da ljudi gube novac ne drži vodu.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • September 29, 2022 at 8:43 AM
    • #3,440

Ova prodaja je obicni kukavicluk. Cak i sramotno, da nije smijesno.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 10:08 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. sitnariba

June 5, 2025 at 10:08 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

sitnariba June 5, 2025 at 10:08 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice