@barbosa
"ne samo da je država, tj građani rh. sanirali zabu nego je ista prodana za samo 10% koliko je koštalo saniranje!"
Prodaja za neku nižu vrijednost, a to je bilo još ponegdje?, nije saniranje, to je nikada dotaknuti kriminal.
@barbosa
"ne samo da je država, tj građani rh. sanirali zabu nego je ista prodana za samo 10% koliko je koštalo saniranje!"
Prodaja za neku nižu vrijednost, a to je bilo još ponegdje?, nije saniranje, to je nikada dotaknuti kriminal.
izvještaj je maloprije izašao: https://zse.hr/UserDocsImages…NotREV-K-HR.pdf
zadnji kvartal su potrošili na rezervacije kako su i najavili, no sveukupna dobit je ostala 394221,97.. cca 200 kuna po dionici. da je više takvih dionica..
možda ipak bude dividenda
Operativna dobit iznosi 322,9 milijuna kuna iviša je za +6,6% ili 20,1 milijuna
-Neto dobit u iznosu od 138,8 milijuna kuna
-Neto kamatni prihod +4,2%
-Neto prihod od provizija +3,9%
-Ostali nekamatni prihodi +81,3%
-Operativni troškovi +5,5%
-Troškovi vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke +119,0%
-Imovina banke na dan 31. prosinca 2019. godine iznosi 23,8 milijarde kuna (+12,6%),
malo kreativno ali očekivano, 140m dobiti i to unatoć 100m rezervacija...
možda ipak bude dividenda
Baš gledam i Kreditna banka ima dividendu. Pa mogli bi i ovi nas za promjenu malo počastiti.
Kakvo je ono bilo strašilo od 4000 kom jutros par minuta na 600 kn....?
Dvojica su odmah lupila po bidu 100+160 kom....a on se tada fino izgubio...😋
Drhtave ručice ostale bez dionica, a HPB postiže nove rekorde u poslovanju . 😅
Ja ne znam šta se tu čeka...za mjesec i pol ide novi Q1 report gdje je dobit opet 60 mil kn i nastavljamo trend gore.
trenutno, bv ispod 0,4
Pogledajte samo ovu trenutnu dražbu....čim netko hoce prodati po bidu samo se slažu nalozi ne bi li se kupio bar nešto na ovako nelikvidnij dionici.....lešinari.....
inače, ona dva naloga od 100 na asku ne prodaju nego služe kao alat kupnji dionica po bidu.....ako netko po asku pokupi prvi nalog, stotice ili dvjstotice koje su bile u petak idu gore da slučajno ne bi bile popapane.....kao što rekoh, slaba likvidnost na ovoj dionici tjera kupce na očajničke mjere i trikove, ne bi li se nešto skupilo......
Jel`vi to kupujete ili pokusavate potaknuti nas druge na kupovinu ?
nit kupujem za onaj iznos koji je planiran za HPB, nit prodajem ono što imam dok situacija ne postaje malo jasnija.....niti nikoga potičem na kupovinu ili prodaju......samo komentiram da smo u relativno slabo likvidnoj dionici i da je zbog toga cijena podložnija manipulacijama što se vrlo jasno i vidi usporedimo li je sa kretanjem vijena PBZ-a i Zabe.....Pbz nije ni pala od početka ove krize, Zaba je tek danas pala, vjerovatno zakašnjeli pad zbog pranja love plus malo corone dok je Hpb pala 35%....
Tržišna kapitalizacija HPB na trenutnu cijenu je 770 mil, a zadrža na dobit i rezerve su im 1,150 mlrd. Casha po dionici imaju 1370 kn, a tavorimo ispod 400 kn dok neki gubitaši rastu po 7...8 %.
I ajde ti kod nas budi investitor, gledaj TA i fundamente...😂😂😂
Ps
Imam HPB
Davno sam govorio da prodajem po 650kn.
Proteklih dana sam u tisini kupovao HPB. Cijena 400kn je jako povoljna.
Ne mislim da cemo vise ispod toga.
Moja preporuka kupovati.
HPB d.d. - HPB Godišnje izvješće 2019.
Predmet: HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, dioničko društvo
- Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, Zagreb, Jurišićeva 4 (dalje: Banka) objavljuje da su dana 30. ožujka 2020. godine održane sjednice Uprave i Nadzornog odbora Banke na kojima je utvrđeno Revidirano Godišnje financijsko izvješće Banke za 2019. godinu i usvojen prijedlog odluke o upotrebi dobiti ostvarene u 2019. godini.
Banka je u godini koja je završila 31. prosinca 2019. godine ostvarila 143.772.514,02 kuna dobiti poslije oporezivanja, te se prema prijedlogu odluke o upotrebi dobiti raspoređuje kako slijedi:
- 7.188.625,70 kuna u zakonske rezerve,
- 64.697.631,31 kuna u ostale rezerve,
- 71.886.257,01 kuna u zadržanu dobit.
meni nije jasno kako nitko ne prodaje danas?
Al sutra ce Crobex pasti pa bi mogli opet kupovati...400kn mi je sasvim odlicna cijena.
meni nije jasno kako nitko ne prodaje danas?
Al sutra ce Crobex pasti pa bi mogli opet kupovati...400kn mi je sasvim odlicna cijena.
prodaj ti, imaš na kupnji 800 kom do 40 kn....a i CRO je danas dobro zaronio....
Očekujem da će država imati strašne potrebe za kreditiranjem. Banke će radije kreditirati državu nego poduzetnike radi nižeg rizika. Veliki pritisak na proračun će voditi intenzivnim privatizacijama a među kandidatima će se vjerojatno naći i HPB. Dakle, win-win situacija.
Nema komentara na izvješće?