izvješće je teška koma...gubitak 35,3 mio kn prikrili sa BV sber banke kao i stavku" Dužnički instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit kojom su iskazali gubitak (446.949.152) odnosno (238.030.223) što je na kraju umanjilo Ukupnu sveobuhvatnu dobit tekuće godine sa milijardu knjigovodstvene od sber banke na na kum 700.528.888 odnosno 2.q 840.594.0
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
izvješće je teška koma...gubitak 35,3 mio kn prikrili sa BV sber banke kao i stavku" Dužnički instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit kojom su iskazali gubitak (446.949.152) odnosno (238.030.223) što je na kraju umanjilo Ukupnu sveobuhvatnu dobit tekuće godine sa milijardu knjigovodstvene od sber banke na na kum 700.528.888 odnosno 2.q 840.594.0
Teska koma…. Bas dobro da ste ga prodali 😊
Ja cu nastavit trpit ova “grozna” izvjesca.
Pad vrijednosti obveznica se odnosi na stavku duznicki instrumenti po fer vrijednosti.
Prijodi poslovanje rastu 👍
-
https://www.poslovni.hr/trzista/bivsa-…e-banke-4347922
Bivša Sberbanka lansirala polugodišnju dobit Hrvatske poštanske banke
-
ma svaka čast novinaru na senzacionalističkom i spektakularnom naslovu! da sa imalo razumije u ekonomske brojke i slova sigurno to ne bi napisao! ili sam ja možda u krivu!!?? dobit je svejedno ipak dobit??!!
-
dobra kupnja
-
Tema je umrla više od trgovanja dionicom, ajmo ju probati probuditi. Nisam još uvijek prodao ijednu od ovih dionica, a skoro sve su kupljene ispod 500 kuna (iako sam se nećkao oko 950 hoću li izaći dijelom - ispalo je da sam pogrijesio), moja razmisljanja i predvidanja za daljnje trgovanje su:
- ove godine imamo ciscenje bilance Sberbanke, mislim da necemo moci razabrati kakvi su tocno efekti pripajanja na operativno poslovanje do izvjesca za Q2 dogodine (znaci jos gotovo godinu dana) jer u ovogodisnjem Q1 jos nismo imali rezultate Sberbanke
- do tog trenutka dionica nece biti prezanimljiva investitorima koji gledaju fundamente jer je iste tesko procijeniti s dovoljnom dozom sigurnosti
- trejderi nas nece dotaknuti stapom na ovom volumenu, a rekao bih da ih odbija i vecinsko vlasnistvo RH
- samim time, tesko mi je odrediti koji bi to dogadaj mogao okrenuti postojeci downtrend (osim eventualno dogadaja navedenog nize u zakljucku)
- pocevsi od tih pretpostavki, nadam se da cu pocetkom 2023. moci dokupiti dionicu za cca 100 Eur po komadu, bio bih vrlo zadovoljan takvim ishodom.
Naravno, ako budem u krivu pa dionica krene preko noci naglo rasti (npr. ako skinu HPB sa liste drustava od strateskog interesa za RH - sto je nuzan preduvjet za eventualnu prodaju banke) nema gorkog placa, kesa je vec dovoljno krcata ove pozicije.
-
Prodao po 880 i uopće mi nije žao. Teška mutljavina i učmala državna žabokrečina. Jednom kada, i ako ikada krene, budem se ja uključio....
-
čeka se da mirovinski fondovi otkupe još ovi 5%
-
Novac/share- 3547,65
NPM. -97,76%
ROE. -33,46%
P/E. -1,44
Neto dobit 1,12 mlrd,. povećanje 4,5X
Zadr.dobit i rez 2,14..povećanje 30%
Aktiva 38 mlrd, povećanje 40%
Neto dobit 746 mil, povećanje 400%
Ovo su podaci sa moje dionice za 2/22. Vidjeti ćemo kako će biti za 3/22. Valjda će netko od velikih ovo primjetiti.
-
Novac/share- 3547,65
NPM. -97,76%
ROE. -33,46%
P/E. -1,44
Neto dobit 1,12 mlrd,. povećanje 4,5X
Zadr.dobit i rez 2,14..povećanje 30%
Aktiva 38 mlrd, povećanje 40%
Neto dobit 746 mil, povećanje 400%
Ovo su podaci sa moje dionice za 2/22. Vidjeti ćemo kako će biti za 3/22. Valjda će netko od velikih ovo primjetiti.
Nema se tu šta primjetiti, jer obveznice i dalje padaju, te će to stvarati gubitke i u 3Q (uglavnom u sveobuhvatnoj dobiti). Da li je cijena dionice od 0.48 BV zanimljiva za dokup, naravno da jest.
-
-
-
Dobro je, očekivao sam , puno, puno gore izvješće s obzirom na jaki pad Crobisa u 3Q, sveobuhvatna dobit -46 milijuna kuna. Uz to je ukupna imovina HPB grupe u 3Q porasla 3.4 milijarde kuna(▪ Dosegnuta povijesno najviša razina aktive uz porast od 3,4 mlrd kn u ovom tromjesečju).
Sve u svemu, puno bolje nego sam očekivao.
-
A kolika je adekvatnost kapitala
-
A kolika je adekvatnost kapitala
Adekvatnost kapitala: HPB 21,5% , NHB 16,7%
Udio NPL( u 3Q)smanjen sa 6,9% na 6,3% na razini grupe. Pokriće NPL-a raste sa 74,4% na 76,5%.
Inače neto dobit same HPB banke ( ne i grupe) za 3Q je 69 milijuna kuna. BV grupe samo 19 milijuna kuna manji nego na kraju drugog kvartala, s obzirom na velike troškove rezervacija za NHB, te gubitke na obveznicama , vrlo dobar rezultata.
-
Izgleda da je HPB počeo sa racionalizacijom poslovanja, odnosno gašenjem pojedinih poslovnica NHB-a. U Split je NHB imala dvije poslovnice, vidim da je jedna zatvorena, iako na stranicama NHB i dalje stoji da ima 30 poslovnica, pa tako na popisu stoji i ova ugašena u Splitu.
Također vidim da i 100% preuzimanje Pronam Nekretnine d.o.o. na dan 4.7.22 od strane HPB-a, te je ta firma za HPB grupu donijela nekih 7.5 milijuna kuna dobiti u 3Q22. Koliko sam skontao na Pronam Nekretnine d.o.o. su se vodile nekretnine unutar kojih je NHB-ka poslovala( jedan dio i to veći).
-
-
interesantne su stavke koje se mogu reklasificirati kao dobit ili gubitak - 350 milijuna
-
interesantne su stavke koje se mogu reklasificirati kao dobit ili gubitak - 350 milijuna
Nerealizirani gubitak na obveznicama kroz sveobuhvatnu dobit i realizirani gubitak na obveznicama, koji se vodi kroz neto dobit. Ako sam u krivu, neka ne netko ispravi.
-
Jucer nitko nije skinuo 3xx komada sa aska...... znakovito 😂
-
Jucer nitko nije skinuo 3xx komada sa aska...... znakovito 😂
Nema tu ništa znakovitoga , jer je trgovanje zamrlo barem 2 mjeseca u komadu...inače HPB se trži ispod cijene po kojoj se tržio kada nije imao u vlasništvu NHB. BVPS mu je 0.48.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner