Prilika za dokup...
Letargija je na svim burzama svijeta pa i našoj skromnoj...
Prilika za dokup...
Letargija je na svim burzama svijeta pa i našoj skromnoj...
Mali osvrt na sastavnice iz CROBEX 10 i njihov trenutni omjer cijene dionice i knjigovodstvene vrijednosti po dionici ( P/B)
1.KODT P/B 5,4
2.ERNT P/B 3,6
3.KOEI P/B 3,06
4.SPAN P/B 2,85
5.RIVP P/B 1,93
6. HT P/B 1,91
7. PODR P/B 1,71
8. ATGR P/B 1,44
9. HPB P/B 1,06
10.ADRS P/B 0,97
Vidljiv je pozitivan sentiment ulagaca nakon ulaska u EU integracije,A kreditnog reitinga i pregovora za ulazak u OECD...
HPB trenutno možemo usporediti s dionicom ZABA P/B 3,45 koja se i dalje nalazi u trendu rasta! HPB je trenutno podcjenjena kao najveća domaća banka s odličnim fundamentima i velikim prostorom za rast ...
Predpostavka je da će se pozitivan trend investitora na ZSE uskoro preliti I na ostale podcjenjene dionice
Daklempo vašem osvetu hpb bi trebao minimum X3.... Kroz naredne godine..
Daklempo vašem osvetu hpb bi trebao minimum X3.... Kroz naredne godine..
Upravo tako!Stvoreni su svi preduvjeti za vertikalni rast
Imam dionice HPB I nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ,samo moje razmišljanje
A kako izgledaju sastavnice Crobex 10 kada stavite p/e ?!?
Imam dionice KODT i HPB I nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ,samo moje razmišljanje
A kako izgledaju sastavnice Crobex 10 kada stavite p/e ?!?
Imam dionice KODT i HPB I nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ,samo moje razmišljanje
HPB je na prvom mjestu kao naj podcjenjenija dionica iz TOP 10 , P/E 8,28
Lako je biti uspješan kada na štednju građana između pozitivne kamate i negativne kamate iznosi koliko ono POSTO? od 0,01 do 5,55 . Ne znam za ostale, najvjerojatnije je slično.
Ha to je dobro za nas dioničare 😁
Prema Hrvatskoj udruzi banaka (HUB), ukupni depoziti građana u bankama iznosili su 38,6 milijardi eura u kolovozu 2024. godine. No, unatoč značajnom volumenu štednje, dobit od tih depozita nije dovoljna za pokrivanje gubitaka uzrokovanih inflacijom ...
U L A G A NJ E U D I O N I C E
Novotny ističe kako su potrebni značajni koraci da bi se štednja pretvorila u generator gospodarskog rasta. “Jedan od pravih iskoraka bio bi kotiranje državnih poduzeća na burzi. Vlasnicima štednje treba omogućiti ulaganje u dionice putem banaka ili investicijskih fondova. To bi bilo daleko isplativije od trenutnih niskih kamatnih stopa na oročenu štednju,” predlaže Novotny.
Ovu temu sam spominjao više puta ...kao jednog od glavnih pokretaca domace burze.Nadam se da će ovakvih tekstova i tema po medijima biti više...(bolja financijska pismenost građana) i da će se konačno glasno pricati ,gdje,kako i zašto ulagati novce na ZSE.
Zbog gore navedenog ,jedan od najvećih budućih dobitnika na burzi bit će najveća domaća banka HPB
Primjer kad nemoguće postane stvarnost na ZSE !
KOEI P/B 3,1 puše za vratom donedavno zlatnoj koki ERNT P/B 3,6
Možemo li predvidjeti sličan scenarij u dogledno vrijeme i u bankarskom sektoru HPB P/B 1,06 -ZABA P/B 3,45 svjedočit ćemo uskoro nakon izvještaja
a sto znaci book kod banke? profit generira aktiva
Primjer kad nemoguće postane stvarnost na ZSE !
KOEI P/B 3,1 puše za vratom donedavno zlatnoj koki ERNT P/B 3,6
Možemo li predvidjeti sličan scenarij u dogledno vrijeme i u bankarskom sektoru HPB P/B 1,06 -ZABA P/B 3,45 svjedočit ćemo uskoro nakon izvještaja
Mala je razlika što Končaru dobit i marža brutalno rastu, a knjiga narudžbi im je puna ohoho unaprijed. S druge strane HPB trenutno dobro zarađuje s obzirom da su tržišne okolnosti za banke dobre. Problem je što kad se HPB usporedi sa svojim peerovima, vidi se da su lošiji. Barem ja tako vidim. Mislim da je glavni driver rasta HPB-a na burzi obveza isplate dividende (barem sam ja zato unutra). Želim reći, Končar je u pravoj branši u pravo vrijeme, ali s njim se i bolje upravlja nego s HPB-om koji je isto u pravoj branši u pravo vrijeme ali to ne koristi u mjeri u kojoj bi mogao (politika, upravljanje). Osobito je to istina kad se potonja usporedi s ostalim bankama na tržištu (ZABA, PBZ, ERSTE, OTP, pa čak i IKB). Treba samo usporediti ROA i ROE HPB i ZABA ili IKB i biti će jasno zašto je jedna puno skuplja od druge. To naravno ne znači da HPB ne može rasti ili da ZABA možda nije preskupa (osobito kad se usporedi s NLB-om ili s UCIG). Imam obje dionice, KOEI i HPB. Inače, mislim da P/B nije baš dobar pokazatelj za firme koje se bave proizvodnjom, dok je dobar za banke. Banke imaju uglavnom financijsku imovinu koju je (relativno) lako vrednovati u knjigovodstvenom smislu, dok je imovina proizvođačkih firmi mahom materijalna, tako da to ne bih baš uspoređivao. Boje je gledati P/E ako se uspoređuju različite industrije.
...Za sljedeću fazu ciljamo prije svega na nastavak rasta tržišnog udjela, koji danas iznosi 9%, upravo u skladu s vizijom relevantnog učinka na tržište pa sam tako uvjeren kako će nam i naredna godina(2025) biti obilježena uspjesima, ne samo kao banke nego i kao gospodarskog subjekta. . Imam velika "očekivanja" od tima kojem sam na čelu te istovremeno podržavam profesionalni i osobni razvoj svih kolegica i kolega.(Iz citata predsjednika uprave HPB)
Više od brojki (koje su svakako bitan pokazatelj)mene interesira (i što se priča ...)"moč" snaga,vizija, planovi, rasta HPB kao brend na domacem tržištu, ali i u regiji...
Kao malog dionicara interesira me "profit",svaka čast bankarskim perjanicama,ali ovdje vidim najveći potencijal
Danas DEUTSCHE BANK--3,58% u plusu.
ZAGREBAČKA BANKA 3%
kakve veze ima sa HPB '?
sektorska analiza ili ti usporedba
SOCIETE GENERALE 2.31%
Sezona zarada u četvrtom kvartalu kreće u veću brzinu u srijedu s JPMorgan Chaseom, Goldman Sachsom, Wells Fargom, BlackRockom, Citigroupom i Charlesom Schwabom koji će objaviti rezultate.
Rast zarade banaka i financijskih dionica trebao bi se ponovno ubrzati ove godine s poboljšanjem regulatorne pozadine, napisali su Truist i BofA u bilješkama o istraživanju prošli tjedan. U međuvremenu, Keefe Bruyette predviđa da će banke dobiti poticaj budući da će kapitalni zahtjevi Basel III Endgame "značajno biti razvodnjeni".
Super prognoze o zaradama banaka prelijevaju pozitivan sentiment i na naše tržište...ZABA prednjaci , dionica ide k cca 33,80e P/B leti na "4" i otvara prostor za rast HPB min P/B 2 u 2005.
S nestrpljenjem ocekujemo odličan izvještaj HPB za 2024 nastavak dobrih rezultata i isplate red. dividende privući će još veći interes ulagača...
HPB je best buy za pred kraj ljeta, tako kraj kolovoza, i to barem sa pola portfelja...jasno je svima zašto....
Podsjecam
JPMorgan JPM predsjednik i izvršni direktor JamieDimon izjavio je : ispred nas su "GODINE" zarada za banke ...! $$$$$$$$$$$$
Ako Junius ističe da je HPB "best buy" onda nema razloga da mu ne vjerujemo
Ja bi nadodao,, ,u ovom trenu potrebno nam je samo strpljenja
"TIHA VODA BREGE DERE"
Podsjecam
JPMorgan JPM predsjednik i izvršni direktor JamieDimon izjavio je : ispred nas su "GODINE" zarada za banke ...! $$$$$$$$$$$$
Ja sam pročitao i da je izjavio da brzo ide u penziju . Čim čujem da je netko izjavio što će biti u sljedećih par godina ne da se zabrinem nego vadim pištolj.