Ukoliko država bude presudom arbitražnog suda morala vratiti ili kompenzirati vlasništvo Todoriću morat će i ostalim dioničarima. Ne znam kako bi selektivno vratili ili kompenzirali samo njemu.
Moguce da zato nitko i ne pokrece tuzbe 🤔
Ukoliko država bude presudom arbitražnog suda morala vratiti ili kompenzirati vlasništvo Todoriću morat će i ostalim dioničarima. Ne znam kako bi selektivno vratili ili kompenzirali samo njemu.
Moguce da zato nitko i ne pokrece tuzbe 🤔
Njegov postupak ne utjece nuzno na druge dionicare, osobito ako i prođe zastarni rok, koji je u odnosu na njega prekinut jer je poduzeo pravne radnje. Po mom misljenju zastara za naknadu stete protiv drzave (u najcrnijem scenariju za dionicare) nastupa protekom tri godine od dana pravomocnosti nagodbe, odnosno u listopadu ove godine, tako da cu ja svoje poslati dotad pa nek bude sto bude. Za razliku od slucaja franak nece biti naknadnih izmjena stava o tijeku zastarnog roka jer nitko ne zali dionicare, svi smo mi za siru javnost spekulanti tako da tu nema nekih politickih poena...
Njegov postupak ne utjece nuzno na druge dionicare, osobito ako i prođe zastarni rok, koji je u odnosu na njega prekinut jer je poduzeo pravne radnje. Po mom misljenju zastara za naknadu stete protiv drzave (u najcrnijem scenariju za dionicare) nastupa protekom tri godine od dana pravomocnosti nagodbe, odnosno u listopadu ove godine, tako da cu ja svoje poslati dotad pa nek bude sto bude. Za razliku od slucaja franak nece biti naknadnih izmjena stava o tijeku zastarnog roka jer nitko ne zali dionicare, svi smo mi za siru javnost spekulanti tako da tu nema nekih politickih poena...
Da li pod tim mislite na onaj zahtjev za mirnim rješenjem, da li ga mislite predavati individualno ili grupno ?
Što se tiče arbitraže, ne znam na koji način bi presuda mogla biti donešena samo da se obešteti jedan dioničar, a svi ostali zanemare. Neću govoriti da sam stručnjak za arbitraže, ali nekako mi je to jako čudno.
QuoteZanimljivo je kako taj Todorićev status ni jedan medij u zemlji nije prenio premda on tu progovara o mnogim protupravnim radnjama, od onih prizemnih do najtežih kaznenih djela. “Neprijateljskim preuzimanjem privatne imovine Agrokora izvršena je neprocjenjiva ljudska i materijalna šteta Republici Hrvatskoj i njenim građanima, u nadolazećem vremenu, korak po korak, prezentirat ću i dokazati istinu o Agrokoru”, najavljuje bivši gazda koncerna te naglašava kako je sam pokrenuo određene procese u nadležnim institucijama, ali inozemnima.
PREBOLIO KORONU, RIJETKO IZLAZI IZ DVORCA I SPREMA OSVETU! Todori
Da li pod tim mislite na onaj zahtjev za mirnim rješenjem, da li ga mislite predavati individualno ili grupno ?
Što se tiče arbitraže, ne znam na koji način bi presuda mogla biti donešena samo da se obešteti jedan dioničar, a svi ostali zanemare. Neću govoriti da sam stručnjak za arbitraže, ali nekako mi je to jako čudno.
QuoteZanimljivo je kako taj Todorićev status ni jedan medij u zemlji nije prenio premda on tu progovara o mnogim protupravnim radnjama, od onih prizemnih do najtežih kaznenih djela. “Neprijateljskim preuzimanjem privatne imovine Agrokora izvršena je neprocjenjiva ljudska i materijalna šteta Republici Hrvatskoj i njenim građanima, u nadolazećem vremenu, korak po korak, prezentirat ću i dokazati istinu o Agrokoru”, najavljuje bivši gazda koncerna te naglašava kako je sam pokrenuo određene procese u nadležnim institucijama, ali inozemnima.
https://www.dnevno.hr/7dnevno/prebol…-dalic-1791719/https://www.telegram.hr/politika-krimi…a-oko-agrokora/
Nemam legitimaciju da zahtjev predam u ime bilo kojeg drugog dionicara niti to ima Ivica Todorić. Ne radi se o selektivnosti u povratu, drzava vam nece nista vratiti dobrovoljno nego samo ako ju na takvo nesto sud prisili pravomocnim odlukom u sudskom postupku, ne vjerujem da ce se ista rijesiti mirnim putem. Nedavno sam imao predmet u kojem je sud pravomocno presudio protiv RH pa nisu htjeli platiti stranci nego su rekli da šaljem na FINU. Toliko o dobrovoljnim isplatama, ne nadajte se da ce odsteta pasti s neba
Nemam legitimaciju da zahtjev predam u ime bilo kojeg drugog dionicara niti to ima Ivica Todorić. Ne radi se o selektivnosti u povratu, drzava vam nece nista vratiti dobrovoljno nego samo ako ju na takvo nesto sud prisili pravomocnim odlukom u sudskom postupku, ne vjerujem da ce se ista rijesiti mirnim putem. Nedavno sam imao predmet u kojem je sud pravomocno presudio protiv RH pa nisu htjeli platiti stranci nego su rekli da šaljem na FINU. Toliko o dobrovoljnim isplatama, ne nadajte se da ce odsteta pasti s neba
Zar presuda arbitražnog suda ne predstavlja pravomoćnu odluku o sudskom postupku ? Pitam ovo kao laik, za razliku od vas nisam odvjetnik. Razumije li se ovdje itko u prijašnje arbitraže, i da li ovo može rastumačiti ?
Ali u tom arbitražnom postupku se odlučuje samo o pravima Ivice Todorića (i eventualno koje druge pravne osobe koju on zastupa) a ne o pravima Paulie-a ni Philidora ni ostatka ekipe malih dioničara... A dok dođe do toga stigne proći zastarni rok za ostvarenje vašeg prava pet puta...
ja odvjetnika i dalje nisam nasao. Ima li itko savjet sto mozemo napraviti kako bi ostali u igri? Hocemo li se napokon skupiti i pokrenuti nesto?
Da postoji neki realan siri interes ja bi dao pravnu i tehnicku potporu. Nazalost, meni se cini da se tu radi o nas 10 ljudi s foruma dok je vecina na jedan ili drugi nacin vec pregrmila taj gubitak. Sta god da se poduzme na kolektivnoj razini - ajmo pretpostaviti da se i utvrdi da je netko odgovoran za tu stetu opet se u svakom pojedinacnom postupku mora raspravljati o visini vrijednosti tih dionica tako da se na kraju opet svatko mora pobrinuti za sebe... A sebi sam u tuzbu stavio zahtjev za donosenje medupresude u odnosu na osnov tuzbenog zahtjeva tako da ni ne ulazim u neki trosak ako me odbiju u tom dijelu, nema vjestacenja ni izvodenja posebnih dokaza nego je cisto pravno pitanje...
malo mi je to sve cudno. Previse je tu bilo velikih igraca da bi svi odustali....
Ako nisu odustali onda su vec nesto i pokrenuli za sto im ocigledno nije potrebno nekakvo udruzenje buduci da imaju resursa gurati sami
Ako nisu odustali onda su vec nesto i pokrenuli za sto im ocigledno nije potrebno nekakvo udruzenje buduci da imaju resursa gurati sami
Slažem se s vama, grupna tužba ima smisla radi smanjenja troškova i dodavanja "težine", ali ukoliko je netko dovoljno velik bolje mu je da goni sve sam i da ne troši resurse na koordinaciju i dogovaranje s ostalima.
Ipak s obzirom na nedostatak medijskih natpisa uvjeren sam da od 17.000 dioničara individualne tužbe nije podiglo više od 50 njih. A čak i oni su osuđeni na to da će gubiti apsolutno sve procese dok je Plenković na vlasti. Dakle nema tu kruha ispod 10-15 godina sudovanja, pa onda možda dođu do europskih sudova. Sustav je namješten tako da si od početka gubitnik, jer te Kadija i tuži i sudi.
Todorić je još najpametniji, išao je direktno na međunarodnu arbitražu, a ona će biti gotova kroz 5-6 godina najkasnije. Uz njega možda je postojalo još nekoliko dioničara koji su si mogli priuštiti međunarodnu arbitražu, svi ostali nemaju love za to.
Na prvom stupnju racunam od troska sudske pristojbe plus dva, max tri rocista (ovdje pricam o trosku koji bi se dosudio drugoj strani) dakle raspon 10-15 tisuca kuna za moj VPS. Ako me odbiju po osnovi o cemu cu inzistirati da se prvo odluci ne treba ni vjestaciti nista (jer je to dokaz o visini kiji se ni ne izvodi ako sud smatra da ne postoji osnov) tako da i nije jako skupo. A ako me iznenadi po osnovi, super, oko visine sam ionako fleksibilan. Razuman rok za prva dva stupnja je 5 godina, a nakon toga Vrhovni, Ustavni i ESLJP stvarno dosta varira, tesko je procijeniti
Udruga dioničara izgleda ipak još funkcionira.. ima li tko kakav info?
Ne vjerujem da ikakva udruga funkcionira niti da ista više postoji. Cilj svake udruge je da oko sebe okupi što veći broj članova, a udruga manjinskih dioničara Agrokora je ugasila web stranicu, nigdje se ne oglašava niti daje ikakve nove novosti. To je bila udruga vođena od strane Agrama dok Agram nije postigao nagodbu, nakon toga udruga je Dubravku postala nepotrebna. Purko i Ivančić su bili samo Agramovi pijunčići koji su zbrisali nakon početnog busanja i velikih riječi na TV-u.
Meni je najčudnije što je Adris spalio milijardu kuna, a već 4 godine o pravnim radnjama Adrisa nema niti jednog jedinog medijskog natpisa. Adris je čak u pravno boljem položaju od nas i opet ispada da im je Plenki oteo milijardu kuna, što je cijena najboljeg hotela kojeg imaju. Podsjetimo Adris je možda imao i najbolja jamstva od svih vjerovnika, i Adris je bio vjerovnik, a ne dioničar.
Svakako ovo je politički opstruiran proces i šanse za bilo kakvu pobjedu na domaćim sudovima su nikakve. Jedino Todorić ima šanse, ili ostali koji su spremni to voditi međunarodno.
Ne vjerujem da ikakva udruga funkcionira niti da ista više postoji. Cilj svake udruge je da oko sebe okupi što veći broj članova, a udruga manjinskih dioničara Agrokora je ugasila web stranicu, nigdje se ne oglašava niti daje ikakve nove novosti. To je bila udruga vođena od strane Agrama dok Agram nije postigao nagodbu, nakon toga udruga je Dubravku postala nepotrebna. Purko i Ivančić su bili samo Agramovi pijunčići koji su zbrisali nakon početnog busanja i velikih riječi na TV-u.
Meni je najčudnije što je Adris spalio milijardu kuna, a već 4 godine o pravnim radnjama Adrisa nema niti jednog jedinog medijskog natpisa. Adris je čak u pravno boljem položaju od nas i opet ispada da im je Plenki oteo milijardu kuna, što je cijena najboljeg hotela kojeg imaju. Podsjetimo Adris je možda imao i najbolja jamstva od svih vjerovnika, i Adris je bio vjerovnik, a ne dioničar.
Svakako ovo je politički opstruiran proces i šanse za bilo kakvu pobjedu na domaćim sudovima su nikakve. Jedino Todorić ima šanse, ili ostali koji su spremni to voditi međunarodno.
A što ti ne izađeš u javnost i ne okupiš zainteresirane bivše Agrokorove dioničare? Ili vas više ovdje sa foruma. Što ne pokrenete novu udrugu koja će štititi i promicati "vaše" interese?
Svakako ovo je politički opstruiran proces i šanse za bilo kakvu pobjedu na domaćim sudovima su nikakve. Jedino Todorić ima šanse, ili ostali koji su spremni to voditi međunarodno.A što ti ne izađeš u javnost i ne okupiš zainteresirane bivše Agrokorove dioničare? Ili vas više ovdje sa foruma. Što ne pokrenete novu udrugu koja će štititi i promicati "vaše" interese?
Moram priznati da intenzivno razmišljam o tome...
Svakako ovo je politički opstruiran proces i šanse za bilo kakvu pobjedu na domaćim sudovima su nikakve. Jedino Todorić ima šanse, ili ostali koji su spremni to voditi međunarodno.A što ti ne izađeš u javnost i ne okupiš zainteresirane bivše Agrokorove dioničare? Ili vas više ovdje sa foruma. Što ne pokrenete novu udrugu koja će štititi i promicati "vaše" interese?
Kolega cemu taj konfliktni ton? Udruga je postojala i promicala takve interese cak se jedno vrijeme odvjetnik Ivancic pojavljivao u tv emisijama itd. ali to je bilo u trenutku dok su ljudi bili zagrijani i pod pokroviteljstvom Agrama koji je istu tu udrugu iskoristio iskljucivo kako bi dobio novce za svoje dionice. Realno je time ubijen "momentum" i tesko je bilo ocekivati da bi bilo kakva udruga vol. 2 nesto postigla pogotovo nakon toliko vremena
Ja ne znam o čemu ti pišeš?
Ja se referiram na konstantno zanovjetanje iz "safe zone" i anonimno optuživanje od strane pojedinaca koji uglavnom prstom ne mrdaju da bi zaštitili svoj interes, nego očekuju da to netko drugi učini za njih i plati račun za to?
Ako je netko sposoban i uporan, pokrenut će novi momentum, samostalno ili sa istomišljenicima, al očito je to prazna tlapnja... filozofiranje skrivenih iza ekrana ("i tuđe haljine"). Ništa ne košta, a ubija dosadu.
Ako si toliko nezadovoljan da već treću (ili četvrtu) godinu pišeš po forumima kako si prevaren i da je na djelu neviđena pljačka, pa onda nešto učini na tom planu i pokušaj barem zaštititi vlastiti interes. A ne svakodnevno, svi su krivi, samo sam ja prav'!
Pomalo momci..neka svatko kaže što misli.. i ja sam ponekad srčan..nema ljutnje
Zasto bi se netko uopce morao eksponirati ili grupirati da rijesi taj problem? Ima ljudi koji guraju svoje postupke neovisno od ekipe na forumu. Ljudi pisu jer je generalno razina pravne naobrazbe nikakva za veliki dio javnosti pa pokusavaju skupiti glave i neke informacijd, to je normalno. Nema svatko novaca za skupog odvjetnika, a ovo su predmeti u kojima je potrebna dobra strucna pomoc, koju nitko nece pruziti na postotak u ovom slucaju jer se realno ne isplati.