1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Nekretnine

Porez na iznajmljivanje nekretnina

• st-brajo
  • December 7, 2022 at 11:40 AM
  • zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 23, 2023 at 4:38 PM
    Quote from komot

Dio odradiš s tim platformama i to je službeno, tu nema muljanja. Ali tko ti brani da dio na crno odradiš, da ne pređeš prag.

kakav prag? od 300 tisuca kuna za pdv? lol

da, prosjecni iznajmljivac iznajmi po 100 eura na noc 400 dana u sezoni, pa dodje do praga

motaj kablove gasi internet

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • July 23, 2023 at 4:46 PM
    Quote from accountant

Hvala kolega Normani

Da ponovimo, turistički paušalci imaju: nizak prag poreznog opterećenja, ne zapošljavaju (nema uplate doprinosa), ne razvijaju destinaciju, nije nužno obrazovanje za zaradu, opterećuju infrastrukturu u ljetnim mjesecima, serijski biznis umjesto obiteljskog, ne nude dodatni sadržaj osim sunca i mora (izleti, gastro, čuvanje djece itd.)...

Zaista ne znam koje opravdanje ima zakonodavac da ih je povlastio u odnosu na dohodak od samostalnog rada/dobitaša?

Zasto tako kriticki ne pogledate na sebe odnosno nas ovdje?

sjedite doma ne placate doprinose . vrtite milijune - ne trebate nikakvog obrazovanja samo malo srece i hrabrosti.

Ne doprinise nicemu. opterecuju infrastrukturu i vise na zavodu za nezaposlene i na grbaci HZZO jer ne placaju nikakve doprinse na ulaganje i zaradu. nikakav dodatni sadrzaj ne nude osim sami sebi.

i onda vas/nas je zakonodavac povlastio da ne placamo doprinose ni porez ak drzimo nesto 2 godine . zasto sve na burzi ne izjednaci sa zaposlenima?

otvori obrt-d.o.o pa trguj dionicama .zaposli nekoga plati doprinose. pa to nigdje nema da nikakav porez-doprinos ne placas (nakon 2 goidne) a zaradjujes milijune. gdje to u svijetu ima? i ktome nema limita od 300.000 kuna ili neki pausalni porez. ovdje jednostavno nitko ne placa nikakav porez na zaradjene milijarde(2g).

kao prvo treba podhitno ukinut neplacanje nakon 2g. i pod hitno uvest placanje pausala do zarade od 300000. pa da se barem izjadnace iznjamljivaci i kapitalni. a nakon toga ako treba jos poreza uvest i jednima i drugima doprinose i poreze od 40-80% pa da uzivaju i jedni i drugi.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • July 23, 2023 at 5:03 PM
    Quote from zdenkic
    Quote from komot

Dio odradiš s tim platformama i to je službeno, tu nema muljanja. Ali tko ti brani da dio na crno odradiš, da ne pređeš prag.

kakav prag? od 300 tisuca kuna za pdv? lol

da, prosjecni iznajmljivac iznajmi po 100 eura na noc 400 dana u sezoni, pa dodje do praga

motaj kablove gasi internet

U prosjek ulaze i ovi koji nisu prosjek.

Konkretno, znam osobno ljude koji imaju po 4 apartmana i uzimaju 200 eura po danu. I znam da su prošle godine dio na crno odradili. Ko te pita tamo na otocima, Mljetu, Visu... Evo gledam upravo sad na turizam.hrt, kažu da je barem 30 posto neprijavljenih gostiju.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • July 23, 2023 at 5:13 PM
    Quote from komot

Konkretno, znam osobno ljude koji imaju po 4 apartmana i uzimaju 200 eura po danu. I znam da su prošle godine dio na crno odradili. Ko te pita tamo na otocima, Mljetu, Visu... Evo gledam upravo sad na turizam.hrt, kažu da je barem 30 posto neprijavljenih gostiju.

pa tako mozemo rec pa sto radnik ne odradi malo na crno a ne kao prijavljen radnik?

sto itko placa porez kad moze onako na crno odradit i nista ne prijavit? tko gleda tamo na neki otok ili neki stan u mamutici dal je netko okrenuo par milja na crno ili nije?

sta cemo sad zanemarivat zakone i sve proglasit kriminalcima i utajivacima poreza?

ako netko ima neprijavljene goste to treba rijesit inspekcija i drzava a ne mjenjat neke zakone koji ce oderat sve ostale koji placaju uredno poreze i imaju prijavljene goste jer koliko god promjenili zakone taj koji ne prijavljuje goste ionako nece nista platit jer nista ni ne prijavljuje

pa se tako vracamo na glavni problem a to je nefuncionalna drzava i neprovodjenje zakona.

ne mozemo zatvorit sve trgovine samo zato sto se krade po trgovinama pa njihovim zatvaranjem vise necemo imat kradja po trgovinama.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • July 23, 2023 at 5:15 PM

Ma ja samo dovodim u pitanje službeni prosjek koji navodi zdenkić od 60 dana i 60 evra po danu. Premalo mi je to.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 23, 2023 at 6:11 PM
    Quote from komot

dajte naucite vise razliku izmedju "znam ja" i prosjeka

i ja znam ljude koji uzimaju 5 tisuca eura po tjednu u vili, isto tako znam babu koja iznajmljuje za 50 eura i ide spavat kod kcerke preko ljeta dok iznajmljuje svoj stan

ako stvarno mislis da PROSJECNO iznajmljivaci imaju po 4 apartmana i noc kosta 200 eura, onda ok, nemamo sto pricat vise

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • July 23, 2023 at 10:04 PM

Pa ne mislim, ali ima ih. Samo ne znam više niti tko iznajmljuje ispod 60 ili 50 da vrati prosjek na tih 60 o kojem vi pričate. Ali OK, ako ti kažeš da je prosjek 60 dana po 60 evra, treba vjerovati stručnjacima i insajderima. I slobodno podijeli s nama forumašima gdje ima jeftino za ljetovati na moru, bit ćemo ti zahvalni

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    912
    • July 24, 2023 at 8:42 AM

Ti jeftini rezervirani su godinu dana unaprijed. Znam iz iskustva. Rezerviraju ih stari gosti koji dolaze desetljećima.

Zato običnom srmtniku takve cijene nisu dostupne.

• Lemi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • July 24, 2023 at 11:23 AM
    Quote from komot

Ma ja samo dovodim u pitanje službeni prosjek koji navodi zdenkić od 60 dana i 60 evra po danu. Premalo mi je to.

60-70 dana je recimo neka prosjecna popunjenost klasicnog dvosobnog apartmana za 4-5 osoba. Cijena u predsezoni i podsezoni se krece oko 60-80 Eura a sezoni 90-120Eura. E sad od te cijene oduzmite agencijsku proviziju od 15-20% i to je ono sto iznajmljivac dobije. Naravno tu su troskovi poreza po lezaju od 50-100Eura,ciscnjenje,pranje,peglanje, rezije i popravci i kvarovi kojih uvijek bude.

Prosle godine sam pricao sa nekoliko ljudi koji iznajmljuju takve aparmane od Rijeke do Zadra i vecina je zaradila od 5000 do 6000Eura a troskovi su im oko 1000Eura koji sami ciste do 2000 Eura kojima drugi ciste.

Za usporedbu jedan poznanik ima dvosoban stan u Zagrebu kojeg iznajmljuje za 550 Eura cijelu godinu a apartman u Crikvenicu iznajmljuje od Uskrsa do Svih svetih i oba zarade isto godisnje samo sto se u ovom u Crikvenici i naradi(ponekad zna biti i 10-12 ciscenja mjesecno).

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 24, 2023 at 1:10 PM
    Quote from komot

Pa ne mislim, ali ima ih. Samo ne znam više niti tko iznajmljuje ispod 60 ili 50 da vrati prosjek na tih 60 o kojem vi pričate. Ali OK, ako ti kažeš da je prosjek 60 dana po 60 evra, treba vjerovati stručnjacima i insajderima. I slobodno podijeli s nama forumašima gdje ima jeftino za ljetovati na moru, bit ćemo ti zahvalni

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

eto, pet sekundi airbnb searcha

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • July 24, 2023 at 1:30 PM

Ne može se uopće početi uspoređivati porezna presija za hotele i apartmane ako se ne uzme u obzir ogromna razlika parafiskalnih davanja. Komunalna naknada je višestruko veća za hotele nego za apartmane (te obuhvaća puno širu površinu od same sobe), a i spomenička renta se također obračunava u ogromnim iznosima za čitav niz hotela. Npr. u Opatiji pojedini hoteli plaćaju stotine tisuće eura za komunalnu naknadu i još dodatni približni iznos za spomeničku rentu. Čak se navodno i koristi čl. 97. st. 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu po kojem se iznos komunalne naknade fiksira na 1,5% prihoda hotela jer su iznosi inače stvarno previsoki, s tim da u praksi još postoje neke nedoumice o primjeni te odredbe ali eto...

Bilo bi zanimljivo vidjeti za jedan takav hotel od npr. 80-ak soba da se usporedi s 80 apartmana u istoj lokaciji pa da vidimo tko više daje. Po mom mišljenju samo komunalna naknada hotela značajno nadilazi paušale koji plaćaju vlasnici apartmana sličnog ukupnog kapaciteta, a gdje je tek sve ostalo. Koliko znam imamo jednu kolegicu na forumu koja ima nekakav hotel, ali ona piše isključivo na onom drugom forumu, a uvjeren sam da bi mogla i tu pridonijeti raspravi sa svojim iskustvom...

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • July 24, 2023 at 3:42 PM
    Quote from Lemi
    Quote from komot

60-70 dana je recimo neka prosjecna popunjenost klasicnog dvosobnog apartmana za 4-5 osoba. Cijena u predsezoni i podsezoni se krece oko 60-80 Eura a sezoni 90-120Eura. E sad od te cijene oduzmite agencijsku proviziju od 15-20% i to je ono sto iznajmljivac dobije. Naravno tu su troskovi poreza po lezaju od 50-100Eura,ciscnjenje,pranje,peglanje, rezije i popravci i kvarovi kojih uvijek bude.

Prosle godine sam pricao sa nekoliko ljudi koji iznajmljuju takve aparmane od Rijeke do Zadra i vecina je zaradila od 5000 do 6000Eura a troskovi su im oko 1000Eura koji sami ciste do 2000 Eura kojima drugi ciste.

Za usporedbu jedan poznanik ima dvosoban stan u Zagrebu kojeg iznajmljuje za 550 Eura cijelu godinu a apartman u Crikvenicu iznajmljuje od Uskrsa do Svih svetih i oba zarade isto godisnje samo sto se u ovom u Crikvenici i naradi(ponekad zna biti i 10-12 ciscenja mjesecno).

Ako govorimo o predsezoni i posezoni, onda ne možemo pričati o 60 dana popunjenosti jer je sama sezona 60 dana. Nešto ne štima u računici.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 24, 2023 at 3:51 PM
    Quote from komot

Ako govorimo o predsezoni i posezoni, onda ne možemo pričati o 60 dana popunjenosti jer je sama sezona 60 dana. Nešto ne štima u računici.

ne stima tvoja matematika ako mislis da svi imaju 100% popunjenosti u tih 60 dana

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • July 24, 2023 at 4:35 PM
    Quote from Philidor

Ne može se uopće početi uspoređivati porezna presija za hotele i apartmane ako se ne uzme u obzir ogromna razlika parafiskalnih davanja. Komunalna naknada je višestruko veća za hotele nego za apartmane (te obuhvaća puno širu površinu od same sobe), a i spomenička renta se također obračunava u ogromnim iznosima za čitav niz hotela. Npr. u Opatiji pojedini hoteli plaćaju stotine tisuće eura za komunalnu naknadu i još dodatni približni iznos za spomeničku rentu. Čak se navodno i koristi čl. 97. st. 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu po kojem se iznos komunalne naknade fiksira na 1,5% prihoda hotela jer su iznosi inače stvarno previsoki, s tim da u praksi još postoje neke nedoumice o primjeni te odredbe ali eto...

Bilo bi zanimljivo vidjeti za jedan takav hotel od npr. 80-ak soba da se usporedi s 80 apartmana u istoj lokaciji pa da vidimo tko više daje. Po mom mišljenju samo komunalna naknada hotela značajno nadilazi paušale koji plaćaju vlasnici apartmana sličnog ukupnog kapaciteta, a gdje je tek sve ostalo. Koliko znam imamo jednu kolegicu na forumu koja ima nekakav hotel, ali ona piše isključivo na onom drugom forumu, a uvjeren sam da bi mogla i tu pridonijeti raspravi sa svojim iskustvom...

hmmm. pa bilo bi zanimljivo u sve to jos ubacit ove koji zaradjuju na kapitalnoj dobiti. pa usporediti (a vec sam usporedio pirje nekoliko strana) koliko je to ulaganje u hotel od 80 soba - u 80 apartmana pa tu sumu upogonit u dionicama. pa usporedit koliko to dionicar placa poreza u usporedbi s apartmandjijom i hotelom... evo da vam skratim muke . NIKOLIKO (nakon 2g)

ne postoje pausalci bez razloga. nije pausalac firma. nema pausalca sa 80 apartmana. zato i postoje limiti za pausalce.

tako bi mogli usporedjivat i pausalne obrte s obrtima i drustvima . pa opg-e sa nekim velikim proizvodjacima...

inspekcije su te koje to moraju dovest u red. al tako je svuda. imamo zakone koje nitko ne provodi ni kontrolira pa se gradi kak se hoce. kad lokalni serif sagradi vilu pol metra od mora bez ikakvog papira i nikom nista naravno da nakon toga cijelo selo ima apartmane pol metra od mora bez ikakvih dozvola. pa nisu ljudi glupi da se drze pravila koje vrijede iskljucivo za sirotinju. sad je to uzelo tolikog maha da je nastao opci kaos al taj kaos sigurno nece srediti nekakav dodatni porez.

mene samo cudi kako stalno netko zeli nesto usporedjivat s necim. apartman-hotel ? pa sta je to za usporedjivanje? mozda da usporedjivamo mirovinske fondove samnom? i ja i oni ulazemo u dionice? pa bi bilo u redu da i ja imam par zaposlenih -minimalne tehnicke uvjete- zastitu na radu-vatrgasnu zastitu-ljecnicka uvjerenja itd itd . doprinosi-porezi-parafiskalni nameti- to sve treba bit meni i jednom mirovinskom fondu izjednaceno?

to je usporedivo kao i apartman s hotelom.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • July 24, 2023 at 5:05 PM

Ja sam napisao post potaknut nekim prethodnim tvrdnjama da u biti vlasnici apartmana relativno plaćaju više poreza jer da oni mogu sve živo otpisivati kao rashod (poput hotela, poglavito amortizaciju) onda u biti ne bi ništa niti plaćali. Nama su apartmani bili nužni jer u protivnom nismo mogli zadovoljiti potražnju za turizmom na našoj obali, ali to se počelo drastično mijenjati.

Sve okej, neka ide ovako dalje s apartmanizacijom, time se dižu cijene dugoročnog najma (čiji se prinos uspoređuje s kratkoročnim) za mlade ljude i kupoprodajne cijene nekretnina pa imamo egzodus i na bogatijim dijelovima obale:

https://www.istra24.hr/zivot/demografski-slom-i-u-istri-broj-je-umrlih-veci-od-novorodenih-lani-je-hrvatska-izgubila-grad-velicine-vukovara

I da, ako se ljudi već sele iz svojih rodnih mjesta u tim krajevima jer ne mogu kupiti nekretninu, izvjesno će se radije seliti u EU i ići raditi za veću plaću vani u npr. Beč pa pomalo štediti za nekretninu doma, nego kupiti nekakvu nekretninu u ruralnim krajevima RH s kojima nemaju poveznice, a što je lako vidljivo iz postojećih podataka i taj trend će se očigledno nastaviti. Smatram da je i iz tog razloga potrebno razmotriti fiskalno destimuliranje tog oblika ugostiteljstva.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • July 24, 2023 at 5:17 PM

problem iseljavanja nije cijena kvadrata

oduvjek je problem bio cijena radnog sata . dokle god kod nas ljudi rade za minimalce bit ce iseljavanja.

tesko je pomirit s jedne strane turiste punih djepova i lokalca na minimalcu. cijene po ducanima -restoranima-cijena m2 je prilagodjena turistu i naravno da onda lokalac na minimalcu pronadje srecu negdje drugdje.

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • July 24, 2023 at 6:18 PM
    Quote from emil

oduvjek je problem bio cijena radnog sata . dokle god kod nas ljudi rade za minimalce bit ce iseljavanja.

tesko je pomirit s jedne strane turiste punih djepova i lokalca na minimalcu. cijene po ducanima -restoranima-cijena m2 je prilagodjena turistu i naravno da onda lokalac na minimalcu pronadje srecu negdje drugdje.

Objasnite to zapisničarki na sudu u Puli kojoj plaća od 600 eura jedva pokrije mjesečnu najamninu u Uljanikovoj kocki izgrađenoj pred 50ak godina. Ako uopće nađe takav stan, odnosno ako tko tamo želi dati stan u najam radnici koja bi u njemu živjela na neodređeno (pravilo je 9 mj studenti plus 3 mj turisti), Bože pomozi ako slučajno ima i dijete. Potencijal prihoda stana (neto) uvelike kroji cijene i prilike na tržištu, razdvajati apartmanizaciju od stambene politike, a posljedično i demografije u turističkim / obalnim krajevima je iluzorno...

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • July 24, 2023 at 6:52 PM
    Quote from Philidor
    Quote from emil

Objasnite to zapisničarki na sudu u Puli kojoj plaća od 600 eura jedva pokrije mjesečnu najamninu u Uljanikovoj kocki izgrađenoj pred 50ak godina. Ako uopće nađe takav stan, odnosno ako tko tamo želi dati stan u najam radnici koja bi u njemu živjela na neodređeno (pravilo je 9 mj studenti plus 3 mj turisti), Bože pomozi ako slučajno ima i dijete. Potencijal prihoda stana (neto) uvelike kroji cijene i prilike na tržištu, razdvajati apartmanizaciju od stambene politike, a posljedično i demografije u turističkim / obalnim krajevima je iluzorno...

pa opet pisete na krivu adresu.

al vidim da zapisnicarka zna gdje je adresa za te probleme. VLADA-GRAD

a trgovkini-konobari itd je adresa POSLODAVAC a ne vlasnik privatnog apartmana-stana.

place trebaju narast na EU standard a ne nekakvim porezom pokusat smanjit cijenu najma stana. svaki porez na nekretninu ce samo povecat cijenu najma toj zapisnicarki. iluzorno je pretpostavit da ce neki porez na nekretninu ili apartman dovest do toga da zapisnicarka moze kupit stan ili da ce jeftinije unajmljivat stan. to kao da kazete da ce veci porez na neku robu dovest do toga da ta roba pojeftini...alooo

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • July 24, 2023 at 7:07 PM

Povećanjem poreza na kratkotrajni najam bi se smanjio jaz u neto prihodima takvog iznajmljivanja stana u odnosu na dugotrajni najam (koji je po mom mišljenju jače oporezovan od kratkotrajnog - naravno ovisi o lokaciji, popunjenosti i drugim faktorima, dalo bi se tu cijelu studiju napraviti) a posljedica istog bi izvjesno bila povećanje ponude stanova za dugotrajni najam, čime bih očekivao i smanjenje cijena. Kako ste došli do oprečnog zaključka mi nije poznato, ali ponuda i potražnja očito nemaju veze s tim...

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • July 24, 2023 at 7:14 PM
    Quote from Philidor

Povećanjem poreza na kratkotrajni najam bi se smanjio jaz u neto prihodima takvog iznajmljivanja stana u odnosu na dugotrajni najam (koji je po mom mišljenju jače oporezovan od kratkotrajnog - naravno ovisi o lokaciji, popunjenosti i drugim faktorima, dalo bi se tu cijelu studiju napraviti) a posljedica istog bi izvjesno bila povećanje ponude stanova za dugotrajni najam, čime bih očekivao i smanjenje cijena. Kako ste došli do oprečnog zaključka mi nije poznato, ali ponuda i potražnja očito nemaju veze s tim...

Ovo ima smisla i moglo bi dat ciljane rezultate kad bi takvo nesto napisao ali i sporeveo netko tko zna sto pise -provodi i onda dolazimo do...ali...znamo kako se kod nas sprovode zakoni. za neke vrijede za neke ne pa se opet vracamo na pocetak i po meni jedino rijesenje je .... štrajk-prosvjed -ulica- za povecanje satnice radnicima pa da zakonodavac ne mora opterecivat nekoga nekim novim porezom da bi kao olaksao nekom drugom nego da svi imaju za pristojan zivot i za najam stana(i dugorocni i kratkorocni kad ode na ljetovanje jer ima pristojnu placu)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:06 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. goranlagea

May 23, 2025 at 4:06 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 473

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:39 PM
    2. Odgovora
      473
      Pregleda
      204k
      473
    3. All

May 23, 2025 at 3:39 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 2:37 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. umalo

May 23, 2025 at 2:37 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

goranlagea May 23, 2025 at 4:06 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 23, 2025 at 2:37 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Porez na nekretnine

911 Replies, 2 years ago
  • Nekretnine opcenito u HR

904 Replies, 5 years ago
  • Porez na iznajmljivanje nekretnina

100 Replies, 2 years ago
  • Iznajmljivanje nekretnina

26 Replies, A year ago