Lijep parket btw
Haha, to je sank u kuhinji na poslu. Neka pomodna fora, custom made sank sa celicnim okvirom sa radnom plohom oblozenom u dascice od hrastovog parketa.
Lijep parket btw
Haha, to je sank u kuhinji na poslu. Neka pomodna fora, custom made sank sa celicnim okvirom sa radnom plohom oblozenom u dascice od hrastovog parketa.
Ma ovo jer sve dogovoreno u uskom krugu "sitnih" investitora (kokošara, koji imaju nekoliko milijunčeka viška sa strane) kako da nabrzinu zarade znajući što se događa u pomorskom prometu i da će tu vrijednost kompanija koji se time bave značajno narasti. Isto tako mislim da se ti "sitni" investitori nadaju da im u planove neće upast Atlanska i Tankeska plovidba ili neka druga vanjska kompanija. Ubrzo ćemo znati jesam li bio u pravu
Očito da sam bio u pravu i pucao sam upravo na ovu ekipu oko Purka, Agrama ...
12 ponuditelja kupuje 1.585.000 komada dionica po 26 kn. Pojedini, ili svi, dali su ponudu po 25 kn. Jesu ovi mali prijatelji uprave? Je li Mitko tu?
Purko nije dao ponudu iako je je u velikom intervjuu najavio da hoće.
Purko je Agram zastupo u Agrokor procesu...
Purko i ovdje zastupa Agram.
Trebalo bi otić dole do zapadne popit kavu. Gledat live prijenos puča u našoj stečajuši, možda je već krenulo šaketanje itd...
Ne vjerujem da je dosadno
Nego, kako su se sad svi potukli oko stečajuše, to je meni još veći fenomen? A zanimljivo je da još nema naznaka o kraju blokade trgovanja.... potrajat će, očito.
Bas si to i ja mislim. Jos jucer firma nikome nije valjala, a vidi sada, svi se tuku za njom.
Meni je drago da je nas nekolicina forumasa uspjela uci u dokap, da smo se uspjeli organizirati u vrlo kratkom vremenu a medjusobno se uopce niti ne poznajemo.
Ovo govorim ne samo zato sto sam siguran da cemo visestruko oploditi svoje ulaganje, vec i zato sto ovo pokazuje da se moze, da i mali mogu nesto postici ako se udruze. Ova nasa akcija mozda posluzi kao presedan, kao dobar uspjesan primjer u nekim buducim aktivnostima nas forumasa.
12 ponuditelja kupuje 1.585.000 komada dionica po 26 kn. Pojedini, ili svi, dali su ponudu po 25 kn. Jesu ovi mali prijatelji uprave? Je li Mitko tu?
Purko nije dao ponudu iako je je u velikom intervjuu najavio da hoće.
On je rekao da će uložiti. To bi značilo svoje novce, ne tuđe.
Pa čiji su novci u Jadran kapitalu ako tamo ima preko 75% vlasništva (ako odbiješ trezor)?
o Meri....
o Meri....
Nego, nisi sam ništa priopćio, što na sve kaže "Tonči"?
o Meri....
O Meri.. Ok za Jadran kapital, ali Agram .
Kad se pusti trgovanje, bit ce kao da si psa pustio sa lanca.
Mozda da na pocetku da ce bit kao pas s lanca... ali u kracem dugom roku trebale bi se stvari vratiti na dobro sto se cijene tice..
Display MoreBez ikakvih argumenata ovakvo nešto tvrditi je u najmanju ruku čudno?
Znači, Jadroplov je u svojem pozivu naveo da će nakon ove po potrebi vjerojatno uslijediti još jedan dokap s ciljem razvoja društva. Zašto bi se dalo nekome da preuzme kompaniju bez javne ponude i da ne ispuni uvjete koji su ostali ulagatelji spremni ispuniti? Zar ti zaista misliš da su u TNPL recimo pametniji od ovih u JDPL i da bi oni ostvarili puno bolje poslovne rezultate u budućnosti? Njima bi Jadroplov bio tek jedan u nizu oivsnih podružnica u portfelju.
Ako žele preuzeti firmu, neka to naprave u sljedećem dokapu i plate za to odgovarajuću cijenu kao i svi ostali koji su to spremni učiniti. To je to, ništa posebno se ne traži. Ništa dodatno, nikakvi novi momenti, due dilligence i sličnmo na što ostali nemaju pravo.
Zanimljivo je čitati kako optužuješ druge za nešto što u biti sam govoriš, tj. upravo ti gledaš iz perspektive špekulanta.
Zašto bi se dalo nekome da preuzme kompaniju bez javne ponude => zato jer kompanija ne stoji dobro i treba ju spašavati. Jer je alternativa lošija situacija od sadašnje.
Zar ti zaista misliš da su u TNPL recimo pametniji od ovih u JDPL i da bi oni ostvarili puno bolje poslovne rezultate u budućnosti? => Naravno, to je jasno ko dan iz dosadašnjih rezultata dviju komapanija.
Njima bi Jadroplov bio tek jedan u nizu oivsnih podružnica u portfelju. => koja bi im donosila dodanu vrijednost i zaradu (točno ono što želi i svaki vlasnik/dioničar koji nije špekulant).
Ako žele preuzeti firmu, neka to naprave u sljedećem dokapu i plate za to odgovarajuću cijenu => pa dali su ponudu koju dosadašnji vlasnici, naravno mogu odbiti.
Nemam dionice JDPL niti sam ih ikad imao niti ih namjeravam imati. Želim samo popratiti ovaj cirskus koji se događa, da nešto naučim.
Meni ovo izgleda da dosadašnja krajnje sposobna uprava i vlasnik žele tuđu lovu, al da oni dalje tako sposobno upravljaju njome. Bit će zanimljivo ovaj šou popratiti...
Pa očito nisu dali ponudu koja je bila u skladu s uvjetima natječaja. Jer da jesu, oni bi isto bili na listi odobrenih ulagatelja. Možda ne cijelom količinom, već dijelom. Znači, uvjeti su zadani. Ne možeš mijenjati natječaj niti uvjetovati ga kako tebi paše, nego kako je propisano i zato očito njihova ponuda nije prihvaćena. Očito se njima nije sviđala strategija upravljanja Jadroplovom već su oni željeli je mijenjati prije nego su sredstva prikupljena i utjecati na sam natječaj da ga oni osvoje. Zašto bi oni bili jedini ponuđači i uzeli sve dionice, a nisu očito ponudili niti najvišu cijenu, a još su željeli moguće neke dodatne izmjene ponude na koje su drugi ulagatelji pristali odnosno pristaju? Pa tako gledano svaki ulagatelj bi mogao mijenjati ponudu kako njemu paše.... onda su i Amerikanci mogli reći mi bi još i ovo i ovako.... a tako bi dokap išao unedogled i uvijek bi veliki i najjači imali prednost utjecaja i osvajanja dionica i firme.
Da su ponudili 40 ili 50 kuna za paket, bez posebnih uvjeta, sve bi upisali i onda nek rade sa firmom što hoće, al očito su se ciganili. A ciganjenje zasad ne prolazi.
A očito je igrala i taština vodećeg u ponuditelju. I razmišljenje da je on jak i utjecajan zajedno s onim bilmezom, propalim fudbalerom...
Purko i Agram dobili Jadroplov u miraz od države zato jer su zeznuli male dioničare Agrokora. Dobiješ nešto za 1/4 realne vrijednosti. Samo se previše žure pa rade greške u koracima.
U ponedjeljak sjednica NO u Zagrebu.
U ponedjeljak sjednica NO u Zagrebu.
Da je blize onima koji zapravo odlucuju
Saga se nastavlja....
Televisa presenta..... El saga del Jadroplov
Sada bi trebalo pustiti trgovanje!
Da vidimo sto se bude na TK događalo sa dionicom-cijenom.
A jesu ove prepiske u skladu sa GDPR pitam se ja!
izgleda da se netko precjenio...
Plen-Ki-moon nije dobio percenat, ako je Ivo bio Mr5% uz inflaciju od cca 1,5%YoY MrMoon izgleda ima pravo na cca 7.5%
ovdje više ne znaš tko pije, tko plaća a tko puši.