Ti LPG-ovi su zapravo mali brodići pa možda nisu ni toliko zanimljivi svim kompanijama.Da ih je netko drugi kupia opet bi mogli reći da ih nitko na svitu ne želi nego baš ta kompanija?
Bivša uprava je zaslužila smjenu.Po mom mišljenju zbog pokušaja lošeg dokapa,drugi razlog ne treba ni tražiti.
Neko gradi neku korist od sveg ovoga.Prvo mi pada napamet da se ugođava CERP-u da izađe ,barem sa glavninom,po boljim cijenama….?
Stabilnost se postigla dugoročnim ugovorima za tri broda koji će imati lipu zaradu.Bilbijin izlaz je bia na drukčijim fundamentima i većim rizicima,Grubišić je par dana uranija izlaskom i zatuka malo cijenu.Mislim da je sam sebe trisnia kad je izašla info o novoj kupnji broda 🤦🏼.
Stari dio neugovorene flote sad može spokojno u rezalište ukoliko ne budu profitabilni pa se smanjiti dug ili kupiti neki mlađi brod? Možda i Pripuza dopadne koja tona? Osim kao keš nisu više ni potrebni ako ne zarađuju.Nastave li zarađivati uz ove dugoročne….kasica 🐖
Neugodan je period za Bulk pred Kinesku novu pa se očekuje niža cijena.
Mene je Grubišić udeblja,nešto sam dokupia i prije njegovog izlaza te preuzeo dio od kolege Mollera 🍻 iako san planira dokup za Q1.
Svakako će biti zanimljiv rasplet za CERPov dio možda se neko isprsi a možda nas malkice pošišaju, ipak će narasti kosa kroz sljedećih 5 godina dugoročnih najmova,min. scrap vrijednost za ostatak flote.EU poticaj za struja-brode i nadam se još nekom ugodnom iznenadenju jer ih ovdi u zadnje vrime dosta ima pa smo se razmazili.