znaci cekaju banke da dignu prvo u listopadu, tako da nema trezorskih do onda, bit ce vjerojatno 11 mjesec
joj daleko mi to
a 10 yr usa skocila na 4.3%....
znaci cekaju banke da dignu prvo u listopadu, tako da nema trezorskih do onda, bit ce vjerojatno 11 mjesec
joj daleko mi to
a 10 yr usa skocila na 4.3%....
dal se na trezorce placa porez ?
(lakse mi pitat nego googlat )
dal se na trezorce placa porez ?
(lakse mi pitat nego googlat )
Bitno je primijetiti da je zarada na trezorski zapis oporeziva po stopi od 10 posto, za razliku od zarade na narodnu državnu obveznicu. Znači li to da će trezorski zapis zbog toga biti manje privlačan građanima?
da na trezorce se placa ali moguce je da ce vlada donesti neku odluku da se na ove ne placa
iako ako je primamljiva kamata, porez nebi trebao biti problem, jer placas i na kamate od banke, gdje je stopa nikakva
tak da...
a sad se placa 12 posto, digli su nam!
da na trezorce se placa ali moguce je da ce vlada donesti neku odluku da se na ove ne placa
iako ako je primamljiva kamata, porez nebi trebao biti problem, jer placas i na kamate od banke, gdje je stopa nikakva
tak da...
a sad se placa 12 posto, digli su nam!
12%?
pa da, digli su kada su ukinuli prirez, prosli tjedan ili prije 2 tjedna
to vrijedi od 1.1.2024 taman kad trezorci dodju na naplatu
pa da, digli su kada su ukinuli prirez, prosli tjedan ili prije 2 tjedna
to vrijedi od 1.1.2024 taman kad trezorci dodju na naplatu
Aha, govorite za Zagreb?
Aha, govorite za Zagreb?
za hrvatsku
Aha, govorite za Zagreb?
za hrvatsku
Kolega evo vam HPB daje 3% na godinu dana...na 6 mjeseci 2.8%. Zadnji put je ovakva kamata u HPB bila 2015.
Aha, govorite za Zagreb?
za hrvatsku
Nisam znao. Govorimo o porezu na kapitalnu dobit, dividende etc?
Nisam znao. Govorimo o porezu na kapitalnu dobit?
da, umjesto 10 + prirez, digli su na 12 , a prireza nema
tu su popusili svi koji su iz opcina gdje prireza nije bilo, diglo im se 20% vise poreza
Kolega evo vam HPB daje 3% na godinu dana...na 6 mjeseci 2.8%. Zadnji put je ovakva kamata u HPB bila 2015.
wowza, ovo je velik skok
ne znam kolko ce onda trezorci biti, moraju biti iznad 4 da bi bili primamljivi
za hrvatsku
Gdje si to vidio? Može link? Za koje to iznose vrijedi?
Marko Stojaković, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Make It Easy, kaže da je ulagačima osiguran godišnji prinos od 5%, a obveznica se izdaje na četiri godine, do kraja 2027. Također, mogu računati i na dodatne pogodnosti.
A šta će mi sad obveznice po 5%.
Mogu Microsoftu pozajmit po toliko. Da su išli s 10% možda bi se imalo šta razmišljati.
Mogu Microsoftu pozajmit po toliko. Da su išli s 10% možda bi se imalo šta razmišljati.
hm stvarno miki ima pet posto, dospijece 2039...
jel ce postojat microsoft tada? a valjda hoce
zanimljivo
Dospijeće 2039!? Kako je to Microsoft bolja opcija??
Dospijeće 2039!? Kako je to Microsoft bolja opcija??
a kako nije?
monopolska firma, kontrolira svu moguću i nemoguću datu, kazne koje im pišu su smijurija.
Big Tech vlada svijetom, a političari ih guraju, jer im trebaju za njihove ciljeve.
političari zaduže države preko svake razumne mjere, a dobro se pazi da je Big Tech i likvidan i solventan