Mozda postoji tracak nade, jedino netko iznutra moze potaknut na neke promjene ukoliko postoji volja naroda
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Danas smo se makar svi opet okupili , i na trenutke zabavili
IMHO ovo je danas bila čista histerija. Ništa se nikome u poslovanju nije promijenilo.
Na stranu rijetke iznimke u većoj mjeri izložene Rusiji i Ukrajini.
No, burza i pada i raste anticipirajući buduće probleme, sve do stanja uračunatog u cijenu
Ameri su danas vrlo skromno pali. Što nas sutra čeka ne znam. Ne bih se protivila daljnem padu, rijetka prilika za kupiti blue chip papire sa dividendnim prinosom već i 5% -6%
Al' nitko nije otok, pa ne bacajte papire.
Ako ovo eskalira, ako se izvuče nuklearno oružje, ni podrum nas neće spasiti.
Ako se odulji, i bude imalo posljedice po gospodarstvo Europe, opskrba plinom itd... onda nas čeka recesija , neimaština, sve pogodno za nevolje raznih vrsta, od kojih nam je pad burze najmanji problem.
Sve skupa, mirno spavajte štrumfovi moji.
Market dao, market uzeo
Ako je dividendni prinos od 5-6% ok trebao bi svima i onaj na shippingu od 30-40% dobiti prolaznu ocijenu?
Nije sve u dividendi jer produktasi u 2022 za 2 mjeseca +25%.
Ima jedna sestra produktasica koja prkosi svima.
Jer nema zainteresiranih ali to ce se promjeniti.
Ponudene su neke vlastite glave na pladnju promatrajmo kako ce to zavrsiti 🤪
Za sada velika bezanija ukrajinaca, nije im do vlastite drzave.
Time ce putinu olaksati posao i stabilizirati burze brze od ocekivanja.
Navijam za ukrajince vise nego oni navijaju za sebe.
Nesto tu ne stima
Braca klicko su bili prvaci u boksu, zar to nisu bili oni koji su bjezali po ringu i izbjegavali fajt?
nije se ništa za jedan dan promjenilo u poslovanju poduzeča ali če se zato za neke promjeniti.......i to ne na bolje......isto tako, ovi če događaji utjecati na neke "računice" ekonomija, koje čemo čuti vrlo skoro i vjerovatno neče biti ohrabrujuči........krize ne počinju i ne završavaju s jednim danom pada burzi........
-
evo baš čitam index,
Proglašena opća mobilizacija, Rusi poraženi kod aerodroma, broj mrtvih jako rasteRUSIJA je napala Ukrajinu. Počeo je rat.www.index.hrukrajinci se organiziraju, mobiliziraju, oslobodili aerodrom, traju borbe po gradovima, čak i Kinesko veleposlanstvo u Kijevu koji su negirali i banalizirali situaciju sada organizira evakuaciju kineskih državljana ...ide ovo dalje i biti će tu još svega...
-
evo baš čitam index,
https://www.index.hr/vijesti/clanak…di/2342018.aspx
ukrajinci se organiziraju, mobiliziraju, oslobodili aerodrom, traju borbe po gradovima, čak i Kinesko veleposlanstvo u Kijevu koji su negirali i banalizirali situaciju sada organizira evakuaciju kineskih državljana ...ide ovo dalje i biti će tu još svega...
sva potpora narodu koji je napadnut i koji pati........nema dugo i mi smo bili u sličnoj situaciji.........izdržite i obranite se.......
-
Rusija je drzava koja zivi na prodaji plina i nafte. Tome ce doci kraj i ostat ce siromasna drzava bez industrije jer novac ulazu u naoruzanje kojeg za 10 godina mozes baciti u smece jer dolazi novo modernije.
Zar smo zaboravili kao je doslo da raspada SSSRa?
Kako je prethodna utrka u naoruzavanju zavrsila za ruse?
Nisu mogli vise pratiti zapad a sve su pare ulupali u oruzje.
Opet ce se ponoviti isti scenarij.
Raspad rusije je neizbjezan kada nestane para za trositi na oruzje.
Kina je nesto sasvim drugo, puno mudrije i opasnije od ovog komleksiranog ludonje.
Moguce da ce se i rusija prikloniti zapadu u okrsaju sa zutima kada dode taj dan.
Rusi moraju sami maknuti putina ili ce snositi posljedice.
-
evo baš čitam index,
https://www.index.hr/vijesti/clanak…di/2342018.aspx
ukrajinci se organiziraju, mobiliziraju, oslobodili aerodrom, traju borbe po gradovima, čak i Kinesko veleposlanstvo u Kijevu koji su negirali i banalizirali situaciju sada organizira evakuaciju kineskih državljana ...ide ovo dalje i biti će tu još svega...
samo moraš biti još luđi od protivnika ako želiš pobjedu, dok smo mi palili svijeće i Srbi su napredovali, poslije se netko sjetio da se ugase, a upale tenkovi, topovi.........
Nekad lukavi taktičar, danas paranoični i rezignirani 70-godišnjak. Je li Vladimir Putin poludio?Putin je dosad bio poznat kao taktičar koji prihvaća samo igru nulte sume, dakle u kojoj on, Rusija, dobivaju, a drugi igrač gubiwww.jutarnji.hr -
kako vi Usa mogla sankcionirati samog Putina?........vidim da se ta pitanja postavljaju......
-
Mogu ako znaju da postoji imovina izvan Rusije koja im je dostupna za sankcije. Posredno kroz rast troškova za pranje novca za sve što je pod međunarodnim embargom ili sankcijama. Mogu i preko djece i unučadi koja živi izvan Rusije, a zna se da ih ima. Ima raznih legalnih i ilegalnih metoda.
Bila je vijest prije tjedan dva - da je nekakva jahta na remontu pod hitno iz EU krenula u Rusiju, navodno Putinova. A Putin svoje bogatstvo (normalno) skriva preko mreže pouzdanika i oligarha koji to "čuvaju" za njega. On sam "nema ništa" osim stare Lade u garaži.
-
ruski milioneri i milijarderi vole da rade sa kešom. nekad davno najveći broj dolara u opticaju van amerike je bio u sssr. kako je danas ne znam ali stare navike se teško mjenjaju.
što se tiče ove pucnjave za sad je evidentno da se više vodi selektivni rat za srce i dušu naroda, a ne za kote. nije to tip američkog tepih bombardovanje svega i svačega. no kako gubitci budu veći i metode će postati gore. što reče ona baba doći će kozaci, sibirci, čečeni i td. kud oni prođu tu više ni trava ne raste.
-
A ima i u ovom crticu istine
-
-
Kol mitkko opet u sridu zadnjim postom, slažem se sa svime!
NATO je uhljebnička prčija (i neki političari s ovih prostora imaju nekog staža tamo jel), a služi tome da određene vojne sile prodaju svoju skupu opremu. Glume tobož nekog policajca, a sve što su uspjeli svojim 'lajanjem' je isprovocirati Putina na akciju. Makaron nas nije šljivio pet posto dok nam nisu uvalili svoje rashodovane Rafale, onda je došao likovati na dva dana i brže-bolje pobjegao.
Ne ulazeći u ishod rata, i dalje smatram da je Putin jedini političar s _udima u svijetu. I na ovo je bio prisiljen. Autokratski režimi poznaju samo jedan jezik a taj je onaj od oružja. S druge strane Ameri igraju svoju igru s ukapljenim plinom. O'laf, Makaron, Ursulica i ostali wannabe dužnosnici i kvazi borci za ljudska prava gledaju svoja posla, kako utopiti koje cjepivo više i dobiti pinkicu provizije ili uhljebiti muža u farmaciji, dobiti ruski plin na kućni prag sa što manje trvljenja itd. itd.
Smiješni ste svi koji uspoređujete Srbe i Ruse, nas i Ukrajinu. Tamo se vodi geopolitički rat, šahovska partija većih razmjera. U biti novi svjetski rat, samo što ga u povijesnim knjigama neće tako zvati.
Žrtve, osim onih direktnih na bojištu, smo svi mi koji ćemo imati skuplje rate grijanja, više izdvajanja za tank benzina, skuplja košarica u dućanu. Radi koga? Par drkoša od +70 koji se igraju Igre Prijestolja
-
eto, ili te ždere inflacija ili ćeš završiti ovako, razasut negdje na polju Ukrajine
elitama treba potrošač i vojnik, topovsko meso smo u oba slučaja
zato se zapitajte dobro, kad donosite odluke na poslu ili u šopingu, koliko je tu slobodne volje i postoji li ona uopće kao i osobni utjecaj na bilo što?
živite li svjesno ili ste samo u virtualnoj stvarnosti?
kako su zapadni političari, epidemiolozi, doktori opće prakse... popušili doktrinu Kine i Xi Jinpinga i zaključali nas u lockdown
te uvalili skupa cjepiva, upropastili bar desetljeće gospodarskog rasta u EU, a proračune uvalili u deficit
-
nije mi jasno kako zemlja sa 40 milj ljudi zauzima par bataljuna ruske vojska??!! Nitko ne pruža otpor , svi bježe ko zecevi .
-
nije mi jasno kako zemlja sa 40 milj ljudi zauzima par bataljuna ruske vojska??!! Nitko ne pruža otpor , svi bježe ko zecevi .
Dobro došli u 21 stoljeće gdje su muškarci vječna djeca, žene umislile da su novi muškarci, a djece nema jer ih nema tko praviti.
Tko uspije odgojiti prave muškarce, taj sa šačicom vojnika osvaja svijet.
Ista priča kao sa svim umirućim civilizacijama kroz povijest...
-
zaboravio si napomenuti da im je na čelu mnogoljudne države Dredar Drele ili u najboljem slučaju Pervan
ovaj dio mi je super:
QuoteA political party bearing the same name as the television show was created in March 2018 by employees of Kvartal 95... which produces films, cartoons, and TV shows including Servant of the People, in which Zelenskyy played the role of president of Ukraine
kakav narod, takvo vodstvo i na kraju takav i otpor Rusiji
-
Kupio PODR i ATGR. Prehrana i farmacija neće patiti.
Zbog sankcija Rusiji mogla bi patiti i Hrvatska: ‘Pratimo situaciju, nama je 25% prihoda s ruskog tržišta‘Kako su nam odgovorili iz HGK, hrvatski izvoz na rusko tržište bio je 216,2 milijuna dolara, što je povećanje od 24 postonovac.jutarnji.hr"U Rusiji značajnije aktivnosti kroz predstavništva imaju Podravka (Belupo), Klimaoprema, Atlantic Grupa..."
-
tko bi od vas pristao da pogine za ukrainski odnarođeni režim? jedino ako te neki adrenalin pere pa ti se malo pripuca. ali to nosi i neki rizik. pitaj ti boga koliko tamo ima ruskih spavača u svim strukturama. narod i onako zna da će biti sjaši kurta da uzjaše murta. na kraju krajeva krimu je daleko bolje u rusiji nego što je bilo u ukraini pa se i ovi možda nadaju kojoj petro rublji.
-
Zanimljiva analiza o siruaciji after day 1
Russia wants whole of Ukraine but army failing, UK saysRussia intends to take the whole of Ukraine but the Russian army failed to deliver on the first day of its invasion, British Defence Secretary Ben Wallace said…www.reuters.com -
zaboravio si napomenuti da im je na čelu mnogoljudne države Dredar Drele ili u najboljem slučaju Pervan
ovaj dio mi je super:
QuoteA political party bearing the same name as the television show was created in March 2018 by employees of Kvartal 95... which produces films, cartoons, and TV shows including Servant of the People, in which Zelenskyy played the role of president of Ukraine
kakav narod, takvo vodstvo i na kraju takav i otpor Rusiji
Igor Kolomoisky vjerojatno za lutkicu ima Zelenskog
-
Malo me hvata grč u želucu kad čitam kako opravdavate Putina, jedanko me hvatao prije dvije godine kad su neki branili lockdowne.
Donenki dan sam Putina smatrao inteligentnim diktatorom, koji s pravom diplomatski štiti Rusiju jer se zna koji je krajni strateški geopolitički cilj a to je raskomadanje Ruske federacije.
Ispao je naivan jer su ga navukli na agresiju od koje će na kraju i on sam pasti.
Mogu osvojiti Ukrajinu, zauzeti Kijev i postaviti Lušenka i što onda....?
Iskreno, strahujem za Rusku federaciju.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k