Meni se cini da je ovo rat za i protiv Sjevernog toka. Ujedno ne vidim niti jednu jedinu naciju koja bila u stanju ratovati s Rusima. Nikoga, pogotovo ne u Evropi. Ne vidim nacin da Ukrajina vrati Krim, osim da im ga Rusija milom vrati. Citajuci poruke Putina shvatila sam i da se rat u slucaju napada na Rusiju ne bi vodio u Evropi. Lijepo je porucio, ne jednom, gdje prvo idu atomske bombe. Nakon toga te zemlje vise ne bi postojale. Niti Rusija, niti napadacka zemlja. Cak su i zakon donjeli Rusi, da se u slucaju napada na Rusiju konvencionalnim oruzjem odgovara atomskim oruzjem. Mislim da rata, posebno nekog visokog intenziteta, nece biti. Ne vidim nacin da u zemlji kao Ukrajini koja ima 40 % Rusa ratujes protiv Rusa. Nekoga drugoga tko bi s njima ratovao isto ne vidim. U ovom slucaju je samo dogovor moguć i povremeno histeriziranje na granicama. Izglasa li ruska Duma da je Krim dio Rusije tada svaki baceni kamen na Krim moze znaciti kraj huškača. U tome svemu je najjadnija Njemačka
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Prijetnja nuklearnim oružjem je pokazatelj slabosti, ne snage.
-
Meni se cini da je ovo rat za i protiv Sjevernog toka. Ujedno ne vidim niti jednu jedinu naciju koja bila u stanju ratovati s Rusima. Nikoga., pogotovo ne u Evropi. Ne vidim nacin da Ukrajina vrati Krim, osim da im ga Rusija milom vrati. Citajuci poruke Putina shvatila sam i da se rat u slucaju napada na Rusiju ne bi vodio u Evropi. Lijepo je porucio, ne jednom, gdje prvo idu atomske bombe. Cak su i zakon donjeli Rusi, da se u slucaju napada na Rusiju konvenciinalnim oruzjem odgovara atomskim oruzjem. Mislim da rata, posebno ne nekog visokog intenziteta nece biti. Ne vidim nacin da u zemlji kao Ukrajini koja ima 40 % Rusa ratujes protiv Rusa.
po tome ispada da zapad rusima (histerijom bijega svih koji ne moraju biti tamo) samo otvara vrata da uđu ako žele a pritom im prijeti gospodarskim sankcijama pa nek sami odluče, dok ukrajince naoružavaju pa ako rat i počne, nek im bude kako bude........oni su svakako pobjedili....
-
Mislim da Rusi nece napasti Ukrajinu. Zasto bi napali Ukrajinu ? A s druge strane jadna EU i Njemacka i Austrija i ostali europcani. S cim ce se grijati, na cega ce voziti ? Kako ce doci i po kojim cijenama do energije ? Sve ce to trziste rijesiti
Prijetnja nuklearnim oružjem je pokazatelj slabosti, ne snage.
Nisam sigurna da su USA pokazale slabost kada su zafijuknule atomsku u Japan.
Ovdje je samo dogovor moguć. I nekakve ratne operacije manjeg intenziteta.
-
Isprika, Rusija je već anektirala Krim.i to je Duma potvrdila. Nego one 2 Donetsk i Lugansk, kak se već zovu, jos nije.
-
i sad još proučite malo etnički i vjerski sastav stanovništva.... i dodajte činjenicu da vlada ukrajine NE PRIZNAJE RUSE kao nacionalnu manjinu već ju smatraju ukrajincima, a pola ukrajinaca ovako ili onako ima nekakve veze sa rusijom..... i eto ti košmara.
da, u tome je problem. nitko od novinara ne ide istraživati, već samo tresne i gotovo. istina je uvijek negdje na pola puta.
točno tako! novinari pišu što im redakcija (urednik) naloži
ima divnih iznimaka kao što je Bogoljub Lacmanović, bio u Nu2 emisiji
em što je čovjek pola vijeka proveo tamo, em kuži u čemu je problem
i odmah ga prozvali 'rusofilom'
kaže da i mnogi ukrajinski političari znaju i priznaju da Ukrajina treba biti federacija
osim Krima, i zapadni dio Ukrajine je mix naroda: mađara, rumunja, bugara i sl.
Minski ugovori nisu provedeni u djelo a Rusija bi baš to: provođenje dogovorenog + prestanak širenja NATO-a na istok, vrlo jednostavno
najvažnija točka tih pregovora je provođenje ustavnih reformi, pokretanje izrade novog Ustava do kraja 2015. i "decentralizaciju" regija Donjecka i Luganska u dogovoru s predstavnicima tih zona.
no Europa nema _uda i sve prepušta Amerima, a oni kuhaju žabu, polako, dok neće biti prekasno da žaba iskoči iz vruće vode
da se razumijemo, žaba je više u ovoj situaciji
što se tiče Rusa i toga žele li oni rat, dovoljno govori da su postavili 100.000 vojnika uz granicu zemlje od 40+ milijuna
-
Ne znam čemu čuđenje. Ukrajinci i bjelorusi nisu nisu postojali dok komunisti nisu crtali granice
Naravno da su postojali, odnosno razvijali su se kao zaseban etnitet od slavenskih plemena koja su bila pod Mongolima.
Bjelorusi su nastali od pravoslavnih slavenskih plemena po vlašću Litve, Ukrajinci od pravoslavnih slavenskih plemena pod vlašću Poljske, dok su Rusi razvili svoj zaseban identitet pod Mongolima. Nemoj molim te su srbijansku propagandu gutati. Nitko nije nastao od nikoga, već su se sva tri etnosa razvijala zasebno, nakon propasti Kijevskog Rusa.
Govorio sam o nacionalnim državama, ne kao o narodima.
Problem nastaje kod lošeg određivanja granica, kao što je slučaj sa Krimom i Dombasom.
Nitko normalan ne spori da je zapadna Ukrajina, da kažem ukrajinska.
Pobjednici prvog svjetskog rata su tako stvorili problem kada su Švabima prekrajali granice. (Sudet, istočna Pruska i Ruhr)
Hoću reći da je davno barut postavljen, dovoljno je da se retorika zaoštri i zaiskri.
-
Kaze tovarish Putin da "ne nemjerava napasti ukrajinu vec da samo odgovara na agresivnu nato politiku."
To je i vecina nas zakljucila da blefira kako bi izvukao za sebe sto bolji diplomatski dogovor.
Vrijeme je da se sjedne za stol i da se to dogovori i potpise.
Prodavaci dionica mogu sada kupovati nazad sto su prodali pa da svi zajedno idemo dalje
-
U ovakvim situacijama se bolji maknuti s burze, ne radit ništa i gledat što će se odigrat, ako vam je portfelj razumno diverzificiran. Žao mi je hiperaktivnih koji uvjek nešto moraju.
-
Ukrajinski sukob iz kuta poduzetnika u vojnoj industrijiUkrajina od Kremlja traži objašnjenje zašto se nastavlja gomilanje vojnih snaga na Krimu u zadnja 24 sata ako Putin tvrdi da nema rata. U slučaju da dođe do…vijesti.hrt.hr
Zubak odgovara da što se tiče rata, EU nema što tu tražiti, jer nema svoju vojsku.- Oni su nju devastirali zadnjih 20 godina i nije sposobna za bilo koji rat. Vidite što se dešava i kako se ljudi dovode na čelna mjesta u tim sektorima. Dovode ljude koji ne znaju ni činove svoje vojske. Vidite osobe koje su na čelu ministarstava, oni ne mogu nositi ni ruksake lovcima
Zubak tvrdi da rata neće biti, ali da je Putin poslao jasnu poruku.
- EU nije sposobna osam sati ratovati i nek ne pričaju mi možemo. Biden ne smije govoriti uvest će sankcije, nego se mora sjesti i postići dogovor.Oprema sa zapada za Ukrajinu
Domet onoga što su dobili je do 4 do 5 tisuća metara. To je ono - evo vam nešto pa se vi sami borite. Putin neće sam sebi pucati u noge. Pokušat će neki dogovor, i do rata neće doći. Ne vidim da je on toliko neiskusan da bi išao u tako nešto, ovdje moraju sjesti predsjednik Ukrajine i Putin i razgovaratiUgledni diplomat objasnio: "Dođe li do rata s Ukrajinom, Rusija će ga dugoročno izgubiti!"Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji, Božo Kovačević, gostovao je u Novom danu i komentirao sukobe Rusije i Ukrajine.hr.n1info.com“Ako Ukrajina vojnim putem krene oslobađati Dombas, tad će Rusija intervenirati, jer tamošnje vlasti nisu u stanju obraniti se od već jako dobro opremljene i dobro organizirane ukrajinske vojske. Koja je pozicija Rusije? Oni kažu da su za diplomatsko rješenje, a ono se mora provesti u skladu s rezolucijom 2202 Vijeća sigurnosti UN-a, a ono kaže da Ukrajina mora promijeniti ustav, da moraju biti uspostavljene federalne jedinice Luhanski i Donjeck, koje će, pak imati poseban odnos s Rusijom. Za Rusiju je to diplomatsko rješenje”, rekao je Kovačević.
Za Sjedinjene Američke Države diplomatsko rješenje drugačije izgleda.
“Amerika kad govori o diplomatskom rješenju, inzistira da Rusija odustane inzistiranja o provedbi Sporazuma iz Minska i te rezolucije 2202 te da omogući mirnu reintegraciju tih područja, bez federalizacije Ukrajine. Americi bi najviše odgovaralo da dođe do rata u Ukrajini, jer bi time Rusija bila uvučena u iscrpljujući rat, koji bi, naravno, najviše iscrpio Ukrajinu, ali dugoročno Rusija bi taj rat izgubila i Amerika bi dobila kompenzaciju za činjenicu da je u Siriji izgubila, a taj rat su i u Americi i u Rusiji percipirali kao rat između Amerike i Sirije i ovo bi bila kompenzacija za poraz u Siriji”
evo dva dobra texta, pogotovo kovačević...dakle, sve je na ukrajini a ovu situaciju možemo komparirati sa podunavljem i vukovarom , da je hipotetski, umjesto mirne reintegracije hrvatska forsirala vojno oslobađanje a srbija gomilala podršku sa svoje strane
-
-
naši se analitičari svi slažu da rata vjerovatno neće biti a zapad plus ameri javljaju da samo što nije počeo.......ja stvarno neznam, ali sve mi izgleda će Ukrajina morati odustati od plana pridruživanja Nato savezu ili se rusi neče povući i napetost ostaje dalje sve dok netko ne popusti u pregovorima ili dok neka iskra ne doleti na bure baruta.........
-
A baš su pronašli dan za prodaju dionica....
St Valentine’s day massacre for stocks as markets look to possible Russian invasion
Evo počeli su sa bolesnim naslovima, loptica je naravno sad na Hollywoodu. U ulozi nekog jadnog brokera koji će na kraju spasiti svijet ben aflek a svakako svoje mjesto zaslužuje i rade šerbedžija kao neki potrčko vladimira vladimiroviča ili čak...sam sergej lavrov
-
upravo to kol. hugh, ukrajina mora prelomiti koje su im objektivne opcije i postupiti po onome što je za njih a i susjedstvo najvažnije umjesto da je sa figom u džepu šaltaju ovi sa strane
-
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelensky je uspješan profesionalac komičar koji je prije mandata glumio u tv seriji Sluga narodu. Serija ja bila mitska nešto ko ovdje Bolji život. Gdje takav neće mudro ocjeniti što je dobro za zemlju dugoročno.
-
A baš su pronašli dan za prodaju dionica....
https://www.fxstreet.com/analysis/st-va…on-202202140915
St Valentine’s day massacre for stocks as markets look to possible Russian invasion
Evo počeli su sa bolesnim naslovima, loptica je naravno sad na Hollywoodu. U ulozi nekog jadnog brokera koji će na kraju spasiti svijet ben aflek a svakako svoje mjesto zaslužuje i rade šerbedžija kao neki potrčko vladimira vladimiroviča ili čak...sam sergej lavrov
Zbilja su bolesnici, čitam te naslove na bolesnim portalima i kao da iz svakog izvire želja za krvoprolićem i masakrom...
-
Opet vozarine rastu, ali strah je prevlada...ni metak nece puknit..
do sutra će rat završiti, u srijedu Vlado umjesto napada kreće praviti novi cjenik za plin
Scholz putuje u Kijev u trenutku glasnih najava neminovnog rataBERLIN - Nakon dramatične eskalacije ukrajinske krize posljednjih dana, njemački kancelar Olaf Scholz planira otputovati u Kijev u ponedjeljak kako bi se…seebiz.eu -
Sprema li se casni uzmak?
Russia's top diplomat says talks should continue because U.S. has offered missile deployment limitsRussia’s top diplomat advised President Vladimir Putin on Monday to continue talks with the West on Russian security demands amid tensions over Ukraine.www.marketwatch.com -
Opet vozarine rastu, ali strah je prevlada...ni metak nece puknit..
do sutra će rat završiti, u srijedu Vlado umjesto napada kreće praviti novi cjenik za plin
neminovnog rata ovo je u rangu onog da će djeca puniti odjele intenzivne.
-
Pa i ameri prodaju plin europi pa im valja visoka cijena a i rusi naftu i plin.. i tako ce se oni natezat do kraja zime.. i punih đepova otici na ljetovanje a europski građani ce ga popušt..
-a usputni cilj putina je pokazati nato-u ko je gazda na istoku eu
A amerike prodati istrosenu opremu balkancima, ukrajincima, i ostalima i dobiti labavije dozvole za vojne baze po istoku da mogu snimat ruse dok se praše u moskvi
-
Pa i ameri prodaju plin europi pa im valja visoka cijena a i rusi naftu i plin.. i tako ce se oni natezat do kraja zime.. i punih đepova otici na ljetovanje a europski građani ce ga popušt..
o ratu ili dionicama, pa slično je
Ovako je Putin sebe opisivao: O ponašanju u teškim situacijama naučio me štakorNajbitnija je pouka – kada si stjeran u škripac, ne dopusti da te strah paralizira, savjetuje Putinwww.vecernji.hr -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM