Pozdrav svima, novi sam na forumu.
Aktivno ulažem/trejdam već nekoliko godina preko Bare, a prije toga više od 10 godina na ZSE
Ovaj topic sam zamislio kao dnevnik gdje ću svaki dan pisati o rezultatima dnevnih trgovanja.
Ove godine aktivno ću trejdati na dva računa. Na 1. računu, zvati ćemo ga glavni račun imam oko 13k $, a na 2. računu (zvati ćemo ga manji račun) imam tek nešto više od 1200$.
Plan mi je da na glavnom računu dnevni P/L bude prosječno 500$, a na manjem računu 100$. Plan je dosta ambiciozan, svjestan sam toga, ali podložan je izmjeni na više/niže tijekom godine, ovisno o ostvarenom rezultatu. Jednostavno, neki dnevni cilj si moram postaviti jer ako ga nemam često mi se događalo da od plusa od npr. 1000$ završim dan u minusu 2000$.
Strategije koje ću koristiti je (zasada) isključivo daytrading opcijama, kupovanje Call opcija (long pozicije) , odnosno Put opcija (short pozicije).
Pattern-e koje vrebam su Opening range breakout, High od the day breakout, Bull flag breakout i sl. Trgujem isključivo ultra likvidnim mega Caps dionicama koje imaju značajan dnevni raspon cijena. Svaki dan na watchlisti su TSLA, AMZN, NVDA i slične dionice. Tehnika trgovanja je kupnja Call/Put opcija neposredno prije proboja na gore/dole i prodaja nakon proboja čim momentum malo oslabi. Sam trejd traje od 10-tak sekundi do nekoliko minuta. Ključno je izaći iz pozicije čim cijena krene suprotno očekivanju jer gubici mogu biti značajni. Ali isto tako, ako cijena krene brzo (a proboji su takvi zar ne 😜) u moju korist dobici mogu biti još veći. Tehnika nije lagana i zahtijeva dosta prakse, ali kad se usvoji mislim da može biti konzistentno profitabilna. Uostalom, vidjet ćemo kako će to ići iz dana u dan.
Toliko za sada, sretan trejding svima!