Tema je otvorena s ciljem davanja preporuka i dijeljenja vaših loših iskustava s brokerima vezano za sljedeća područja:
-zastupljenost na burzama
-visinu naknada
-regulativu
-sigurnost uloženih sredstava
Tema je otvorena s ciljem davanja preporuka i dijeljenja vaših loših iskustava s brokerima vezano za sljedeća područja:
-zastupljenost na burzama
-visinu naknada
-regulativu
-sigurnost uloženih sredstava
80 kn po transakciji OTP
80 kn po transakciji OTP
Stvarno su povoljni,moš mislit 😉
Da li je možda netko počeo koristiti Revolut karticu za kupnju dionica i kakva imate iskustva? Oni mi se čine vrlo povoljni:
Ovo je super stvar.
Revolut kartica- najpovoljnija,ne samo za domaće nego i za kupnju američkih dionica (bas sam procitala da su poč. siječnja povećali ponudu dionica na amer. burzama).
Po meni najpovoljniji,npr. zprve tri transakcije besplatne tj. ovisi koju vrstu kartice uzmete.
Također:
Nema naknade za uzimanje kartice
Nema provizija na razmjenu jedne valute u drugu
Nema naplata za transakcije s jednog računa na drugi.
Banke bi ubuduće mogle imati nizu dobit zbog nizih provizija i naknada upravo zbog Revoluta.
Revolut svaka preporuka, istine radi nisam probao s većim iznosima kupovati dionice, moram prvo znati što hoću, za sve ostalo divota. Ako nekome treba preporuka neka se javi, katkad budu akcije da počaste obje strane sitnim iznosima.
Sve preporuke za Revolut,koristim ga za kupnju dionica ali ne domacih,uglavnom jednostavan za koristenje i pregledan.
da li netko koristi ZABA/ERSTE platforme? ako da kako funkcioniraju za ino tržišta?
da li netko koristi ZABA/ERSTE platforme? ako da kako funkcioniraju za ino tržišta?
Znam da ZABA ima onu ZABA Globe platformu no ako se dobro sjećam naplaćivali su po 300 kn po transakciji
Pred 20-ak dana sam se prebacio iz FIMA-e u Agram. Sve je skoro pa isto ( agram me podsjeća na bivši Complete line), ali otišao sam iz FIMA-e zbog "harača" od 10,00 kn mjesečno. Nije da nemam. NE DAM!
Ovo je super stvar.
Revolut kartica- najpovoljnija,ne samo za domaće nego i za kupnju američkih dionica (bas sam procitala da su poč. siječnja povećali ponudu dionica na amer. burzama).
Zar se mogu kupovati domaće dionice s Revolutom? Ja ne vidim tu mogućnost. Također, zna li netko, kupnjom neke dionice preko Revoluta, postaješ li ti zbilja vlasnik te dionice, ili samo Revolut daje da se virtualno njima trguje?
kupnjom neke dionice preko Revoluta, postaješ li ti zbilja vlasnik te dionice, ili samo Revolut daje da se virtualno njima trguje?
Nisam siguran da sam dobro shvatio ali stavio sam realne pare, kupio dionicu, držao neko vrijeme, dobio dividendu, prodao dionicu, povukao novce i potrošio.
kupnjom neke dionice preko Revoluta, postaješ li ti zbilja vlasnik te dionice, ili samo Revolut daje da se virtualno njima trguje?
Nisam siguran da sam dobro shvatio ali stavio sam realne pare, kupio dionicu, držao neko vrijeme, dobio dividendu, prodao dionicu, povukao novce i potrošio.
Mislio sam na to jesi li stvarni vlasnik, npr. kad kupiš dionicu preko brokerske kuće u Hrvatskoj, ti si stvarni vlasnik dionice. Vodiš se u knjizi dioničara i SKDD-u. Kod ovih američkih dionica gdje je tržište ogromno, a na Revolutu se recimo radi o malim ciframa u odnosu na tržišne kapitailzacije i dnevni promet na svjetskim burzama. Stoga, Revolut može tebi ponuditi dionicu , uzeti novac, a da Revolut zapravo ne kupi tu dionicu nego novac zadrži za sebe. Tebi isplati Revolut dividendu, a kad prodaš opet ti Revolut da novce. Pojednostavljeno, Revolut napravi svoju malu internu "virtualnu" burzu. Ti nikad ne znaš imaš li dionicu ili nemaš. Ja kad kupim preko brokerske kuće u Hrvatskoj, ja znam da je moj nalog poklopio nečiji prodajni nalog i ja sam stvarni vlasnik te dionice (to se vidi u knjizi dioničara i SKDD-u).
Sad razumijem no ne znam odgovoriti, ima desetak ozbiljnih "papira" za potpisati no nisam ih čitao dalje od prvog reda niti sam upamtio.
Revolut naloge preusmjerava na 3rd party brokera (https://drivewealth.com/) koji drži dionice (ili frakcije) u klijentovo ime
Da to nije onda CDF?
Treba biti JAAAKO oprezan s takvim stvarima...
Na sto nas tocno zelite upozoriti?
Na sto nas tocno zelite upozoriti?
Da treba paziti kad se s parama radi, da treba vidit koji su uvjeti usluge. A kad se ulaze treba paziti ulazemo li u ono sto mislimo da ulazemo ili pak kupujemo nesto sto nema pokrića, gdje onda rizici mogu biti visestruki...
daje li neka naša banka kamate na sredstva na brokerskom računu,ako netko zna
Molim samo ozbiljne odgovore