1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Lokalni izbori 2021

• migra
  • May 16, 2021 at 11:51 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 11:08 AM

Pišete neobjektivno, navijački i nerazumljivo bez ikakvih argumenata osim floskula "zeleno, transparentno, pravedno", što dokazuju tri točke na kraju svake vaše rečenice . S tim da ova ekipa ničim još nije dokazala da je poštena ili pravedna. Povjerenje i sposobnost se treba dokazati.

Ne vjerujem da će se ikada preliti na nacionalni nivo jer u Slavoniji, Dalmaciji i Lici nemaju šanse.

Lijepo vam citiram izjave Benčićke na što samo floskulama odgovarate. Oni su za drastično veće oporezivanje kapitala, kompanija, dividendi, a i samog rada na više plaće. Takva stranka nije ono što Hrvatska treba.

Budućnost Hrvatske treba biti što bliže Fokusu, a što dalje od Možemo.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 17, 2021 at 11:15 AM

migra

Utopija. Pozz i sretno s tim.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 11:26 AM
    Quote from Paulie

Pišete neobjektivno, navijački i nerazumljivo bez ikakvih argumenata osim floskula "zeleno, transparentno, pravedno", što dokazuju tri točke na kraju svake vaše rečenice . S tim da ova ekipa ničim još nije dokazala da je poštena ili pravedna. Povjerenje i sposobnost se treba dokazati.

Ne vjerujem da će se ikada preliti na nacionalni nivo jer u Slavoniji, Dalmaciji i Lici nemaju šanse.

Lijepo vam citiram izjave Benčićke na što samo floskulama odgovarate. Oni su za drastično veće oporezivanje kapitala, kompanija, dividendi, a i samog rada na više plaće. Takva stranka nije ono što Hrvatska treba.

Budućnost Hrvatske treba biti što bliže Fokusu, a što dalje od Možemo.

možemo je novoosnovani pokret,platforma i u procesu je transformacije pa je logično i u procesu definiranja...

ponavljam radikali će se korigirati ili samoizbaciti,više nisu neophodni,možda i potpuno nepotrebni.

pogledajte koliko glasova je radnička fronta imala prije možemo,za vrijeme možemo i poslije možemo?

sve je jasno to nikog ne zanima,isto je i sa ostalima,mogu to proihvatiti lil se vratiti u potpunu nebitnost.

držim da su naučili lekciju na tuđoj koži pa de će biti mudriji a ako ne....

uskoro će tomašević ili staviti takve na lanac ili će snositi posljedice tuđih istupa.

sa radničkom frontom je pokazao koja je njegova strategija.

postoji borba za opće dobro a oni koji se radi svojih svijetonazora ne mogu,ne žele uklopiti biti će izbačani.

nitko nije iznad općeg cilja.

te radikalne ideje ni meni se ne sviđaju samo ja ih ne doživljavam kao"prijetnju" ili ne silim se to tako percipirati.

komunizam i transparetnost,pravednost nisu spojivi pa je očito strah neutemeljen.

za sada smo na lokalnim izborima a parlamentarni su tek za 3 godine pa su ove ideološke teme suvišne.

očekujem od MOŽEMO max dizanje transparetnosti javne nabave vi svega što građani žele znati,svih ugovora grada sa svima o svemu.

očito nisam dio klijentele :)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 11:29 AM

Držim fige da bude kako vi zamišljate, vrijeme će pokazati, imaju apsolutnu moć u gradu i sada su odgovorni za sve, dobro ili loše.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 11:33 AM

Paulie@

prvi sam spreman i njih kazniti na sljedećim izborima,

naravno da ću sve pratiti.

i napisati kritiku bez ustezanja.

ukključujući i tomaševićev eventualni izostanak kritike "komunističkih" ideja od kaolicijskih partnera.

ALI ne treba se bojati jer će njegovi pol protivnici ga uskoro pozvati da pojasni dali su i to i njegovi stavovi pa...

Škoro se već sinoć nabrijao na napad na ljevicu.

uskoro ćemo dobiti odgovore ;)

očekujem ograđivanje od hard ljevičarske ideologije za početak a s vremenom i ....

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 11:43 AM
    Quote from NaBiduAsku

migra

Utopija. Pozz i sretno s tim.

ovaj puta je drugačije ;)

već za godinu dana mogu se u ZG vidjeti tektonske promjene.

ako se potvrde, za 3 godine sljede tektonske promjene na nacionalnoj razini.

rezime sljedi

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 17, 2021 at 11:48 AM

ajmo malo metoda indukcije i dedukcije.

kaže Džon Vice: Soros se mora zaustaviti!

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=117657

e sad, pošto se isti obogatio na trejdanju i investiranju, znači li to da nam treba još više Sorosa?

samo, onda mi nije jasno di su tu u priči komunisti i kako se oni uklapaju u tržište kapitala?

mislim, trenutno su na vlasti neki koji se nazivaju demokršćanima, pa nije baš da nam burza osvaja nove vrhove.

koliko sam ja upoznat, šta ne bi kršćanstvo, i to još demo, trebalo značiti da smo svi jednako bogati, a ne jednako siromašni?

ili to treba značiti da svi trebamo biti bogati duhom, a materijom samo odabrani?

a onda, šta to isto nije komunizam? :/

ovu prigodnu promjenu "garderobe" to ostavljam "elitama" da mi oni malo to protumače da to nije isto.

ja samo znam da hoću šta više Sorosa i šta više slobodnog tržišta :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 11:58 AM
    Quote from st-brajo

ajmo malo metoda indukcije i dedukcije.

kaže Džon Vice: Soros se mora zaustaviti!

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=117657

e sad, pošto se isti obogatio na trejdanju i investiranju, znači li to da nam treba još više Sorosa?

samo, onda mi nije jasno di su tu u priči komunisti i kako se oni uklapaju u tržište kapitala?

mislim, trenutno su na vlasti neki koji se nazivaju demokršćanima, pa nije baš da nam burza osvaja nove vrhove.

koliko sam ja upoznat, šta ne bi kršćanstvo, i to još demo, trebalo značiti da smo svi jednako bogati, a ne jednako siromašni?

ili to treba značiti da svi trebamo biti bogati duhom, a materijom samo odabrani?

a onda, šta to isto nije komunizam? :/

ovu prigodnu promjenu "garderobe" to ostavljam "elitama" da mi oni malo to protumače da to nije isto.

ja samo znam da hoću šta više Sorosa i šta više slobodnog tržišta :S

Display More

ono što ZSE koči su:

nedostatak stranih investicija u proizvodnju ali i u kapital postojećeg gospodarstva.

pravna nesigurnost kao posljedica klijentelistikče države po mjeri manjine je dominantni faktor rizika koji tjera sve.

pa čak 250 mlrd domaćih kuna kojima je utjeran stra u kosti pa ne žele na market,a kako se neće stranci još i više bojati?

od jutros prilika za novi početak.

godine su u pitanju ali i najduži put počinje prvim korakom pa....

uvjeren sam da ćemo dobiti potvrdu u budućnosti

evo izvadim ovo nekad na površinu ili neka me netko cimne za rezime.

p.s.

možda i zadnja prilika da ovo postane država po mjeri ovog naroda.

države će biti ali HR narod bi mogao zaršiti izguran sa ovog prostora.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • May 17, 2021 at 12:14 PM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…carati-15073648

Ovaj program mi djeluje kao, ležim uz savu i pjevam pjesme o ekologiji i ljubavi, ali građani biraju. Moramo iskusi podemos na hrv način

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 12:19 PM
    Quote from zm1

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…carati-15073648

Ovaj program mi djeluje kao, ležim uz savu i pjevam pjesme o ekologiji i ljubavi, ali građani biraju. Moramo iskusi podemos na hrv način

Upravo se o ovome radi, ova ekipa kao da je došla iz nekih prošlih vremena.

Na nešto manje od 200 stranica vrlo detaljnog programa Možemo je razvoju privatnog biznisa posvetilo 277 riječi (nešto više od jedne kartice teksta) odnosno manje od 0,5 posto (pola posto) ukupnog sadržaja. U tih nekoliko pasusa o privatnom poduzetništvu, koje je temelj svake napredne ekonomije zapadnih demokracija, dali su naravno deklarativnu podršku "klasičnim poduzećima i obrtima", ali su i u tom dijelu morali naglasiti kako se zalažu za raznolike oblike poput "društvenih poduzeća, radničkog dioničarstva i suvlasničkih udjela zaposlenica i zaposlenika u firmama".

Nekako nije za očekivati da će gradski obrtnici i mali poduzetnici pritisnuti krizom biti oduševljeni idejama koje nalikuju povratku radničkog samoupravljanja ili pak time da nagrađuju "zaposlenice i zaposlenike" vlasničkim udjelima. Ali tko zna.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 12:36 PM

mnogi poduzetnici nebi propali ili bi bili mnogo bogatiji da su nagrađivali svoje radnike i udjelima.

DA,radnici nisu robovi i kmetovi već partneri mnogi koji su shvatili su i odlično profitirali.

sloboda izbora je zakon

agrokor,pevec ? dali je tko imao jeftinije radnike(kmetove)?

kako sada sa suprotnim tretmanom radnika može biti svima puno bolje?

kako može vlasnicima (kapitalistima) dioničarima pevexa bti tako da je to jedna od najboljih firmi,dionica? pri daleko iznadprosječnim plaćama,bonusima,uskrsnici,božićnici regresu za godišnji,poklonu za svako rođeno dijete ....:?:

zar nije to komunizam:/ :?:

bojati se "komunizma" a ne bojati se hobotnice koja guši ovaj narod desetljećima

koja je za kolekciju rolexa poklonila strancima plivu,inu....nastavite niz

je mudro,razumno :?:

p.s.

dioničar sam pvcm,ponosan dioničar,želim da se i dalje dižu primanja svih vrsta pevex radnika.

sretan sam jer vidim da su radici tamo sretni,sretni su i kupci i dobavljači....

zar croatizmus mazohizmus i pesimizmus nebi želio da smo svi sretni?

ili je za vlastitu sreću neophodna tuđa nesreća <X

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 12:54 PM

Oprostite, ali nemate pojma o čemu pričate, postovi su vam puni nekih suludih utopijskih stavova.

Benčić koja je jedna od čelnih ljudi stranke ima izuzetno opasne ideje koje stalno ignorirate.

Većina poduzetnika jedva preživljava, a kamoli da mogu podnijeti neka veća opterećenja. Vi kao da živite u svom zelenom imaginarnom svijetu.

Vidjet ćete uskoro što je zapravo Možemo.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • May 17, 2021 at 1:06 PM
    Quote from Paulie

Benčić koja je jedna od čelnih ljudi stranke ima izuzetno opasne ideje koje stalno ignorirate.

Je li Bencicka trenutno u poziciji da mijenja porezni zakon?

Ako je, onda su ove brige opravdane. Ako nije, kakve veze onda sa ovim lokalnim izborima ima njeno razmisljanje o poreznoj politici.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 1:09 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Paulie

Ako je, onda su ove brige opravdane. Ako nije, kakve veze onda sa ovim lokalnim izborima ima njeno razmisljanje o poreznoj politici.

Po tome je i Kate iz RF mogla biti gradonačelnica Rijeke ? Ja takve ljude ne želim.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 17, 2021 at 1:12 PM
    Quote from Paulie
    Quote from LodeRunner

Po tome je i Kate mogla biti gradonačelnica Rijeke ? Ja takve ljude ne želim.

Super. Onda ćeš ti glasati za nekog drugog. Na izborima (ili nakon njih) odlučuje većina.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 1:16 PM
    Quote from Flight
    Quote from Paulie

Po tome je i Kate mogla biti gradonačelnica Rijeke ? Ja takve ljude ne želim.

Super. Onda ćeš ti glasati za nekog drugog. Na izborima (ili nakon njih) odlučuje većina.

Je li ova tema da komentiramo ili ? Zaključak je odlučila je većina i više nemamo što komentirati ?

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • May 17, 2021 at 1:18 PM

Mislim da smo koracima otisli puno dalje nego sto su uopce mogucnosti platforme Mozemo! u ovom sastavu. Ako naprave jednu stvar - malo smanje "ortacki socijalizam" i odrade transparentne procese javne nabave puno su napravili. Naravno, uz kosture blagajne grada Zagreba i poslijedice potresa koji su proces od slijedecih 20tak godina.

Sve ostalo je gledanje iza brega dok smo jos duboko u kotlini.

Kazalo pojmova: Ortacki socijalizam - privatiziraj dobitak, socijaliziraj gubitak!

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • May 17, 2021 at 1:18 PM
    Quote from migra

mnogi poduzetnici nebi propali ili bi bili mnogo bogatiji da su nagrađivali svoje radnike i udjelima.

DA,radnici nisu robovi i kmetovi već partneri mnogi koji su shvatili su i odlično profitirali.

sloboda izbora je zakon

kako može vlasnicima (kapitalistima) dioničarima pevexa bti tako da je to jedna od najboljih firmi,dionica? pri daleko iznadprosječnim plaćama,bonusima,uskrsnici,božićnici regresu za godišnji,poklonu za svako rođeno dijete ....:?:

bojati se "komunizma" a ne bojati se hobotnice koja guši ovaj narod desetljećima

p.s.

dioničar sam pvcm,ponosan dioničar,želim da se i dalje dižu primanja svih vrsta pevex radnika.

sretan sam jer vidim da su radici tamo sretni,sretni su i kupci i dobavljači....

Display More

"bojati se "komunizma" a ne bojati se hobotnice koja guši ovaj narod desetljećima

je mudro,razumno :?:"

I jedno i drugo je loše, a recite vi nama koliku to extra plaću imaju radnici pevexa? Ako su im i povećali nešto to je vrijednosnom, obzirom na troškove života, isto ko kad su bili zaposlenici peveca

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 1:27 PM
    Quote from migra

sloboda izbora je zakon

p.s.

Display More
    Quote from Paulie

Oprostite, ali nemate pojma o čemu pričate, postovi su vam puni nekih suludih utopijskih stavova.

Većina poduzetnika jedva preživljava, a kamoli da mogu podnijeti neka veća opterećenja. Vi kao da živite u svom zelenom imaginarnom svijetu.

Vidjet ćete uskoro što je zapravo Možemo.

utopija?

PVCM?

ako nisi upoznat sa detaljima prvo prouči.

pevex nije utopija već višegodišnja stvarnost.

za dioničare prinos je 400% na 4 godine a sve pri da radnici maju među najvećim plaćama u sektoru + masu dodatnih bonusa.

sve ono što i drugdje funkcionira desetljećima.

da MOŽEMO to i u hr imati ali ne treba se sili glasati za hobotnicu koja našu djecu tjera na trajno iseljene.

tko tako radi,snosit će posljedice u skladu sa vl izborom

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 2:58 PM
    Quote from zm1
    Quote from migra

sloboda izbora je zakon

p.s.

Display More

"bojati se "komunizma" a ne bojati se hobotnice koja guši ovaj narod desetljećima

je mudro,razumno :?:"

I jedno i drugo je loše, a recite vi nama koliku to extra plaću imaju radnici pevexa? Ako su im i povećali nešto to je vrijednosnom, obzirom na troškove života, isto ko kad su bili zaposlenici peveca

Display More

1000 eur + sve ostalo navedeno

brkati komunizam i "komunizam " nije dobro

prvo je stvarno a drugo umišljeno,plod nečije želje za strahovima,...

a samo sam želio podijeliti radost sa svjetlom na kraju tunela kako ja gledam a ispala je ideološka debata,koju ne trebam,ne želim....

mogao bi samo ponavljati svoje teze pa napuštam ideološku raspravu o komunizmu,kapitalizmu,"čiji je tata bio ustaša a čiji partizan" i tome slično ...

da podvučem,očekujem kao posljedicu tektonskih političkih promjena u zg ,st i još nekim gradovima NOVO DOBA.

očekujem od toga široku lepezu pozitivnih pomaka na bolje po svim razinama

jedna od tih razina je i ZSE

rezime po investitorski.

a danas će vjerojatno na zse završiti indexi u crvenom ali završili su oni i na 17xx u crvenom kada nam je dignut rejting u investitorski.

pa je mjesecima kasnije nakon toga usljedio rast od >30%.

tako to ide,mora biti...

na flintstones marketu gdje je i paljenje investitora na kremen,dok se nacrtano isprocesuira na računalu iz sredine 20st?

na maketu na kojem se ne kupuje dok ne naraste 100% ? :saint:

p.s.

na ZSE je stvarno najbolje kupiti i pogledati za koji mjesec dali je netko uzeo kremen u ruke :/

da sam barem tako učinio u siječnju,ovako sam "ubio" dvije tipkovnice,na stotine "radnih sati",ajde bila je zima nisam imao pametnijeg posla pa...

:saint:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt