1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Best buy

• gta1
  • February 15, 2020 at 10:05 PM
  • Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 23, 2020 at 3:18 PM
    Quote from prdekalo

na ovim razinama definitivno TOP kupnja OPTE.....

OPTE.

- meni nije na ovim razinama TOP kupnja, bilo je toga i za puno jeftinije.

- kad je bila puno jeftinija bila je i puno više rizičnija.

- ali je još uvijek rizična investicija, nemojte da vam to bude 100%, nije dobro ni 50% iako većini vas to u portfelju čini 50%.

- većina nas to očekuje na 10 kn, dobro bi bilo i na 7 kn, veliki optimisti to ne očekuju ispod 20 kn, a ako ne bude ponude cijena ponovno na 2 kn( to je vjerovatnoća cca 10-15% možda i manje).

- kad je cijena dodatno pala nadokupila sam ju cca 10.000 dionica, prošli tjedan na malo povoljnijoj cijeni 980 dionica ali skupo kad se sjetim pošto sam to kupovala.

- još na toj OPTE imam 2 naloga na cca 5.50 kn.

- ako cijena padne dokupiti ću malo više toga a ako cijena poraste biti će i neke skromnije kupnje, (keša imam).

- previše imam te OPTE, a na tržištu ima još nekih povoljnih kupnji.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 23, 2020 at 3:23 PM

Opte je prokletstvo forumasa, svi su je prepuni i svi čekaju neki finale . Radi nje nemaju kesa za druge dione , a kad i dodju do neke sice opet kupuju opte jer je jeftinija nego jucer . I tako se krug zatvara , ako se opte proda bit će explozija na drugim dionama, ako propadne otice i zse u bunar . I sam sam naravno u istom škripcu

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 23, 2020 at 3:28 PM
    Quote from trgovac

Ovdje je bitan potencijal , inače nema kupnje .

- investitori kod nas ne vide nikakav potencijal u burzi zvanoj ZSE.

- najveći potencijal kod nas investitori vide u HDZSDP jer članstvo u tim organizacijama donosi puno veću dobit od najboljih dionica.

- kod nas veliku većinu zanimaju brojevi 41 i 91, što će biti u nekoj bliskoj budućnosti to veliku većinu investitora koji investiraju u HDZSDP ne zanima.

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • May 23, 2020 at 3:32 PM

Jedan od rijetkih sam koji nemam Opte...prodao svih 30tis.kom u onom korona padu od 8 do 6 i sad cekam 31.7.pa sta bude biće..odlucio sam strateski da necu kupovati dok se prodaja optime obznani ili odgodi...sretno svima i iako nemam dionicu jako bi volio da se prodaja realizira do 31.7.jer ce likvidnost trgovanja poprilicno porasti na drugim dionicama.🙂

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 23, 2020 at 3:48 PM

TPNG.

- tu smo imali dobro izvješće za prošlu godinu, pa odličan 1Q20, pa očekujemo kako će 2Q20 biti povijesno najbolji, pa potpisani dobri ugovori za naredne dvije godine.

- u ovim vremenima poželjna dionica, firma koja u ovim teškim vremenima zarađuje lijepu lovu.

- za dividendu još ništa ne znamo.

- i onda nam dođe pametni direktor koji proda siću svojih dionica i sruši cijenu dionice.

- ne znam ni sama što reći za tog tipa, to što je učinio je stvarno tužno i žalosno.

- nema tu nikakvog opravdanja za sići dionica koje je prodao i srušio cijenu dionice.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 23, 2020 at 4:16 PM
    Quote from amerikanec

jer ce likvidnost trgovanja poprilicno porasti na drugim dionicama.🙂

- evo kako vam ta likvidnost izgleda na MDKA.

- dva tjedna nema nikakve trgovine pa u petak prođe jedna dionica po 16.100 kn.

- ja sam stalno tu na kupnji, cijeli tjedan jedna dionica na 15.700 - 15.900 i ne ide.

- u petak vidim prošla jedna dionica pa stavim i ja 16.100 ali nema zainteresiranih.

- nije da nema tu kupnje ili prodaje,

- tu je najveći problem što bi kupnja to htjela kupovati po 15.000 i dosta niže od toga a prodaja prodavati po 20.000 i više od toga.

- ovi što imaju dionicu znaju jako dobro što posjeduju, dionica je dosta skupa i nije dostupna (cjenovno većini investitora).

- vlasnici dionica MDKA očito s lovom nemaju problema pa im se ne prodaje dionica s P/E 6.68.

- kupnja je tu strpljiva, kao ribiči, čekaju hoće li kome vlasniku dionice MDKA hitno zatrebati neka lova pa da da na jeftinu prodaju tu dionicu.

- a takva je cijela naša burza, čeka se jeftino,

- a kada dođe i to jeftino onda su ponovno čeka još jeftinije.

- to najbolje vidimo kod VLEN gdje se čeka da firma dođe na P/E 1.

- za one koji ne znaju što je to P/E 1 evo najjednostavnije objašnjenje: to bi bilo da firma zaradi odnosno ima neto dobit u godinu dana točno onoliko kolika je cijena dionice na burzi.

• trgovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    163
    • May 23, 2020 at 4:25 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from amerikanec

jer ce likvidnost trgovanja poprilicno porasti na drugim dionicama.🙂

- evo kako vam ta likvidnost izgleda na MDKA.

- dva tjedna nema nikakve trgovine pa u petak prođe jedna dionica po 16.100 kn.

- ja sam stalno tu na kupnji, cijeli tjedan jedna dionica na 15.700 - 15.900 i ne ide.

- u petak vidim prošla jedna dionica pa stavim i ja 16.100 ali nema zainteresiranih.

- nije da nema tu kupnje ili prodaje,

- tu je najveći problem što bi kupnja to htjela kupovati po 15.000 i dosta niže od toga a prodaja prodavati po 20.000 i više od toga.

- ovi što imaju dionicu znaju jako dobro što posjeduju, dionica je dosta skupa i nije dostupna (cjenovno većini investitora).

- vlasnici dionica MDKA očito s lovom nemaju problema pa im se ne prodaje dionica s P/E 6.68.

- kupnja je tu strpljiva, kao ribiči, čekaju hoće li kome vlasniku dionice MDKA hitno zatrebati neka lova pa da da na jeftinu prodaju tu dionicu.

- a takva je cijela naša burza, čeka se jeftino,

- a kada dođe i to jeftino onda su ponovno čeka još jeftinije.

- to najbolje vidimo kod VLEN gdje se čeka da firma dođe na P/E 1.

- za one koji ne znaju što je to P/E 1 evo najjednostavnije objašnjenje: to bi bilo da firma zaradi odnosno ima neto dobit u godinu dana točno onoliko kolika je cijena dionice na burzi.

Display More

Je , ali budućnost je neizvjesna , zato je target 6 mjeseci meni bolji , a danas i tri mjeseca

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 23, 2020 at 5:00 PM

Mislim da je svima na ovom forumu zapravo u interesu da se OPTE u konačnici što bolje proda, jer će taj val pozitivno djelovati na sve - direktno i indirektno. Nemam OPTE i nisam je imao (još stignem uletiti pa kud puklo), ali navijam za one koji vide pozitivan rasplet da ste u pravu. Što prije to bolje. :thumbup:

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • May 24, 2020 at 8:36 AM

Da, optima ce osloboditi poprilicnu kolicinu friskog novca koji ce pozitivno djelovati na poprilicno dobrih pozicija koje se sada kisele

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 24, 2020 at 11:45 AM
    Quote from D'artagnan

Da, optima ce osloboditi poprilicnu kolicinu friskog novca koji ce pozitivno djelovati na poprilicno dobrih pozicija koje se sada kisele

- a to će biti prije iduće godine nego ove.

- ovi izbori vam idu jer je financijsko stanje u državnoj blagajni blago rečeno katastrofalno.

- možemo očekivati s 100%-om sigurnošću nove velike poreze na kapital i sve što je povezano s kapitalom.

- isto tako s 100% sigurnosti očekujem pobjedu stranke HDZSDP koje će i sprovesti te nove poreze.

- tu vam nitko zdrave pameti neće investirati ni jednu kunu.

- na tragu toga vam je i promet u petak od 2.5M kn, a drastično se smanjilo i pisanje na forumu.

- ja tu ne vidim ništa dobroga osim povećanja i izmišljanja novih poreza i prireza.

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • May 24, 2020 at 12:08 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from D'artagnan

- ovi izbori vam idu jer je financijsko stanje u državnoj blagajni blago rečeno katastrofalno.

- možemo očekivati s 100%-om sigurnošću nove velike poreze na kapital i sve što je povezano s kapitalom.

- isto tako s 100% sigurnosti očekujem pobjedu stranke HDZSDP koje će i sprovesti te nove poreze.

- na tragu toga vam je i promet u petak od 2.5M kn, a drastično se smanjilo i pisanje na forumu.

- ja tu ne vidim ništa dobroga osim povećanja i izmišljanja novih poreza i prireza.

Display More

Ja pak vidim prilike da se proda brdo državne imovine, poput HEP-A, Podravke, Pošte, HAC-a,... Itd. Nešto od toga bi moglo i kroz kakav IPO.

Sad je vrijeme za takve relativno brze poteze sa dugoročno dobrim učinkom. A i napunila bi se blagajna.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 24, 2020 at 12:23 PM

Turizam.

- ja se bavim turizmom.

- već mjesec dana razmišljam otvoriti ili ne otvoriti.

- booking iliti popunjenost mi je za ovu godinu manja od 5%.

- većinu gostiju su mi činili avio gosti, a njih ove godine nema.

- nemam kredita, ja mogu više godina izdržati bez rada, morate znati kako i u hladnom pogonu imate dosta sitnih troškova ali to mogu izdržati.

- jadni oni koji su u kreditima, kako vraćati rate kredita ako nema priljeva novca.

- baveći se dionicama proučavam dosta naših firmi ali i tu vidim kako se očito ne zna raditi s novcima.

- s novcima nema pojma raditi ni država ali njoj na raspolaganju stoje raznorazni alati tipa poreza i prireza.

- a što će kod nas oni jadni ljudi koji imaju kredite a nemaju ih s čime vraćati.

- takvu pojavu obično nazivamo kriza, imamo kratkotrajnu ili dugoročnu.

- kod nas su te krize najčešće dugoročne.

- po nekima te krize kod nas traju od 41 a po drugima od 91, ma sada će biti izborna kampanja pa ćemo znati točno od kada smo u krizi i dokle će trajati ta kriza.

- imate graf indeksa Crobexa, desetogodišnji, e tu se najbolje vidi rad naših vlada HDZSDP, za usporedbu da ne bude srpska pogledajte makedonsku pa će te lako uočiti kako su ti grafovi dosta slični grafovima u USA.

- na grafu se najbolje vidi kako naš Crobex godinama samo roni i roni, ma biti će bolje samo se dragi investitori trebate odlučiti HDZ ili SDP a možda i koji njihov satelit, u izborima je spas.

- tek sada vidim, počnem pisati o jednoj temi pa završim na drugoj, a ta druga je uzrok svemu u ovoj zemlji na brdovitom Balkanu.

• trgovac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    163
    • May 24, 2020 at 12:57 PM

CROBEX je spas , jer da ga nema , gdje bi dobivali ili gubili ?

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • May 24, 2020 at 1:57 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from D'artagnan

Display More

Informirati se pa pisati.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ma/2184445.aspx

"Lovrinčević pritom smatra da bi naglasak trebao biti na privatizaciji, a ne na uvođenju novih poreza, iako nema sumnje da će rasti pritisak da se uvedu ili povećaju pojedini porezi, posebno kada je riječ o oporezivanju kapitala i nekretnina. Međutim, dodaje naš sugovornik, Hrvatska je već sada jako oporezovana ekonomija i tu nekog velikog prostora za rast poreznog opterećenja nema".

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 24, 2020 at 4:17 PM
    Quote from BSOD
    Quote from Ivana7
    […]

Ja pak vidim prilike da se proda brdo državne imovine, poput HEP-A, Podravke, Pošte, HAC-a,... Itd. Nešto od toga bi moglo i kroz kakav IPO.

- i da sve to prodate po nekoj fer cijeni, koliko bi to trajalo našim uhljebima, tjedan dana, mjesec dana ???

- je li vi znate koliko potroše ti uhljebi za jedan kvartal, je li znate koliko im treba milijardi za njihovu godišnju potrošnju ???

- uvijek sam se pitala zašto se duže, zašto stalno povećavaju taj dug ???

- duže se samo zato da bi uhljebi mogli trošiti.

- dobro je rekao gospon sindikalac Ribič kako samo oni znaju trošiti i zbog toga im treba povećati plaće jer će trošenjem toga novca povećati BDP.

- ali većini vas to nije jasno.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 24, 2020 at 4:39 PM
    Quote from trial
    Quote from Ivana7
    […]

Informirati se pa pisati.

"Lovrinčević pritom smatra da bi naglasak trebao biti na privatizaciji, a ne na uvođenju novih poreza,

- a tko je taj dr.sc. Željko Lovrinčević ???

- ukucajte malu u google, sada se zalaže za privatizaciju, a do sada je stavljao naglasak na porez nekretnina.

- tako vam je to kada živite od mlaćenja prazne slame.

- i tko je sada pametniji ja koja nisam dr.sc ili taj Lovrinčević ???

- ja imam hotelčić u nekim dionicama sam u TOP10, sve sam zaradila poštenim radom, a što ima taj gospon Lovrinčević ???

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • May 24, 2020 at 4:58 PM

držite se vi cimmer fraja

bez ocjena molim

• JosefBeuys
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    371
    • May 24, 2020 at 5:03 PM
    Quote from BSOD
    Quote from Ivana7

Display More

Sad je vrijeme za takve relativno brze poteze sa dugoročno dobrim učinkom. A i napunila bi se blagajna.

Display More

Uoravo to, mislim da bi jesen mogla biti idealna prilika da država rasproda sve ono gdje joj nije mjesto - aci, podravka, petrokemija, poštanska banka... Benefit u obliku popunjavanja proračunske rupe čak i nije tu toliko bitan, koliko dugoročna korist i za gospodarstvo i za tržište kapitala.

P.s. Netko tu vidim citira Lovrinovića, dajte najte...

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • May 24, 2020 at 5:05 PM

Kod privatizacije je novac koji se dobije prolazna stavka koja nesto zakrpa, ali pravi dobitak za drustvo je u povecanoj efikasnosti privatiziranih sustava, barem u nacelu. Salje se i bolja poruka kreditorima. Mozda zivne i trziste kapitala.

Svakako prodati sve osim prirodnih monopola i infrastrukture. Mada i to moze u koncesiju.

• Neo
    Guest
    • May 28, 2020 at 9:52 PM

Netko je postao o privatizaciji Hepa, Podravke, Acija, HPB-a, Petrokemije...

Jedini problem je sto onda silni uhljebi ne bi imali gdje raditi. Jer bi novi vlasnik brzo napravio cistku. U privatizaciju Hepa i Podravke ne vjerujem tako skoro dok stvarno ne zagusti.

A ove manje ne bi me iznenadila prodaja kroz nekih 1-2g.

Edited once, last by Neo (May 28, 2020 at 10:06 PM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 8:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 9, 2025 at 8:12 PM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 281

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • June 9, 2025 at 4:17 PM
    2. Odgovora
      281
      Pregleda
      108k
      281
    3. Alboreto

June 9, 2025 at 4:17 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9.2k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 9, 2025 at 8:12 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Alboreto June 9, 2025 at 4:17 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM

Popularne Teme