Recept je glasati za HDZ pa za desetak godina neće ni biti listi čekanja, posljednjih 30 godina mnogo su napravili po pitanju lista čekanja, kao najhrvatskija stranka iz zemlje su protjerali 1 milijun državljana.
Problemi zdravstvenog sustava
-
-
-
Tako je za hematologiju prvi pregled s 367 dana čekanja skraćen na 73 dana.
Za kemoterapiju je sa 161 dan čekanja skraćen na 17 dana, za kardiologiju se umjesto 153 dana čeka 93, pedijatrija endokrinolog s 243 dana čekanja skraćeno je na 160, a neurolog sa 150 dana na 90', priopćili su iz ministarstva.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-do-90-15157195
Imamo se čime hvaliti
-
Za kemoterapiju je sa 161 dan čekanja skraćen na 17 dana, za kardiologiju se umjesto 153 dana čeka 93, pedijatrija endokrinolog s 243 dana čekanja skraćeno je na 160, a neurolog sa 150 dana na 90', priopćili su iz ministarstva.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-do-90-15157195
Imamo se čime hvaliti
razloge za ovo smanjenje bi trebalo bolje proučiti...
ne tvrdim da se nisu smanjila čekanja ali držim da je to zato jer su ljudi počeli odustajati sami po sebi (idu na druge hitnije pretrage tj. odu privatno gdje mogu platiti) ili zbog korone postoji zadrška kod ljudi da se podvrgnu drugim zahvatima (ono, pričekat ću, nije 'priša')
Beroša je to isto iznenadilo, ergo zna i sam da se opravdano ili ne, zbog bavljenja koronom, druge stvari nisu baš odrađivale koliko i kako treba
otud čuđenje
hematologija kažeš s 367 na 73 dana?!? pa to ne može biti, nešto se ili prije radilo krivo ili je sustav listi 'potrgan' do kraja
-
Dobro zbori čovjek.
Zašto su privatne bolnice uspješne? Odgovor se krije u samo jednoj riječiZašto su privatne bolnice uspješne i bez dugih redova čekanja? Je li budućnost zdravstva privatizacija zdravstvenog sustava? Gubi li naš zdravstveni sustav…www.tportal.hr -
Imamo se čime hvaliti
Svako čekanje više od nekoliko dana je katastrofa za sustav!
Zamislite da vam pukne guma, došlepate se u vulkanizersku radnju, i oni vas naruče za punih 5 mjeseci, kao mene neki dan za specijalistički pregled!
Inače svaki mjesec mi na plaću skinu prilično ozbiljnu cifru para, i to bez odgode, za usluge koje su praktično nedostupne.
-
Svi smo u isto vrijeme izađli ispod kamenja nakon korone i krenuli se naručivati na pretrage koje nismo obavljali dvije godine.
I to je uzrok problema.
Osim manjka osoblja.
Što je da je, usluge su nedostupne.
Dobila sam termin za pregled oftalmologa 11.10. Cca 6 mjeseci čekanja na pregled.
Hellou nadležni.
Uz mjesečnu premiju mislim 1800 kn ?? Tako nekako.
Iako molim Boga da to stvarno bude bačen novac, da mi nikada ne obave plaćeno
-
Kao da prije korone nije bilo čekanja?
-
Imamo se čime hvaliti
Zamislite da vam pukne guma, došlepate se u vulkanizersku radnju, i oni vas naruče za punih 5 mjeseci, kao mene neki dan za specijalistički pregled!
Inače svaki mjesec mi na plaću skinu prilično ozbiljnu cifru para, i to bez odgode, za usluge koje su praktično nedostupne.
16.5% na bruto plaću od cca 10k kn je 1650 kn za zdravstvo mjesečno po zaposlenom. A taj plaća za sebe, jednog maloljetnog i jednog penzionera i još malo.
Dobro je da imamo i ovakvu uslugu kakvu imamo. Daj Bože da potraje.
A medicinari (u javnom sektoru) potplaćeni i podcijenjeni. Svi mlađi odlaze.
-
16.5% na bruto plaću od cca 10k kn je 1650 kn za zdravstvo mjesečno po zaposlenom. A taj plaća za sebe, jednog maloljetnog i jednog penzionera i još malo.
Ako svaku stvar, na kraju, moram obaviti kod privatnika, čemu plaćanje takvog zdravstvenog sustava?
-
Ako svaku stvar, na kraju, moram obaviti kod privatnika, čemu plaćanje takvog zdravstvenog sustava?
Da ti zatreba hitna pomoć (ne daj Bože), zvao bi privatnu hitnu?
Ozbiljne operacije, transplantacije? Privatno?
Porodilišta, onkologije, borba protiv Covid19, sve privatno?
-
-
Pobrkao si lončiće!
-
Onkologija i rodiliste privatno. Veliki broj ljudi to vec radi privatno. Operacije srca isto. Uskoro se otvara i privatna hitna sluzba u Zgb.
-
Pao mi je pogled na naslov u Novom listu, ne prenosim ga jer nisam željela prihvatiti "kolačiće"
Medicinska sestra sa 10 godina staža radi za plaću od 5300 kn ?????
Ne čudi me da radije idu raditi kao sobarice.
U isto smo vrijeme svjedoci nabave bez javne nabave, poticaja u poljoprivredi, subvencija kojekuda...,
Četiri milijuna ljudi liječi se iz sredstava koje uplati milijun zaposlenih
-
Pao mi je pogled na naslov u Novom listu, ne prenosim ga jer nisam željela prihvatiti "kolačiće"
U isto smo vrijeme svjedoci nabave bez javne nabave, poticaja u poljoprivredi, subvencija kojekuda...,
Bojim se da se uopće ne liječe u ovom sustavu, jer dok vremenski obaviš sve potrebne pretrage (redovnim putem; bez VIP-a ili privatno), već si ili mrtav i hladan, ili čudesno iscijeljen, ili ti nije bilo ništa!
-
činjenica je (ovo što je neki dan i sindikat istaknuo) da jedino u zdr. sustavu funkcionira: hitna služba
i prema njihovom priznanju, ljudi odu na hitnu možda i simulirajući neki od simptoma koji su za hitnu obradu da bi im napravili kompletnu 'sliku', pretrage i preglede, na koje bi u režimu redovnog čekanja obavili možda kroz 6 mj. - 1 god. dana
i što sad? priča se priča... vrti isti film godinama, krpaju rupe u proračunima bolnica, liste čekanja
bolnice vode doktori medicine umjesto da se oni povuku u upravni odbor, a sve da vodi manager sa znanjem financija
no, na KBC Rebro ne mogu riješiti niti divlji parking u krugu bolnice a kamoli neki drugi problem
da vas potsjetim čak je i Rimac imao problem parkinga rastom broja zaposlenih, no uzeo čovjeka, dao mu projektni zadatak, napravili nezahtjevan programčić-algoritam i riješili stvar
tko hoće nađe načina, a nikome red u zdravstvu očito - ne paše!
-
Bojim se da se uopće ne liječe u ovom sustavu, jer dok vremenski obaviš sve potrebne pretrage (redovnim putem; bez VIP-a ili privatno), već si ili mrtav i hladan, ili čudesno iscijeljen, ili ti nije bilo ništa!
Ovo je razlog zbog čega u USA ne žele javno zdravstvo. Amerikanci su odbacili Obamacare. Ne žele javno zdravstvo, jer misle da se ništa ne bi promijenilo, samo bi bilo skuplje. U kongresu se poimence spomijnju države koje imaju javno zdravstvo koje svi plaćaju, a samo se povlašteni liječe. Podsjeća na nešto ?
-
Ove privatne tvrtke donirale su HDZ u kampanji, a sad dobivaju javni novacPRIVATNE tvrtke donirale su HDZ u kampanji, a sad dobivaju unosne poslove i isplate iz državnog proračuna.www.index.hr
Kako nam je, i dobro nam je.
Šmrcko.
-
Na dnevnoj razini potvrđuje se tzv. ZNA SE tehnologija!
Davno je zahvatila sve segmente društva!
-
Problema je puno nakupljeno kroz godine, nepotizma, neprofesionalnosti od zapovjednog kadra (šefovi odjela) do sestara, ali nije kriv Beroš, Kujundžić i svi prije što se Hrvati prežderavaju, prepuše, prepiju, izlažu ljeti suncu od 10-15h i redom sve ostale nestašluke.
-
Problema je puno nakupljeno kroz godine, nepotizma, neprofesionalnosti od zapovjednog kadra (šefovi odjela) do sestara, ali nije kriv Beroš, Kujundžić i svi prije što se Hrvati prežderavaju, prepuše, prepiju, izlažu ljeti suncu od 10-15h i redom sve ostale nestašluke.
Nadam se da ste ironični? Jer zdrav doktoru ne ide, čemu?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner