Porez na trgovanje dionicama treba u potpunosti ukinuti. On je bez ikakvog smisla. Sto je meni drzava platila dok sam gubila?
Ukidanje poreza na kapitalnu dobit i alternative
-
-
-
Porez na trgovanje dionicama treba u potpunosti ukinuti. On je bez ikakvog smisla. Sto je meni drzava platila dok sam gubila?
vaša objava me dovodi na ideju da se u svakom slučaju kada imamo pad indeksa kao prošle godine da se svi trebaju osloboditi poreza na kapitalnu dobit jer je jednostavno dokazivo.
U slučaju da u godini imamo rast indeksa onda bi bilo ispravno da se odredjeni dio oporezuje ali nikako sve, npr. 75% jer je lako dokazivo a i ovdje treba biti odredjeni minimalni iznos kao i dohodak koji je neoporeziv.
Ovo što danas imamo je protuustavno jer je i ovdje povrijedjen članak 3 Ustava koji zabranjuje diskriminaciju po bilo kom osnovu!
Za ovo nam ne treba Ustavni sud vengo samo zdrav razum kao i kod odluke koju će donijeti danas.
ps
JL pita koga će podržati Ustavni sud o zakonu iz 2018. godine?
Nadam se da neće podržati ni Predsjednika a niti Premijera nego Ustav i donijeti odluku u smislu kako predmetni članak Ustava tumači Predsjednik jer je to tumačenje jedino ispravno!
Onaj tko ne vjeruje u ovo napisano neka prvo pročita Ustav i posluša tumačenje Predsjednika. Nisam pravnik ali sam obožavao pravo i u srednjoj ali i na faksu. Profesorice su mi tada bile teko sexy da sam upijao svaku riječ!
.
-
Ajd nemojte izmišljat, nego budite sretni da nas ne oporezuju po stopi od 30% kao u nekim drugim državama.
-
Ajd nemojte izmišljat, nego budite sretni da nas ne oporezuju po stopi od 30% kao u nekim drugim državama.
U nekim drugim državama nema pljačke tipa Agrokor. Ne samo da su nas pokrali nego nikada to nismo mogli koristiti za umanjenje kapitalnog dobitka.
U nekim drugim državama kapitalne gubitke možete prenositi cijeli život ili jako dug niz godina. -
U nekim drugim državama nema pljačke tipa Agrokor. Ne samo da su nas pokrali nego nikada to nismo mogli koristiti za umanjenje kapitalnog dobitka.
U nekim drugim državama kapitalne gubitke možete prenositi cijeli život ili jako dug niz godina.sve će to biti ukinuto kada Mamić dođe za predsjednika, izgleda ide na konsultacije kod Vučića da mu kaže kako u tome uspjeti, ako on to kao veliki burzovni igrač ne riješi, neće nitko
kada ste uopće čuli da se negdje kod nas o tim stvarima raspravlja i tko bi uopće raspravljao, Zekanović, Bauk, Peđa, Bulj...............
-
Paulie
al nijedna druga država nema ovakve lopove kao HDZ treba ta govna uhljebljena hranit
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM
-